Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mama julka w szpitalu u mnie sa takie z przyciskiem ale jest tez kilka sprzetow bez tej funkcji ;-)

Madzisek a Ty pracujesz jeszcze?

Nie wiem co zrobie po porodzie, przedwczoraj wieczorem maz kupil 2 l mleka, wczoraj sama bylam caly dzien i wypilam prawie wszystko, prawie bo wlasnie koncze ten drugi litr. Wole mleko od wody! Kakao pije do wszystkie zaczynajac od ciasta konczac na parowkach czy kanapkach z pasztetem i warzywami.

Acha. W szpitalu widziałam tylko te z przyciskiem.

Aż strach się pytać co jadłaś w 1 trym. :-D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mama julka w szpitalu u mnie sa takie z przyciskiem ale jest tez kilka sprzetow bez tej funkcji ;-)

Madzisek a Ty pracujesz jeszcze?

Nie wiem co zrobie po porodzie, przedwczoraj wieczorem maz kupil 2 l mleka, wczoraj sama bylam caly dzien i wypilam prawie wszystko, prawie bo wlasnie koncze ten drugi litr. Wole mleko od wody! Kakao pije do wszystkie zaczynajac od ciasta konczac na parowkach czy kanapkach z pasztetem i warzywami.
    Ja tez! Mój kupił mi cala zgrzewke mleka niecały tydzień temu,a już nie ma :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa mam taki sam pociąg do mleka, własnie kubek z mleczkiem obok stoi :)

Olek po walce , zasnał sam w łóżeczku. drobny sukces a jak cieszy :) dzieki za wszystkie porady :)

Acikk, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:38

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka- szwagierka z mężem śpiąc z maleństwem kilka dni po powrocie ze szpitala obudziła się w nocy, a mały nakryty kołdrą całkowicie, cały upocony.... poza tym nie uważam żeby spanie dziecka w łóżeczku obok łóżka rodziców to było tresowanie :O

ten "kieliszeczek" wina, który gdzieś ktoś wstawił... kuuupcie mi taki i przywieźcie na porodówkę!! :D

noc masakryczna... zjadłam wieczorem fasolową od teściów i całą noc męczyła mnie zgaga, a później napiłam się mleka i męćzyły mnie wzdęcia :D do tego sikanie co chwilę i ból bioder, może spałam ze 3-4 godziny... ;<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 09:43

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Pchelkaa już od miesiąca jestem na zwolnieniu ale że pojechałam zawieźć kolejne to przy okazji zaliczyłam plotki i pogaduchy :-) też mnie tak do mleka ciągnie :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ten "kieliszeczek" wina, który gdzieś ktoś wstawił... kuuupcie mi taki i przywieźcie na porodówkę!!

Taka AAnonimowa to Ty nie jesteś ;-)
    Kieliszek proponuje w domu bo jeszcze MOPS się przyczepi he he.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:02

Tinusia lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Taka AAnonimowa to Ty nie jesteś ;-)
    Kieliszek proponuje w domu bo jeszcze MOPS się przyczepi he he.
    ależ ja tylko sam kieliszek chciałam przecież, nikt nie mówił o zawartości... :P

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • kaatka Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kaatka- szwagierka z mężem śpiąc z maleństwem kilka dni po powrocie ze szpitala obudziła się w nocy, a mały nakryty kołdrą całkowicie, cały upocony.... poza tym nie uważam żeby spanie dziecka w łóżeczku obok łóżka rodziców to było tresowanie :O
    Ale ja przecież nigdzie nie napisałam, że niespanie z dzieckiem oznacza tresowanie! Absolutnie nie! Moze niejasno sie wyraziłam, bo za dużo na raz chciałam powiedzieć :) Tresowaniem jest wypłakiwanie, a nie spanie oddzielnie. Są dzieci, które lubią spać same i są rodzice, którzy za żadne skarby świata spac z dzieckiem nie będą...Chodzi mi tylko o to, żeby nie wypłakiwać, bo to naprawdę dużo szkody może wyrządzić. Pewnie, że dzieciak w końcu zaśnie, wymęczony płaczem i pewnie, że się przyzwyczai do tego, że nikt mu nie pomoże, kiedy jest mu źle, tylko czy o to chodzi?

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym mleku, a ja mam pytanie o wodę. Dalej pilnujecie tego, żeby wypijać te 2-3 litry dziennie wody? Bo dla mnie to jest jakaś porażka jak mam tyle wody pić i wypijam może z litr jak nie mniej... Nie wiem czy na tym etapie jest to równie ważne i czy coś się może stać bez wypijania tych kilku litrów dziennie? :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:13

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:13

Piegus lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dopadło przeziębienie!!

Dziewczyny co radzicie? Herbaty z cytryną , imbirem i malinami już nie dają rady.
    Głównie katar....pomózcie bardzo prosze!!!!:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Trafiłam właśnie na galerię fotografki która robiła zdjęcia rodzącym się główkom... aż mi duszno :P

Wrzuc linka :-D

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nick nieaktualny, Chichibi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Wrzuc linka :-D
    oszalała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Ale ja przecież nigdzie nie napisałam, że niespanie z dzieckiem oznacza tresowanie! Absolutnie nie! Moze niejasno sie wyraziłam, bo za dużo na raz chciałam powiedzieć :) Tresowaniem jest wypłakiwanie, a nie spanie oddzielnie. Są dzieci, które lubią spać same i są rodzice, którzy za żadne skarby świata spac z dzieckiem nie będą...Chodzi mi tylko o to, żeby nie wypłakiwać, bo to naprawdę dużo szkody może wyrządzić. Pewnie, że dzieciak w końcu zaśnie, wymęczony płaczem i pewnie, że się przyzwyczai do tego, że nikt mu nie pomoże, kiedy jest mu źle, tylko czy o to chodzi?

Kaatka po czesci z Toba sie zgodze, ale co w takiej sytuacji jak jest wlasnie Justyna, 8 msc ciazy, Olek swoje wazy wiec nosic go nie moze, a Olek lezac usnac nie chce nawet jak siedzi obok niego i trzyma za raczke czy przytula. Dodatkowo co zrobic po porodzie? Justyna pisala ze Olek spi sam ale przychodzi do nich w nocy, a jak bedzie Pola to przeciez w czworke spac nie beda. A meza wyganiac na kanape to chyba przesada.
    Uwazam ze spanie z dziecmi ok ale do czasu i "na pewnych warunkach". A przychodzi czas oduczania i bez placzu raczej sie nie obedzie. W dodatku ze nie zostawia dziecka samego w zamknietym pokoju, tylko siedzi obok i trzyma zw raczke i dotyka.

Justyna gratuluje, a ile czasu zajelo uspanie? No i gratuluje:-)

‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ