X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mama julka w szpitalu u mnie sa takie z przyciskiem ale jest tez kilka sprzetow bez tej funkcji ;-)

Madzisek a Ty pracujesz jeszcze?

Nie wiem co zrobie po porodzie, przedwczoraj wieczorem maz kupil 2 l mleka, wczoraj sama bylam caly dzien i wypilam prawie wszystko, prawie bo wlasnie koncze ten drugi litr. Wole mleko od wody! Kakao pije do wszystkie zaczynajac od ciasta konczac na parowkach czy kanapkach z pasztetem i warzywami.

Acha. W szpitalu widziałam tylko te z przyciskiem.

Aż strach się pytać co jadłaś w 1 trym. :-D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mama julka w szpitalu u mnie sa takie z przyciskiem ale jest tez kilka sprzetow bez tej funkcji ;-)

Madzisek a Ty pracujesz jeszcze?

Nie wiem co zrobie po porodzie, przedwczoraj wieczorem maz kupil 2 l mleka, wczoraj sama bylam caly dzien i wypilam prawie wszystko, prawie bo wlasnie koncze ten drugi litr. Wole mleko od wody! Kakao pije do wszystkie zaczynajac od ciasta konczac na parowkach czy kanapkach z pasztetem i warzywami.
    Ja tez! Mój kupił mi cala zgrzewke mleka niecały tydzień temu,a już nie ma :-D

annielica lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa mam taki sam pociąg do mleka, własnie kubek z mleczkiem obok stoi :)

Olek po walce , zasnał sam w łóżeczku. drobny sukces a jak cieszy :) dzieki za wszystkie porady :)

Acikk, kwiatakacji, Matleena, pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:38

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka- szwagierka z mężem śpiąc z maleństwem kilka dni po powrocie ze szpitala obudziła się w nocy, a mały nakryty kołdrą całkowicie, cały upocony.... poza tym nie uważam żeby spanie dziecka w łóżeczku obok łóżka rodziców to było tresowanie :O

ten "kieliszeczek" wina, który gdzieś ktoś wstawił... kuuupcie mi taki i przywieźcie na porodówkę!! :D

noc masakryczna... zjadłam wieczorem fasolową od teściów i całą noc męczyła mnie zgaga, a później napiłam się mleka i męćzyły mnie wzdęcia :D do tego sikanie co chwilę i ból bioder, może spałam ze 3-4 godziny... ;<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 09:43

alicja_ lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Pchelkaa już od miesiąca jestem na zwolnieniu ale że pojechałam zawieźć kolejne to przy okazji zaliczyłam plotki i pogaduchy :-) też mnie tak do mleka ciągnie :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ten "kieliszeczek" wina, który gdzieś ktoś wstawił... kuuupcie mi taki i przywieźcie na porodówkę!!

Taka AAnonimowa to Ty nie jesteś ;-)
    Kieliszek proponuje w domu bo jeszcze MOPS się przyczepi he he.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:02

Tinusia lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Taka AAnonimowa to Ty nie jesteś ;-)
    Kieliszek proponuje w domu bo jeszcze MOPS się przyczepi he he.
    ależ ja tylko sam kieliszek chciałam przecież, nikt nie mówił o zawartości... :P

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • kaatka Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kaatka- szwagierka z mężem śpiąc z maleństwem kilka dni po powrocie ze szpitala obudziła się w nocy, a mały nakryty kołdrą całkowicie, cały upocony.... poza tym nie uważam żeby spanie dziecka w łóżeczku obok łóżka rodziców to było tresowanie :O
    Ale ja przecież nigdzie nie napisałam, że niespanie z dzieckiem oznacza tresowanie! Absolutnie nie! Moze niejasno sie wyraziłam, bo za dużo na raz chciałam powiedzieć :) Tresowaniem jest wypłakiwanie, a nie spanie oddzielnie. Są dzieci, które lubią spać same i są rodzice, którzy za żadne skarby świata spac z dzieckiem nie będą...Chodzi mi tylko o to, żeby nie wypłakiwać, bo to naprawdę dużo szkody może wyrządzić. Pewnie, że dzieciak w końcu zaśnie, wymęczony płaczem i pewnie, że się przyzwyczai do tego, że nikt mu nie pomoże, kiedy jest mu źle, tylko czy o to chodzi?

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym mleku, a ja mam pytanie o wodę. Dalej pilnujecie tego, żeby wypijać te 2-3 litry dziennie wody? Bo dla mnie to jest jakaś porażka jak mam tyle wody pić i wypijam może z litr jak nie mniej... Nie wiem czy na tym etapie jest to równie ważne i czy coś się może stać bez wypijania tych kilku litrów dziennie? :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:13

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:13

Piegus lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dopadło przeziębienie!!

Dziewczyny co radzicie? Herbaty z cytryną , imbirem i malinami już nie dają rady.
    Głównie katar....pomózcie bardzo prosze!!!!:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Trafiłam właśnie na galerię fotografki która robiła zdjęcia rodzącym się główkom... aż mi duszno :P

Wrzuc linka :-D

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_, Chichibi, kwiatakacji lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Wrzuc linka :-D
    oszalała :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Ale ja przecież nigdzie nie napisałam, że niespanie z dzieckiem oznacza tresowanie! Absolutnie nie! Moze niejasno sie wyraziłam, bo za dużo na raz chciałam powiedzieć :) Tresowaniem jest wypłakiwanie, a nie spanie oddzielnie. Są dzieci, które lubią spać same i są rodzice, którzy za żadne skarby świata spac z dzieckiem nie będą...Chodzi mi tylko o to, żeby nie wypłakiwać, bo to naprawdę dużo szkody może wyrządzić. Pewnie, że dzieciak w końcu zaśnie, wymęczony płaczem i pewnie, że się przyzwyczai do tego, że nikt mu nie pomoże, kiedy jest mu źle, tylko czy o to chodzi?

Kaatka po czesci z Toba sie zgodze, ale co w takiej sytuacji jak jest wlasnie Justyna, 8 msc ciazy, Olek swoje wazy wiec nosic go nie moze, a Olek lezac usnac nie chce nawet jak siedzi obok niego i trzyma za raczke czy przytula. Dodatkowo co zrobic po porodzie? Justyna pisala ze Olek spi sam ale przychodzi do nich w nocy, a jak bedzie Pola to przeciez w czworke spac nie beda. A meza wyganiac na kanape to chyba przesada.
    Uwazam ze spanie z dziecmi ok ale do czasu i "na pewnych warunkach". A przychodzi czas oduczania i bez placzu raczej sie nie obedzie. W dodatku ze nie zostawia dziecka samego w zamknietym pokoju, tylko siedzi obok i trzyma zw raczke i dotyka.

Justyna gratuluje, a ile czasu zajelo uspanie? No i gratuluje:-)

‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ