X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Herbatka z majeranku na katar. Łyżeczkę majeranku zalej wrzątkiem, odczekaj kilka minut, przecedź. Możesz osłodzić łyżeczką miodu :)

Koszmar dzieciństwa...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Super Justyna teraz juz bedzie coraz lepiej :) Jak wstaje w lozeczku to tez mozesz go polozyc nawet ja nie placze,ale jak mowisz juz zalapal o co biega. Takie maluchy to zdolne bestie. Moj tak jak Olek probowal i proboje choc nie wolno, albo np. mam kolezanki i postawie ciastak, Gabrys oczywiscie dostanie jedno drugie i sie patrzy i wyciaga raczke po tzrecie, ale nie bierze tylko czeka na moja reacje i jak mowie nie wolno to minka w podkowke i placz, ale trzeba tlumaczyc choc wydaje sie,zene sluchaja :D w takiej sytuacji przychodzi i sie przytuli i po placzu. W kacie tez laduje, ale to juz za bicie bo przeciez nie za placz :D czasem pokazuje nerwy,tatus mowi ze po mamusi :D pamietam jak kiedys bardzo dawno temu probowalam sie spakowac i nie moglam zaknac wlaizki i polozylam sie na niej i plakalam kopalam kurw... hahaha wygladalam jak gabrys teraz w ataku zlosci :D

A niedawno sobie wyobrażalam jak wygląda takie dziecko na podłodze w sklepie w ataku histerii bo na żywo nie widziałam. I teraz mam zagwozdkę bo muszę Ciebie sobie wyobrazić na tej walizce he he.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Koszmar dzieciństwa...

Haha, ja tam chętnie piję przy katarze ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Koszmar dzieciństwa...

Nie znam smaku herbaty majerankowej :-P Moim koszmarem była potrawka z kurczaka. A teraz lubię mmm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    dziewczyny jakiś czas temu pisałyście o szumisiach..

czy któraś z Was kupowała może takiego?
    http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-spiacy-maskotka-na-sen-i-kolki-i5747549558.html

albo takiego z funkcją crysensor ?
    http://whisbear.com/sklep/szczegoly/whisbear-szumiacy-mis-z-funkcja-crysensor-arbuz-17/wszystkie
    Ją mam tego drugiego tylko mniejszego;)

Nadulka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mleka to mam to samo :D mąż dostaje przydział z kopalni 0,5 l na dzień ale to nie wystarcza i tak dokupujemy:D właśnie się biorę A płatki :)
    I myślę co by tu porobic :) dostałam wyplate :D obiad mam gotowy bo pomidorowke i kluski na parze z truskaweczkami hmmm chyba muszę odpoczywać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA muszę Wam opowiedzieć mój super sen :D
    Poszlam do lekarki na wizytę w ciazy i ona mnie zbadała i mówi że nie ma już sensu bym jechała do szpitala bo zaraz Antoś się urodzi. I polezalam chwilę u niej na kozetce i się urodził :D tak po prostu :P i był taki śliczny i jeszcze z mężem mowilysmy że ma taka sama minke jak na tym zdjęciu z USG :D

moniek90, pati_zuzia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Zieloneoliwki jakbym Cię nie znała, to bym Cię kupiła ;-) I co Ci po pustym kieliszku hę?

Tinusia link może być, ale zdjęcia se daruj jakby co...

Piegus piję wodę tylko latem. W taką pogode różne herbaty i soki do rozrobienia i oczywiście mleko. Wychodzi tego że dwa litry.

Martosza może jakaś parówka, tzn. miska z gorąca wodą plus olejem eterycznym i ręcznik na głowę. Masc majerankowa pod nos bo kropli nawet z najniższym stężeniem to nie wiem czy można.

Mama-Julka zaczynam terapie:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Mama-Julka zaczynam terapie:)

Powodzenia. Dla mnie katar to katorga. Paskudne uczucie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak czytam porody koejnych mamusiek to az chce zeby juz ten dzien nastapil :) Skoro ciaza w 37 tyg donoszona to za tydzien moge rodzic :)

Martoszka oby cie szybko puscila ta cholera co sie przypatala :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Jeju jak czytam porody koejnych mamusiek to az chce zeby juz ten dzien nastapil :) Skoro ciaza w 37 tyg donoszona to za tydzien moge rodzic :)

Martoszka oby cie szybko puscila ta cholera co sie przypatala :)

A jaa za dwa!! Haa dwa tygodnie co to jest :) ale znając moje szczęście pewnie urodze za 5 :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chce wytrzymac do tego 38 tyg jakos tak ladniej brzmi :) jezuu to juz bliskoooo :)
    zaraz bedziemy sie chwalic zdjeciami a ktoras z bizniakowych mam miala cc jakos teraz na poczatek listopada umowione ale nie pamietam czy kate czy dagietka :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jaa za dwa!! Haa dwa tygodnie co to jest :) ale znając moje szczęście pewnie urodze za 5 :P
    iii co się chwalisz?! :P ja za sześć! ;<

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    iii co się chwalisz?! :P ja za sześć! ;<

Bo Acikk lubi się drażnić :-P

A swoją drogą będziemy takie odpady forumowe. Będą tematy typu nawał mleka, a my biedulki będziemy siedzieć na tej bombie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Bo Acikk lubi się drażnić :-P

A swoją drogą będziemy takie odpady forumowe. Będą tematy typu nawał mleka, a my biedulki będziemy siedzieć na tej bombie ;-)
    no właśnie, te tu przeżywają że do porodu tuż tuż a nas pod uwagę w ogóle nie biorą, Zołzy! :P taakie z Was grudniówki ;<

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no właśnie, te tu przeżywają że do porodu tuż tuż a nas pod uwagę w ogóle nie biorą, Zołzy! :P taakie z Was grudniówki ;<

Taaaa i gdzie tu solidarność :-P
    :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka zieloneoliwki my będziemy narzekać na nieprzespane noce a Wy będziecie jeszcze odpoczywać :D wszystko ma swoje plusy :D i jeszcze będziecie uprawiać ostry seks celem wypędzenia dzidkow a my będziemy chodzic z seksi pod paskami :D

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mama Julka zieloneoliwki my będziemy narzekać na nieprzespane noce a Wy będziecie jeszcze odpoczywać :D wszystko ma swoje plusy :D i jeszcze będziecie uprawiać ostry seks celem wypędzenia dzidkow a my będziemy chodzic z seksi pod paskami :D
    tylko że ja od miesiąca mam noce nieprzespane, więc nie sądzę żeby coś się zmieniło w drugą stronę:P ten argument do mnie nie przemawia :D

a! i wypłatą też się chwalisz a ja zaglądam co chwilę na konto i jeszcze ni ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:43

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ