X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatka jak to dobrze, że wiesz jak to wyglądało. Czekam na wizytę MOPS-u od 9 lat.
    A nie odpuszczaj = bądź konsekwentna.

justyna14 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co jest taka herbatka ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tą herbatkę z liści malin można kupić w aptece.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od wczoraj bardzo leniwe jest w dzien nawet slodkie na niego nie dziala zaczynam sie troche martwic dokazuje tylko w nocy

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądałam galerię. Sam fakt wystawania tychwielkich główek z pipiłki mnie jakiś nie przerazil, chyba zbyt wiele horrorów widziałam w młodości;). Moje wrażenie to raczej "boziu jakie te dzieci brzydkie":). Wiem Wiem będę wyrodna matka, totalny brak instynktow :)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się dzisiaj rano i nie czuję lewej nogi. Totalnie jej nie czuję. Żeby nie to że ją widziałam oczami to pomyślałabym że w nocy ktoś mi ją uciął! WTF? Dobrze że mąż był w pobliżu, rozruszał mi ją, trochę poszczypał i zaczęłam ją pomału wyczuwać. Ale w związku z tym że była lodowata i już prawie sina pojechaliśmy do lekarza. Okazało się że macica uciska jakieś tam główne żyły i będzie tak do końca ciąży :( Zalecenia: zwiększyć magnez i absolutnie ani na moment nie kłaść się i nie spać w pozycji na plecach.

Także dziewczynki moje drogie-gdybyście obudziły się kiedyś z wrażeniem że ktoś Wam w nocy upier... nóżkę - proszę się nie martwić. To taki efekt uboczny ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/ziola-lisc-maliny-50g.html

Tam u góry macie link jak to wygląda, ta herbatka dobrze działa na macicę, wzmacnia jej mięśnie, ja planowałam pić od 35 tyg, ale ze w zlędu na to że może będę miała cc muszę zrezygnować.

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Roczne dzieci sa naprawde madre I duzo rozumieja I mi sie wydaje,ze potrafia juz wymusic placzem,bo juz sie komunikuja z nami inaczej i rozumieja co sie do nich mowi :)
    Ale co to znaczy "wymusić"? Kurczę, dlaczego, jak dorosły mówi, czego chce, to "komunikuje swoje potrzeby", "jest asertywny", a dziecko od razu "wymusza"? Czy jak mąż Ci powie, że jest chory/jest mu źle i chciałby, żebyś go przytuliła, a potem się zasmuci, bo go nie przytuliłaś (nie zaspokoiłaś jego potrzeby, nie zachcianki, bo to duża różnica), to też powiesz, że "wymusza"?
    I co z tego, że dzieci sporo rozumieją? To znaczy, że ma im nie być smutno z powodu odmowy? Zresztą, z tym zrozumieniem, to też nie do końca tak, bo często mówi się dziecku "nie, bo nie", to co ono niby ma rozumieć?

akira lubi tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A na co jest taka herbatka ?

Cytat z pierwszej lepszej strony: "Uznaje się, że pomaga ona głównie w czasie porodu, ze względu na to, że ma właściwości wzmacniające mięśnie macicy. Dzięki temu skurcze są skuteczniejsze, a poród sprawniejszy". No i słyszałam też, że wpływa na elastyczność samego krocza.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips na wywołanie porodu. Działa przez regularne picie chociaż dwa tyg. przed porodem.

Asiowa jak jestem w ciąży inne dzieci nie robią na mnie wrażenia. Oprócz mojego syna. Jak zobaczysz swoją dzidzię będzie dla Ciebie najpiękniejsza na świecie!

Acikk mi zrobiły się rozstepy na dwa tyg. przed porodem, a rodzilam tylko dwa dni po terminie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana miałam mega doła, a tak chyba nawet od wczorajszego popołudnia....to mój pierwszy taki kryzys....ale pomału go rozchodziłam...zjadłam kanapkę z nutella, choc wstrzymywalam sie od czekolady przez ostatni czas bo zawsze po niej miałam zgage, a tu proszę nawet zgagi nie mam, więc to musiał być znak że po prostu brakowało mi czegoś mega słodkiego ;)

Misia nie martw sie moze Twoje dziecię po prostu w dzień śpi skoro w nocy harcuje??

Justyna gratuluję postępu, oby to tylko zaowocowało już na stałe :)

Pisałyście o tej herbacie z liści malin, tak poczytałam że mięśniaki na macicy są przeciwskazaniem do jej picia, a ja akurat mam :/ słyszałyście czy to prawda??

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Także dziewczynki moje drogie-gdybyście obudziły się kiedyś z wrażeniem że ktoś Wam w nocy upier... nóżkę - proszę się nie martwić. To taki efekt uboczny ciąży ;)

Ale się nachichrałam :-D Aż syn w brzuchu się obudził.

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi oby tak bylo musze szturchnac brzuch lekko zeby panicz laskawie sie przeciagnal a w nocy do 3 nie daje spac bo tak szaleje oby mu tylko nocnr harce nie zostaly :)

Czekolada pomaga na wszystko :)

MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss no to miałaś przygode. Dobrze że nikt Ci tej nogi jednak nie ujebał ;)
    Ja np jak leże na prawym boku to mnie pachwina strasznie boli tak jakby tam młody naciskał.

Kaatka sory że się wtrące ale czy Ty z zawodu jesteś psycholożką ?? Albo kimś w tym stylu??

Zieloneoliwki i Mama-julka bedziemy stękać razem, damy radę ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dziś wózek, wreszcie i od razu spokojniejsza jestem :) Będzie Bexa Line a dokładnie http://www.bexa.eu/L2C_white.html#L2C_1 jest baaaaardzo lekki :)w sumie oprócz wagi ma wszystko inaczej niż chciałam, bo nie chciałam ciemnego i białego stelaża, mam nadzieję, że żałować nie będę, a i cena super :)

Wypłatę mam i Ja :)

Ja jeszcze miesiąc i dwa dni i też mogę rodzić akurat będzie 38 tydzień, jak to jest z ciążą donoszoną, u nas w szkole rodzenia mówią, że 38 tc, ale to 37+ czy 38+?

O herbatce pierwszy raz słyszę :)

Nadulka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa napisalam post na temat tego spania z rodzicami i zamiast wyslij nacisnelam anuluj. Myślę że to był znak by się zamknac co niniejszym uczyniam.

alisss871, alicja_, Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurwa napisalam post na temat tego spania z rodzicami i zamiast wyslij nacisnelam anuluj. Myślę że to był znak by się zamknac co niniejszym uczyniam.

Coś w tym jest, bo wydaje mi się że nie ma sensu ciągnąć tematu... U nas w SR położna (karmiła córkę 5 lat więc na pewno nie jest "wyrodną matką" i chce jak najlepiej dla dziecka) powiedziała, że nie ma możliwości aby dziecko spało z rodzicami.

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka u nas położna mówiła że skończone 37 :) czyli 37+1. Bo w moim szpitalu przyjmują tylko odnoszone ciążę do porodu i mówiła że musi być w 38 tyg czyli skończone 37 :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Coś w tym jest, bo wydaje mi się że nie ma sensu ciągnąć tematu... U nas w SR położna (karmiła córkę 5 lat więc na pewno nie jest "wyrodną matką" i chce jak najlepiej dla dziecka) powiedziała, że nie ma możliwości aby dziecko spało z rodzicami.
    Rewelka wiesz trudno najwyżej będę wstretna matka :) ale nie wyobrazam sobie spać 4 lata z dzieckiem bo wtedy to chyba 4 lata bez seksu bo jakos nie wyobrazam sobie tego robic z dzieckiem w łóżku.a 4 lata bez seksu to już tylko rozwód. To napewno będzie dobre dla dziecka :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jak piszą na fachowej stronie int. albo w zielniku to prawda z tą herbatą.

Rewelka dla mnie to 38 tydzień jest wyznacznikiem ciąży donoszonej. To 37+6 dni.

MeGi2986, Pola_27, iNso87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ