X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wy tu o iglach a ja za to panicznie boje się wymiotowac :P nie wiem czemu ale ile razy któras pisze że wymiotowala przy porodzie to pada na mnie blady strach serio!
    Acikk mam to samo :( w życiu wymiotowałam ze trzy razy i panicznie boje się tego! Wiesz że taki lęk ma swoją "medyczną" nazwę? To jest emetofobia. I ja ją na pewno mam ;) Kiedyś sąsiadka powiedziała mi że najgorzej podczas porodu wspomina wymiotowanie. Załamałam się bo wcześniej w życiu nie przyszło mi do głowy że można rzygać przy porodzie. Oczywiście pierwszym pytaniem jakie zadałam na SR było czy często kobiety wymiotują przy porodzie? Położna odpowiedziała że zazwyczaj wymiotują te, które mają podawaną dużą ilość leków np. przeciwbólowych... Także tego, ja będę rodzić bez znieczulaczy, wolę się zesrać z bólu niż wymiotować po lekach ;-)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeśli jadę samochodem albo zwyczajnie siedzę prosto na kanapie czy krześle i brzuch "siedzi" mi na udach to znaczy, że się obniżył?

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatka a pozatym chodzilo raczrj o to by go nie usypiac na rekach. Dziewczyna jest w osmym mcu a dzieciak swoje wazy. A nie o to ze go tresuje...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss to ja tez to mam. Nawet jak u mnie w domu ktos wymiotowal to uszy zatykalam bo sam odglos kogos przyprawial mnie o stred

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny czy jeśli jadę samochodem albo zwyczajnie siedzę prosto na kanapie czy krześle i brzuch "siedzi" mi na udach to znaczy, że się obniżył?

Nie. To znaczy ze jestes w ciazy :D
    Haha a tak serio to moze po prostu urosl a dzidzia tez coraz ciezsza a nie coraz lzejsa:)

moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:38

Nadulka lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to będzie byczy obwód 38 - 40 cm. Mam póki co jedną z lumpka ręcznie robiona, a pod to będzie bawełniana. Chce jeszcze kupić jedną ze sklepu uszatkę.

Alisss bardzo Cię pocieszę. Jak to mam w zwyczaju ;-) Nie spodziewałam się oczyszczania przed porodem i nie dało się uniknąć wymiotów. A potem już nic nie było, nie wiem czy to dlatego że rodzilam bez znieczulenia :-D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja kupiłam białą wełnianą podszytą polarkiem z hm. Bpdajże najmniejsza możliwa póki co. W smyku też są czapeczki.
    To ja mam ta sama chyba - z uszkami :D

Tinusia, alicja_, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam kleszcza na ręce wyciagnelam go.. co robić jestem przerażona

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę trochę wyluzować, bo zaczynam u siebie wypatrywać zwiastunów porodu :-D
    Dobrze, że wizyta w środę.
    No nic, czas żeby morświnek szedł spać :-D Dobrej nocy dziewuszki :-) Samych erotycznych snów Wam życzę :-D Acikk a dla Ciebie dodatkowo karton wina niech przyjdzie :-D
    Z takich moich ostatnich głupot to śmiło mi się, że czułam nóżki małej na karku, taka była wieeeelka :-D
    Dobranoc :-)

Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bo wlasnie uswiadomilam sobie ze nie mam czapeczki na wyjsciaw sobote biegne na zakupy bo ja z tych panikujacych co wszystko musza miec wczesniej dopiete na ostatni guzik :P

alicja_ lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Dziewczyny znalazłam kleszcza na ręce wyciagnelam go.. co robić jestem przerażona

Jeśli kleszcz siedział w ciele krócej niż 2 doby to nie ma powodu do niepokoju :-) Jedyne co musisz zrobić to zdezynfekować miejsce ukąszenia, możesz to zrobić wodą utlenioną a jak nie masz to chociaż wódką albo perfumem z alkoholem :-)
    To miejsce może dosyć długo swędzieć, ale jest to zupełnie normalne. Jeśli zaś pojawi się rumień w tym miejscu to zgłoś się do lekarza. Jeśli znalazłaś go szybko to jednak nic Ci nie grozi :-)
    Ja już miałam kleszczy tyle, że nawet nie jestem w stanie policzyć. Będzie z kilkadziesiąt a nic mi nie jest. Nie martw się :-)
    Sprawdź tylko, czy wyjęłaś go w całości, bo jeśli główka została w ciele lub jakaś inna jego część to musisz się zgłosić do lekarza, żeby Ci to doczyścił :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 23:47

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek mi jeszcze przypomniał tym wpisem. Twardnieje mi macica gdy mam mmh.... no pewne myśli. A jestem wyposzczona że hej. Małż przyjedzie po Wszystkich Świętych, ale lekarz i tak zabronił... :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 23:47

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alisss bardzo Cię pocieszę. Jak to mam w zwyczaju ;-) Nie spodziewałam się oczyszczania przed porodem i nie dało się uniknąć wymiotów. A potem już nic nie było, nie wiem czy to dlatego że rodzilam bez znieczulenia :-D

W takiej sytuacji ja chyba umrę... na prawdę nie wyobrażam sobie tego. Zaczynam się stresować. Chyba obudzę męża żeby mnie przytulił :(
    P.S. Kiedyś potrafiłam nie jeść kolacji przez jakieś dwa lata po tym jak się dowiedziałam że koleżanka zatruła się czymś na kolacji i dwa dni wymiotowała. Skąd się biorą te fobie w człowieku to ja nie mam pojęcia...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Tak tak z uszkami :) wydaje mi się taka malusia :) pewnie w styczniu będę musiała kupić jakąś większą :P
    Wiesz zalezy jak na to spojrzec... :D niby malusia ale jak pomysle ze mam przepchac tej wielkosci glowe to nagle wydaje mi sie wrecz gigantyczna :D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Jeśli kleszcz siedział w ciele krócej niż 2 doby to nie ma powodu do niepokoju :-) Jedyne co musisz zrobić to zdezynfekować miejsce ukąszenia, możesz to zrobić wodą utlenioną a jak nie masz to chociaż wódką albo perfumem z alkoholem :-)
    To miejsce może dosyć długo swędzieć, ale jest to zupełnie normalne. Jeśli zaś pojawi się rumień w tym miejscu to zgłoś się do lekarza. Jeśli znalazłaś go szybko to jednak nic Ci nie grozi :-)
    Ja już miałam kleszczy tyle, że nawet nie jestem w stanie policzyć. Będzie z kilkadziesiąt a nic mi nie jest. Nie martw się :-)
    Sprawdź tylko, czy wyjęłaś go w całości, bo jeśli główka została w ciele lub jakaś inna jego część to musisz się zgłosić do lekarza, żeby Ci to doczyścił :-)
    Dziękuje Ci bardzo, trochę mi lepiej na duszy. W całości go wyjełam, póki co jest ślad od tego że był, będę bacznie obserwować

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    W takiej sytuacji ja chyba umrę... na prawdę nie wyobrażam sobie tego. Zaczynam się stresować. Chyba obudzę męża żeby mnie przytulił :(
    P.S. Kiedyś potrafiłam nie jeść kolacji przez jakieś dwa lata po tym jak się dowiedziałam że koleżanka zatruła się czymś na kolacji i dwa dni wymiotowała. Skąd się biorą te fobie w człowieku to ja nie mam pojęcia...

Łoj matko i córko! Ja to się boję owadów i szczurów. Niekiedy wręcz wywołuję wymioty bo jak boli brzuch to nie ma nic lepszego niż pozbycie się świństwa z żołądka.

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ