X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ja za 2 tygodnie zaczynam wysiadywać małą po turecku. Zawsze rozciągnieta bylam, szpagat robiłam, czy to pomoże? :D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakoś mi się skojarzyło z nami jak już sobie w końcu odbijemy miesiące abstynencji :-D

e3ad38ab86abba8dmed.png

Acikk, Mi$ia26, Mama-julka, Madzisek, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Ooo to ja za 2 tygodnie zaczynam wysiadywać małą po turecku. Zawsze rozciągnieta bylam, szpagat robiłam, czy to pomoże? :D
    Na pewno :) serio!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:

Oczywiście, że pomoże :-D Szpagat skraca czas porodu do 30 minut :-P Mam nadzieję, że pomogłam :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Oczywiście, że pomoże :-D Szpagat skraca czas porodu do 30 minut :-P Mam nadzieję, że pomogłam :-D

Moniek nie obiecuj;p

moniek90 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre moniek :D mój się śmiał że jak już nie będzie wiedział jak mnie motywowac na porodowce to powie nooo dawaj acik im szybciej urodzisz tym szybciej się napijesz :D
    Ciekawe jakie to uczucie jak nagle nie będzie tego ciężaru w brzuchu bo ile przyrastal powoli o tyle wyskoczy wszystko w jednym momencie :P

moniek90, ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Moniek nie obiecuj;p

Tylko musisz zrobić ten szpagat w czasie porodu :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ty uwazaj jak taka rozciągnięta jesteś żebyś wogole poczuła że coś tam się przepycha :DD

Unas mówili że same wybieramy pozycję w której chcemy rodzic, przychodzi asiowa i mówi że chce rodzic w szpagacie haaa :Ds

Asiowa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha dobre moniek :D mój się śmiał że jak już nie będzie wiedział jak mnie motywowac na porodowce to powie nooo dawaj acik im szybciej urodzisz tym szybciej się napijesz :D
    Ciekawe jakie to uczucie jak nagle nie będzie tego ciężaru w brzuchu bo ile przyrastal powoli o tyle wyskoczy wszystko w jednym momencie :P

Świetna motywacja :-D z taką to pewnie uwiniesz się jak strzała :-D
    Ja też jestem ciekawa tej różnicy po porodzie. Sam brzuch waży pewnie razem z wodami, łożyskiem koło 5 kg, więc różnica musi być spora. Moja siostra mi ostatnio opowiadała, że ona pierwsze co zrobiła po porodzie jak już trafiła na oddział to położyła się na brzuchu :-D podobno niezapomniane uczucie :-D
    Ja liczę na to, że jak urodzę to poczuję lekkość porównywalną ze zdjęciem butów narciarskich po całym dniu jeżdżenia :-D Wiadomo, piórkiem od razu nie będę ale zawsze to jakiś krok do przodu :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo tak haha to uczucie włożenia normalnych butów które za niby zwykle a tak dziwnie miękkie :DD

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Asiowa urodzi w szpagacie to nawet jak się nie zamelduje na forum, że się rozpakowała to i tak się wszystkie o tym dowiemy :-D z gazet, wiadomości, internetu :-P

Asiowa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ty uwazaj jak taka rozciągnięta jesteś żebyś wogole poczuła że coś tam się przepycha :DD

Unas mówili że same wybieramy pozycję w której chcemy rodzic, przychodzi asiowa i mówi że chce rodzic w szpagacie haaa :Ds
    Nie no leze i sikam ze smiechu tekst roku normanie wyobraziam sobie miny poloznych gdy Asiowa tak im komunikuje jak bedzie rodzic no padam :P

Acikk, moniek90, Asiowa lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Nie no leze i sikam ze smiechu tekst roku normanie wyobraziam sobie miny poloznych gdy Asiowa tak im komunikuje jak bedzie rodzic no padam :P

W takiej pozycji to pewnie na łóżku by musiała leżeć w poprzek :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o iglach a ja za to panicznie boje się wymiotowac :P nie wiem czemu ale ile razy któras pisze że wymiotowala przy porodzie to pada na mnie blady strach serio!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dali by jej 2 krzesla zeby nogi rozlozyla a polozna lezala by na podlodze i odbierala porod :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk Ty się nie bój, bo wymiotować można też ze strachu :-D Mnie się zdarzyło strzelić bełta ze strachu przed egzaminem na prawo jazdy :-D Wiem, dziwna jestem :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Acikk Ty się nie bój, bo wymiotować można też ze strachu :-D Mnie się zdarzyło strzelić bełta ze strachu przed egzaminem na prawo jazdy :-D Wiem, dziwna jestem :-D
    Nie gadaj, mnie nigdy, ogólnie w życiu wymiotowalam że 3 razy. Nawet po alko nigdy. Jak się dowiedzialamo ciąży to co rano w stresie się budzilam kiedy się zaczną te ciazowe wymioty :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • kaatka Koleżanka

Wysłany: 29 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Też tak robiłam jak syn miał pół roku. Wydaje się drastyczne, ale skuteczne. Nie ma co odpuszczać.
    Może żeby poszło szybciej siadnij koło łóżeczka i potrzymaj za rękę to się uspokoi.

To się nie wydaje - to jest drastyczne. Już któryś raz czytam na tym forum o wypłakiwaniu dzieci, o wymuszaniu, o rozpuszczaniu itp. Dotychczas sie nie odzywałam, ale tym razem postanowiłam sie wypowiedzieć, bo jest tu wiele dziewczyn, które mamami zostaną po raz pierwszy, więc może warto, żeby poznały też inny punkt widzenia.
    Poczytajcie sobie trochę o kortyzolu, który się wydziela podczas takiego tresowania, o tym jak dziecko od "nowości" uczy sie, że nie może polegac na rodzicach, że kiedy jest mu źle, kiedy ma potrzebę bliskości, nikt mu nie pomoże. Wczujcie się trochę w położenie takiego dziecka...Dlaczego dorośli, którzy sami przeważnie wolą spać z kimś, tak uparcie twierdzą, że noworodek, czy małe dziecko MUSI spać samo?
    I żeby nie było: też przed pierwszym porodem nie wyobrażałam sobie spania z dzieckiem. Bałam się, że je zgnieciemy :), jednak już pierwszej nocy, którą córka w całości spędziła "na cycu" wiedziałam, że nie da się zgnieść dziecka. Córka spała z nami prawie półtora roku i oboje to uwielbialiśmy - ta buziunia tuż przy twarzy zaraz po przebudzeniu :) Po tym czasie odstawiłam ją od piersi w nocy (bezboleśnie, przy ogromnym udziale męża) i wtedy też stwierdziliśmy, że zobaczymy, czy będzie chciała spać sama. Chciała :) Pewnie, że dzieci są różne i nie każde zechce spać samo w tym akurat wieku, ale wierzcie mi, że raczej żadne nie bedzie się upierać przy spaniu ze starymi do 18-ki:) Po co się szarpać? Wstawać 500 razy w nocy? Słuchać rozpaczliwego płaczu dziecka? jego podstawowe potrzeby pozostawiać niezaspokojone? W imię czego? Bo tak? Bo dzieciak ma spać sam? Bo nie będzie gówniarz mną rządził?
    Dla mnie spanie z dzieckiem miało same zalety: córka szczęśliwa, nie płakała, jadła przez sen, ja nie musiałam wstawać, instalować monitorów oddechu (tak na marginesie: nie wiem, czy wiecie, ale współspanie ZNACZNIE zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej)...Same plusy :)
    Każda z Was postapi wedle uznania, ale chyba naprawdę warto to przemyśleć i zapoznać się z różnymi filozofiami.
    Mnie po prostu smuci trochę to, że wiele osób trzęsie się nad zarodkiem, w ciąży przejmuje się najdrobniejszą pierdołą, a potem, kiedy dziecko już jest na świecie, słyszy się o wymuszaniu, uwiązaniu itp. Tak wiele czasu poświęca się wyprawce, pokoikowi..., a na zgłębianie wiedzy na temat choćby karmienia piersią czasu brak. Jeszcze raz powtórzę: nikogo nie oskarżam i nie oceniam: ja też taka byłam :( Chodzi mi o to, że jeśli ktoś decyduje się tresować dziecko, to ok, ale niech to będzie decyzja świadoma, podjęta po zapoznaniu się z różnymi "opcjami".
    No i jeszcze jedno MUSZĘ napisać: małe dzieci nie wymuszają - one po prostu nie mają innego sposobu na powiedzenie, że im źle, że czegoś potrzebują, niż płacz.
    Pewnie, że są różne sytuacje...czasem rodzice rzeczywiście nie mogą np. dziecka nosić (z przyczyn zdrowotnych), ale wierzcie mi, że prawie każdy tego rodzaju problem da się rozwiązać inaczej niż poprzez tresurę, tylko przeważnie jest to bardziej pracochłonne niż metody drastyczne i dlatego mniej popularne.

Marta0912, Ola_45, alicja_, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Albo dali by jej 2 krzesla zeby nogi rozlozyla a polozna lezala by na podlodze i odbierala porod :)

Grawitacja skróziłaby ten 3 minutowy poród przyjanmniej o połowę;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ