X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się ogarnąć bo lenia dziś mam i od rana leżę w łóżku..:P
    I później na zakupy żeby to burrito zrobić mężowi :D
    i na to wszystko chyba kupię sobie jakieś piwo bezalkoholowe, a co tam, zaszaleję dzisiaj! :P
    Trzymajcie się i nie dajcie się ponieść emocjom! Kocham Was, buziaczki, całuski i w ogóle... ;) <3

MeGi2986, rewelka, Nadulka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 16:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikkk zamorduję za to zdjęcie barku!!! mam dziś takiego smaka na whisky z colą że szok!

Widzę, że jestem wyrodną matką i moje problemy wywołały burzę, sorki, nie chciałam.

Olek teraz walczył krócej bo tylko jakieś 6-8 min mi marudził i płakał. Znów tylko dwa razy wzięłam na ręce potuliliśmy się, potem już tylko głaskanie rączki i po niespełna 30 min już spał. Także dziś ani razu nie lulałam go na rękach. Ogromna ulga dla kręgosłupa i Poli.

kaatka niestety spanie z dzieckiem na jednym łóżku już nie wchodzi w rachubę a to ostatnio moment, żeby go tego oduczyć. Gdybyś bywała u nas częściej, wiedziałabyś , że Olek już kiedyś zasypiał sam, ale potem przyszły ząbki i znów wróćiliśmy do lulania i spania z rodzicami. Nie jest też tak, że przeprowadziliśmy się wczoraj, dziecko się jeszcze nie odnalazło. On już się przyzwyczaił do nowego domu, dla nas to krótko bo 2 tyg ale on już po 3 dniach nie miał problemu że u niego to tu a nie u dziadków. I tak, zależy mi na dobru mojego dziecka i chyba każda matka zawsze stawia potrzeby dziecka nad swoje, to nie znaczy, że ma dać sobie wejść dziecku na głowę.

Matleena, Madzisek, alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to mój kończący się likier do Twojego arsenału jest tyci tyci. A ja głupia wyprawke dla dziecka szykuje a to trzeba barek zapełnić.

Zieloneoliwki jest różnica między herbatą z liści i owoców.

Maatlena nie waż się jej pić! Dla nas za wcześnie!
    Edit. Piję się ja jakoś na dwa tygodnie przed porodem.
    Kaatka jest przedszkolanką jak kojarze. Także wiadomości z pierwszej ręki.

Suerte nie życzę sobie - jestem wiedźma :-D Zaraz wsiadam w samolot i będziesz powtarzać sto razy. Jakaś szamanka - phi ;-)

Rewelka wielbłąda bo źle się odczytuje moje posty. Konsekwencja jest brana jako sadyzm. To tak oczywiście w wielkim skrócie i mega uproszczeniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:29

Acikk, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ja swego czasu uwielbiałam likier SHERIDAN mmmmm :D :D :D
    Ale później wychodziły częściej imprezy i przerzuciłam się na bimberek malinowy ;) :P

Megi ale to chcesz pic ten bimberek malinowy zamiast herbatki z liści :D :D?

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikkk zamorduję za to zdjęcie barku!!! mam dziś takiego smaka na whisky z colą że szok!

Widzę, że jestem wyrodną matką i moje problemy wywołały burzę, sorki, nie chciałam.

Olek teraz walczył krócej bo tylko jakieś 6-8 min mi marudził i płakał. Znów tylko dwa razy wzięłam na ręce potuliliśmy się, potem już tylko głaskanie rączki i po niespełna 30 min już spał. Także dziś ani razu nie lulałam go na rękach. Ogromna ulga dla kręgosłupa i Poli.

kaatka niestety spanie z dzieckiem na jednym łóżku już nie wchodzi w rachubę a to ostatnio moment, żeby go tego oduczyć. Gdybyś bywała u nas częściej, wiedziałabyś , że Olek już kiedyś zasypiał sam, ale potem przyszły ząbki i znów wróćiliśmy do lulania i spania z rodzicami. Nie jest też tak, że przeprowadziliśmy się wczoraj, dziecko się jeszcze nie odnalazło. On już się przyzwyczaił do nowego domu, dla nas to krótko bo 2 tyg ale on już po 3 dniach nie miał problemu że u niego to tu a nie u dziadków. I tak, zależy mi na dobru mojego dziecka i chyba każda matka zawsze stawia potrzeby dziecka nad swoje, to nie znaczy, że ma dać sobie wejść dziecku na głowę.

Justyna daj spokój po co się tłumaczysz, nie warto :)

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:41

ZieloneOliwki, Madzisek lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super ze Olek tak dzielnie sobie radzi e-ciocie sa meeeggggaaa dumne ze daje dzis odpaczac mamusi i dzidziusiowi w brzuszku :)

justyna14, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kibicowanie, zobaczymy ile teraz pośpi. Pierwsza drzemka trwała ponad 1,5 godziny. Teraz też mógłby tyle pospać.

U nas dziś tak ciepło, że w samym grubym swetrze spacerowałam :) słońce grzeje że hej, jakby na wiosnę się zanosiło a nie na zimę.

Ostatnio pisałam Wam, że teść mnie tak zirytował. Mężowi wspomniałam o tym, i że nawet nas jego rodzice jeszcze nie odwiedzili a to już 2 tyg. I co zrobił mój mądraliński? Napisał do swoich rodziców z pretensjami :) a co oni na to? nic. odzew zerowy :) wiec się chyba obrazili hahaha
    Ostatnio jak byliśmy u nich, też swojej mamie powiedział, żeby pamiętała, że Olek to też jej wnuczek. Poszło jej wtedy w pięty :) czasem jak chce ten mój mężulek to potrafi :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Acikk to mój kończący się likier do Twojego arsenału jest tyci tyci. A ja głupia wyprawke dla dziecka szykuje a to trzeba barek zapełnić.

Zieloneoliwki jest różnica między herbatą z liści i owoców.
    ja się nie znam, skoro jedno i drugie ma wpływ na poród i jedno i drugie ma coś wspólnego z malinami to osobiście bez konsultacji z kimś kto się zna bym nie ryzykowała po prostu ;)
    taaak, jakie my głupie!! Acikk takie zakupy dziś zrobiła po wypłacie, a mogła za to kolejną półkę zapełnić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Acikk az jestem ciekawa co chcialas napisac w tym temacie jak ci sie post skasowal :P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    kochana Ty się nie do tego wpisu odniosłaś!!!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk az jestem ciekawa co chcialas napisac w tym temacie jak ci sie post skasowal :P
    hahaha no ja też :) komputer jej zastrajkował :)

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:44

justyna14, ZieloneOliwki, MeGi2986 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestroga zeby lepiej umilkla :P

justyna14 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

Hehe :) ciętą mam wymowę więc nie warto :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak Wy produkujecie... Człowiek na chwilę do giną na wizę wejdzie i kupi sobie puder w drogerii a tu już 5 stron do przodu.
    Informuje iż moja mała nadal mała. 33 tydzień i 1700 gram, wody płodowe też w dolnej granicy, miejscema mało, główka w dół i raczej już nie fiknie w drugą stronę.

ZieloneOliwki, Nadulka, MeGi2986, pati_zuzia, pati_zuzia, Madzisek, Dżulia, moniek90, genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Też miałam to napisać! Justyna jestem dumna z Ciebie za konsekwencję :-D

Ps. Ależ ona jest wyrodna ;-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:36

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hehe :) ciętą mam wymowę więc nie warto :)
    Dlatego to takie ciekawe az szkoda ze sie skasowalo :)

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kochana Ty się nie do tego wpisu odniosłaś!!!
    Po prostu chciałam napisać żebyś się nie przejmowała i nie tłumaczyła tutaj dlaczego tak a nie inaczej postepujesz że swoim dzieckiem :) jesteśmy z Tobą :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ