X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kaatka Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Kaatka, a Ty już masz dzieci?
    Owszem (jedno). Myślałam, że to jasno wynika z moich postów. Widocznie sie myliłam.
    No nic, widzę, że jak ktoś nie udziela się w tematach kulinarnych, alkoholowych, remontowych, seksualnych itp., nie wstawia zdjęć brzucha oraz ślubnych, to właściwie nie powinien się odzywać wcale, a jeśli już mu się zdarzy, to koniecznie zgodnie z głównym, jedynym słusznym nurtem.
    A ja głupia myślałam, że skoro ktoś opowiada o swoich doświadczeniach i wyraża swoje poglądy, to ja też mogę. Sorry, już nie będę. Zwłaszcza, że to już drugi (tak, tak, Alicja - poprzednio to też byłam ja) raz - wychodzi na to, że co się odezwę, to burzę forumową sielankę :/
    Znikam więc, a Was proszę tylko o to, żebyście przestały mi przypisywać coś, czego nie powiedziałam - nikogo nie nazwałam wyrodną matką, nikogo w ogóle nie oceniłam. Nie dawałam też żadnych rad. Przedstawiłam tylko inny punkt widzenia i zwróciłam uwagę na potrzeby dziecka. Tyle.

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wydaje się, że średnio co 20-25 post jest o alko generalnie, statystyki zawyża nam oczywiście Acikk i jej barek :) ale znajdziemy Cie po porodach i karmieniu i odpróżnimy Ci to cudo :)

Ah i zapomniałam wczoraj podziękować , tylko teraz już nie pamiętaj której, za te bloki czekoladowe. Dzięki Tobie, kochana kusicielko mam pewnie kolejny kg do przodu.

Acikk, Tinusia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Ale co to znaczy "wymusić"? Kurczę, dlaczego, jak dorosły mówi, czego chce, to "komunikuje swoje potrzeby", "jest asertywny", a dziecko od razu "wymusza"? Czy jak mąż Ci powie, że jest chory/jest mu źle i chciałby, żebyś go przytuliła, a potem się zasmuci, bo go nie przytuliłaś (nie zaspokoiłaś jego potrzeby, nie zachcianki, bo to duża różnica), to też powiesz, że "wymusza"?
    I co z tego, że dzieci sporo rozumieją? To znaczy, że ma im nie być smutno z powodu odmowy? Zresztą, z tym zrozumieniem, to też nie do końca tak, bo często mówi się dziecku "nie, bo nie", to co ono niby ma rozumieć?

Zamilcz kobieto już...

Mama-julka lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatka ależ oczywiście że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Ty nie zgadzasz się z naszym, my z Twoim i każdy wyraża co chce.
    Nie uważam by forumowa sielanka została zburzona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:35

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • kaatka Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Kaatka jest przedszkolanką jak kojarze. Także wiadomości z pierwszej ręki.

Źle kojarzysz.

• Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna feluś, jaka tu się burza rozpętała dziś. Parę godz mnie nie było tylko a tu takie ciężkie wypowiedzi haha. No stres ciężaróweczki!

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Boże jak Wy produkujecie... Człowiek na chwilę do giną na wizę wejdzie i kupi sobie puder w drogerii a tu już 5 stron do przodu.
    Informuje iż moja mała nadal mała. 33 tydzień i 1700 gram, wody płodowe też w dolnej granicy, miejscema mało, główka w dół i raczej już nie fiknie w drugą stronę.
    kochana wg ginów to liczy się u Ciebie skończony 32 tydzień. Tu masz normy dla 32 tyg https://parenting.pl/portal/32-tydzien-ciazy
    wcale nie jest na takiej dolnej granicy, poniżej 50 centyla ale i nie na 5 centylu. Także nie masz co się martwić. Jeśli przybiera systematycznie, to po prostu taka uroda Twojego dzieciątka. Ważne, że zdrowe, a mniejsze łatwiej urodzić.

edit: no i pamiętaj też że te pomiary to są orientacyjne zawsze nam położna móiwiła że to się liczy +/- 400 g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:42

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ćśśś, DZIEWCZYNY!!!

OLEJJMY TE WPISY BO NA PRAWDĘ ZARAZ JAKAŚ BURZA TU POWSTANIE A TEGO PRZECIEŻ NIE CHCEMY!!!

Sam fakt że kaatka już drugi raz się z kimś na tym forum sprzecza o czymś świadczy i może powinien przemyśleć w jaki sposób formułuje swoje posty.

Spokój nas może uratować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Megi ale to chcesz pic ten bimberek malinowy zamiast herbatki z liści :D :D?
    Hehehe przejrzałaś mnie :P :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EE tam u nas stresu dzis nie zauwazylam wszystko jak w najlepszym porzadku :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Ale co to znaczy "wymusić"? Kurczę, dlaczego, jak dorosły mówi, czego chce, to "komunikuje swoje potrzeby", "jest asertywny", a dziecko od razu "wymusza"? Czy jak mąż Ci powie, że jest chory/jest mu źle i chciałby, żebyś go przytuliła, a potem się zasmuci, bo go nie przytuliłaś (nie zaspokoiłaś jego potrzeby, nie zachcianki, bo to duża różnica), to też powiesz, że "wymusza"?
    I co z tego, że dzieci sporo rozumieją? To znaczy, że ma im nie być smutno z powodu odmowy? Zresztą, z tym zrozumieniem, to też nie do końca tak, bo często mówi się dziecku "nie, bo nie", to co ono niby ma rozumieć?
    Ja nie mowie o wymuszaniu przytulania, do mnie syn przychodzi sie rzytulac jak na skrobie i go przytule i tlumacze,ze tak nie wolno. A mam mu pozwlac na wszystko,znaczy to jak jestesmy na spacerze i chce isc na ulice pod samochod to mam go puscic, bo on chce i placze i krzyczy ze tam chce,albo chodzic tam gdzie chce i jesc tylko slodkie bo tak chce i ma taka potrzebe. Nie poapadajmy w paranoje. Nie teroryzuje mojego dziecka, a i tak uwazam,ze wymusza bo juz oddawna potrafi zakomunikowac swoje potrzeby, a na glowe nie pozwole sobie wejsc,zwlaszcza ze mnie nie ma kto odciazyc, nie mam komu podrzucic. Na sile tez nic nie robie, chodzilismy na basen na zajecia i niezbyt mu sie podobalo wiec zrezygnowlaismy, a na basen chodzimy tak o sami sie popluskac. Ja znam moje dziecko i wiem kiedy wymusza a wymusza, np nie chce wracac do domu ze spaceru i co mam z nim siedziec do nocy bo on tak chce? Sory ale mam tez inne obowiazki zwiazane z domem itd. i to ja jestem dorosla a nie on.

justyna14, Mama-julka, Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Boże jak Wy produkujecie... Człowiek na chwilę do giną na wizę wejdzie i kupi sobie puder w drogerii a tu już 5 stron do przodu.
    Informuje iż moja mała nadal mała. 33 tydzień i 1700 gram, wody płodowe też w dolnej granicy, miejscema mało, główka w dół i raczej już nie fiknie w drugą stronę.

Bo to so ważne sprawy AAlkoholowe nie no!

Wychodzi na to że nie czeka Cię ciach ciach. To super. I gratuluję udanej wizyty :-)

Zieloneoliwki jestem dumna z Ciebie że nie ominęłaś tego posta.

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kaatka ależ oczywiście że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.

Rozumiem, że teksty typu "Zamilcz kobieto już" oraz "A tak poza tym to najbardziej wkurzają mnie osoby które nigdy się nie odzywają na forum, a jak już coś napiszą to muszą się dopieprzyć do innych dziewczyn." mają o tym świadczyć?
    I naprawdę nie zauważyłam, żebym sie z kimś sprzeczała, ale ok- Wy wiecie lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pozwolę sobie zacytować wpisy kaatki:
    "To może i ja się w końcu przedstawię:) Czytam Was właściwie od początku, ale jeszcze ani razu się nie odezwałam.
    Termin porodu mam na 17.12. Na stanie 20-miesięczna córka, którą nadal karmię piersią. Jestem 36-letnią weganką, która nie przyjmuje żadnych suplementów. W poprzedniej ciąży tez niczego nie zażywałam, a wyniki książkowe, córka wielka i zdrowa:) Kwasu foliowego też nie konsumuję, a to dlatego, że zbadałam sobie jego poziom i okazało się, że mam go sporo ponad normę.Generalnie ponoć łykanie kwasu foliowego nie ma sensu po 6 tygodniu ciąży, bo cewa nerwowa jest już wtedy wykształcona.
    Mam zdanie na każdy poruszany i żarliwie dyskutowany przez Was temat (poród cc vs. sn, kredyty, tracy hogg, chore dzieci...), ale nie będę się aż tak rozpisywać (póki co) :)"
    więc same sobie wywnioskujmy czy to my próbujemy być niemiłe, czy Ty kaatka próbujesz być mądrzejsza nawet od lekarzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:44

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje, a wspominalam Wam, że u nas może CC sie szykuje, czy pominełam tę kwestię?
    Truskawka nie chce fiknąć w dól główką, póki co dobrze Jej się mnie po szyjce kopie :D W prawdzie nie stresuję się tym wcale, ale jak piszecie, że Wasze pociechy główkami w dół są ułożone, to też bym chciała :p

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:44

Mi$ia26, pati_zuzia lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść no i nie mogę się z Wami rozstać:P idę! Miłego popołudnia!! ;)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:44

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra rozejm kobiety.

moje dziecko i moje ewentualne błędy wychowawcze. Dziękuje za wszystkie rady i sugestie, z części skorzystałam i z sukcesem na razie , oby tak dalej.
    Na Olka czekałam 2 lata plus 9 msc ciąży, więc chyba teraz krzywdy sama mu nie zrobię (przynajmniej świadomie). Rozumiem że każdy ma swoje zdanie i są plusy i minusy każdego postępowania. A teraz wróćmy do przyjemniejszych tematów niż kłótnie.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Rozumiem, że teksty typu "Zamilcz kobieto już" oraz "A tak poza tym to najbardziej wkurzają mnie osoby które nigdy się nie odzywają na forum, a jak już coś napiszą to muszą się dopieprzyć do innych dziewczyn." mają o tym świadczyć?
    I naprawdę nie zauważyłam, żebym sie z kimś sprzeczała, ale ok- Wy wiecie lepiej.

Ależ Ty uparta i zawzięta jesteś... Ostatnie zdanie musi do Ciebie należeć? Zachowaj twarz i swoimi spostrzeżeniami racz może inne wątki 18+ lub coś w ten deseń...

Mama-julka, alicja_ lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ