Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
oj chyba nie pisałaś. Moja już fiknęła, ale nie wiem nawet kiedy i jak, ostatnio tylko czuję, że cora bardziej pcha się na szyjkę. A co lekarz mówił? do kiedy ma czas? bo miejsca chyba już coraz mniej...Pola_27 wrote:Lasencje, a wspominalam Wam, że u nas może CC sie szykuje, czy pominełam tę kwestię?
Truskawka nie chce fiknąć w dól główką, póki co dobrze Jej się mnie po szyjce kopie
W prawdzie nie stresuję się tym wcale, ale jak piszecie, że Wasze pociechy główkami w dół są ułożone, to też bym chciała :p
edit: ah no i czy cc umawiasz wcześniej czy robią dopiero jak akcja się zacznie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:49
7w3d 💔 -
Ale o co Ci teraz chodzi? O to z tym kwasem? Przecież to właśnie lekarz mi o tym powiedział...Ech, udanego wnioskowaniaZieloneOliwki wrote:ja pozwolę sobie zacytować wpisy kaatki:
"To może i ja się w końcu przedstawię
Czytam Was właściwie od początku, ale jeszcze ani razu się nie odezwałam.
Termin porodu mam na 17.12. Na stanie 20-miesięczna córka, którą nadal karmię piersią. Jestem 36-letnią weganką, która nie przyjmuje żadnych suplementów. W poprzedniej ciąży tez niczego nie zażywałam, a wyniki książkowe, córka wielka i zdrowa:) Kwasu foliowego też nie konsumuję, a to dlatego, że zbadałam sobie jego poziom i okazało się, że mam go sporo ponad normę.Generalnie ponoć łykanie kwasu foliowego nie ma sensu po 6 tygodniu ciąży, bo cewa nerwowa jest już wtedy wykształcona.
Mam zdanie na każdy poruszany i żarliwie dyskutowany przez Was temat (poród cc vs. sn, kredyty, tracy hogg, chore dzieci...), ale nie będę się aż tak rozpisywać (póki co)
"
więc same sobie wywnioskujmy czy to my próbujemy być niemiłe, czy Ty kaatka próbujesz być mądrzejsza nawet od lekarzy...
-
Nie sprzeczala tylko dopieprzala. Uwazam że skoro wszystkie odebralysmy Twoj wpis jako dopieprzenie do Justyny to coś w tym musi być. Nie dlatego że jesteśmy jakimś kółkiem wzajemnej adoracji bo nie jesteśmy. A jednak więcej osób to odebrało jako krytykę a nie jako wyrażenie własnego zdania.kaatka wrote:Rozumiem, że teksty typu "Zamilcz kobieto już" oraz "A tak poza tym to najbardziej wkurzają mnie osoby które nigdy się nie odzywają na forum, a jak już coś napiszą to muszą się dopieprzyć do innych dziewczyn." mają o tym świadczyć?
I naprawdę nie zauważyłam, żebym sie z kimś sprzeczała, ale ok- Wy wiecie lepiej.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Tinusia wrote:Jakie lekarz daje szanse ,że się obróci? bo moja kluska nadal z radością wbija łepetynkę w żołądek

Póki co powiedział tylko, że cc to rutyna i mam się nie stresować. Jak do 10.11 się nie obróci, to powolutku rozważymy termin cc. -
justyna14 wrote:oj chyba nie pisałaś. Moja już fiknęła, ale nie wiem nawet kiedy i jak, ostatnio tylko czuję, że cora bardziej pcha się na szyjkę. A co lekarz mówił? do kiedy ma czas? bo miejsca chyba już coraz mniej...
edit: ah no i czy cc umawiasz wcześniej czy robią dopiero jak akcja się zacznie?
O ile sie nie mylę robią w 38 tyg, ale pewności nie mam. Miejsca Mała ma już bardzo mało, bo czuję dosłownie każdy Jej ruch i mam wrażenie, że w ogóle nie śpi, bo kiedy bym się w nocy nie obudziła, to Ona buszuje... Właśnie przed chwilą wróciłam ze spaceru z synkiem i podczas jego trwania Truskawka tak szalała, że musieliśmy do domu wracać, bo się przestraszyłam. Zobaczymy co będzie na nastepnej wizycie. -
no Pola ma to samo. Lekarz mówił, że po lewej strony są plecy u góry pupa a nóżki rączki po prawej, więc co mnie kopie i co wystaje z lewej strony?? szkoda, że nie mam w domu prywatnego usgAcikk wrote:Antoni mnie zaraz zakopie na śmierć
ile on ma tych kończyn bo wydaje mi się że co najmniej 8 
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:ja pozwolę sobie zacytować wpisy kaatki:
"To może i ja się w końcu przedstawię
Czytam Was właściwie od początku, ale jeszcze ani razu się nie odezwałam.
Termin porodu mam na 17.12. Na stanie 20-miesięczna córka, którą nadal karmię piersią. Jestem 36-letnią weganką, która nie przyjmuje żadnych suplementów. W poprzedniej ciąży tez niczego nie zażywałam, a wyniki książkowe, córka wielka i zdrowa:) Kwasu foliowego też nie konsumuję, a to dlatego, że zbadałam sobie jego poziom i ookazało się, że mam go sporo ponad normę.Generalnie ponoć łykanie kwasu foliowego nie ma sensu po 6 tygodniu ciąży, bo cewa nerwowa jest już wtedy wykształcona.
Mam zdanie na każdy poruszany i żarliwie dyskutowany przez Was temat (poród cc vs. sn, kredyty, tracy hogg, chore dzieci...), ale nie będę się aż tak rozpisywać (póki co)
"
więc same sobie wywnioskujmy czy to my próbujemy być niemiłe, czy Ty kaatka próbujesz być mądrzejsza nawet od lekarzy...
Szacun Zieloneoliwki już mam obraz pełny i zaraz go wykasuję. Wduszam Backspace Backspace Back...
-
nick nieaktualnyCzęść;)ją dziś po wizycie;) moje klusie ważą 2700 i 2600 więc mam niemały ciężar i do tego obydwoje dupciami sobie siedza;) od poniedziałku IDE leżeć do szpitala i czekam na CC 11.11;)
Nadulka, justyna14, Pola_27, pati_zuzia, pati_zuzia, Tinusia, Marik, ZieloneOliwki, Mama-julka, Madzisek, ania14, Suerte, Moniusia89, MeGi2986, Dżulia, rewelka, gosia mmr, alicja_, Matleena, moniek90, Klara87, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi$ia26 wrote:Pola to moze sie jeszcze obroci
ja sie boje ze moj fiknal glowa do gory ale juz sie sama pogubilam i nie wnikam co ma byc to bedzie wkoncu jakos musi wyjsc z mamusi brzuszka 
Będzie co ma być
Mam wrażenie, że w brzuchu mieszka ośmiornica, a nie mała słodka Marysia z czterema konczynami hahaha
-
nick nieaktualnyJeeejjjjju juz niedugo bedziemy miec pierwsze dzieciaczki na forum alez beda emocje

Kate 11.11 biore ciasteczka i duzo piciu i siedze na forum i czekam na wiesci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:04
Kate4, Pola_27 lubią tę wiadomość