X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Źle kojarzysz.

Uff, ulżyło mi że nie pracujesz z dziećmi.
    To było miło...
    Nara.

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Lasencje, a wspominalam Wam, że u nas może CC sie szykuje, czy pominełam tę kwestię?
    Truskawka nie chce fiknąć w dól główką, póki co dobrze Jej się mnie po szyjce kopie :D W prawdzie nie stresuję się tym wcale, ale jak piszecie, że Wasze pociechy główkami w dół są ułożone, to też bym chciała :p
    oj chyba nie pisałaś. Moja już fiknęła, ale nie wiem nawet kiedy i jak, ostatnio tylko czuję, że cora bardziej pcha się na szyjkę. A co lekarz mówił? do kiedy ma czas? bo miejsca chyba już coraz mniej...

edit: ah no i czy cc umawiasz wcześniej czy robią dopiero jak akcja się zacznie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:49

7w3d 💔
  • kaatka Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja pozwolę sobie zacytować wpisy kaatki:
    "To może i ja się w końcu przedstawię:) Czytam Was właściwie od początku, ale jeszcze ani razu się nie odezwałam.
    Termin porodu mam na 17.12. Na stanie 20-miesięczna córka, którą nadal karmię piersią. Jestem 36-letnią weganką, która nie przyjmuje żadnych suplementów. W poprzedniej ciąży tez niczego nie zażywałam, a wyniki książkowe, córka wielka i zdrowa:) Kwasu foliowego też nie konsumuję, a to dlatego, że zbadałam sobie jego poziom i okazało się, że mam go sporo ponad normę.Generalnie ponoć łykanie kwasu foliowego nie ma sensu po 6 tygodniu ciąży, bo cewa nerwowa jest już wtedy wykształcona.
    Mam zdanie na każdy poruszany i żarliwie dyskutowany przez Was temat (poród cc vs. sn, kredyty, tracy hogg, chore dzieci...), ale nie będę się aż tak rozpisywać (póki co) :)"
    więc same sobie wywnioskujmy czy to my próbujemy być niemiłe, czy Ty kaatka próbujesz być mądrzejsza nawet od lekarzy...
    Ale o co Ci teraz chodzi? O to z tym kwasem? Przecież to właśnie lekarz mi o tym powiedział...Ech, udanego wnioskowania :/

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Rozumiem, że teksty typu "Zamilcz kobieto już" oraz "A tak poza tym to najbardziej wkurzają mnie osoby które nigdy się nie odzywają na forum, a jak już coś napiszą to muszą się dopieprzyć do innych dziewczyn." mają o tym świadczyć?
    I naprawdę nie zauważyłam, żebym sie z kimś sprzeczała, ale ok- Wy wiecie lepiej.
    Nie sprzeczala tylko dopieprzala. Uwazam że skoro wszystkie odebralysmy Twoj wpis jako dopieprzenie do Justyny to coś w tym musi być. Nie dlatego że jesteśmy jakimś kółkiem wzajemnej adoracji bo nie jesteśmy. A jednak więcej osób to odebrało jako krytykę a nie jako wyrażenie własnego zdania.

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Jakie lekarz daje szanse ,że się obróci? bo moja kluska nadal z radością wbija łepetynkę w żołądek :P

No pchelkii się teraz dopiero obróciła więc jeszcze są :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Jakie lekarz daje szanse ,że się obróci? bo moja kluska nadal z radością wbija łepetynkę w żołądek :P

Póki co powiedział tylko, że cc to rutyna i mam się nie stresować. Jak do 10.11 się nie obróci, to powolutku rozważymy termin cc.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d908ea6b2c16.jpg

dla wszystkich, świeżo od krówki!

Pola_27, Nadulka, MeGi2986, Matleena, moniek90, Pchelkaa, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoni mnie zaraz zakopie na śmierć :) ile on ma tych kończyn bo wydaje mi się że co najmniej 8 :P

justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d908ea6b2c16.jpg

dla wszystkich, świeżo od krówki!
    Mmmmmm mleczko :D dobrze że chociaż tego sobie możemy bez umiaru używać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    oj chyba nie pisałaś. Moja już fiknęła, ale nie wiem nawet kiedy i jak, ostatnio tylko czuję, że cora bardziej pcha się na szyjkę. A co lekarz mówił? do kiedy ma czas? bo miejsca chyba już coraz mniej...

edit: ah no i czy cc umawiasz wcześniej czy robią dopiero jak akcja się zacznie?

O ile sie nie mylę robią w 38 tyg, ale pewności nie mam. Miejsca Mała ma już bardzo mało, bo czuję dosłownie każdy Jej ruch i mam wrażenie, że w ogóle nie śpi, bo kiedy bym się w nocy nie obudziła, to Ona buszuje... Właśnie przed chwilą wróciłam ze spaceru z synkiem i podczas jego trwania Truskawka tak szalała, że musieliśmy do domu wracać, bo się przestraszyłam. Zobaczymy co będzie na nastepnej wizycie.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Antoni mnie zaraz zakopie na śmierć :) ile on ma tych kończyn bo wydaje mi się że co najmniej 8 :P
    no Pola ma to samo. Lekarz mówił, że po lewej strony są plecy u góry pupa a nóżki rączki po prawej, więc co mnie kopie i co wystaje z lewej strony?? szkoda, że nie mam w domu prywatnego usg :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja pozwolę sobie zacytować wpisy kaatki:
    "To może i ja się w końcu przedstawię:) Czytam Was właściwie od początku, ale jeszcze ani razu się nie odezwałam.
    Termin porodu mam na 17.12. Na stanie 20-miesięczna córka, którą nadal karmię piersią. Jestem 36-letnią weganką, która nie przyjmuje żadnych suplementów. W poprzedniej ciąży tez niczego nie zażywałam, a wyniki książkowe, córka wielka i zdrowa:) Kwasu foliowego też nie konsumuję, a to dlatego, że zbadałam sobie jego poziom i ookazało się, że mam go sporo ponad normę.Generalnie ponoć łykanie kwasu foliowego nie ma sensu po 6 tygodniu ciąży, bo cewa nerwowa jest już wtedy wykształcona.
    Mam zdanie na każdy poruszany i żarliwie dyskutowany przez Was temat (poród cc vs. sn, kredyty, tracy hogg, chore dzieci...), ale nie będę się aż tak rozpisywać (póki co) :)"
    więc same sobie wywnioskujmy czy to my próbujemy być niemiłe, czy Ty kaatka próbujesz być mądrzejsza nawet od lekarzy...

Szacun Zieloneoliwki już mam obraz pełny i zaraz go wykasuję. Wduszam Backspace Backspace Back...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    na mnie czekają dwie butelki ślubne, od maja! w tym jedna MOGEN DAVID blackberry <3
    O jezu musiałaś...... Mogen David Pomegranate to jest to co Madzie lubią najbardziej :P

Tinusia, pati_zuzia, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:13

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;)ją dziś po wizycie;) moje klusie ważą 2700 i 2600 więc mam niemały ciężar i do tego obydwoje dupciami sobie siedza;) od poniedziałku IDE leżeć do szpitala i czekam na CC 11.11;)

Nadulka, justyna14, Pola_27, pati_zuzia, pati_zuzia, Tinusia, Marik, ZieloneOliwki, Mama-julka, Madzisek, ania14, Suerte, Moniusia89, MeGi2986, Dżulia, rewelka, gosia mmr, alicja_, Matleena, moniek90, Klara87, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to moze sie jeszcze obroci :) ja sie boje ze moj fiknal glowa do gory ale juz sie sama pogubilam i nie wnikam co ma byc to bedzie wkoncu jakos musi wyjsc z mamusi brzuszka :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate o rany niezłe klocuszki! gratuluję! i o rany! już za 11 dni będziesz mamusią!

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Pola to moze sie jeszcze obroci :) ja sie boje ze moj fiknal glowa do gory ale juz sie sama pogubilam i nie wnikam co ma byc to bedzie wkoncu jakos musi wyjsc z mamusi brzuszka :D

Będzie co ma być :D Mam wrażenie, że w brzuchu mieszka ośmiornica, a nie mała słodka Marysia z czterema konczynami hahaha

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeejjjjju juz niedugo bedziemy miec pierwsze dzieciaczki na forum alez beda emocje :)

Kate 11.11 biore ciasteczka i duzo piciu i siedze na forum i czekam na wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:04

Kate4, Pola_27 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur## siedze i czytam i myslalam,ze na marcówkach jestem ;p taki swirek-bajerek :D
    czytam dalej jestem na 1395 stronie... to jeszcze..

justyna14, Mi$ia26, Pchelkaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ