Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pola_27 wrote:Lasencje, a wspominalam Wam, że u nas może CC sie szykuje, czy pominełam tę kwestię?
Truskawka nie chce fiknąć w dól główką, póki co dobrze Jej się mnie po szyjce kopieW prawdzie nie stresuję się tym wcale, ale jak piszecie, że Wasze pociechy główkami w dół są ułożone, to też bym chciała :p
edit: ah no i czy cc umawiasz wcześniej czy robią dopiero jak akcja się zacznie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:49
7w3d 💔 -
ZieloneOliwki wrote:ja pozwolę sobie zacytować wpisy kaatki:
"To może i ja się w końcu przedstawięCzytam Was właściwie od początku, ale jeszcze ani razu się nie odezwałam.
Termin porodu mam na 17.12. Na stanie 20-miesięczna córka, którą nadal karmię piersią. Jestem 36-letnią weganką, która nie przyjmuje żadnych suplementów. W poprzedniej ciąży tez niczego nie zażywałam, a wyniki książkowe, córka wielka i zdrowa:) Kwasu foliowego też nie konsumuję, a to dlatego, że zbadałam sobie jego poziom i okazało się, że mam go sporo ponad normę.Generalnie ponoć łykanie kwasu foliowego nie ma sensu po 6 tygodniu ciąży, bo cewa nerwowa jest już wtedy wykształcona.
Mam zdanie na każdy poruszany i żarliwie dyskutowany przez Was temat (poród cc vs. sn, kredyty, tracy hogg, chore dzieci...), ale nie będę się aż tak rozpisywać (póki co)"
więc same sobie wywnioskujmy czy to my próbujemy być niemiłe, czy Ty kaatka próbujesz być mądrzejsza nawet od lekarzy... -
kaatka wrote:Rozumiem, że teksty typu "Zamilcz kobieto już" oraz "A tak poza tym to najbardziej wkurzają mnie osoby które nigdy się nie odzywają na forum, a jak już coś napiszą to muszą się dopieprzyć do innych dziewczyn." mają o tym świadczyć?
I naprawdę nie zauważyłam, żebym sie z kimś sprzeczała, ale ok- Wy wiecie lepiej.alicja_ lubi tę wiadomość
-
Tinusia wrote:Jakie lekarz daje szanse ,że się obróci? bo moja kluska nadal z radością wbija łepetynkę w żołądek
Póki co powiedział tylko, że cc to rutyna i mam się nie stresować. Jak do 10.11 się nie obróci, to powolutku rozważymy termin cc. -
justyna14 wrote:oj chyba nie pisałaś. Moja już fiknęła, ale nie wiem nawet kiedy i jak, ostatnio tylko czuję, że cora bardziej pcha się na szyjkę. A co lekarz mówił? do kiedy ma czas? bo miejsca chyba już coraz mniej...
edit: ah no i czy cc umawiasz wcześniej czy robią dopiero jak akcja się zacznie?
O ile sie nie mylę robią w 38 tyg, ale pewności nie mam. Miejsca Mała ma już bardzo mało, bo czuję dosłownie każdy Jej ruch i mam wrażenie, że w ogóle nie śpi, bo kiedy bym się w nocy nie obudziła, to Ona buszuje... Właśnie przed chwilą wróciłam ze spaceru z synkiem i podczas jego trwania Truskawka tak szalała, że musieliśmy do domu wracać, bo się przestraszyłam. Zobaczymy co będzie na nastepnej wizycie. -
Acikk wrote:Antoni mnie zaraz zakopie na śmierć
ile on ma tych kończyn bo wydaje mi się że co najmniej 8
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:ja pozwolę sobie zacytować wpisy kaatki:
"To może i ja się w końcu przedstawięCzytam Was właściwie od początku, ale jeszcze ani razu się nie odezwałam.
Termin porodu mam na 17.12. Na stanie 20-miesięczna córka, którą nadal karmię piersią. Jestem 36-letnią weganką, która nie przyjmuje żadnych suplementów. W poprzedniej ciąży tez niczego nie zażywałam, a wyniki książkowe, córka wielka i zdrowa:) Kwasu foliowego też nie konsumuję, a to dlatego, że zbadałam sobie jego poziom i ookazało się, że mam go sporo ponad normę.Generalnie ponoć łykanie kwasu foliowego nie ma sensu po 6 tygodniu ciąży, bo cewa nerwowa jest już wtedy wykształcona.
Mam zdanie na każdy poruszany i żarliwie dyskutowany przez Was temat (poród cc vs. sn, kredyty, tracy hogg, chore dzieci...), ale nie będę się aż tak rozpisywać (póki co)"
więc same sobie wywnioskujmy czy to my próbujemy być niemiłe, czy Ty kaatka próbujesz być mądrzejsza nawet od lekarzy...
Szacun Zieloneoliwki już mam obraz pełny i zaraz go wykasuję. Wduszam Backspace Backspace Back...
-
nick nieaktualnyCzęść;)ją dziś po wizycie;) moje klusie ważą 2700 i 2600 więc mam niemały ciężar i do tego obydwoje dupciami sobie siedza;) od poniedziałku IDE leżeć do szpitala i czekam na CC 11.11;)
Nadulka, justyna14, Pola_27, pati_zuzia, pati_zuzia, Tinusia, Marik, ZieloneOliwki, Mama-julka, Madzisek, ania14, Suerte, Moniusia89, MeGi2986, Dżulia, rewelka, gosia mmr, alicja_, Matleena, moniek90, Klara87, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi$ia26 wrote:Pola to moze sie jeszcze obroci
ja sie boje ze moj fiknal glowa do gory ale juz sie sama pogubilam i nie wnikam co ma byc to bedzie wkoncu jakos musi wyjsc z mamusi brzuszka
Będzie co ma byćMam wrażenie, że w brzuchu mieszka ośmiornica, a nie mała słodka Marysia z czterema konczynami hahaha
-
nick nieaktualnyJeeejjjjju juz niedugo bedziemy miec pierwsze dzieciaczki na forum alez beda emocje
Kate 11.11 biore ciasteczka i duzo piciu i siedze na forum i czekam na wiesciWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:04
Kate4, Pola_27 lubią tę wiadomość