X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    japier...... wkońcu was nadrobiłam :) produkujecie jak szalone :P
    Acikk mój barek w chwili obecnej jest rozmiarów dwa lub trzy zarazy tech jak twój więc jak zacznę to nie wiem kiedy skończę :P chyba że mąż urządzi huczne pępkowe jak ja w szpitalu będę :P
    Ja dziś po wizycie u położnej, która ogólnie opieprzyła mnie że przytyłam 15 kg i z 45 minutowej wizyty 30 gadała o odżywianiu, kazała mi wszystkie słodycze odstawić i zamiast owoców warzywa :P akurat :P w środę idę się z nią spotkać jeszcze raz żeby porozmawiać o karmieniu bo chciałabym karmić dłużej niż półtorej miesiąca (tak miałam z Wiktorią).
    Znowu dziś jestem padnięta, dużo łażenia miałam a jak wracaliśmy autem to Kacper tak mi łokieć albo nogę wbijał w bok brzucha że łzy miałam w oczach i swoją ręką go naciskałam żeby kończynę zabrał.

Dobra dawaj Ty i Acikk swoje namiary zobaczę do której mam krótszą drogę i przyjadę na popijawę. To nie będziesz piła bo jakoś trzeba zrzucić te 15 kilo he he. Sokami warzywnymi będziesz musiała już teraz wznosić toast :-D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a wogole rozdupil mnie tekst "jak ktoś nie wstawia zdjęć ślubnych i nie gada o alkoholu to jest jakis tam gorszy nie pamiętam już jak to było a nie chce mi się szukac.
    Tak tj właśnie powód :D nie wstawienie zdjec ślubnych sprawiło taka a nie inną interpretację wypowiedzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:34

Mi$ia26, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka ją mam jeszcze zapasy w piwniczce u tesciow :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha a wogole rozdupil mnie tekst "jak ktoś nie wstawia zdjęć ślubnych i nie gada o alkoholu to jest jakis tam gorszy nie pamiętam już jak to było a nie chce mi się szukac.
    Tak tj właśnie powód :D nie wstawienie zdjec ślubnych sprawiło taka a nie inną interpretację wypowiedzi :P
    o tym samym pomyślałam, że zostaly przytoczone zdjęcia ślubne, Zdjęcia brzuszków, opisy remontow i gadanie o alkoholu... no to ku... o czym tu gadać można? nie no, lepiej się nie odzywać kilka tygodni i nagle burzę rozpętać swoimi wypowiedziami...
    Mama-julka też zapraszam na libację, u nas codziennie!! :P

Acikk, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- poprosimy o zdawanie relacji na bieżąco od pierwszego dnia pobytu w szpitalu minimum trzy razy dziennie. Aaa! i z zabiegowej również, żebyś nie zapomniała przypadkiem. Kupuję czipsy i browara i będę czytać:P

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Piegus ja tak jak Pola_27 jak dłużej poleżę to mega twarda kulka podchodzi mi bardzo wysoko pod żołądek... czasem boleśnie ją wypina... w poniedziałek położna mnie badała i potwierdziła moje przypuszczenia ;) stópki ma na dole i sobie na nich skacze a rączki koło buzi bo czuję takie delikatne smyranie :) no i do tego lekko mi tam na dole :) nie uciska mi na pęcherz ani na szyjkę no chyba że za bardzo się rozbryka i mi stopą tam przywali ale jest to chwilowe :)

Noo to chyba mam tak samo jak Ty. Też mi "lekko" na dole i czasem tylko czuję taki chwilowy ucisk na szyjkę. Na pęcherz też żadnego ucisku. I tak jak Pola czasem mi się tak wypnie, że usiedzieć nie mogę i muszę się cała wyprostować. Ehh, mimo wszystko żyję nadzieją! :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przez miesiac nie bede trzezwiec jak tu tyle dziewczyn do obskoczenia co maja pelne barki alko pozniej to juz chyba tylko izolacja od otoczenia :)

Tyko mnie nie wyrzuccie z forum bo ja nie mam zdjec slubnych ale postaram sie to nadrobic w najbizszym czasie (czyt.1-2 lata)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kate4 to nawet Ci trochę zazdroszcze :) przynajmniej będzie bezstresowo :D a dzieciaki duże a jeszcze przecież przybniora do tego 11go, jak Ty to ogarniasz :D
    No nie do końca bezstresowo bo cały czas będę się bała o maluszki dopóki nie będą na świecie;)poza tym CC też się boje ale powtarzam sobie że dam radę nie ja pierwsza i ostatnia;)no jak dotrwam do 11 to myślę że ok 3 kg będą mieć;) a ogarniam już ledwo bo obrzęki mam na nogach, duszę się i ogólne fajnie jest;)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:02

Kate4 lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do fanklubu Mogen David tyle, że ja Concord akurat kocham :D
    aha i Kagora 16% z czekoladową nutą (nie każdy jest tak pyszny) to tak ze słodkich win :D

Aha i nie przejmujcie się ja z Was wszystkich i tak będę najbardziej wyrodną matką:P i to potrójnie:P bo:
    -po 1 moja córka ma swój pokoik, początkowo będzie w nocy spać w kołysce obok nas, ale w dzień w swoim łóżeczku,
    -nie mogę doczekać się porodu bo marzę by napić się alkoholu i najeść słodyczy !
    -będę rodzić przez cc całkowicie świadomie i co gorsza cieszy mnie ten fakt :D

Możecie teraz mnie zlinczować:P

Aha i też piję duuuuuużo mleka w ciąży :D już myślałam, ze jestem nienormalna bo ciągle tylko mleko i mleko ale mnie uspokoiłyście :D

Tinusia, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, gdyby któras jeszcze miała wątpliwości:308w6z7.jpg

MeGi2986, pati_zuzia, Mama-julka, Madzisek, ZieloneOliwki, annielica, justyna14, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Kate- poprosimy o zdawanie relacji na bieżąco od pierwszego dnia pobytu w szpitalu minimum trzy razy dziennie. Aaa! i z zabiegowej również, żebyś nie zapomniała przypadkiem. Kupuję czipsy i browara i będę czytać:P
    W szpitalu to o czym tu pisać chyba o pobudce o 6 na ktg które u mnie trwa ponad godzinę bez ruchu później jedzenie i na wieczór ktg;) ale oczywiście jak będzie jakąś akcja to dam znać chociaż mam nadzieję że akcja będzie dopiero 11;)
    Wlasnie mnie mąż uświadomił że to święto i każdy ma wolne więc pewnie będzie pielgrzymka rodziny w szpitalu, czego bym nie chciała mąż i mama mi wystarcza;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Już chciałam pisać co taka cisza się zrobiła. I że Zieloneoliwki ściemniasz że robisz BURITO ale BANKIETO :-)

ZieloneOliwki, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny dołączam do fanklubu Mogen David tyle, że ja Concord akurat kocham :D
    aha i Kagora 16% z czekoladową nutą (nie każdy jest tak pyszny) to tak ze słodkich win :D

Aha i nie przejmujcie się ja z Was wszystkich i tak będę najbardziej wyrodną matką:P i to potrójnie:P bo:
    -po 1 moja córka ma swój pokoik, początkowo będzie w nocy spać w kołysce obok nas, ale w dzień w swoim łóżeczku,
    -nie mogę doczekać się porodu bo marzę by napić się alkoholu i najeść słodyczy !
    -będę rodzić przez cc całkowicie świadomie i co gorsza cieszy mnie ten fakt :D

Możecie teraz mnie zlinczować:P

Aha i też piję duuuuuużo mleka w ciąży :D już myślałam, ze jestem nienormalna bo ciągle tylko mleko i mleko ale mnie uspokoiłyście :D
    dobra, to ja też się przyznam. Oprócz spania w swoim łóżeczku pragnę również się wreszcie nawalić i zjeść nie słodycze a tatar który ubóstwiam... po drugie ja jeszcze nie wiem jak zakończy się mój poród, ale jeśli będzie to cc to nie będę płakać również z tego powodu. No i będę karmić piersią maksymalnie do ukończenia 4 mcy, jeśli się na to karmienie piersią w ogóle zdecyduję. I możecie mnie zlinczować i nazywać wyrodną, czy coś... ale trudno no :)

to Kagora to też wino jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:01

annielica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też na temat alkoholu się nie odzywam bo po 18 przestał mnie kręcić;) a w ciąży to już w ogóle mi smaka odebrało;) za to tych żelkow kiedyś wklejonych nie mogłam przeżyć i dzisiaj się obkupilam w słodycze;) czuje że teraz tyje najwięcej, już 18 kg na plusie więc chyba w 20 się nie wyrobie, chyba że mnie szpital wyglodzi;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    pati_zuzia daj linka gdzie można zamówić bombke :D

ja mam nadzieję że będę rodzić SN, ale jeszcze nic nie wiem, bo nie odwiedziłam jeszcze fizjoterapeuty (czekam na list)...
    ja zamawialam akurat z motherecare 2 lata temu wiec i tym razem tez,alemysle ze na ebay znajdziesz tez wiele interesujacych,az zaraz sprawdze :D
    http://www.mothercare.com/my-first-christmas/my_first_christmas,default,sc.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Już chciałam pisać co taka cisza się zrobiła. I że Zieloneoliwki ściemniasz że robisz BURITO ale BANKIETO :-)
    kur%& jeszczde do sklepu się nie wybrałam przez Was, bo co coś zrobię to zaglądam na forum :D burrito bankietto będzie na kolację jednak :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dobra, to ja też się przyznam. Oprócz spania w swoim łóżeczku pragnę również się wreszcie nawalić... po drugie ja jeszcze nie wiem jak zakończy się mój poród, ale jeśli będzie to cc to nie będę płakać również z tego powodu. No i będę karmić piersią maksymalnie do ukończenia 4 mcy, jeśli się na to karmienie piersią w ogóle zdecyduję. I możecie mnie zlinczować i nazywać wyrodną, czy coś... ale trudno no :)

to Kagora to też wino jest?

O kur... od godziny nic innego nie robię jak płacze że śmiechu. Twój plan jest dobry: będę to i tamto. Sciema na całego. A na koniec pytanie: to Kagora to też wino jest? Myślałam że je...e ze śmiechu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAte kurde nie moge uwierzyc,ze TY juz :D ale to znaczy zeto juz takie realne i bardzo bliskie sie robi :D nie moge sie doczekac pierwszych zdjec dzieciaczkow :D to juz wtedy bedzie takie namacalne :D

My w tamtym roku robilismy Gabrysiowi sesje urodzinowa i oczywiscie musielismy miec zdjecie rodzinno swiateczne :D w tym tez juz myslimy o takim zdjeciu :D tylko w innych sweterkach ;) oczywiscie to byl moj pomysl, czasem sie dziwilam ze moj maz sie zgodzil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:29

ZieloneOliwki, Mama-julka, Nadulka, Suerte, Dżulia, Moniusia89, Madzisek, annielica, Mi$ia26, Kate4, maya34, gosia mmr, MeGi2986, revvelka, Acikk, akira, alicja_, Marta0912, justyna14, moniek90, Klara87, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - trzymam kciuki, 11 już tak nie długo :)

Mój synuś też jakoś dziwnie leży, tak czuję jak by był w poprzek, bo jego główkę czuję po lewej stronie brzuszka a nóżkami mnie w bok kopie, bardzo bym chciała żeby się odwrócił znowu główką do dołu.

Ja też się za często nie odzywam, ale mam nadzieję że nie przeszkadzają Wam moje wpisy. Jak mam coś ciekawego do napisania na jakiś temat to piszę. Mam już córcię więc część tych tematów już przerabiam drugi raz.

Kate4 lubi tę wiadomość

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ