Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:japier...... wkońcu was nadrobiłam
produkujecie jak szalone
Acikk mój barek w chwili obecnej jest rozmiarów dwa lub trzy zarazy tech jak twój więc jak zacznę to nie wiem kiedy skończęchyba że mąż urządzi huczne pępkowe jak ja w szpitalu będę
Ja dziś po wizycie u położnej, która ogólnie opieprzyła mnie że przytyłam 15 kg i z 45 minutowej wizyty 30 gadała o odżywianiu, kazała mi wszystkie słodycze odstawić i zamiast owoców warzywaakurat
w środę idę się z nią spotkać jeszcze raz żeby porozmawiać o karmieniu bo chciałabym karmić dłużej niż półtorej miesiąca (tak miałam z Wiktorią).
Znowu dziś jestem padnięta, dużo łażenia miałam a jak wracaliśmy autem to Kacper tak mi łokieć albo nogę wbijał w bok brzucha że łzy miałam w oczach i swoją ręką go naciskałam żeby kończynę zabrał.
Dobra dawaj Ty i Acikk swoje namiary zobaczę do której mam krótszą drogę i przyjadę na popijawę. To nie będziesz piła bo jakoś trzeba zrzucić te 15 kilo he he. Sokami warzywnymi będziesz musiała już teraz wznosić toastPchelkaa lubi tę wiadomość
-
Haha a wogole rozdupil mnie tekst "jak ktoś nie wstawia zdjęć ślubnych i nie gada o alkoholu to jest jakis tam gorszy nie pamiętam już jak to było a nie chce mi się szukac.
Tak tj właśnie powódnie wstawienie zdjec ślubnych sprawiło taka a nie inną interpretację wypowiedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:34
Mi$ia26, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Haha a wogole rozdupil mnie tekst "jak ktoś nie wstawia zdjęć ślubnych i nie gada o alkoholu to jest jakis tam gorszy nie pamiętam już jak to było a nie chce mi się szukac.
Tak tj właśnie powódnie wstawienie zdjec ślubnych sprawiło taka a nie inną interpretację wypowiedzi
Mama-julka też zapraszam na libację, u nas codziennie!!Acikk, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tinusia wrote:Piegus ja tak jak Pola_27 jak dłużej poleżę to mega twarda kulka podchodzi mi bardzo wysoko pod żołądek... czasem boleśnie ją wypina... w poniedziałek położna mnie badała i potwierdziła moje przypuszczenia
stópki ma na dole i sobie na nich skacze a rączki koło buzi bo czuję takie delikatne smyranie
no i do tego lekko mi tam na dole
nie uciska mi na pęcherz ani na szyjkę no chyba że za bardzo się rozbryka i mi stopą tam przywali ale jest to chwilowe
Noo to chyba mam tak samo jak Ty. Też mi "lekko" na dole i czasem tylko czuję taki chwilowy ucisk na szyjkę. Na pęcherz też żadnego ucisku. I tak jak Pola czasem mi się tak wypnie, że usiedzieć nie mogę i muszę się cała wyprostować. Ehh, mimo wszystko żyję nadzieją! -
nick nieaktualnyTo ja przez miesiac nie bede trzezwiec jak tu tyle dziewczyn do obskoczenia co maja pelne barki alko pozniej to juz chyba tylko izolacja od otoczenia
Tyko mnie nie wyrzuccie z forum bo ja nie mam zdjec slubnych ale postaram sie to nadrobic w najbizszym czasie (czyt.1-2 lata)alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Kate4 to nawet Ci trochę zazdroszcze
przynajmniej będzie bezstresowo
a dzieciaki duże a jeszcze przecież przybniora do tego 11go, jak Ty to ogarniasz
a ogarniam już ledwo bo obrzęki mam na nogach, duszę się i ogólne fajnie jest;)
-
nick nieaktualnyDziewczyny dołączam do fanklubu Mogen David tyle, że ja Concord akurat kocham
aha i Kagora 16% z czekoladową nutą (nie każdy jest tak pyszny) to tak ze słodkich win
Aha i nie przejmujcie się ja z Was wszystkich i tak będę najbardziej wyrodną matkąi to potrójnie:P bo:
-po 1 moja córka ma swój pokoik, początkowo będzie w nocy spać w kołysce obok nas, ale w dzień w swoim łóżeczku,
-nie mogę doczekać się porodu bo marzę by napić się alkoholu i najeść słodyczy !
-będę rodzić przez cc całkowicie świadomie i co gorsza cieszy mnie ten fakt
Możecie teraz mnie zlinczować
Aha i też piję duuuuuużo mleka w ciążyjuż myślałam, ze jestem nienormalna bo ciągle tylko mleko i mleko ale mnie uspokoiłyście
Tinusia, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Kate- poprosimy o zdawanie relacji na bieżąco od pierwszego dnia pobytu w szpitalu minimum trzy razy dziennie. Aaa! i z zabiegowej również, żebyś nie zapomniała przypadkiem. Kupuję czipsy i browara i będę czytać
Wlasnie mnie mąż uświadomił że to święto i każdy ma wolne więc pewnie będzie pielgrzymka rodziny w szpitalu, czego bym nie chciała mąż i mama mi wystarcza;) -
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Kate- poprosimy o zdawanie relacji na bieżąco od pierwszego dnia pobytu w szpitalu minimum trzy razy dziennie. Aaa! i z zabiegowej również, żebyś nie zapomniała przypadkiem. Kupuję czipsy i browara i będę czytać
Już chciałam pisać co taka cisza się zrobiła. I że Zieloneoliwki ściemniasz że robisz BURITO ale BANKIETOZieloneOliwki, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Dziewczyny dołączam do fanklubu Mogen David tyle, że ja Concord akurat kocham
aha i Kagora 16% z czekoladową nutą (nie każdy jest tak pyszny) to tak ze słodkich win
Aha i nie przejmujcie się ja z Was wszystkich i tak będę najbardziej wyrodną matkąi to potrójnie:P bo:
-po 1 moja córka ma swój pokoik, początkowo będzie w nocy spać w kołysce obok nas, ale w dzień w swoim łóżeczku,
-nie mogę doczekać się porodu bo marzę by napić się alkoholu i najeść słodyczy !
-będę rodzić przez cc całkowicie świadomie i co gorsza cieszy mnie ten fakt
Możecie teraz mnie zlinczować
Aha i też piję duuuuuużo mleka w ciążyjuż myślałam, ze jestem nienormalna bo ciągle tylko mleko i mleko ale mnie uspokoiłyście
to Kagora to też wino jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:01
annielica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJą też na temat alkoholu się nie odzywam bo po 18 przestał mnie kręcić
a w ciąży to już w ogóle mi smaka odebrało;) za to tych żelkow kiedyś wklejonych nie mogłam przeżyć i dzisiaj się obkupilam w słodycze;) czuje że teraz tyje najwięcej, już 18 kg na plusie więc chyba w 20 się nie wyrobie, chyba że mnie szpital wyglodzi;)
-
nick nieaktualnySuerte wrote:pati_zuzia daj linka gdzie można zamówić bombke
ja mam nadzieję że będę rodzić SN, ale jeszcze nic nie wiem, bo nie odwiedziłam jeszcze fizjoterapeuty (czekam na list)...
http://www.mothercare.com/my-first-christmas/my_first_christmas,default,sc.html
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Już chciałam pisać co taka cisza się zrobiła. I że Zieloneoliwki ściemniasz że robisz BURITO ale BANKIETO
burrito bankietto będzie na kolację jednak
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:dobra, to ja też się przyznam. Oprócz spania w swoim łóżeczku pragnę również się wreszcie nawalić... po drugie ja jeszcze nie wiem jak zakończy się mój poród, ale jeśli będzie to cc to nie będę płakać również z tego powodu. No i będę karmić piersią maksymalnie do ukończenia 4 mcy, jeśli się na to karmienie piersią w ogóle zdecyduję. I możecie mnie zlinczować i nazywać wyrodną, czy coś... ale trudno no
to Kagora to też wino jest?
O kur... od godziny nic innego nie robię jak płacze że śmiechu. Twój plan jest dobry: będę to i tamto. Sciema na całego. A na koniec pytanie: to Kagora to też wino jest? Myślałam że je...e ze śmiechu. -
nick nieaktualnyKAte kurde nie moge uwierzyc,ze TY juz
ale to znaczy zeto juz takie realne i bardzo bliskie sie robi
nie moge sie doczekac pierwszych zdjec dzieciaczkow
to juz wtedy bedzie takie namacalne
My w tamtym roku robilismy Gabrysiowi sesje urodzinowa i oczywiscie musielismy miec zdjecie rodzinno swiatecznew tym tez juz myslimy o takim zdjeciu
tylko w innych sweterkach
oczywiscie to byl moj pomysl, czasem sie dziwilam ze moj maz sie zgodzil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:29
ZieloneOliwki, Mama-julka, Nadulka, Suerte, Dżulia, Moniusia89, Madzisek, annielica, Mi$ia26, Kate4, maya34, gosia mmr, MeGi2986, revvelka, Acikk, akira, alicja_, Marta0912, justyna14, moniek90, Klara87, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate - trzymam kciuki, 11 już tak nie długo
Mój synuś też jakoś dziwnie leży, tak czuję jak by był w poprzek, bo jego główkę czuję po lewej stronie brzuszka a nóżkami mnie w bok kopie, bardzo bym chciała żeby się odwrócił znowu główką do dołu.
Ja też się za często nie odzywam, ale mam nadzieję że nie przeszkadzają Wam moje wpisy. Jak mam coś ciekawego do napisania na jakiś temat to piszę. Mam już córcię więc część tych tematów już przerabiam drugi raz.Kate4 lubi tę wiadomość