X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez porod rodzinny o ile moj mnie nie wkurzy :) Wczoraj by mily a dzis oh szkoda gadac :)

Flakonik super niespodzianke co maz zrobil odrazu lepiej ci pewnie na duszy :)

Ja zamiast popcornu wezme jabluszko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie malz bo boje sie ,ze moge sie podczas porodu wylaczyc zupelnie.
    Alicja zycze duzo duzoooo sil kochanie ,zeby bylo bezbolesnie i szybko :-) .Wchodze na forum juz od rana ale jakos mysli nie moge zlozyc .

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:21

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:21

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A wy bedziecie rodzic z partnerami?

My chyba też razem chociaż roznie to bywa bo zależy kiedy mnie złapie :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na pierwszy porod nie zdążył. Pojechal xo domu po kanapki bo polozna kazala mi cos zjeść oprocz czekolady a ze byl juz wieczór, szpital po kolacji a w pierwszy dzien swiat wszystko zamknięte wiec musial do domu jechać, do tego straszna śnieżyca i za szybko mi to poszło. Na szczescie była ze mna mama. A teraz powiedzialam mu ze mu nie odpuszcze, bedzie ze mna siedzial chociaz on do konca nie jest przekonany bo mowi ze nie wiem jak na taki widok zareaguje ale mu caly czas tlumacze ze on będzie siedzial przy mojej glowie a nie miedzy nogami zeby wzzystko widział, no i kanapki tym razem na wszelki wypadek weźmiemy ze soba a do malej przyjada teście to tez z psem wyjdą wiec nie bedzie miał wymówki.

Flakonik to ci maz super niespodzianke zrobil

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój jak nie byłam w ciazy to zawsze mówił że on do żadnego porodu nie pójdzie że mna. A teraz się boi żeby go czasem nie ominęło :D

U mnie było na odwrót :P on jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem mówił, że on rodzi ze mną, i że nie wyobraża sobie nie być przy porodzie własnego dziecka a ja nie byłam zbyt chętna :P

Teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło go przy mnie nie być. Bałabym się sama i ważne jest dla mnie, żeby był, daje mi poczucie bezpieczeństwa. Poza tym przyda się też do tego, żeby doglądać czy wszystko jest dobrze ;) no i myślę, że położne i lekarze nie odważą się przy mężu jakoś źle potraktować a nawet jeśli to mąż zareaguje odpowiednio ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    U mnie było na odwrót :P on jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem mówił, że on rodzi ze mną, i że nie wyobraża sobie nie być przy porodzie własnego dziecka a ja nie byłam zbyt chętna :P

Teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło go przy mnie nie być. Bałabym się sama i ważne jest dla mnie, żeby był, daje mi poczucie bezpieczeństwa. Poza tym przyda się też do tego, żeby doglądać czy wszystko jest dobrze ;) no i myślę, że położne i lekarze nie odważą się przy mężu jakoś źle potraktować a nawet jeśli to mąż zareaguje odpowiednio ;)

Dokładnie madzia a wiadomo jak to człowiek w bólach i amoku sam się nie obroni :P więc fajnie jak ktoś będzie o w miarę przytomnym umyśle :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku sie zarzekalam ze bede rodzic sama bez meza. Ze nie chce zeby mnie widzial w takim stanie ale teraz moje zdanie sie zmienilo. I o ile moj maz nie zemdleje przy mnie to bedzie obecny :D

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z mezem jak za pierwsxym razem. :) choc wtedy to ja sie zastanawialam nad jego obecnoscia,bo balam sie,ze bede go tam wyklinac I bedzie mnie wkurzal I mu krzywde zrobie :) ale bylam bardzo spokojna przez to ze byl ze mna. Choc jak zaaplikowalam sobie gaz to mysle,ze jakby znikl to bym nie zaueazyla ;) po porodzie,znaczy juz po wazeniu, szyciu I pirrwszym kontakcie malego skora do skory to on z pomoca poloznej zakladal pampersa,ubieral I pozniej przytulal czekajac na mame az wyjdzie spod prysznica :) ehh wzruszam sie na samo wspomnienie :)
    A teraz ide spac,brzuszek pelny po obiedzie,dziecko spi to I mama moze :D ciekawe czy jak wstane to beda jakies nowosci od Ali czy Pchelki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodziny 30.11 a 01.12 mam imieniny a termin na 02.12 haha ciekawe czy to będzie prezencik :-D

Nadulka, iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:17

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja,pchełka trzymam kciuki!!!

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, trzymaj się dzielnie!
    Ja sobie nie wyobrażam porodu z mężem. Przeżywa tę ciążę gorzej ode mnie. Jak zaczynam panikować to jemu od razu źle. Musiałabym się martwić o niego ;)

genoweffa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:22

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi wiem,ale wes i polez jak jeszcze dziecko,dom trzeba ogarniac,chociaz moj Malz mowi,zebym nic nie robila ale ja nie dam rady jak widze klak kurzu pod lozkiem w sypialni albo plytke uwalona w kuchni...no nie dam rady przejsc obojetnie:p jakas jebnieta sie zrobilam,ale spoko dziecko sie urodzi to mi przejdzie troche bo wtedy to wogole nie wyrobie sie ze wszystkim;)
    Madzisek ja w nocy od jakiegoa czasu tez mialam ale nie duzy bol jak sie przewracalam z boku na bok ale wczoraj to oooo...jakas masakra,z reszta dzis wstalam i bolalo deko,potem przeszlo,poszlismy na jeden cmemtarz i juz pizdziec..boli jak cholera znowu;/ eh,czuje sie juz niedolezna a jeszcze w sumie miesiac caly do terminu OM..
    Acikk,Mama-julka chcialam sobie dzis darowac ale ma dzis zostawilismy cmentarz gdzie jest pochowany Tata mego Malza..i tak glupio bylo mi powiedziec,ze nie pojde,na szczescie juz po wszystkim;)
    Nikicia to tak jak ja hehe tez mam urodziny 30.11, 1.12 imieniny,a terminz OM 2.12 :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jestes jeszcze w domu czy juz w szpitalu?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam kciuki!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie wydaje ze alicja moze juz na porodowce jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 16:07

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Cos mi sie wydaje ze alicja moze juz na porodowce jest :)
    Ojj misia tak szybko chyba to nie idzie :P ale daj Jej Boże :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ