X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    No właśnie trochę to mnie dziwi, bo nigdy takich problemów nie miałam. W domu też nie leże dużo ani nie siedze w nadmiarze. Spie rowniez w tym samym lozku co zawsze.

Póki dam się jeszcze radę ruszać to w domu robię jak najwięcej. Chyba że to z nadmiaru wysiłku? I wieczorem jak się klade to odczuwam nadmierne obciążenie m.in. bioder? :-\
    Tak Kochana to napewno od wysilku,ja tez nie siedze,nie leze i niestety spojenie daje o sobie znac,a jak leze na boku to czuje jak mnie biodra bola,miednica i teraz doszedl juz krzyz...masakra jakas

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amos wrote:
    Ja miałam ten fotelik przy córce i zupełnie nie byłam z niego zadowolona, teraz mamy kupiony Maxi cosi cabriofix. Córka strasznie w nim płakała, bo on jest bardzo zabudowany, tak jak zauważyła flakonik, i o ile na początku było ok to około 4 miesiąca strasznie ją to denerwowało. Potrafiła krzyczeć całą drogę dopóki się nie zatrzymaliśmy i nie wyjęliśmy jej z niego. Jak miała 6 miesięcy musieliśmy kupić następny fotelik, o każda podróż to była męczarnia.
    Czyli nie jesteś zadowolona z BeSafe? A faktycznie jest mniejszy od tego maxi cosi? Bo chce żeby fotelika dłużej nam posłużył;)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:36

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj ruch mimo ze weekend :) i wszystkie takie podekscytowane i zniecierpliwione :)
    Fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wszystkie te foteliki sa do 13kg wiec beda podobnie dlugo sluzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka jestem ciekawa czy spotkamy sie w Ujastku na porodowce ;) ale nawet jak bedziemy razem to mozemy bycbw roznych miejscach i nawet o tym nie wiedziec :P ale jak zobacze mame z blizniakami to sie zapytam czy to Dagietka :D

• lilianna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak Kochana to napewno od wysilku,ja tez nie siedze,nie leze i niestety spojenie daje o sobie znac,a jak leze na boku to czuje jak mnie biodra bola,miednica i teraz doszedl juz krzyz...masakra jakas

No to chyba to będzie z wysiłku... Spróbuje trochę zwolnić tempo i zobacze czy się coś polepszy :-) na szczęście najważniejsze "grubsze" rzeczy w domu mam zrobione :-)

Dobrze że u dziewczyn narazie wszystko ok :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    W sumie wszystkie te foteliki sa do 13kg wiec beda podobnie dlugo sluzyc

No wlasnie. A jak dziecku glowa zacznie wystawać to i tak trzeba zmienić :)

No to nieźle z ta Alicja ale nam emocji dostarcza noo :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:18

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja i tak od dziś już myślę tylko o porodzie nagle to wszystko się zrobiło takie realne...
    Jeszcze wczoraj do męża mówiłam że dalej nie ogarniam moja głową tego że od naszego synka dzieli nas "tylko" moja powloka brzuszna :P i że on naprawdę jest tam w środku :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja to jak czytam teraz jak akcje sie zaczynaja to czekam na te wszystkie porody a o swoim nawet nie mysle,tak jakby mnie to nie dotyczylo:p nie dochodzi to do mnie,naprawde;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:22

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    U teściowej :P

A co gorsze :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A co gorsze :D?

Napewno teściowa...

nick nieaktualny, Acikk, lilianna, Madzisek, Matleena, Dżulia lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja się wyłamałam i poszłam jednak z synem na cmentarz bo przyszła moja mama. Chciała wziąć syna, a że ten w brzuchu mnie nie napierał dziś na szyjkę to stwierdziłam że dam radę. Dopiero od niedawna jestem w domu. I prawdziwy tu ruch jak na niedzielę i to wszystko dzięki Alicji :-D

Cieszę się że u Alicji się uspokoiło. Dobry pomysł z tym podaniem nr, chociaż ja zupełnie zapomniałam które z Was zbierały. Jakbyście chciały mój, to proszę, tylko do kogo?

Acikk ja dziś jadłam taką bitą śmietankę :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny! Nadaje ze szpitala!
    Rozwarcie na opuszek, wody są jeszcze na dobrym poziomie, czop odchodzi cały dzień - dosłownie 2 minuty temu wypadł kolejny wielki glut. Inaczej go sobie wyobrażałam. Jak będzie Wam odchodził czop to nie sugerujcie się nigdy zdjęciami w necie! To całkowicie inne bajka :D
    Mam lekkie twardnienia, ale to jeszcze nie skurcze.
    Czekamy!

nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_45, lilianna, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, moniek90, Pola_27, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja razem z Tobą :-D
    Trzymaj się dziewczyno :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na badaniu usłyszałam, że mam się nie bać "bo ciąża już jest donoszona"...
    Mówie, że mam 35t5d a lekarka powiedziała, że to 36t czyli ciąża donoszona. Nie wiem jak oni to tutaj klasyfikują..

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to trzymaj sie tam dzielnie i dawaj znac w miarę możliwości co i jak bo my tu dzisiaj wszystkie jak na szpilkach siedziałyśmy

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alicja, ja razem z Tobą :-D
    Trzymaj się dziewczyno :-)

Dzięki.

Jak tak sobie leże i myśle to chyba bym nawet chciała, żeby to było już..
    Skoro dzidzia jest bezpieczna i terminowo i wagowo to wolałabym to mieć już za sobą.

nick nieaktualny, lilianna, Nadulka, Pola_27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ