X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    No właśnie trochę to mnie dziwi, bo nigdy takich problemów nie miałam. W domu też nie leże dużo ani nie siedze w nadmiarze. Spie rowniez w tym samym lozku co zawsze.

Póki dam się jeszcze radę ruszać to w domu robię jak najwięcej. Chyba że to z nadmiaru wysiłku? I wieczorem jak się klade to odczuwam nadmierne obciążenie m.in. bioder? :-\
    Tak Kochana to napewno od wysilku,ja tez nie siedze,nie leze i niestety spojenie daje o sobie znac,a jak leze na boku to czuje jak mnie biodra bola,miednica i teraz doszedl juz krzyz...masakra jakas

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amos wrote:
    Ja miałam ten fotelik przy córce i zupełnie nie byłam z niego zadowolona, teraz mamy kupiony Maxi cosi cabriofix. Córka strasznie w nim płakała, bo on jest bardzo zabudowany, tak jak zauważyła flakonik, i o ile na początku było ok to około 4 miesiąca strasznie ją to denerwowało. Potrafiła krzyczeć całą drogę dopóki się nie zatrzymaliśmy i nie wyjęliśmy jej z niego. Jak miała 6 miesięcy musieliśmy kupić następny fotelik, o każda podróż to była męczarnia.
    Czyli nie jesteś zadowolona z BeSafe? A faktycznie jest mniejszy od tego maxi cosi? Bo chce żeby fotelika dłużej nam posłużył;)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:36

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj ruch mimo ze weekend :) i wszystkie takie podekscytowane i zniecierpliwione :)
    Fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wszystkie te foteliki sa do 13kg wiec beda podobnie dlugo sluzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka jestem ciekawa czy spotkamy sie w Ujastku na porodowce ;) ale nawet jak bedziemy razem to mozemy bycbw roznych miejscach i nawet o tym nie wiedziec :P ale jak zobacze mame z blizniakami to sie zapytam czy to Dagietka :D

• lilianna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak Kochana to napewno od wysilku,ja tez nie siedze,nie leze i niestety spojenie daje o sobie znac,a jak leze na boku to czuje jak mnie biodra bola,miednica i teraz doszedl juz krzyz...masakra jakas

No to chyba to będzie z wysiłku... Spróbuje trochę zwolnić tempo i zobacze czy się coś polepszy :-) na szczęście najważniejsze "grubsze" rzeczy w domu mam zrobione :-)

Dobrze że u dziewczyn narazie wszystko ok :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    W sumie wszystkie te foteliki sa do 13kg wiec beda podobnie dlugo sluzyc

No wlasnie. A jak dziecku glowa zacznie wystawać to i tak trzeba zmienić :)

No to nieźle z ta Alicja ale nam emocji dostarcza noo :P

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:18

Flakonik lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja i tak od dziś już myślę tylko o porodzie nagle to wszystko się zrobiło takie realne...
    Jeszcze wczoraj do męża mówiłam że dalej nie ogarniam moja głową tego że od naszego synka dzieli nas "tylko" moja powloka brzuszna :P i że on naprawdę jest tam w środku :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja to jak czytam teraz jak akcje sie zaczynaja to czekam na te wszystkie porody a o swoim nawet nie mysle,tak jakby mnie to nie dotyczylo:p nie dochodzi to do mnie,naprawde;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:22

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    U teściowej :P

A co gorsze :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A co gorsze :D?

Napewno teściowa...

Flakonik, Acikk, lilianna, Madzisek, Matleena, Dżulia lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja się wyłamałam i poszłam jednak z synem na cmentarz bo przyszła moja mama. Chciała wziąć syna, a że ten w brzuchu mnie nie napierał dziś na szyjkę to stwierdziłam że dam radę. Dopiero od niedawna jestem w domu. I prawdziwy tu ruch jak na niedzielę i to wszystko dzięki Alicji :-D

Cieszę się że u Alicji się uspokoiło. Dobry pomysł z tym podaniem nr, chociaż ja zupełnie zapomniałam które z Was zbierały. Jakbyście chciały mój, to proszę, tylko do kogo?

Acikk ja dziś jadłam taką bitą śmietankę :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny! Nadaje ze szpitala!
    Rozwarcie na opuszek, wody są jeszcze na dobrym poziomie, czop odchodzi cały dzień - dosłownie 2 minuty temu wypadł kolejny wielki glut. Inaczej go sobie wyobrażałam. Jak będzie Wam odchodził czop to nie sugerujcie się nigdy zdjęciami w necie! To całkowicie inne bajka :D
    Mam lekkie twardnienia, ale to jeszcze nie skurcze.
    Czekamy!

kwiatakacji, Moniusia89, Flakonik, MeGi2986, Ola_45, lilianna, pati_zuzia, Nadulka, Madzia890722, moniek90, Pola_27, ZieloneOliwki, Dżulia, genoweffa, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja razem z Tobą :-D
    Trzymaj się dziewczyno :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na badaniu usłyszałam, że mam się nie bać "bo ciąża już jest donoszona"...
    Mówie, że mam 35t5d a lekarka powiedziała, że to 36t czyli ciąża donoszona. Nie wiem jak oni to tutaj klasyfikują..

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to trzymaj sie tam dzielnie i dawaj znac w miarę możliwości co i jak bo my tu dzisiaj wszystkie jak na szpilkach siedziałyśmy

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alicja, ja razem z Tobą :-D
    Trzymaj się dziewczyno :-)

Dzięki.

Jak tak sobie leże i myśle to chyba bym nawet chciała, żeby to było już..
    Skoro dzidzia jest bezpieczna i terminowo i wagowo to wolałabym to mieć już za sobą.

Flakonik, lilianna, Nadulka, Pola_27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ