X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    hahaha pękłam ze śmiechu wyobraziłam sobie kobiety wysiadujące jajka :D

a tak w ogóle co do śmiechu to moja ciocia tak się mocno śmiała że zaczęła wcześniej rodzić :D

Śmianie się to chyba lepszy i przyjemniejszy sposób od biegania po schodach :-D

Nadulka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Fajnie? Jak ja bym miala czekac i meczyc sie do 40tc to chyba bym dzien i noc plakala z bezsilnosci

To była wypowiedź w jej (koleżanki) kontekście :-) całą ciążę dobrze się czuła i jak sama stwierdziła fajnie że u niej tak się zaczyna w terminie :-)

Inaczej się sprawy maja gdy w ciąży są problemy i kobiety się meczach, wtedy wiadomo że czekanie do 40tc aby się wszystko zaczęło byłoby męczarnią...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A tak wogole to właśnie wstalam :D ha ha :D chyba będę musiała spać razem z moim dzieckiem jak już się urodzi :D wogole co za głupie hasło każdy mówi że dziecko "się urodzi" jasne kurwa samo się urodzi :P ją w tym czasie pospie :P albo książkę poczytam :P

ale się uśmiałam :D

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż dziewczynki śmiech to zdrowie :D za stosujemy smiechoterapie to wszystkie urodzimy w raz :D
    Wczoraj mój genialny mąż się na mnie rzucił w łóżku i mnie zaczął laskotac po stopach więc zaczelam się gwałtownie wyrywac i mu mowie żeby mi tak nie robił bo nie mogę takich gwałtownych zrywów robić bo urodze w tym łóżku :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ale się uśmiałam :D

Może Sara sie ruszy dzięki temu :D?

Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No cóż dziewczynki śmiech to zdrowie :D za stosujemy smiechoterapie to wszystkie urodzimy w raz :D
    Wczoraj mój genialny mąż się na mnie rzucił w łóżku i mnie zaczął laskotac po stopach więc zaczelam się gwałtownie wyrywac i mu mowie żeby mi tak nie robił bo nie mogę takich gwałtownych zrywów robić bo urodze w tym łóżku :D

To u nas jest odwrotnie :-D Ja mojego uwielbiam łaskotać a jak chce mi oddać to mu mówię "Nie no co Ty, mnie nie wolno" :-P

Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To u nas jest odwrotnie :-D Ja mojego uwielbiam łaskotać a jak chce mi oddać to mu mówię "Nie no co Ty, mnie nie wolno" :-P

Masz pancerz ochronny na brzuchu, prawda i nie wolno, no no!

moniek90 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Masz pancerz ochronny na brzuchu, prawda i nie wolno, no no!

To już ostatnie tygodnie, żeby sobie bezkarnie pocwaniakować :-D trzeba korzystać :-D

Ola_45 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi schodami to ponoć najskuteczniejsze jest schodzenie (grawitacja i w ogóle) więc można sobie na ostatnie piętro wjeżdżać windą i tylko złazić na parter. :P

Nadulka lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie, ze jak juz jedna z nas urodzi i pokaze babelka na forum to juz kazda bedzie chciala miec to za soba :).Zaliczylam juz dzisiaj okuliste,bank i apteke i ledwo sie dowleklam do domu .Przez to lezenie nie mam juz nawet sily chodzic .Ale mam i dobre i zle wiadomosci ;moge rodzic naturalnie z moja siatkowka wszystko gra ale wzrok mi sie pogorszyl i po porodzie jak zapowiedzial moze sie pogorszyc jeszcze troche.I jesli w ciagu 6 mcy nie wroci do normy to juz na stale bedzie :(.
    Pola-27 zapytaj sie lekarza o te bole okresowe bo ja mam dopiero w czwartek wizyte a i mnie juz zaczyna czasami cmic jak na okres.Na sczescie nie trwa to dlugo i przechodzi gdy chwile poleze albo zmienie pozycje ale i tak mam lekkiego stracha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Fajnie? Jak ja bym miala czekac i meczyc sie do 40tc to chyba bym dzien i noc plakala z bezsilnosci

Jakoś w 1 ciąży nie byłam tak umęczona brzuchem jak teraz. Nawet pomagałam mieszkanie szykować na przyjście dziecka. I ta końcówka jakoś szybko zleciała, a teraz mam już dość. Inna sprawa, że jestem dużo większa nić poprzednio.

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Pola-27 zapytaj sie lekarza o te bole okresowe bo ja mam dopiero w czwartek wizyte a i mnie juz zaczyna czasami cmic jak na okres.Na sczescie nie trwa to dlugo i przechodzi gdy chwile poleze albo zmienie pozycje ale i tak mam lekkiego stracha.

Zapytam, zapytam, bo sama jestem ciekawa. Właśnie przed chwilą zwlekłam się z łóżka do kuchni i łazienki, ale szybko wróciłam, bo brzuch mi zaczął twardnieć. Ech kurde już sama nie wiem. Albo niech ta Truskawa nasza już wychodzi, albo niech mnie nie stresuje, bo świra dostanę... :(

maya34 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa też pierwszej c. nie przechodziłam źle, dopiero w 9m-cu było mi ciężko. Ale było to 9lat temu he he. I teraz jestem wieksza ;-)

Pola, a przyjmujesz magnez? Bo może brak organizmowi. Odkąd biorę z brzuchem lepiej, a w nogach wcale skurczy nie mam. Oczywiście na ból miesiaczkowy nie pomaga, ale na skurcze jako takie. Trzymaj się do tej 16-stej :-) Daj znać co i jak.

A ja dziewczynki ide w trasę. Do banku kaskę wpłacić, może na lumpy i do parku zabaw spytać się o wolne terminy w grudniu na urodziny syna. Na domówkę nie będę miała sił napewno :-D

genoweffa lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra.. kto mnie przebije? Obwód brzucha z 80 na 122cm

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile macie kg na plusie dużo? Ja mam 8 ogólnie jem wszystko ale jak zjem za dużo to mi niedobrze :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Czytam was na bieżąco ale nie mam siły pisać. Od kilku dni boli mnie ....hmm biodro, plecy , miednica - nie mam pojęcia -coś z tyłu na dole. Ciężko mi się położyć, obrócić w łóżku, jak wstanę to muszę rozchodzić. No i najbardziej boli jak staję na prawą nogę więc chodzę jak pingwin. Obawiam się, że tak mi zostanie do końca, bo co się niby może zmienić :/

Zmierzyłam sobie brzuch i mam 92 cm z 64 .
    No i za tydzień mam już ciążę donoszoną:) Chociaż patrząc na moją niedołężność, nie wiem czy się zdąże ogarnąć do porodu.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:19

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    ja mam +10 kg :/ ostatnio jem bardzo dużo i chodzę ciągle głodna :/

10 kg i Ty się przejmujesz? :-D Dzidzia waży ponad 2kg, do tego wody płodowe, łożysko, woda zbierana w organizmie, więcej krwi w obiegu, nawet serce się rozszerza, macica jest cięższa. To wszystko też pewnie razem waży około 6 kg. To ile z tych 10 kg mogło pójść w boczki? :-)

U mnie co innego, bo ja 2 tygodnie temu miałam 17 kg na plusie. Ale też się już tym nie przejmuję. Ważne, że z dzieckiem wszystko w porządku. Po porodzie zobaczę ile zostanie z nadmiarowych kilogramów to się będę martwić :-)

genoweffa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:20

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ