X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie jak wygląda to badanie GBS? bo lekarka kazała mi je zrobić za tydzień i nie wiem jak się za to zabrać? oni w laboratorium mi będą pobierać z odbytu i pochwy wymaz?? :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobieral dzis ginekolog dal probke i mam zaniesc do labo

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, wiecie jak wygląda to badanie GBS? bo lekarka kazała mi je zrobić za tydzień i nie wiem jak się za to zabrać? oni w laboratorium mi będą pobierać z odbytu i pochwy wymaz?? :o

Siedzialam raz przed wizytą u położnej to wyszła kobita z patyczkiem po wizycie, dała go położnej i ona go maznęła na taki test jak ciazowy i wynik był od razu. Tylko zastanawiające jest, że był jeden. A z dwóch powinna lekarka pobrać. Może dlatego że to na NFZ?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:21

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:58

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek a przypomnij mi Twój też pracuje na noc? Ja się właśnie tego bo faktycznie tak jest z ta nocą. No a ja nocami jestem sama :P ej ale jak te skurcze na początku nie bola jakos mocno to może sama zajade do szpitala po prostu :D?

Mój pracuje przeważnie na rano, ale teraz zaczął chodzić na zmiany. W przyszłym tygodniu ma pracować na 2 w nocy. Wtedy jest w domu w okolicach 9 rano, więc lepiej żeby się cokolwiek zaczęło dziać nad ranem, żeby jak wróci mógł ze mną jechać.
    No jakoś sobie nie wyobrażam jechać samej samochodem rodzić :-D Nie mogłabym się skupić na jeździe :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Mnie pobierała wymaz moja ginekolog podczas wizyty. Brała patyczek i pocierała w okolicy odbytu i w okolicy pochwy. Szybko i bezboleśnie. Za badanie płaciłam i lekarka sama oddała do badania, bo w przychodni jest punkt pobrań materiałów do badań z lab. diagnostyka.
    Nie wiem jakby to miało wyglądać w przypadku, gdy lekarz tylko zleca badanie a nie pobiera wymazu :-/

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:58

moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam dziewczynki :-) Dobrej nocy i udanych porannych łowów do kubeczków :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Mój pracuje przeważnie na rano, ale teraz zaczął chodzić na zmiany. W przyszłym tygodniu ma pracować na 2 w nocy. Wtedy jest w domu w okolicach 9 rano, więc lepiej żeby się cokolwiek zaczęło dziać nad ranem, żeby jak wróci mógł ze mną jechać.
    No jakoś sobie nie wyobrażam jechać samej samochodem rodzić :-D Nie mogłabym się skupić na jeździe :-D

Hehe no właśnie mój zawsze na 0:00 więc w domu jest po 8 :P
    No ją sobie też średnio wyobrażam ale kurde do szpitala mam tak naprawdę do przejechania że 4 km jedną dluuuuuuga prostą ulica :P jak nie ma ruchu to max 10 min drogi :P
    Więc byłoby najmniej kłopotliwe dla wszystkich :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 23:38

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, mialam dziś wizytę i trafilam odrazu do szpitala, wszystko przez ciśnienie miałam 160/100 , tutaj juz się w sumie uspokoiło. Jutro mam jakieś badania, mam nadzieje, że szybko uda mi się stąd wyjść.. Z dobrych wieści mój Mikolaj wazy juz 3150 kg wiec jak dla mnie moze się rodzić <3

kwiatakacji, Pchelkaa, Nadulka, moniek90, ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie.. ja chodzę na nfz i lekarka mowila, że to nie jest refundowane i musze sama zrobic i teraz nie wiem gdzie iść na to badanie...

Czarna malina ~ powodzenia, obys szybko wyszla ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 14, tak, to jest to na paciorkowca i mi zalecila z pochwy i odbytu.

Ile kosztuje to badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Pola może jednak malutka się przekręci. Najwazniejsze, ze nic złego się nie dzieje :)

Matleena pięknie wyglądaluście :)

Ja badania gds bede miec za 3 tyg na wizycie, lekarz pobierze i da do lab, koszt 60 zl.

Czarnamalina Ty już na takim etapie, ze jak juz bys wychodziła to moze z dzidzia na rekach ;)

Ja pod katem sprzatania, porzadkow itd to nie moge na swego narzekac. Okna czy podlogi umyje, chate ogarnie, zazwyczaj zmywa bo wie ze ja nie lubie ale nie robi z tego problemu. Czasem cos upiecze albo przygotuje obiad. Bielizna czy ciuchy do prania to zawsze wrzuca do kosza w lazience, a to co mu niepotrzebne to od razu chowa do szafy albo sklada i zostawia na pralce.

Bylismy wczoraj na zakupach to w Pepco już stoisko świąteczne zrobione. W lidlu wg gazetki od 12 juz beda ozdoby i słodycze, a w biedrze od 16.
    Ależ ten czas leci...

Matleena lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh przez to ze tak szybko wszystko świąteczne pojawia się w sklepach to jakoś potem nie czuję magii świąt. Dopuki nie powstały markety było zupelnie inaczej. Juz tydzień temu widzialam w tesco mikołaje i czekoladki w świątecznych opakowaniach. Teraz jak juz po wszystkich świetych to dopiero się zacznie.
    Dzieci wysłane do przedszkola i pracy to można dalej spać bo noc była ciężka.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dla handlowców to jest zarobek.

Zazdroszcze Madzisek ze mozesz isc spac..
    U mnie ostatnio kilka razy pobodka w nocy, ale rano spać wogóle nie idzie i czuje się już wymęczona :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :/ u mnie kataru ciąg dalszy :/ co stosowałyście na katar?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wymaz gin pobieral i tez tylko z pochwy, u mnie w szpitalu z odbytu nie wymagaja a slyszalam ze rozni lekarze roznie pobieraja. Wiec on pobral a ja zanioslam do labo, koszt 40 zl, ale tak jak mowie za sam wymaz z pochwy. W czwartek rano zanioslam, wczoraj byl wynik- ujemny:-) wiec sie ciesze bardzo, jedno zmartwienie mniej, chociaz wiem ze jak dodatni by byl to by poprostu antybiotyk podali przy porodzie, ale to zawsze stresik czy Mala przy porodzie tego nie zlapie.
    Co do siuskow to ja z labo dostaje takie fiolki waskie i tez ciezko zlapac, ale daje rade ;-)

‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ