Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Dziewczyny, wiecie jak wygląda to badanie GBS? bo lekarka kazała mi je zrobić za tydzień i nie wiem jak się za to zabrać? oni w laboratorium mi będą pobierać z odbytu i pochwy wymaz?? :o
Siedzialam raz przed wizytą u położnej to wyszła kobita z patyczkiem po wizycie, dała go położnej i ona go maznęła na taki test jak ciazowy i wynik był od razu. Tylko zastanawiające jest, że był jeden. A z dwóch powinna lekarka pobrać. Może dlatego że to na NFZ? -
Acikk wrote:Moniek a przypomnij mi Twój też pracuje na noc? Ja się właśnie tego bo faktycznie tak jest z ta nocą. No a ja nocami jestem sama
ej ale jak te skurcze na początku nie bola jakos mocno to może sama zajade do szpitala po prostu
?
Mój pracuje przeważnie na rano, ale teraz zaczął chodzić na zmiany. W przyszłym tygodniu ma pracować na 2 w nocy. Wtedy jest w domu w okolicach 9 rano, więc lepiej żeby się cokolwiek zaczęło dziać nad ranem, żeby jak wróci mógł ze mną jechać.
No jakoś sobie nie wyobrażam jechać samej samochodem rodzićNie mogłabym się skupić na jeździe
-
Madzia890722 wrote:Dziewczyny, wiecie jak wygląda to badanie GBS? bo lekarka kazała mi je zrobić za tydzień i nie wiem jak się za to zabrać? oni w laboratorium mi będą pobierać z odbytu i pochwy wymaz?? :o
Mnie pobierała wymaz moja ginekolog podczas wizyty. Brała patyczek i pocierała w okolicy odbytu i w okolicy pochwy. Szybko i bezboleśnie. Za badanie płaciłam i lekarka sama oddała do badania, bo w przychodni jest punkt pobrań materiałów do badań z lab. diagnostyka.
Nie wiem jakby to miało wyglądać w przypadku, gdy lekarz tylko zleca badanie a nie pobiera wymazu -
moniek90 wrote:Mój pracuje przeważnie na rano, ale teraz zaczął chodzić na zmiany. W przyszłym tygodniu ma pracować na 2 w nocy. Wtedy jest w domu w okolicach 9 rano, więc lepiej żeby się cokolwiek zaczęło dziać nad ranem, żeby jak wróci mógł ze mną jechać.
No jakoś sobie nie wyobrażam jechać samej samochodem rodzićNie mogłabym się skupić na jeździe
Hehe no właśnie mój zawsze na 0:00 więc w domu jest po 8
No ją sobie też średnio wyobrażam ale kurde do szpitala mam tak naprawdę do przejechania że 4 km jedną dluuuuuuga prostą ulicajak nie ma ruchu to max 10 min drogi
Więc byłoby najmniej kłopotliwe dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 23:38
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny, mialam dziś wizytę i trafilam odrazu do szpitala, wszystko przez ciśnienie miałam 160/100 , tutaj juz się w sumie uspokoiło. Jutro mam jakieś badania, mam nadzieje, że szybko uda mi się stąd wyjść.. Z dobrych wieści mój Mikolaj wazy juz 3150 kg wiec jak dla mnie moze się rodzić
kwiatakacji, Pchelkaa, Nadulka, moniek90, ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt
Pola może jednak malutka się przekręci. Najwazniejsze, ze nic złego się nie dzieje
Matleena pięknie wyglądaluście
Ja badania gds bede miec za 3 tyg na wizycie, lekarz pobierze i da do lab, koszt 60 zl.
Czarnamalina Ty już na takim etapie, ze jak juz bys wychodziła to moze z dzidzia na rekach
Ja pod katem sprzatania, porzadkow itd to nie moge na swego narzekac. Okna czy podlogi umyje, chate ogarnie, zazwyczaj zmywa bo wie ze ja nie lubie ale nie robi z tego problemu. Czasem cos upiecze albo przygotuje obiad. Bielizna czy ciuchy do prania to zawsze wrzuca do kosza w lazience, a to co mu niepotrzebne to od razu chowa do szafy albo sklada i zostawia na pralce.
Bylismy wczoraj na zakupach to w Pepco już stoisko świąteczne zrobione. W lidlu wg gazetki od 12 juz beda ozdoby i słodycze, a w biedrze od 16.
Ależ ten czas leci...Matleena lubi tę wiadomość
-
Eh przez to ze tak szybko wszystko świąteczne pojawia się w sklepach to jakoś potem nie czuję magii świąt. Dopuki nie powstały markety było zupelnie inaczej. Juz tydzień temu widzialam w tesco mikołaje i czekoladki w świątecznych opakowaniach. Teraz jak juz po wszystkich świetych to dopiero się zacznie.
Dzieci wysłane do przedszkola i pracy to można dalej spać bo noc była ciężka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI wymaz gin pobieral i tez tylko z pochwy, u mnie w szpitalu z odbytu nie wymagaja a slyszalam ze rozni lekarze roznie pobieraja. Wiec on pobral a ja zanioslam do labo, koszt 40 zl, ale tak jak mowie za sam wymaz z pochwy. W czwartek rano zanioslam, wczoraj byl wynik- ujemny:-) wiec sie ciesze bardzo, jedno zmartwienie mniej, chociaz wiem ze jak dodatni by byl to by poprostu antybiotyk podali przy porodzie, ale to zawsze stresik czy Mala przy porodzie tego nie zlapie.
Co do siuskow to ja z labo dostaje takie fiolki waskie i tez ciezko zlapac, ale daje rade