X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja bym Ci poleciła jakąś inhalację z rumianku, albo soli morskiej. W ciazy mozna stosowac niektore krople do nosa ale to raczej by chyba wymagało konsultacji z lekarzem. Szybkiego powrotu do zdrówka życzę!!

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zrob sobie inhalacje z rumianku lib majeranku, wsyp do garnka z woda niech sie zagotuje i nachyl sie i wdychaj- kataru mi to nie zwalczylo, ale lepiej sie oddychalo. A katar mija mi zawsze po rowno 7 dniach.

No i zdrowka zycze, zeby tylko Olek sie nie zarazil, bo Ty dasz sobie rade, ale do tego chore dziecko to znowu bys sie umeczyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 07:55

justyna14 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,jak tam? Mam nadzieje,ze zadna nie urodzila od wczoraj bo juz cofac mi sie nie chce tylu stron:p
    Ja wlasnie Laure odwiozlam do szkoly,kurde jak ciezko juz mi sie jezdzi autem.. ;/ porazka,ale jak mus to mus. Jutro mam wizyte u gina o 8:00 najpierw pierwsze ktg bedzie,potem ten gbs. Pozdejmowalam z wozka i fotelika material,bo byl brudny od uzytkowania i kurde cala pralka na beben 7kg :o ledwo upchalam to wszystko jak zdjelam ze wszystkiego hehehe. ;)
    Ide teraz cos zjesc i obejrze swoj serial a potem moze pospie do 12, jak pare dni temu bo muliiiiiiii...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno zdj nie wrzucalam, mam wrazenie ze brzusio stoi w miejscu:-)

2iuqknc.jpg

4vn8fk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:54

Nadulka, balbo, MeGi2986, iNso87, Mama-julka, kwiatakacji, justyna14, Pchełka, moniek90, moniek90, pati_zuzia, Madzisek, ania14, revvelka, Klara87, emilka24, Matleena, ZieloneOliwki, Dżulia, maya34, Moniusia89, genoweffa lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny Pchelka! Ja też mam wrażenie że mój Brzucho stoi w miejscu, ważne że Witek rośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    No wlasnie.. ja chodzę na nfz i lekarka mowila, że to nie jest refundowane i musze sama zrobic i teraz nie wiem gdzie iść na to badanie...

Czarna malina ~ powodzenia, obys szybko wyszla ;)
    Ja tez chodze na nfz i to badanie mialam robione za darmo ale pewnie co lekarz i przychodnia to co innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej Dziewczyny,jak tam? Mam nadzieje,ze zadna nie urodzila od wczoraj bo juz cofac mi sie nie chce tylu stron:p
    Ja wlasnie Laure odwiozlam do szkoly,kurde jak ciezko juz mi sie jezdzi autem.. ;/ porazka,ale jak mus to mus. Jutro mam wizyte u gina o 8:00 najpierw pierwsze ktg bedzie,potem ten gbs. Pozdejmowalam z wozka i fotelika material,bo byl brudny od uzytkowania i kurde cala pralka na beben 7kg :o ledwo upchalam to wszystko jak zdjelam ze wszystkiego hehehe. ;)
    Ide teraz cos zjesc i obejrze swoj serial a potem moze pospie do 12, jak pare dni temu bo muliiiiiiii...
    Mi tez juz sie ciezko samochodem jezdzi wczoraj jak jechalam do gina to skurcze mnie lapaly wiec jechalam 50 na godzine a tir mi prawie w dupe wjechal myslalam ze wyjde z siebie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana juz po badaniach a jestem tak nie wyspana od niedzieli do dzisiaj spalam moze z 9 godzin i chodze jak zoombie ;)

Pchelkaa sliczny brzusio i wcale nie taki duzy :) Zazdroszcze wam ze nie macie rozstepow bo u mnie to juz do polowy brzucha czerwone sa ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie placilam za ten GBS. Gin pobral mi wymaz z pochwy i tylko sama musialam do labu podwiezc ten patyczek i skierowanie, a wizyty mam na NFZ.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek dziewczynki. O 18-stej wizyuję. Na kasę chorych - to nigdy nie wiem co będzie - czyli może się czegoś dowiem.

Ze mną wizytują Dorcia, Matlenaa, Flakonik i niestety zapomniałam Kto jeszcze 0:)

Proszę trzymać kciuki :-D

Nadulka, moniek90, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek śpi, Pola bawi się w brzuszku, kawka pachnie, ide do mamy po szarlotkę i chyba coś obejrzę :) lubie takie poranki :)

Nadulka, moniek90, Madzisek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam i opilam sie herbatka z cytrynka:) ostatnio mam fazy na herbate zwykla z cytryna i musze ze 2-3 dziennie wypic,czasem miod dodam zamiast cukru.
    Pchelka sliczny brzusio:)) spory nawet,i ta linia:) ja jej dalej nie mam;)
    Misia mi strasznie twardnieje jak jade tzn jak jestem w pozycji siedzace a aucie i dlatego mi ciezko wciskac sprzeglo czy cokolwiek

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek. Ja czekam w labolatorium na pobranie krwi. Kurcze, myslalam ze jak przyjde przed koncem to kolejki nie bedzie a tu lipa...jak stad do krakowa.:-(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace dzis :) Ja tez ide niedugo na kawke do szwagierki a pozniej spac spac spac :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytujacym ;) ide robic kawke ;)

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, Acikk i jak?pojemniczki zapelnione z rana? U mnie cale szczescie bez problemu sie nazbieralo;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinkę mam wizytę. Mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze i w końcu dostanę zielone światło na jakikolwiek ruch.
    Od kilku dni mam bezsenne noce. To chyba najgorsza rzecz która dopadła mnie w ciąży. Zawsze umiałam zaspać nawet o 19 i spac po 15 godzin. A teraz :(

• ania14 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:21

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Moniek, Acikk i jak?pojemniczki zapelnione z rana? U mnie cale szczescie bez problemu sie nazbieralo;)

Melduję, że kubeczek prawie pełny :-D Jestem z siebie dumna :-D Chociaż myślałam, że znowu problem będzie, bo o 5 nie wytrzymałam i musiałam iść do kibelka :-)

Nad ranem znowu mi brzuch twardniał, po no-spie przeszło. Bóli @ na szczęście już nie miałam :-)

Pchelkaa w porównaniu z moim brzuchem to masz go wysoko :-) Mój już dynda :-D Ale dzięki temu nie mam problemu z oddychaniem i o dziwo dzisiaj w nocy nie miałam zgagi mimo obżarstwa przed spaniem więc na pewno schodzi sobie w dół już :-)

Matleena lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ