X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze dzis dzien badan pobierania krwi moczu u mnie tez obylo sie bez wiekszych problemow :)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki... Noc tragiczna, przeryczałam połowę nocy, od leżenia wszystko mnie boli, Mała tak się strasznie kręci, że ledwo żywa jestem tak mnie boli wszystko...Nie mogę pozycji znależć odpowiedniej. Modlę się, żeby Truskawa na chwilę chociaż zasnęła, a Ona chyba na siłę chce się przekręcić, ale czuję, że Jej ciężko. Wczoraj na ktg było słychać że sie stresuje jak się chce obkręcić i nie może... Nie wiem ile tak wytrzymam... Niech mnie już kroją, nawet zaraz

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki I ja powoli wstaje,choc tym razem nie dziecko mnie obudzilo a maz. Dzwonil sie pytac co tam jak tam,ale nie przypuszczal,ze spimy :) bo zazwyczaj juz na nogzch :)
    Zycze udanych wizyt.
    Jesli chodzi o asortyment swiateczny to w Anglii wprowadzaja go juz w pazdzierniku a co niektorzy z koncem wrzesnia. Jeszcze nie ma rzeczy na halloween a swiateczne juz sa :D teraz juz na maksa sie rozkreci,ale tu naprawde szybko zsczynaja I tak samo przed Wielkanoca.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola pewnie Ci tak Mała dokucza, bo jest nóżkami w dół. Swoją drogą rozumiem doskonale Twój nastrój. Mnie jest żal mojej dziewczyny jak ma czkawkę, a co dopiero by było gdybym musiała czuć jak walczy o to, żeby się przekręcić. Też bym ryczała jak bóbr.

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Podobno jest takie cos jak zasilek opiekunczy nad kobita po porodzie. Wlasnie mi moj b zakomunikowal.czytam i czytam w necie i ponoc trzeba miec nieprzekroczony jakis dochod na osobe. Czy taki zasilek to jakas kwota ktora zostanie za te 2 tyg wyplacona czy czesc pensji?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:20

Matleena, Mama-julka lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny. Podobno jest takie cos jak zasilek opiekunczy nad kobita po porodzie. Wlasnie mi moj b zakomunikowal.czytam i czytam w necie i ponoc trzeba miec nieprzekroczony jakis dochod na osobe. Czy taki zasilek to jakas kwota ktora zostanie za te 2 tyg wyplacona czy czesc pensji?

Ja nawet nie wiedziałam, że istnieje taki zasiłek. Z chęcią się dowiem o co chodzi.

Gratuluję wejścia w 37 tydzień!! :-)

Evka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze tydzien i ciaza donoszona bedzie:-)

moniek90 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest czasami poprostu kasa jak mąż bierze zwolnienie na opieke nad żoną?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem wlasnie dokladnie. A nie mam sie jak tego dowiedziec. Moj b. Mowi ze uslyszal ze to moj lekarz wypisuje l4 jemu na mnie. Ale o co cho to nie wiem;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mala mi skacze w brzuchu. Ciekawe czy widza to ludzi siedzacy w poczekalni;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to napewno to jest kasa za okres tego zwolnienia wyplacana przez zus tak jak przy opiece na dziecko. Tylko nie wiem czy to zwolnienie mozna brac też przy porodzie sn czy tylko przy cc.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!
    Ja już po badaniu. Szyjka się trochę skróciła, rozwarcie trochę powiekszyło, ale mogę iść do domu, bo nie ma konkretnej akcji :D
    Z jednej strony się cieszę, a z drugiej boje, że wróce do domu i nagle sie coś zacznie :D

moniek90, Madzisek, maya34, Pchelkaa, pati_zuzia, Nadulka, Mama-julka, Pola_27, Klara87, kwiatakacji, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Moniek, Acikk i jak?pojemniczki zapelnione z rana? U mnie cale szczescie bez problemu sie nazbieralo;)

U mnie o dziwo też poszło elegancko pomimo że tak jak moniek o 5 wstawalam to o 8 bez problemu się na zbierało i jeszcze miałam farta bo akurat nie było nikogo w przychodni więc szybko zalatwilam :) teraz zjadlam platki i można żyć :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej wszystkim!
    Ja już po badaniu. Szyjka się trochę skróciła, rozwarcie trochę powiekszyło, ale mogę iść do domu, bo nie ma konkretnej akcji :D
    Z jednej strony się cieszę, a z drugiej boje, że wróce do domu i nagle sie coś zacznie :D

To teraz wracaj do domu i korzystaj z ostatnich chwil spokoju :-) Wysypiaj się, dużo leż i wypoczywaj :-) Tylko spokój może nas uratować :-D Nie bój się, bo Sarka nie lubi kiedy jej mama się stresuje i możesz ją tym wygonić i faktycznie zaraz wrócisz na oddział :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Tj po prostu L4 opieka nad żoną może lekarz wystawić. Implacone jak L4 czyli 80%

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam juz o tym zw wczesniej,takie L4 bierze sie zaraz po porodzie od lekarza w szpitalu na 2 tyg tj opieka nad zona,u Nas nie ma roznicy czy to cc czy sn byl,ale nie wiem o co Wam chodzi z tym Zusem? To tj normalne zw ktore Malz niesie do pracy i jest platne jak zw,kiedys mowili,ze 80% ale w tamtym roku mojej siostry Malz bral te 2 tyg i pracodawca normalnie 100% wyplacil wyplaty. Moj za bardzo nie chce isc na takie zw bo pracodawca obetnie mu wtedy premie,bo to mimo,ze 100% platne ale zasadniczej pewnie a premie u mego sa po 600zl..wiec sie gleboko zastanowimy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no cóż to wracaj do domku :D i czekaj na nieuniknione :P najważniejsze że wszystko u Was OK :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicja duzo odpoczywaj bo zaraz mala przyjdzie na swiat i trzeba sily nabierac bedzie dobrze lepiej czekac w domku choc kazda z nas by pewnie miala takie obawy jak ty takze gowa do gory usmiech szczesliwa mama to szczesliwa dzidzia :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Pisalam juz o tym zw wczesniej,takie L4 bierze sie zaraz po porodzie od lekarza w szpitalu na 2 tyg tj opieka nad zona,u Nas nie ma roznicy czy to cc czy sn byl,ale nie wiem o co Wam chodzi z tym Zusem? To tj normalne zw ktore Malz niesie do pracy i jest platne jak zw,kiedys mowili,ze 80% ale w tamtym roku mojej siostry Malz bral te 2 tyg i pracodawca normalnie 100% wyplacil wyplaty. Moj za bardzo nie chce isc na takie zw bo pracodawca obetnie mu wtedy premie,bo to mimo,ze 100% platne ale zasadniczej pewnie a premie u mego sa po 600zl..wiec sie gleboko zastanowimy.

Nie ma takiej możliwości by wyplacili 100% bo tj zasiłek z ZUS i pracodawca nie może sam decydować o jegonwysokosci. A mąż siostry musiał w takim razie brać ojcowski

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ