X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis nic nie obudzi chyba tyko drzemke trzeba walnac sobie wczoraj przysnelam i w ostatniej chwili sie obudzilam zeby M obiad zrobic a w nocy i tak do 1 usnac nie moglam a o 6 pobudka a co bedzie jak maly bedzie na swiecie :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide spac...a kto mi zabroni;)

Matleena, Ola_45 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk niestety już nie ma odwrotu, teraz zostało tylko się modlić żeby poród był lżejszy niż każdej innej ;)

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A ja ide spac...a kto mi zabroni;)
    Ja chyba tez bo dzis od 6 nie spie - maz na urlopie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terraska wrote:
    Dziewczyny, jak dobrze ze sie trzymacie w dwupakach jeszcze :) przyjdzie jeszcze czas na wstawanie w nocy co 3 godziny ;)
    Kochana, to widocznie mnie ten czas dopadł już dawno, bo ja akurat juz wstaje co 3h siusiu, i nie mylić tego że co 3h się budzę, bo bezsenność to teraz moja nieodstępująca "przyjaciółka"

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam jeszcze troche wypije kawke i tez spac sie chyba poloze :) Megi ja tego bou teraz nawet niechce sobie wyobrazac ale jakos tego dzieciaczka trzeba wypuscic :)

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten słoneczny,zimny dzień ;)
    Ja już najedzona i napita,ale trochę niewyspana. Pies nam się rozchorował i już co poniektórzy mówią, że to jego ostatnie tygodnie/dni (niestety ma już swoje lata). Mam nadzieję, że mu przejdzie, bo na nowymi "atrakcjami" jakoś nie tęsknię :(

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kochana, to widocznie mnie ten czas dopadł już dawno, bo ja akurat juz wstaje co 3h siusiu, i nie mylić tego że co 3h się budzę, bo bezsenność to teraz moja nieodstępująca "przyjaciółka"
    Megi bezsenne noce i mnie dopaldy przyplatalo sie to i odejsc niechce nawet jak jestem bardzo zmeczona to ciezko usnac a w dzien chodze nieprzytomna ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:18

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Acikk niestety już nie ma odwrotu, teraz zostało tylko się modlić żeby poród był lżejszy niż każdej innej ;)
    Fajnie by bylo gdybysmy mogly sie tu przechwalac ktora miala lzejszy porod :D

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Wy tu o spaniu a ja nie umiem spac w dzien niewazne ile bym nie spala w nocy :(....nonic to wyspijcie sie i za mnie, ja za to ide sie ogarne i czas na zakupy, na obiad dzis placki po węgiersku, mniammmm :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:49

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia więc łącze się z Tobą w bólu i wizji zombie za dnia...no nic nie wyśpimy się na zaś, ale może będziemy już zachartowane na czas po porodzie ;)

Acikk patrząc jak dobrze sobie radzimy i długo się trzymamy nierozpakowane to kto wie, może będziemy jeszcze bardziej zajebiste i dostąpimy zaszczytu przyjemnego porodu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu czy ta zgaga kiedys odpusci mam taka ze ledwo da sie wytrzymac i juz prawie nic nie dziala :) Z jednej strony chcialabym juz urodzic z drugiej boje sie tego wszystkiego koncowka ciazy juz nie jest taka piekna ;/

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Powiem wam szczerze że tak się zmachałam tym wyjściem z domu, niby przeszłam się tylko trochę, jechałam tramwajem i nawet miałam miejsce siedzące, trochę pochodziłam po schodach podziemnych w centrum i się tak zmachałam że szok O.o
    Moja kondycja jest w opłakanym stanie. Jak już wracałam do domu to strasznie mi się zaczął stawiać brzuch, ból okropny. Myślałam ze nie dojdę do domu.
    No ale udało się i teraz leżę, jest już lepiej. Zjadłam Twix'a i mam zgage. Zajebi*cie ;x

Też już się szybko męczę, jak gdzieś pójdę. Jakieś 3 tygodnie temu zabolał mnie brzuch jak szłam do sklepu; najpierw coś zakuło,a potem zrobił siętwardy. Od tego czasu ograniczam chodzenie do terenów osiedlowych,a w inne miejsca jeżdżę samochodem ;)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik ja juz nie pamietam kiefy taki maly brzuszek mialam :P

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba naprawdę nieciekawie macie z tą zgagą :/ Mnie na szczęście nigdy nie dopadła :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha "przyjemny poród" to było by coś
    Ja dopiero zjadlam śniadanko,odkurzyłam i umyłam podłogi a teraz mam takiego lenia że szok, czekam na męża bo wraca z pracy i chyba pognijemy jeszcze w łóżku. Potem obiad

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam u znajomej, którą też męczyła okropna zgaga jak była w ciąży. Mi na szczęście pomaga rennie, więc nie musiałam korzystać z czegoś innego. Ale ona poczuła ulgę dopiero jak zrobiła sobie roztwór z sody oczyszczonej z wodą (pół łyżeczki czy nawet mniej na pół szklanki). Z racji, że zgaga to kwas żołądkowy, a soda to zasada to neutralizuje.

I tak sobie teraz patrzę w necie czy faktycznie można w ciąży, to piszą, że skutkiem ubocznym może być zatrzymywanie wody w organizmie. Ale to chyba jak się to stosuje regularnie. Sądzę, że jeśli któraś z Was się okropnie męczy i już nic na nią nie działa, to chyba warto spróbować.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus, jakie ładne liczby :-D Masz skończony 35 tydzień, zostało 35 dni. U mnie na odwrotnie, tzn. zostało 53 dni :-P

Piegus, Matleena, alicja_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ