Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymandarynkaa wrote:Dziewczyny , a czy któraś z Was stosowała Buscopan w ciąży? Znowu mam ostre bóle żołądka, w 24tc znalazłam się przez te bóle w szpitalu i tam mi podali kroplówkę z buscopanu i pyralginy i natychmiast pomogło. Zastanawiam się nad wzięciem buscopanu w tabletce bo nie chce wylądować znów w szpitalu. Do gina na razie nie mogę się dodzwonić. Ech...
mandarynkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kate4 wrote:Dzięki dziewczyny;) najbardziej obawiam się tej opuchnizny bo ona nie chce schodzić a czytalam że to może być objaw jakiegoś schorzenia ;/ Musze powiedzieć na wizycie lekarzowi!
?
-
nick nieaktualnyKwiatakacji powiedz kolejną składkę też płacisz wysoką? Bo dzwoniłam do księgowej obcykanej w te sprawy i powiedziała, że nie muszę płacić wysokiej ale ona by radziła. Bo to i tak idzie do zwrotu ale po tym co ona widzi co się dzieje z ZUSem bezpieczniej jest wpłacić wysoką. Bo tak to mogą zakwestionować wypłatę i powiedzieć, że celowo było to zrobione. A jak są 2 wysokie to nie mają takich podstaw. U mnie akurat fajnie bo zwiększyłam składkę akurat jak zwiększył mi się dochód.
A ja staniki do karmienia kupiłam przez allegro. Na razie babcine bo tak poleciła mi koleżanka. Podobno na początku i tak będzie trzeba spać w staniku i wkładce dopóki się laktacja nie ustabilizuje i podobno najlepiej spać w takich zwykłych bawełnianych bez fiszbinów. Jak laktacja mi się ustabilizuje kupię fajniejsze, bardziej fikuśne. Zamawiałam 2 rozmiary większe, jak przyszły byłam przerażona, że namioty a są na styk, a nawet trochę przyciasne pod biustem mam wrażenie. Dokupię jeszcze sportowy bo w ciąży chodzę w sportowym i go kocham. Najważniejsze jest żeby zadbać o piersi, nie uciskać ich i aby miały dobrą wentylację. Ich ładny wygląd to kwestia poboczna moim zdaniem. -
nick nieaktualnyJacieeee Acikk jakaaaa Ty wieeeelka jesteś!!
Boże, zastanawia mnie od czego to zależy, ja taki brzuch miałam w 16tc jak patrzę na zdjęcia:D
Byłam dziś w lumpku, kupiłam sobie za całe 6 zł super sweterek na grudzień, dłuższy z pomponami przy sznurkachKubusiowi dwie bluzeczki i ręcznik z kapturkiem, chyba nowiuśki za całe 2 złote
Chciałam sobie buty kupić ale nic fajnego nie było. W jednym sklepie babka-sprzedawca mi buty pomagała zdejmować, chyba jej żal mnie było
Kupiłam sobie 10 mini pączków wiedeńskich na wagę i leżę do 16 bo umierająca jestem...Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Eh kate to powodzenia tam w szpitalu, najważniejsze ze jesteś teraz pod stałą opieką.
Ja właśnie kończę gotować obiadek, dzisiaj barszczyk na dwa dni zrobiłam.
Bylam w tesco bo od dzisiaj zabawki w promocji i garnuszek na klocusze ktory chcialam kacperkowi kupić pod choinkę jest w promocji po 69,99 a na allegro z wysyłką kolo 100 zł, dla wiki kupilam też lalkę barbie z konikiem o połowę taniej. Jestem z siebie baardzo zadowolona
Dzieci mam juz na święta z głowy, została mi tylko chrześnica i mąż i wiktoria na urodziny. Na mikołajki tez już prezenty mam. Jakoś szybko poszło w tym roku -
Zieloneoliwki już nie przesadzaj z tym 16 tc to raczej niemożliwe
też nie wiem od czego to zależy, myślę że głównie od budowy ciała ja zawsze miałam mocno żebra odstające a nie jak kazdy normalny człowiek proste (rodzice na odpierd.. Mnie zrobili
)więc może ma w środku więcej miejsca no nie wiem
To gratulacje zakupówja bym musiała po sprzatac w domu bo już mnie koty gonią
ale taaaak mi się nie chce że chyba pokocham te koty ha
Moniusia89, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:A któras tu dzisiaj pisała że w pepco już święta, a ciuszki jakieś świateczne są dla dzidziow???
Acikk, to ja w 16+2
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5b8694a8d29.jpg
a tutaj tu już na pewno mam większy niż Ty teraz, a to 20+6
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46ed4001b4bd.jpgMadzisek, Acikk, Mama-julka, pati_zuzia, Evka, Nadulka, kwiatakacji, MeGi2986, lilianna, Dżulia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jakiś czas temu zastanawiałam się co słychać u Anel. Udzielała się na początku i znikła. Teraz przypadkiem odpaliłam wątek w którym się udzieliła i Anel jest po raz kolejny aniołkową mamą
na liście na pierwszej stronie jest wpisana z TP na 25 grudnia...
-
nick nieaktualnyZieloneoliwki bo ciąża Acikk musiałaby trwać jak u słonia - dwa lata - żeby dogonić nas gabarytowo
A swoją drogą Acikk bujasz o wadze, miarę masz nieteges, a teraz żebra nie tego. Cóż jeszcze? Chciałagym Cię na żywo widzieć, zwłaszcza te osławione kilogramy he he.
We wszystko inne wierzę co piszesz