X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Dziewczyny , a czy któraś z Was stosowała Buscopan w ciąży? Znowu mam ostre bóle żołądka, w 24tc znalazłam się przez te bóle w szpitalu i tam mi podali kroplówkę z buscopanu i pyralginy i natychmiast pomogło. Zastanawiam się nad wzięciem buscopanu w tabletce bo nie chce wylądować znów w szpitalu. Do gina na razie nie mogę się dodzwonić. Ech... :/
    Ją biorę buscopan codziennie od 14 TC po tabletce, czasami 2 także mozesz sobie zażyć bez obaw bo jest dużo bezpieczniejszy niż nospa;)

mandarynkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 no nieźle, to może się okaże że jeszcze szybciej zobaczysz swoje malenstwa niż myślimy :D no a tak czy siak za tydzień już je zobaczysz... Matko jakie to dziwne i fajne :)

Kate4 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny;) najbardziej obawiam się tej opuchnizny bo ona nie chce schodzić a czytalam że to może być objaw jakiegoś schorzenia ;/ Musze powiedzieć na wizycie lekarzowi!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam wczoraj w lidlu jedzonko dla sikorek właśnie zalozylam na balkon i już mam gości :) czekam na pana dzieciola poprzedniej zimy wpadał :D

Evka, Nadulka, Klara87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Dzięki dziewczyny;) najbardziej obawiam się tej opuchnizny bo ona nie chce schodzić a czytalam że to może być objaw jakiegoś schorzenia ;/ Musze powiedzieć na wizycie lekarzowi!
    No to przecież jesteś w szpitalu to chyba są tam jacyś lekarze :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji powiedz kolejną składkę też płacisz wysoką? Bo dzwoniłam do księgowej obcykanej w te sprawy i powiedziała, że nie muszę płacić wysokiej ale ona by radziła. Bo to i tak idzie do zwrotu ale po tym co ona widzi co się dzieje z ZUSem bezpieczniej jest wpłacić wysoką. Bo tak to mogą zakwestionować wypłatę i powiedzieć, że celowo było to zrobione. A jak są 2 wysokie to nie mają takich podstaw. U mnie akurat fajnie bo zwiększyłam składkę akurat jak zwiększył mi się dochód.

A ja staniki do karmienia kupiłam przez allegro. Na razie babcine bo tak poleciła mi koleżanka. Podobno na początku i tak będzie trzeba spać w staniku i wkładce dopóki się laktacja nie ustabilizuje i podobno najlepiej spać w takich zwykłych bawełnianych bez fiszbinów. Jak laktacja mi się ustabilizuje kupię fajniejsze, bardziej fikuśne. Zamawiałam 2 rozmiary większe, jak przyszły byłam przerażona, że namioty a są na styk, a nawet trochę przyciasne pod biustem mam wrażenie. Dokupię jeszcze sportowy bo w ciąży chodzę w sportowym i go kocham. Najważniejsze jest żeby zadbać o piersi, nie uciskać ich i aby miały dobrą wentylację. Ich ładny wygląd to kwestia poboczna moim zdaniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacieeee Acikk jakaaaa Ty wieeeelka jesteś!! :P
    Boże, zastanawia mnie od czego to zależy, ja taki brzuch miałam w 16tc jak patrzę na zdjęcia:D

Byłam dziś w lumpku, kupiłam sobie za całe 6 zł super sweterek na grudzień, dłuższy z pomponami przy sznurkach :P Kubusiowi dwie bluzeczki i ręcznik z kapturkiem, chyba nowiuśki za całe 2 złote :) Chciałam sobie buty kupić ale nic fajnego nie było. W jednym sklepie babka-sprzedawca mi buty pomagała zdejmować, chyba jej żal mnie było :D

Kupiłam sobie 10 mini pączków wiedeńskich na wagę i leżę do 16 bo umierająca jestem...

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kate to powodzenia tam w szpitalu, najważniejsze ze jesteś teraz pod stałą opieką.
    Ja właśnie kończę gotować obiadek, dzisiaj barszczyk na dwa dni zrobiłam.
    Bylam w tesco bo od dzisiaj zabawki w promocji i garnuszek na klocusze ktory chcialam kacperkowi kupić pod choinkę jest w promocji po 69,99 a na allegro z wysyłką kolo 100 zł, dla wiki kupilam też lalkę barbie z konikiem o połowę taniej. Jestem z siebie baardzo zadowolona
    Dzieci mam juz na święta z głowy, została mi tylko chrześnica i mąż i wiktoria na urodziny. Na mikołajki tez już prezenty mam. Jakoś szybko poszło w tym roku

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki już nie przesadzaj z tym 16 tc to raczej niemożliwe :P też nie wiem od czego to zależy, myślę że głównie od budowy ciała ja zawsze miałam mocno żebra odstające a nie jak kazdy normalny człowiek proste (rodzice na odpierd.. Mnie zrobili :D)więc może ma w środku więcej miejsca no nie wiem :)
    To gratulacje zakupów :) ja bym musiała po sprzatac w domu bo już mnie koty gonią :D ale taaaak mi się nie chce że chyba pokocham te koty ha :D

Moniusia89, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któras tu dzisiaj pisała że w pepco już święta, a ciuszki jakieś świateczne są dla dzidziow???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do staników, czytałam, że na początku bardzo dobrze sprawdzają się sportowe. Mam zamiar sobie takie sprawić, nawet wiszą już w okszyku na allegro ale jakoś tak nie po drodze mi by zrobić przelew:). Inne staniki kupiłam w intymna.pl

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A któras tu dzisiaj pisała że w pepco już święta, a ciuszki jakieś świateczne są dla dzidziow???
    byłam w Pepco, ale ciuszków typowo świątecznych nie było. Ciepłe pajacyki i jakieś śpiworki, ale nic mikołajowego;)

Acikk, to ja w 16+2
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5b8694a8d29.jpg
    a tutaj tu już na pewno mam większy niż Ty teraz, a to 20+6 :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46ed4001b4bd.jpg

Madzisek, Acikk, Mama-julka, pati_zuzia, Evka, Nadulka, kwiatakacji, MeGi2986, lilianna, Dżulia lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:03

Acikk, Nadulka, kwiatakacji, MeGi2986 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja kupiłam wczoraj w lidlu jedzonko dla sikorek właśnie zalozylam na balkon i już mam gości :) czekam na pana dzieciola poprzedniej zimy wpadał :D

Ty tam lepiej czekaj na pana bociana :-D

ZieloneOliwki, Madzisek lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, co do GBS'a to mam mieć na najbliższej wizycie robione i doktor nic nie mówiła że płatne, więc raczej w ramach funduszu też będę miała.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki przekonałas mnie :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiś czas temu zastanawiałam się co słychać u Anel. Udzielała się na początku i znikła. Teraz przypadkiem odpaliłam wątek w którym się udzieliła i Anel jest po raz kolejny aniołkową mamą :( na liście na pierwszej stronie jest wpisana z TP na 25 grudnia...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ty tam lepiej czekaj na pana bociana :-D
    Moniek PAN bocian siedzi u mnie ciągle w sypialni, dostalismy na weselu :D od koleżanki która była aktualnie w ciazy :P

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki bo ciąża Acikk musiałaby trwać jak u słonia - dwa lata - żeby dogonić nas gabarytowo :-D

A swoją drogą Acikk bujasz o wadze, miarę masz nieteges, a teraz żebra nie tego. Cóż jeszcze? Chciałagym Cię na żywo widzieć, zwłaszcza te osławione kilogramy he he.
    We wszystko inne wierzę co piszesz :-)

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ