X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha zieloneoliwki nie wiem nie analizowałam składu ale jakos są zlepione więc chyba musi tam być jakiś tłuszcz bo samo ziarno jak by się zlepilo :P
    Ja też kupiłam zapas :D ale normalnie szaleństwo jest :) u mnie gołębie nie latają ale ją mam balkon na las nie wiem jak gdzie indziej by było
    No to jak, nie skosztowałaś przed zawieszeniem? :D Pytam bo sikorki lubią tłuszcz typu smalec, żeby się nie okazało że mi się zlecą gołębie a sikorki nie będą chciały jeść tego ziarna :P

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jak się chcesz skatować jak ja, to: Zaproś->Anel->Temat poród martwego dziecka.
    Tak bardzo jej współczuję, ale dzielna jest, że ma silę próbować dalej. Wierzę, że jej się tym razem uda!

Madzisek lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratulacje dla męża. Trzy buziaki w poliki jeśli nie jesteś zazdrosna przekaż :-)

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, to gratki dla mężusia :D Postaw mu coś z racji zdania egzaminu ;)

Acikk lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Misia, jak się chcesz skatować jak ja, to: Zaproś->Anel->Temat poród martwego dziecka.
    Tak bardzo jej współczuję, ale dzielna jest, że ma silę próbować dalej. Wierzę, że jej się tym razem uda!
    O boze na sama nazwe lzy w oczach mi stanely i to mi wystarczy co za tragedia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratulacje da meza forumowe kciuki dzialaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Acikk, to gratki dla mężusia :D Postaw mu coś z racji zdania egzaminu ;)

Masz.świadomość czym to się skończy? No postaw mu coś he he l....

Matleena lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka no ja nie wiem o czym Ty pomyślałaś ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że mu postawie :D jak inaczej :D

Zieloneoliwki no u mnie same sikorki jedza więc chyba dobre :D ja tam wolę inne przekaski ale sikorka nie jestem :D bliżej pingwina raczej :P

Evka, Mi$ia26, Matleena, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Zapłaciłam wysoką składkę za październik mimo, że teoretycznie od 20 jestem na macierzyńskim. Moja księgowa powiedziała to samo, że jak zapłaci się wysoką to potem można wnioskować o zwrot nadpłaty, a dopóki nie ma decyzji to się zawsze mogą przyczepić.

O zwrot nadpłaty czyli w moim przypadku jak poszłam na macierzyński 26 października kilku dni tak? Bo ja zrozumiałam, że całą składkę zwracają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Acik przeginasz z tym małym brzuchem!:D
    Ile Antoś waży teraz? Ile Ty przytyłaś w ogóle? :D
    Trzymam kciuki za męża! Dawaj znać jak poszlo!

moniek90 – kochana kojarzysz taką Monikę blondynkę z naszej szkoły rodzenia? Twoja imienniczka zresztą.

Annielica – Przykra informacja z tą Anel :(
    A w którym tygodniu wydarzyła się ta przykrość? :(

Chyba w 10tc bo tak ma w stopce.
    Alicja Ty też wcale dużego brzuszka nie masz:) no właśnie pochwal się jak wygląda najszczuplejsza ciężarówka w Polsce tuż przed rozwiązaniem :)

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Chyba w 10tc bo tak ma w stopce.
    Alicja Ty też wcale dużego brzuszka nie masz:) no właśnie pochwal się jak wygląda najszczuplejsza ciężarówka w Polsce tuż przed rozwiązaniem :)

hahahaha!:D
    Nie przesadzaj! Acika nie przebije!:D
    Ale wrzucę coś wieczorem:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    O zwrot nadpłaty czyli w moim przypadku jak poszłam na macierzyński 26 października kilku dni tak? Bo ja zrozumiałam, że całą składkę zwracają.

Z tego jak ja zrozumiałam moją księgową to za kilka dni, za które nie powinnaś płacić składki. Na macierzyńskim płaci się tylko zdrowotną, więc w twoim przypadku powinnaś zapłacić za 25 dni składki takie jak zdeklarowałaś a za pozostałe od 26 października tylko zdrowotną. Oczywiście to trzeba sobie dobrze wyliczyć , bo do każdego błędu się mogą przyczepić więc lepiej zapłacić za cały miesiąc dużą składkę i oni sami ci potem wyliczą ile jest do zwrotu. Tak ja zrozumiałam moją księgową i to mi się wydaje logiczne, bo do przejścia na macierzyński obowiązują nas wszystkie składki .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Przeczytałam historie Anel...poryczałam się :(

A co u Flakonika? Milczy jakoś.

Jeżeli chodzi o Flakonika to mąż wrócił, więc pewnie się sobą cieszą:)

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... już niebawem!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66858a23fef7.jpg

Nadulka, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Madzisek, alisss871, Pola_27, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicja to bedziemy mialy 2 najszczuplejsze ciezaroweczki w Polsce czekamy na foto bo pozniej bedziemy czekac tyko na fotki Sarki :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No jasne że mu postawie :D jak inaczej :D

Zieloneoliwki no u mnie same sikorki jedza więc chyba dobre :D ja tam wolę inne przekaski ale sikorka nie jestem :D bliżej pingwina raczej :P
    no to ja w takim razem jestem morświnem:D
    a swoją drogą wczoraj byłam u dentysty i moja dentystka też jest w ciąży, też z grudnia ;)
    i śmiać mi się chciało bo jak się nachylała to mi brzuchem uciskała rękę, a jak dłubała mi w paszczy to jej mój brzuch przeszkadzał bo łokcia wbijała :D

będziesz sikorką po porodzie kochana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jeżeli chodzi o Flakonika to mąż wrócił, więc pewnie się sobą cieszą:)
    Taaak, Flakonik się odzywała i napisała że mąż jej niespodziankę zrobił :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    dziewczyny... już niebawem!
    oooo nie, ja już zapowiedziałam mężowi że od stycznia przechodzę na dietę wodno- sałacianą :D i będzie dietował ze mną bo tak mi będzie łatwiej :P

alicja_, Suerte, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka jutro będę miała małża na pare dni to pewnie też mu coś postawię he he. Wiesz, ta posucha mnie wykończa :-D

Acikk, Zieloneoliwki ma szlachetniejszą odmianę sikorek u siebie :-D i dlatego chce jak najlepiej

Ps. Moja siostra kosztowała karme dla chomikow i dla psa ;-)

Evka lubi tę wiadomość

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ