X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha zieloneoliwki nie wiem nie analizowałam składu ale jakos są zlepione więc chyba musi tam być jakiś tłuszcz bo samo ziarno jak by się zlepilo :P
    Ja też kupiłam zapas :D ale normalnie szaleństwo jest :) u mnie gołębie nie latają ale ją mam balkon na las nie wiem jak gdzie indziej by było
    No to jak, nie skosztowałaś przed zawieszeniem? :D Pytam bo sikorki lubią tłuszcz typu smalec, żeby się nie okazało że mi się zlecą gołębie a sikorki nie będą chciały jeść tego ziarna :P

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jak się chcesz skatować jak ja, to: Zaproś->Anel->Temat poród martwego dziecka.
    Tak bardzo jej współczuję, ale dzielna jest, że ma silę próbować dalej. Wierzę, że jej się tym razem uda!

Madzisek lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratulacje dla męża. Trzy buziaki w poliki jeśli nie jesteś zazdrosna przekaż :-)

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, to gratki dla mężusia :D Postaw mu coś z racji zdania egzaminu ;)

Acikk lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Misia, jak się chcesz skatować jak ja, to: Zaproś->Anel->Temat poród martwego dziecka.
    Tak bardzo jej współczuję, ale dzielna jest, że ma silę próbować dalej. Wierzę, że jej się tym razem uda!
    O boze na sama nazwe lzy w oczach mi stanely i to mi wystarczy co za tragedia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratulacje da meza forumowe kciuki dzialaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Acikk, to gratki dla mężusia :D Postaw mu coś z racji zdania egzaminu ;)

Masz.świadomość czym to się skończy? No postaw mu coś he he l....

Matleena lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka no ja nie wiem o czym Ty pomyślałaś ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że mu postawie :D jak inaczej :D

Zieloneoliwki no u mnie same sikorki jedza więc chyba dobre :D ja tam wolę inne przekaski ale sikorka nie jestem :D bliżej pingwina raczej :P

Evka, Mi$ia26, Matleena, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Zapłaciłam wysoką składkę za październik mimo, że teoretycznie od 20 jestem na macierzyńskim. Moja księgowa powiedziała to samo, że jak zapłaci się wysoką to potem można wnioskować o zwrot nadpłaty, a dopóki nie ma decyzji to się zawsze mogą przyczepić.

O zwrot nadpłaty czyli w moim przypadku jak poszłam na macierzyński 26 października kilku dni tak? Bo ja zrozumiałam, że całą składkę zwracają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Acik przeginasz z tym małym brzuchem!:D
    Ile Antoś waży teraz? Ile Ty przytyłaś w ogóle? :D
    Trzymam kciuki za męża! Dawaj znać jak poszlo!

moniek90 – kochana kojarzysz taką Monikę blondynkę z naszej szkoły rodzenia? Twoja imienniczka zresztą.

Annielica – Przykra informacja z tą Anel :(
    A w którym tygodniu wydarzyła się ta przykrość? :(

Chyba w 10tc bo tak ma w stopce.
    Alicja Ty też wcale dużego brzuszka nie masz:) no właśnie pochwal się jak wygląda najszczuplejsza ciężarówka w Polsce tuż przed rozwiązaniem :)

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Chyba w 10tc bo tak ma w stopce.
    Alicja Ty też wcale dużego brzuszka nie masz:) no właśnie pochwal się jak wygląda najszczuplejsza ciężarówka w Polsce tuż przed rozwiązaniem :)

hahahaha!:D
    Nie przesadzaj! Acika nie przebije!:D
    Ale wrzucę coś wieczorem:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    O zwrot nadpłaty czyli w moim przypadku jak poszłam na macierzyński 26 października kilku dni tak? Bo ja zrozumiałam, że całą składkę zwracają.

Z tego jak ja zrozumiałam moją księgową to za kilka dni, za które nie powinnaś płacić składki. Na macierzyńskim płaci się tylko zdrowotną, więc w twoim przypadku powinnaś zapłacić za 25 dni składki takie jak zdeklarowałaś a za pozostałe od 26 października tylko zdrowotną. Oczywiście to trzeba sobie dobrze wyliczyć , bo do każdego błędu się mogą przyczepić więc lepiej zapłacić za cały miesiąc dużą składkę i oni sami ci potem wyliczą ile jest do zwrotu. Tak ja zrozumiałam moją księgową i to mi się wydaje logiczne, bo do przejścia na macierzyński obowiązują nas wszystkie składki .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Przeczytałam historie Anel...poryczałam się :(

A co u Flakonika? Milczy jakoś.

Jeżeli chodzi o Flakonika to mąż wrócił, więc pewnie się sobą cieszą:)

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... już niebawem!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66858a23fef7.jpg

Nadulka, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Madzisek, alisss871, Pola_27, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicja to bedziemy mialy 2 najszczuplejsze ciezaroweczki w Polsce czekamy na foto bo pozniej bedziemy czekac tyko na fotki Sarki :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No jasne że mu postawie :D jak inaczej :D

Zieloneoliwki no u mnie same sikorki jedza więc chyba dobre :D ja tam wolę inne przekaski ale sikorka nie jestem :D bliżej pingwina raczej :P
    no to ja w takim razem jestem morświnem:D
    a swoją drogą wczoraj byłam u dentysty i moja dentystka też jest w ciąży, też z grudnia ;)
    i śmiać mi się chciało bo jak się nachylała to mi brzuchem uciskała rękę, a jak dłubała mi w paszczy to jej mój brzuch przeszkadzał bo łokcia wbijała :D

będziesz sikorką po porodzie kochana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jeżeli chodzi o Flakonika to mąż wrócił, więc pewnie się sobą cieszą:)
    Taaak, Flakonik się odzywała i napisała że mąż jej niespodziankę zrobił :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    dziewczyny... już niebawem!
    oooo nie, ja już zapowiedziałam mężowi że od stycznia przechodzę na dietę wodno- sałacianą :D i będzie dietował ze mną bo tak mi będzie łatwiej :P

alicja_, Suerte, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka jutro będę miała małża na pare dni to pewnie też mu coś postawię he he. Wiesz, ta posucha mnie wykończa :-D

Acikk, Zieloneoliwki ma szlachetniejszą odmianę sikorek u siebie :-D i dlatego chce jak najlepiej

Ps. Moja siostra kosztowała karme dla chomikow i dla psa ;-)

Evka lubi tę wiadomość

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ