Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Haha zieloneoliwki nie wiem nie analizowałam składu ale jakos są zlepione więc chyba musi tam być jakiś tłuszcz bo samo ziarno jak by się zlepilo
Ja też kupiłam zapasale normalnie szaleństwo jest
u mnie gołębie nie latają ale ją mam balkon na las nie wiem jak gdzie indziej by było
Pytam bo sikorki lubią tłuszcz typu smalec, żeby się nie okazało że mi się zlecą gołębie a sikorki nie będą chciały jeść tego ziarna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Misia, jak się chcesz skatować jak ja, to: Zaproś->Anel->Temat poród martwego dziecka.
Tak bardzo jej współczuję, ale dzielna jest, że ma silę próbować dalej. Wierzę, że jej się tym razem uda! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Zapłaciłam wysoką składkę za październik mimo, że teoretycznie od 20 jestem na macierzyńskim. Moja księgowa powiedziała to samo, że jak zapłaci się wysoką to potem można wnioskować o zwrot nadpłaty, a dopóki nie ma decyzji to się zawsze mogą przyczepić.
O zwrot nadpłaty czyli w moim przypadku jak poszłam na macierzyński 26 października kilku dni tak? Bo ja zrozumiałam, że całą składkę zwracają. -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Acik przeginasz z tym małym brzuchem!
Ile Antoś waży teraz? Ile Ty przytyłaś w ogóle?
Trzymam kciuki za męża! Dawaj znać jak poszlo!
moniek90 – kochana kojarzysz taką Monikę blondynkę z naszej szkoły rodzenia? Twoja imienniczka zresztą.
Annielica – Przykra informacja z tą Anel
A w którym tygodniu wydarzyła się ta przykrość?
Chyba w 10tc bo tak ma w stopce.
Alicja Ty też wcale dużego brzuszka nie masz:) no właśnie pochwal się jak wygląda najszczuplejsza ciężarówka w Polsce tuż przed rozwiązaniemAcikk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Chyba w 10tc bo tak ma w stopce.
Alicja Ty też wcale dużego brzuszka nie masz:) no właśnie pochwal się jak wygląda najszczuplejsza ciężarówka w Polsce tuż przed rozwiązaniem
hahahaha!
Nie przesadzaj! Acika nie przebije!
Ale wrzucę coś wieczorem:) -
nick nieaktualnyannielica wrote:O zwrot nadpłaty czyli w moim przypadku jak poszłam na macierzyński 26 października kilku dni tak? Bo ja zrozumiałam, że całą składkę zwracają.
Z tego jak ja zrozumiałam moją księgową to za kilka dni, za które nie powinnaś płacić składki. Na macierzyńskim płaci się tylko zdrowotną, więc w twoim przypadku powinnaś zapłacić za 25 dni składki takie jak zdeklarowałaś a za pozostałe od 26 października tylko zdrowotną. Oczywiście to trzeba sobie dobrze wyliczyć , bo do każdego błędu się mogą przyczepić więc lepiej zapłacić za cały miesiąc dużą składkę i oni sami ci potem wyliczą ile jest do zwrotu. Tak ja zrozumiałam moją księgową i to mi się wydaje logiczne, bo do przejścia na macierzyński obowiązują nas wszystkie składki . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:No jasne że mu postawie
jak inaczej
Zieloneoliwki no u mnie same sikorki jedza więc chyba dobreja tam wolę inne przekaski ale sikorka nie jestem
bliżej pingwina raczej
a swoją drogą wczoraj byłam u dentysty i moja dentystka też jest w ciąży, też z grudnia
i śmiać mi się chciało bo jak się nachylała to mi brzuchem uciskała rękę, a jak dłubała mi w paszczy to jej mój brzuch przeszkadzał bo łokcia wbijała
będziesz sikorką po porodzie kochana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvka jutro będę miała małża na pare dni to pewnie też mu coś postawię he he. Wiesz, ta posucha mnie wykończa
Acikk, Zieloneoliwki ma szlachetniejszą odmianę sikorek u siebiei dlatego chce jak najlepiej
Ps. Moja siostra kosztowała karme dla chomikow i dla psaEvka lubi tę wiadomość