X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że przez ten pobyt w szpitalu znów się takich historii nasłuchałam, że uważam, że moja ciąża jest BEZPROBLEMOWA.

Ola_45 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że Flakonik się cieszy mężem :)

Ja poprasowałam trochę i znów leżenie, bo brzuch dokucza, a tak nie lubię robić czegoś na raty.

No Acikk zdecydowanie wygrywa konkurs na najmniejszy brzuch :) A mnie zaczęła swędzieć skóra na brzuchu i zaczynam się zastanawiać czy rozstępy się nie szykują. Mała tak się rozpycha, że mam wrażenie czasami, że sama wyjdzie przez brzuch :) No i umówiłam się jutro na dodatkową wizytę, bo tak mnie boli ten kręgosłup i nie wiem czy mogę coś z tym zrobić czy nie. Fizjoterapeuta powiedział, że muszę się zapytać lekarza o zgodę na masaże i gimnastykę na tym etapie, bo mogę wywołać poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Acikk, Zieloneoliwki ma szlachetniejszą odmianę sikorek u siebie :-D i dlatego chce jak najlepiej

Ps. Moja siostra kosztowała karme dla chomikow i dla psa ;-)
    nieee :D nie chcę żeby mi gołębie srakały na balkon :P

ja też próbowałam, tą taką suchą :D a nie ma siętu z czego śmiać bo te lepsze karmy w puszkach mają więcej mięsa niż nasze konserwy i pasztety:P

kwiatakacji- mnie od kilku miesięcy swędzi brzuch i tfu tfu akurat na nim nie mam roztępów, ale regularnie smaruję Palmersem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:37

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk chyba juz czeka na meza zeby mu cos postawic :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk chyba juz czeka na meza zeby mu cos postawic :)
    Wy wszystkie tylko o jednym :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Wy wszystkie tylko o jednym :D :D :D
    EEE tam wydaje ci sie a ja niewiem o czym pomyslalas :P :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:42

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka to zazdroszcze. Mysmy duzo szaleli w ciazy. Ale od 3 tyg posucha bo ta szyjka sie skraca caly czas...wiec nawet pieszczoty odpadaja bo brzuch twardnirjr z samego podniecenia...no ale jeszcze troche. Jak lekarka powie ze mala moze wychodzic to poszalejemy jeszcze przed porodem mam nadzieje;) bo pozniej 6 tyg pologu...buuuuu

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nieee :D nie chcę żeby mi gołębie srakały na balkon :P

ja też próbowałam, tą taką suchą :D a nie ma siętu z czego śmiać bo te lepsze karmy w puszkach mają więcej mięsa niż nasze konserwy i pasztety:P

kwiatakacji- mnie od kilku miesięcy swędzi brzuch i tfu tfu akurat na nim nie mam roztępów, ale regularnie smaruję Palmersem.

Znajomy robi karmy to mówi że dużo chrzastek wsadzaja w puszki.

A przeciw golebiom to karmnik chyba bo gołębie się na wszystko rzucają.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :) nie no spoko wiecie na razie muszę postawić obiad :D wszystko w swoim czasie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Chciałabym sobie kupić jeden stanik do karmienia w jakiejś przyzwoitej cenie. Później po porodzie jak ewentualnie zmieni się rozmiar dokupić, tyle że problem polega na tym, że w moim rozmiarze (E lub większy) nie mogę nic znaleźć w sklepach stacjonarnych. Jeśli już to tylko 'babcine'. A przez internet nie za bardzo, bo wolę przymierzyć.

Ja czekam na ostatnią chwilę, ale wygląda na t , że bede miała ten sam problem co Ty. Tez jestem cycata.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to co Ty się tam nasluchalas? Jak Twoja jest bezproblemowa to w takim razie ją chyba nie jestem wogole w ciazy :P aż się boje jaką kara mnie czeka przy porodzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Znajomy robi karmy to mówi że dużo chrzastek wsadzaja w puszki.
    tak, tak, ale mniej w karmach chemii i innego syfu niż w żarciu dla ludzi ;)
    np:
    karma dla psa CARNO
    SKŁAD:
    61 % wołowina (mięso, serce, płuca, wątroba, nerki), 31 % rosół, 7 % dziczyzna (mięso), węglan wapnia

pasztet PROFI
    Składniki
    woda, tłuszcz wieprzowy, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt i gęsi 13%, wątroba z kurcząt 11%, wątroba wieprzowa, jaja, koncentrat pomidorowy 5%, kasza manna z pszenicy, serca z kurcząt 3%, sól, białko sojowe, skrobia modyfikowana, cebula, papryka, przyprawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Z tego jak ja zrozumiałam moją księgową to za kilka dni, za które nie powinnaś płacić składki. Na macierzyńskim płaci się tylko zdrowotną, więc w twoim przypadku powinnaś zapłacić za 25 dni składki takie jak zdeklarowałaś a za pozostałe od 26 października tylko zdrowotną. Oczywiście to trzeba sobie dobrze wyliczyć , bo do każdego błędu się mogą przyczepić więc lepiej zapłacić za cały miesiąc dużą składkę i oni sami ci potem wyliczą ile jest do zwrotu. Tak ja zrozumiałam moją księgową i to mi się wydaje logiczne, bo do przejścia na macierzyński obowiązują nas wszystkie składki .

Kurcze trochę mi to nie na rękę:/ nie spodziewałam się kolejnej wysokiej składki bo mamy duuużo wydatków w tym miesiącu a to jednak 3,5 tys;/ wiem, że do macierzyńskiego liczą tylko pełną za poprzedni miesiąc, ale jak zapłacę niższą zaraz będzie jakiś problem... A może zapłacić wyższa niż najniższą ale też nie tą najwyższa? Już sama nie wiem co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Mama julka to zazdroszcze. Mysmy duzo szaleli w ciazy. Ale od 3 tyg posucha bo ta szyjka sie skraca caly czas...wiec nawet pieszczoty odpadaja bo brzuch twardnirjr z samego podniecenia...no ale jeszcze troche. Jak lekarka powie ze mala moze wychodzic to poszalejemy jeszcze przed porodem mam nadzieje;) bo pozniej 6 tyg pologu...buuuuu

U nas to będzie tak, że ja będę sprawiać przyjemność bo zauważyłam że po śnie mam nawet twardy brzuch. A jak za długo posucha to sny takie tam ;-) A lekarz narazie zabronił, a mu o tym nie mówiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    tak, tak, ale mniej w karmach chemii i innego syfu niż w żarciu dla ludzi ;)
    np:
    karma dla psa CARNO
    SKŁAD:
    61 % wołowina (mięso, serce, płuca, wątroba, nerki), 31 % rosół, 7 % dziczyzna (mięso), węglan wapnia

pasztet PROFI
    Składniki
    woda, tłuszcz wieprzowy, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt i gęsi 13%, wątroba z kurcząt 11%, wątroba wieprzowa, jaja, koncentrat pomidorowy 5%, kasza manna z pszenicy, serca z kurcząt 3%, sól, białko sojowe, skrobia modyfikowana, cebula, papryka, przyprawy

Pasztet mmmm pycha

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mi sie snilo ze pozwolilam na wziecie do lozka 2 dziewczyn...ale bylam zazdrosna jak doszlo co do czego...wrrr. Obudzilam sie zlana potem i zaczelam sie dobierac do bartka heh. Ale za moment pojawily sie skurcze:-( musialam sie uspokoic az sie poplakalam ze musze sie opanowac.;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja Was tak czytam i aż normalnie nie wiem czy jakaś głupia jestem czy co, ale ja w ciąży w ogóle nie mam ochoty na igraszki. Nic, kompletnie nic, zero...

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem mega zboczona i wiecznie na chcicy. A w ciazy dopiero w 5 miesiacu dopuscilam mojego do siebie hehe. Hormony szaleja to co sie dziwic zieloneoliwki.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kurde, ja Was tak czytam i aż normalnie nie wiem czy jakaś głupia jestem czy co, ale ja w ciąży w ogóle nie mam ochoty na igraszki. Nic, kompletnie nic, zero...
    Ja tez tak mialam dosc ze zakaz to jeszcze brak ochoty a teraz na koncowce to na odwrot ale jeszcze poczekam tydzien i zaszaejemy bez recznych robotek :)

‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ