X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że przez ten pobyt w szpitalu znów się takich historii nasłuchałam, że uważam, że moja ciąża jest BEZPROBLEMOWA.

Ola_45 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że Flakonik się cieszy mężem :)

Ja poprasowałam trochę i znów leżenie, bo brzuch dokucza, a tak nie lubię robić czegoś na raty.

No Acikk zdecydowanie wygrywa konkurs na najmniejszy brzuch :) A mnie zaczęła swędzieć skóra na brzuchu i zaczynam się zastanawiać czy rozstępy się nie szykują. Mała tak się rozpycha, że mam wrażenie czasami, że sama wyjdzie przez brzuch :) No i umówiłam się jutro na dodatkową wizytę, bo tak mnie boli ten kręgosłup i nie wiem czy mogę coś z tym zrobić czy nie. Fizjoterapeuta powiedział, że muszę się zapytać lekarza o zgodę na masaże i gimnastykę na tym etapie, bo mogę wywołać poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Acikk, Zieloneoliwki ma szlachetniejszą odmianę sikorek u siebie :-D i dlatego chce jak najlepiej

Ps. Moja siostra kosztowała karme dla chomikow i dla psa ;-)
    nieee :D nie chcę żeby mi gołębie srakały na balkon :P

ja też próbowałam, tą taką suchą :D a nie ma siętu z czego śmiać bo te lepsze karmy w puszkach mają więcej mięsa niż nasze konserwy i pasztety:P

kwiatakacji- mnie od kilku miesięcy swędzi brzuch i tfu tfu akurat na nim nie mam roztępów, ale regularnie smaruję Palmersem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:37

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk chyba juz czeka na meza zeby mu cos postawic :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk chyba juz czeka na meza zeby mu cos postawic :)
    Wy wszystkie tylko o jednym :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Wy wszystkie tylko o jednym :D :D :D
    EEE tam wydaje ci sie a ja niewiem o czym pomyslalas :P :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:42

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka to zazdroszcze. Mysmy duzo szaleli w ciazy. Ale od 3 tyg posucha bo ta szyjka sie skraca caly czas...wiec nawet pieszczoty odpadaja bo brzuch twardnirjr z samego podniecenia...no ale jeszcze troche. Jak lekarka powie ze mala moze wychodzic to poszalejemy jeszcze przed porodem mam nadzieje;) bo pozniej 6 tyg pologu...buuuuu

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nieee :D nie chcę żeby mi gołębie srakały na balkon :P

ja też próbowałam, tą taką suchą :D a nie ma siętu z czego śmiać bo te lepsze karmy w puszkach mają więcej mięsa niż nasze konserwy i pasztety:P

kwiatakacji- mnie od kilku miesięcy swędzi brzuch i tfu tfu akurat na nim nie mam roztępów, ale regularnie smaruję Palmersem.

Znajomy robi karmy to mówi że dużo chrzastek wsadzaja w puszki.

A przeciw golebiom to karmnik chyba bo gołębie się na wszystko rzucają.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :) nie no spoko wiecie na razie muszę postawić obiad :D wszystko w swoim czasie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Chciałabym sobie kupić jeden stanik do karmienia w jakiejś przyzwoitej cenie. Później po porodzie jak ewentualnie zmieni się rozmiar dokupić, tyle że problem polega na tym, że w moim rozmiarze (E lub większy) nie mogę nic znaleźć w sklepach stacjonarnych. Jeśli już to tylko 'babcine'. A przez internet nie za bardzo, bo wolę przymierzyć.

Ja czekam na ostatnią chwilę, ale wygląda na t , że bede miała ten sam problem co Ty. Tez jestem cycata.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to co Ty się tam nasluchalas? Jak Twoja jest bezproblemowa to w takim razie ją chyba nie jestem wogole w ciazy :P aż się boje jaką kara mnie czeka przy porodzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Znajomy robi karmy to mówi że dużo chrzastek wsadzaja w puszki.
    tak, tak, ale mniej w karmach chemii i innego syfu niż w żarciu dla ludzi ;)
    np:
    karma dla psa CARNO
    SKŁAD:
    61 % wołowina (mięso, serce, płuca, wątroba, nerki), 31 % rosół, 7 % dziczyzna (mięso), węglan wapnia

pasztet PROFI
    Składniki
    woda, tłuszcz wieprzowy, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt i gęsi 13%, wątroba z kurcząt 11%, wątroba wieprzowa, jaja, koncentrat pomidorowy 5%, kasza manna z pszenicy, serca z kurcząt 3%, sól, białko sojowe, skrobia modyfikowana, cebula, papryka, przyprawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Z tego jak ja zrozumiałam moją księgową to za kilka dni, za które nie powinnaś płacić składki. Na macierzyńskim płaci się tylko zdrowotną, więc w twoim przypadku powinnaś zapłacić za 25 dni składki takie jak zdeklarowałaś a za pozostałe od 26 października tylko zdrowotną. Oczywiście to trzeba sobie dobrze wyliczyć , bo do każdego błędu się mogą przyczepić więc lepiej zapłacić za cały miesiąc dużą składkę i oni sami ci potem wyliczą ile jest do zwrotu. Tak ja zrozumiałam moją księgową i to mi się wydaje logiczne, bo do przejścia na macierzyński obowiązują nas wszystkie składki .

Kurcze trochę mi to nie na rękę:/ nie spodziewałam się kolejnej wysokiej składki bo mamy duuużo wydatków w tym miesiącu a to jednak 3,5 tys;/ wiem, że do macierzyńskiego liczą tylko pełną za poprzedni miesiąc, ale jak zapłacę niższą zaraz będzie jakiś problem... A może zapłacić wyższa niż najniższą ale też nie tą najwyższa? Już sama nie wiem co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Mama julka to zazdroszcze. Mysmy duzo szaleli w ciazy. Ale od 3 tyg posucha bo ta szyjka sie skraca caly czas...wiec nawet pieszczoty odpadaja bo brzuch twardnirjr z samego podniecenia...no ale jeszcze troche. Jak lekarka powie ze mala moze wychodzic to poszalejemy jeszcze przed porodem mam nadzieje;) bo pozniej 6 tyg pologu...buuuuu

U nas to będzie tak, że ja będę sprawiać przyjemność bo zauważyłam że po śnie mam nawet twardy brzuch. A jak za długo posucha to sny takie tam ;-) A lekarz narazie zabronił, a mu o tym nie mówiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    tak, tak, ale mniej w karmach chemii i innego syfu niż w żarciu dla ludzi ;)
    np:
    karma dla psa CARNO
    SKŁAD:
    61 % wołowina (mięso, serce, płuca, wątroba, nerki), 31 % rosół, 7 % dziczyzna (mięso), węglan wapnia

pasztet PROFI
    Składniki
    woda, tłuszcz wieprzowy, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt i gęsi 13%, wątroba z kurcząt 11%, wątroba wieprzowa, jaja, koncentrat pomidorowy 5%, kasza manna z pszenicy, serca z kurcząt 3%, sól, białko sojowe, skrobia modyfikowana, cebula, papryka, przyprawy

Pasztet mmmm pycha

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mi sie snilo ze pozwolilam na wziecie do lozka 2 dziewczyn...ale bylam zazdrosna jak doszlo co do czego...wrrr. Obudzilam sie zlana potem i zaczelam sie dobierac do bartka heh. Ale za moment pojawily sie skurcze:-( musialam sie uspokoic az sie poplakalam ze musze sie opanowac.;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja Was tak czytam i aż normalnie nie wiem czy jakaś głupia jestem czy co, ale ja w ciąży w ogóle nie mam ochoty na igraszki. Nic, kompletnie nic, zero...

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem mega zboczona i wiecznie na chcicy. A w ciazy dopiero w 5 miesiacu dopuscilam mojego do siebie hehe. Hormony szaleja to co sie dziwic zieloneoliwki.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kurde, ja Was tak czytam i aż normalnie nie wiem czy jakaś głupia jestem czy co, ale ja w ciąży w ogóle nie mam ochoty na igraszki. Nic, kompletnie nic, zero...
    Ja tez tak mialam dosc ze zakaz to jeszcze brak ochoty a teraz na koncowce to na odwrot ale jeszcze poczekam tydzien i zaszaejemy bez recznych robotek :)

‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ