X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja to co Ty się tam nasluchalas? Jak Twoja jest bezproblemowa to w takim razie ją chyba nie jestem wogole w ciazy :P aż się boje jaką kara mnie czeka przy porodzie :P

Np. wczoraj przyszła do mnie do pokoju się wykąpać dziewczyna z sali obok w której nie było prysznica.
    Dziewczyna 29tc (tydzień temu odeszły jej wody), dzidzia 1300gram i prosto po wyjściu z pod prysznica zaczęła rodzić.

Albo inna dziewczyna która ma zaplanowaną cesarkę na środę - dzidzia 600gram. Tydzień temu odeszły wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kurde, ja Was tak czytam i aż normalnie nie wiem czy jakaś głupia jestem czy co, ale ja w ciąży w ogóle nie mam ochoty na igraszki. Nic, kompletnie nic, zero...

Ja też.
    Zresztą i tak nie mogę :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Np. wczoraj przyszła do mnie do pokoju się wykąpać dziewczyna z sali obok w której nie było prysznica.
    Dziewczyna 29tc (tydzień temu odeszły jej wody), dzidzia 1300gram i prosto po wyjściu z pod prysznica zaczęła rodzić.

Albo inna dziewczyna która ma zaplanowaną cesarkę na środę - dzidzia 600gram. Tydzień temu odeszły wody.

O matko... :/ masakra, co za czasy :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie nasluchalas przykro ze u niektorych takie nieszczescia sie zdarzaja :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja też.
    Alicja, czy to oznacza że nie skonsumowalas jeszcze swojego małżeństwa :P?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja też.
    a myślałam że tylko ja jakaś inna jestem :D

Swoją drogą yto mój mąż mówi że napić się muszę wreszcie, bo po alkoholu jestem taaaaka chętna i milutka zawsze i że on mnie wtedy taaaak uwielbia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:08

alicja_, Dżulia lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tak myślę że człowiek nie docenia tego co ma, dookoła takie nieszczęścia a ja się martwie że będę nie wyspana...

kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieoneOliwki my wszystkie w ciazy inne jestesmy :)

• Evka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze dziewczyny i tak jestesmy szczesciarami ze tyle tyg nasze kruszyny sa z nami...

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kurde, ja Was tak czytam i aż normalnie nie wiem czy jakaś głupia jestem czy co, ale ja w ciąży w ogóle nie mam ochoty na igraszki. Nic, kompletnie nic, zero...

Nie jesteś sama. Mnie też do tego nie ciągnie. Jeszcze do 6 m-ca było jako tak, ale teraz jestem zbyt ociężała i zmęczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Czasami tak myślę że człowiek nie docenia tego co ma, dookoła takie nieszczęścia a ja się martwie że będę nie wyspana...
    Dopiero jak czlowieka spotka tragedia to wtedy wszystko docenia :(

Ja tez sie martwie ze bede niewyspana i jak zoombie ale kazdej dziewczynie w tragedii wspoczuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Ostatnio mi sie snilo ze pozwolilam na wziecie do lozka 2 dziewczyn...ale bylam zazdrosna jak doszlo co do czego...wrrr. Obudzilam sie zlana potem i zaczelam sie dobierac do bartka heh. Ale za moment pojawily sie skurcze:-( musialam sie uspokoic az sie poplakalam ze musze sie opanowac.;)

A mi dwa razy się śniło że mnie zdradził, nigdy takich snów nie miałam. Nie wiem skąd to się bierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja, czy to oznacza że nie skonsumowalas jeszcze swojego małżeństwa :P?

Nawet mi nie mów.
    Już nie pamiętam jak się to robi.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nawet mi nie mów.
    Już nie pamiętam jak się to robi.

Ponoć to jest jak z jazdą na rowerze - nigdy się nie zapomina :-D

alicja_, ZieloneOliwki, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Dokładnie.
    Ten szpital jest jeszcze szczególny, bo to jest ten szpital o III st. referencyjności i są tam kierowane same najcięższe przypadki.
    Niedawno też rodziła dziewczyna w 21tc martwego dzidziusia. Nie wiadomo dlaczego zmarł..
    Eh.. Opowiadać by można bez końca... Co sala do gorszy przypadek.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to jak z jazdą na rowerze :-P tego się nie zapomina :-D my mieliśmy zakaz do połowy czwartego miesiąca a potem zielone światło :-D korzystamy póki można bo potem podłóg i trzeba będzie do zabezpieczenia wrócić...

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja za to jak już będzie można... To będzie prawie jak pierwszy raz :D

alicja_, ZieloneOliwki, Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Mama julka to zazdroszcze. Mysmy duzo szaleli w ciazy. Ale od 3 tyg posucha bo ta szyjka sie skraca caly czas...wiec nawet pieszczoty odpadaja bo brzuch twardnirjr z samego podniecenia...no ale jeszcze troche. Jak lekarka powie ze mala moze wychodzic to poszalejemy jeszcze przed porodem mam nadzieje;) bo pozniej 6 tyg pologu...buuuuu

My przy pierwszym dziecku po porodzie nie doczekalismy 6 tyg. W 4 juz baraszkowalismy

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiś byłam na wizycie, waga około 3030 ;-)lekarz powiedział, że główka już nisko, za tydzień mam ktg a za dwa tygodnie ktg i usg. Lekarz powiedział, że więcej razy nie powinniśmy się spotkać bo pewnie urodzę, skoro pierwsze było urodzone przed terminem to takie mam predyspozycje, mówił też że według szyjki w ciągu najbliższych 3 dni nie powinno nic się dziać, i chyba dopiero teraz do mnie dociera, że w każdej chwili może coś się zacząć.. jupiii Ja za gbs płaciłam dziś u lekarza 50 zł, ale od początku ciąży płacę za wszystkie wyniki, bo chodzę prywatnie na wizyty.

Evka, Ola_45, Mama-julka, Hashija, pati_zuzia, genoweffa, MeGi2986, alicja_, iNso87, Madzisek, Dżulia, Nadulka, Klara87, moniek90 lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja jeszze nw mialam zleconego GBS... Moze na nastepnej wizycie 10.11. Dr cos wspomni... a jak nie to sama zapytam co Ty z tym badaniem. Jest ktos komu lekarz tego nie zlecal??

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ