X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, jakie żarcie kupiłaś dla sikorek? Też coś chciałam zrobić na balkon, ale nie wiem jak się za to w ogóle zabrać ;>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik przeginasz z tym małym brzuchem!:D
    Ile Antoś waży teraz? Ile Ty przytyłaś w ogóle? :D
    Trzymam kciuki za męża! Dawaj znać jak poszlo!

moniek90 – kochana kojarzysz taką Monikę blondynkę z naszej szkoły rodzenia? Twoja imienniczka zresztą.

Annielica – Przykra informacja z tą Anel :(
    A w którym tygodniu wydarzyła się ta przykrość? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no i melduje się z domu! :)
    Zaraz idę pakować od nowa torbę do szpitala :D

Madzisek, Nadulka, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki zajrzyj w necie na aktualną gazetkę z lidla :)
    Ja kupiłam te kulki za 3,50 i po prostu wieszam na sznureczku na balustradzie balkonu :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny jakiś czas temu zastanawiałam się co słychać u Anel. Udzielała się na początku i znikła. Teraz przypadkiem odpaliłam wątek w którym się udzieliła i Anel jest po raz kolejny aniołkową mamą :( na liście na pierwszej stronie jest wpisana z TP na 25 grudnia...
    Kurcze a mialam nadzieje że po wszystkim co przeszła moze jednak u niej dobrze tylko poprostu sie nie odzywa. Mam nadzieję ze teraz jej się uda wszystko...

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Acik przeginasz z tym małym brzuchem!:D
    Ile Antoś waży teraz? Ile Ty przytyłaś w ogóle? :D
    Trzymam kciuki za męża! Dawaj znać jak poszlo!

moniek90 – kochana kojarzysz taką Monikę blondynkę z naszej szkoły rodzenia? Twoja imienniczka zresztą.

Annielica – Przykra informacja z tą Anel :(
    A w którym tygodniu wydarzyła się ta przykrość? :(

Alicja haha Ty jesteś niemożliwa :) pakuj torbę bo nie wiadomo kiedy zaś pojdziesz, a kilometrów natluczesz że ho ho :D ale pewnie już się czujesz swojsko w tym szpitalu :P

No przytylam przytylam 8 kg :) a Antoś ważył 2200 ale to było prawie 2 tyg temu. Pojutrze mam wizytę to zobaczymy co tam u Kluska :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki zajrzyj w necie na aktualną gazetkę z lidla :)
    Ja kupiłam te kulki za 3,50 i po prostu wieszam na sznureczku na balustradzie balkonu :)
    ooo, dzięki! Idę dziś do Lidla :P kupię im zapas :D mam nadzieję że gołębie mi się nie zaczną zlatywać.. tylko muszę pomyśleć gdzie powiesić bo ja na balustradzie mam osłonę balkonową.

Acikk, te kule są z tłuszczem czy samo ziarno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja haha Ty jesteś niemożliwa :) pakuj torbę bo nie wiadomo kiedy zaś pojdziesz, a kilometrów natluczesz że ho ho :D ale pewnie już się czujesz swojsko w tym szpitalu :P

No przytylam przytylam 8 kg :) a Antoś ważył 2200 ale to było prawie 2 tyg temu. Pojutrze mam wizytę to zobaczymy co tam u Kluska :)

No to z Antosia kawał chłopa jest! Ciekawe ile teraz ma :D

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 Trzymaj się w tym szpitalu kochana!
    A jeżeli chodzi o rozbieżność w pomysłach lekarzy to coś o tym wiem. Co obchód to inna teoria :D

Nadulka – kurde, czuje presje ja już się Wam śnie!:D

Nadulka, Kate4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    aha no i melduje się z domu! :)
    Zaraz idę pakować od nowa torbę do szpitala :D

Zostaniesz weteranką w pakowaniu torby ;-)
    Dobrze że w domu możesz być.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Zieloneoliwki bo ciąża Acikk musiałaby trwać jak u słonia - dwa lata - żeby dogonić nas gabarytowo :-D

A swoją drogą Acikk bujasz o wadze, miarę masz nieteges, a teraz żebra nie tego. Cóż jeszcze? Chciałagym Cię na żywo widzieć, zwłaszcza te osławione kilogramy he he.
    We wszystko inne wierzę co piszesz :-)
    Mama Julka weź nie kracz bo serio będę się bujac co połowy grudnia w tej ciąży :P

A na spotkanie zapraszam :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ooo, dzięki! Idę dziś do Lidla :P kupię im zapas :D mam nadzieję że gołębie mi się nie zaczną zlatywać.. tylko muszę pomyśleć gdzie powiesić bo ja na balustradzie mam osłonę balkonową.

Acikk, te kule są z tłuszczem czy samo ziarno?
    Haha zieloneoliwki nie wiem nie analizowałam składu ale jakos są zlepione więc chyba musi tam być jakiś tłuszcz bo samo ziarno jak by się zlepilo :P
    Ja też kupiłam zapas :D ale normalnie szaleństwo jest :) u mnie gołębie nie latają ale ją mam balkon na las nie wiem jak gdzie indziej by było

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po 2.5 godzinnej drzemce a tu juz trzeba nadrabiac obudzilam sie taka godna ze nawet cukru teraz nie zmierze bo az strach :P

Kate jeszcze troche i zobaczysz maenstwa jeszcze tylko tydzien oby dzieciaczki chcialy poczekac :)

Acikk kciuki zacisniete za meza jak przeczytalam twoj wpis o tych spodniach to odrazu sie obudzilam i usmialam :)

A co do brzuszkow wczoraj polozna do mnie ale ma pani duzy brzuszek przed pania byla dziewczyna 2 dni przed terminem i ona ma polowe mniejszy niz pani i to jeszcze z cukrzyca ja jej ze tez mam cukrzyce i waga stoi mi w miejscu i rzeczywiscie jak sprawdzila to nawet schudlam kilogram potem jej byto chyba troche glupio wstretna krowa :/ A nasza Acikk to przerabia chyba zdjecia w photoshopie bo jest chuda jak niewiem gdzie ten Antos tam sie jej miesci :P

Acikk, Kate4, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam historie Anel...poryczałam się :(

A co u Flakonika? Milczy jakoś.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mama Julka weź nie kracz bo serio będę się bujac co połowy grudnia w tej ciąży :P

A na spotkanie zapraszam :D

Ale mówisz o połowie grudnia przyszłego roku :-D
    Zaproszenie jak najbardziej przyjmuję bo ciekawość mnie zżera he he.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Acik mistrz photoshopa :D moja mama mówiła że miała małe brzuchy w ciazach więc może po prostu geny :) bo z Antkiem wszystko ok na kazdje wizycie pomiary z USG mniej więcej zgadzają się z terminem plus minus kilka dni :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Kwiatakacji powiedz kolejną składkę też płacisz wysoką? Bo dzwoniłam do księgowej obcykanej w te sprawy i powiedziała, że nie muszę płacić wysokiej ale ona by radziła. Bo to i tak idzie do zwrotu ale po tym co ona widzi co się dzieje z ZUSem bezpieczniej jest wpłacić wysoką. Bo tak to mogą zakwestionować wypłatę i powiedzieć, że celowo było to zrobione. A jak są 2 wysokie to nie mają takich podstaw. U mnie akurat fajnie bo zwiększyłam składkę akurat jak zwiększył mi się dochód.

Zapłaciłam wysoką składkę za październik mimo, że teoretycznie od 20 jestem na macierzyńskim. Moja księgowa powiedziała to samo, że jak zapłaci się wysoką to potem można wnioskować o zwrot nadpłaty, a dopóki nie ma decyzji to się zawsze mogą przyczepić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy brzuszek jest inny gdyby kazdy byl taki sam ciaza nie bylaby tak fascynujaca :) A kazda z nas ma zajebisty brzuszek czyy to wiekszy czy mniejszy:) ja jak patrze w lusterko to wcale nie widze duzego brzuszka(jak polozna) tyko moja osobista piekna kuleczke :P

Acikk, Nadulka, Klara87, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Przeczytałam historie Anel...poryczałam się :(

A co u Flakonika? Milczy jakoś.
    Gdzie moge przeczytac jej historie ?? Bo cos mi umknelo

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu dziewczynki dziękuje za kciuki :D właśnie Mezyk dzwonił że zdał :D uffff co za ulga :) :D co za Peszek że nie możemy się najebac z tej okazji dziś :P no trudno najważniejsze że zdane ma ale ulga :)
    Dzięki za kciuki :*:*:*

Evka, kwiatakacji, Nadulka, Pola_27, alicja_, Madzisek, Pchelkaa, Ola_45, pati_zuzia, MeGi2986, Dżulia, Matleena, Moniusia89, Klara87, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ