X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tej zgagi. Chociaż mogłabym powiedziedziec, że nawet nie wiem jak to jest ją mieć . Odpukać! :-D chociaż z tego się ciesze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) ją od wczoraj w szpitalu, wczoraj mnie nastraszyli że już robia CC bo mam skurcze a ją się z nimi spieram że za tydzień mam mieć CC;) ale na szczęście później stwierdzili że dostane magnez i zobaczą czy się uspokoi;)
    Dzisiaj z kolei ordynator na wizycie pyta czemu się tak spiesze do porodu że lepiej jeszcze ponosić ciążę i bądź tu człowieku mądry skoro wczoraj chcieli mnie ciąć na siłę;/
    Jestem strasznie opuchnieta, kostek już nie mam widocznych;/

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym sobie kupić jeden stanik do karmienia w jakiejś przyzwoitej cenie. Później po porodzie jak ewentualnie zmieni się rozmiar dokupić, tyle że problem polega na tym, że w moim rozmiarze (E lub większy) nie mogę nic znaleźć w sklepach stacjonarnych. Jeśli już to tylko 'babcine'. A przez internet nie za bardzo, bo wolę przymierzyć.

Hashija lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony buzują i nawet z takiego powodu potrafię usiąść i płakać.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:20

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a czy któraś z Was stosowała Buscopan w ciąży? Znowu mam ostre bóle żołądka, w 24tc znalazłam się przez te bóle w szpitalu i tam mi podali kroplówkę z buscopanu i pyralginy i natychmiast pomogło. Zastanawiam się nad wzięciem buscopanu w tabletce bo nie chce wylądować znów w szpitalu. Do gina na razie nie mogę się dodzwonić. Ech... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4, to już tak blisko :) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)
    Współczuję Wam dziewczyny tej zgagi. Ja nawet nie wiem co to jest i obym tego nie doświadczyła.
    Jestem po wizycie. Pierwszy raz od dawna uspokojona :) Mimo ciągłych napięć brzuch szyjka się trzyma. Mam odstawić wszystkie leki i zacząć normalnie funkcjonować :) Za 2 tygodnie mogę rodzić. Mała waży ok. 2700, przepływy ok. I nawet polip gdzieś zniknął.

Nadulka, MeGi2986, Madzisek, Kate4, Klara87 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moj maz ma o 14 egzamin prosze okciuki bo tak sie denerwowal ze az ja sie zaczelam denerwowac i mu mowilam zeby sie tak nie spinal bo i ja sie pospinalam a ja nie moge sie spinac bo zaczne rodzic i wtedy dopiero sie on zdenerwuje:D
    Takze im wiecej kciukow tym lepiej :D
    No i jak zda to wreszcie bede miec meza dla siebie do konca tyg :) no teraz to jak duch ino siedzialcw tych ksiazkach i laptopie :P

kwiatakacji, Madzisek, Pola_27, pati_zuzia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Kwiatakacji podczytujesz? Mam do Ciebie pytanko.

Podczytuję, podczytuję :)

My byliśmy dzisiaj w przychodni dla dzieci dopytać się czy można złożyć deklarację do pediatry, bo w szpitalu chcą mieć adres gdzie przesłać kartę szczepień i tak się zmęczyłam tym, że musiałam się położyć.
    A na dzisiaj w planach prasowanie - tyle tego, że nie ogarniam.

Któraś z dziewczyn pytała się o wózek taco city move - my będziemy taki mieli- narazie jest u siostry. Siostra była z niego zadowolona, zwłaszcza z gondoli, że nie jest zbyt mała.

Dżulia ja też nigdy nie kupowałam staników online, ale teraz nie mam siły szukać swojego rozmiaru stacjonarnie i zamówiłam - jak się okazało trafiłam, może w sklepie dobrałabym lepiej, ale z drugiej strony i tak dobieram rozmiar na oko, bo nie wiem jakie będą piersi po porodzie i to biustonosz tylko na początek.

Dziewczyny udanych wizyt, alicja i kate4 odpoczywajcie i czekajcie cierpliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 13:06

Kate4, alicja_, stars2345 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:20

Acikk, mandarynkaa lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Dziewczyny , a czy któraś z Was stosowała Buscopan w ciąży? Znowu mam ostre bóle żołądka, w 24tc znalazłam się przez te bóle w szpitalu i tam mi podali kroplówkę z buscopanu i pyralginy i natychmiast pomogło. Zastanawiam się nad wzięciem buscopanu w tabletce bo nie chce wylądować znów w szpitalu. Do gina na razie nie mogę się dodzwonić. Ech... :/

Ja brałam na kolki żołądkowe od kamieni w woreczku. Jeszcze przed przyjazdem do szpitala po konsultacji z ginekologiem dostałam zalecenia żeby spróbować złagodzić ból Boscopanem ale nawet tym silniejszym, FORTE. Ginekolog mówiła że jest bezpieczny. Niestety mi nawet on nie pomógł i skończyło się na interwencji na oddziale :(

mandarynkaa lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji mogłabyś podać stronkę z której zamawialas? Zerkne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:

Dostałam Buscopan Forte na skurcze kilka tygodni temu. Pomogły mi te tabsy.

mandarynkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha jeszcze biedny musiał się wracać bo jak wsiadal do auta to mu galoty pękły na dupie :P ...

Dzulia ją też kupowalam na necie jak wczoraj mierzylam to są trochę duzawe więc myślę że będą ok :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk oczywiście kciuki zaciśnięte! Niech tam mąż da czadu :-D
    Z tych galot to się uśmiałam :-D To Ci pech :-D

Kate trzymaj się :-) Za Ciebie też trzymam kciuki :-) Lekarze Cię strasznie wodzą za nos, raz mówią, że kroją, potem im się odechciewa :-D

Ja od 11 do 12 ucięłam sobie drzemkę :-D Zrobiłam obiad i najchętniej znowu bym szła spać :-D ale chyba nici z tego, bo szwagierka ma urodziny, trzeba jechać do sklepu coś jej kupić...tylko co....

Kate4 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk kciuki zaciśnięte!! :)

Kate4 oby się wielcy specjaliści wkońcu okreslili bo to idzie sie dobrze wkurzyc, 3mam kciuki abyś doczekała do 11go :)

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Kwiatakacji mogłabyś podać stronkę z której zamawialas? Zerkne ;)

Ja zamawiałam z tej:

http://pieknamama.pl/

Mają duży wybór rozmiarów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Kate4 to faktycznie musiało się zrobić poważnie jak już chcieli robić cc
    dobrze, że jesteście już pod stałą opieką :*
    informuj nas w miarę możliwości na bieżąco co u Was

Ciekawe czy mój sen okaże się proroczy i urodzisz jako pierwsza na naszym forum :)

ostatnio też chyba komuś się śniło, że nasza Alicja pierwsza była rozpakowana..? :)
    No zrobiło się poważnie a szczególnie jak zobaczylam mine męża jak lezalam cały dzień na porodowce;)

alicja_, Nadulka lubią tę wiadomość

‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ