X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:-) ja tez uwielbialam przed ciaza baaardzo cieple kapiele, wrecz wrzatek;-) a teraz to jak kapiel to ciepla a prysznic troszke cieplejszy, doczekac sie nie moge dluugiej gorrącej kapieli i tak zastanawialam sie czy mozna (cos mi switalo ze nie). No trudno, wytrzymam jeszcze troche ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zawsze kapie w wannie w bardzo cieplej wodzie ale nigdy tej wody za duzo nie jest w sensie ze tylko tylek mam zamoczony i za dlugo nie wysiaduje:) no a ciaze poki co odpukac mam ksiazkowo wiec chyba malemu nie szkodza te kapiele:>

To jutro grupowe zbieranie siuskow jak ostatnio mojej gin mowilam ze teraz juz te badanie moczu to smiechu warte to powiedziala by sie nie przejmowac tym i sporobowac cos tam zbierac hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki:-) ja tez uwielbialam przed ciaza baaardzo cieple kapiele, wrecz wrzatek;-) a teraz to jak kapiel to ciepla a prysznic troszke cieplejszy, doczekac sie nie moge dluugiej gorrącej kapieli i tak zastanawialam sie czy mozna (cos mi switalo ze nie). No trudno, wytrzymam jeszcze troche ;-)

Ja też marzę o gorącej kąpieli, mój się śmieje, że jak ja sobie przygotuję kąpiel to w tej wodzie można herbatę parzyć :-D Ale gdzieś czytałam, że przez gorące kąpiele pękają naczynka i robią się pajączki, dlatego staram się nie leżeć w zbyt gorącej wodzie, bo kilka pękniętych naczynek zauważyłam na udach.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:18

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja sie zawsze kapie w wannie w bardzo cieplej wodzie ale nigdy tej wody za duzo nie jest w sensie ze tylko tylek mam zamoczony i za dlugo nie wysiaduje:) no a ciaze poki co odpukac mam ksiazkowo wiec chyba malemu nie szkodza te kapiele:>

To jutro grupowe zbieranie siuskow jak ostatnio mojej gin mowilam ze teraz juz te badanie moczu to smiechu warte to powiedziala by sie nie przejmowac tym i sporobowac cos tam zbierac hehe :)

A orientujesz ile ml tych siuśków minimum trzeba uzbierać, żeby badanie miało sens?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam lekki stresik...

byłam na szkole rodzenia i miałam skurcze co ok 3-4 minuty. Takie napieranie na szyjkę i brzuch twardy jak kamień. Położna mnie po wszystkim zaczepiła i powiedziała, że widziała, że miałam regularne, i żebym pojechała do domu, rozluźniła się i zobaczyła czy dalej takie będą, jak tak to mam jechać do szpitala... no i mam faktycznie co jakiś czas taki skurcz, ale nie przejmuję się nimi jakoś bardzo. Stwierdziłam, że zobaczę jak będzie jutro.

No i powiedziała, że to może być przez odstawienie duphastonu...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam wogóle zazdroszczę kąpieli, u mnie niestety tylko prysznic ale już mojemu zapowiedziałam że jak będziemy robić remont to koniecznie wanna z parawanem żeby mozna było i wziąć szybki prysznic i dupkę pomoczyć

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co no tak mniej niż pół tego kubeczka podobno w zupełności wystarcza :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A orientujesz ile ml tych siuśków minimum trzeba uzbierać, żeby badanie miało sens?

U nas wystarczy na centymetr (lab. Synevo).

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A ja wam wogóle zazdroszczę kąpieli, u mnie niestety tylko prysznic ale już mojemu zapowiedziałam że jak będziemy robić remont to koniecznie wanna z parawanem żeby mozna było i wziąć szybki prysznic i dupkę pomoczyć

A mnie teraz brakuje prysznica. Jest o wiele wygodniejszy. A do wanny trzeba się wczłapać, a potem z niej wyczłapać to jest o wiele trudniejsze :-) No i o poślizgnięcie nie trudno także uważać trzeba ogromnie :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze lałam pod korek :-P

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro oddaje mocz krew i badanie przeciwcial :) juhuu torba spakowana teraz bede sprawdzac czy wszystko mam jeszcze musi mi przyjsc pare rzeczy i koniec czekamy :p

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A ja zawsze lałam pod korek :-P
    Ha no widzisz moniek :D nie liczy się ilość a jakość :D po prostu te kubki są większe by łatwiej było nalac :P wyobrazasz sobie nalac do takiej fiolki jak krew pobierają :P nie dość że ciężko trafić to jeszcze od razu by przebralo :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he moniek po korek to faktycznie byś kilka dziewczyn takimi siuskami obdarowała.
    Oni z tego pojemniczka pobierają strzykawkę i ją dają do badania a reszta ląduje w śmietniku wiec po co marnować

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wyszlam z kapieli :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ha no widzisz moniek :D nie liczy się ilość a jakość :D po prostu te kubki są większe by łatwiej było nalac :P wyobrazasz sobie nalac do takiej fiolki jak krew pobierają :P nie dość że ciężko trafić to jeszcze od razu by przebralo :D
    Śmiej się śmiej... Ja jak z wiką leżałam w zeszłym roku na oddziale dziecięcym to pani nie dość że przyszła do nas dopiero o 9 że mam malej pobrać mocz do badania to jeszcze dostałam taką właśnie próbówkę, i udało mi się do niej zebrać z centymetr albo dwa i pielęgniara jeszcze się burzyła że to za mało więc ją zjechałam żeby następnym razem dała normalny pojemniczek do ktorego da się coś złapać

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk do takiej małej fiolki to bym przez lejek sikała :-P
    Madzisek, póki miałam go dużo to nie żałowałam :-D Teraz faktycznie jest na wagę złota :-D

Znowu mi się ból @ zaczął...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek weź no nie rodzimu jeszcze :P chociaż Ty byś już mogła na uparciucha :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:36

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ