Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A teraz mąż poszedł się gdzieś przejść bo mówi że już nie zdzierzy tego uczenia (dobrze że jutro ma już ten egzamin bo masakra) a ja leże i wpierdzielam białą czekolade z kukurydzianymi chrupkami :D

Madziasek Twój zanosi na blat a moj przeważnie po prostu zostawia na stole o odchodzi :P i ja po nas sprzątam :P no ale cóż. Nikt nie jest doskonały ma za to wiele innych zalet wiec przymykam oko na to, czy na to że skarpetki zawsze lądują obok kosza na pranie a nie w koszu :P
    Mój wcześniej talerz też zostawial na stole, po bojach nauczył się wkoncu wynosić. Dobrze masz że skarpetki chociaż lądują koło kosza na pranie bo u mnie znajdują się zawsze pod kaloryferem w sypialni :-P więc zanim wstawiam pranie idę sypialnie sprawdzić czy czasami nie mam żadnych "niespodzianek" :-) a kiedyś się z filmów śmiałam że z tymi skarpetkami u facetów to chyba przesadzają to teraz mm. :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie martw sie cc i nie mysl o cieciu jak o czyms zlym, sa i dobre strony a tak jak Matleena napisala to nie jest Twoje widzi mi sie, tylko koniecznosc,najwazniejsze zdrowie Marysi, widac przegapila swoj moment na obrocenie, zlapala troszke za duzo g i teraz juz nie da rady fiknac;-)
    Zazdroszcze tego ze bedziesz wiedziala dokladnie kiedy przytulisz swoja corcie

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Justyna ja też tak mam że zaraz po zajęciu w każdą ciążę jestem chora i przed urodzeniem Wiktorii też byłam chora. Ciekawe czy teraz też tak będzie :-P
    o to może coś w tym jesteś :) w pierwszej ciąży moja mama się ze mnie śmiała jak 2 tyg przed porodem chora chodziłam i mówiłam, że to już poród zaraz, a teraz to już nie do śmiechu i kazała mi uważać.

Madzisek lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Mój wcześniej talerz też zostawial na stole, po bojach nauczył się wkoncu wynosić. Dobrze masz że skarpetki chociaż lądują koło kosza na pranie bo u mnie znajdują się zawsze pod kaloryferem w sypialni :-P więc zanim wstawiam pranie idę sypialnie sprawdzić czy czasami nie mam żadnych "niespodzianek" :-) a kiedyś się z filmów śmiałam że z tymi skarpetkami u facetów to chyba przesadzają to teraz mm. :-P

Ze skarpetkami moj maz tez tak robil kiedys i tez chodzilam za nim i zbieralam przed robieniem prania, az sie wkurzylam i nie zebralam raz drugi trzeci (kilka par przy kaloryferze kilka przy sofie w salonie i czesc pod lozkiem) az pewnego dnia maz idzie do szuflady i wola gdzie moje skarpetki?? A ja: pod lozkiem i pod kaloryferem. Poszedl, przyniosl brudne skarpetki i pyta co ja mam teraz zalozyc?? Od tamtej pory skarpetki wrzuca do... pralki, tak do pralki nie do kosza, zebym przypadkiem nie zapomniala ich uprac:-D tak samo bylo z przekrecaniem skarpetek. Zdejmujac je przekrecal na lewa strone lub robil "kulke", a ja glupia przed kazdym praniem przekrecalam je, stwierdzilam dosc! I zaczelam prac takie jak zdjal, ile sie nadenerwowal ze a to nie doprane bo w kulke byly zwiniete albo ze musi przekrecac przed zalozeniem:-) ale zrozumial i teraz elegancko zdejmuje i wrzuca do pralki:-)

nick nieaktualny, Madzisek, Matleena, moniek90, Ola_45 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja też mam jutro wizytę.

Kurcze, tak mi przykro :( Mąż stwierdził, że będzie przycinał brodę. W związku z tym potrzebował maszynki elektrycznej wiec się mnie pyta gdzie ją spakowałam. Ja mu mówię, że nie mam pojęcia gdzie jest bo chyba moja mama ją panowała. A on wielkie pretensje, że swoje rzeczy wypakowałam a jego nie. I tłumaczę mu, ze wypakowuję kartony po kolei. Więc zaczął szukać tej maszynki rozważając wszystko w kartonach. No bo przecież on szuka... Wkurzałam się, bo ok, można czegoś szukać, ale nie trzeba od razu wszystkiego rozpieprzyć. Skończyło się tak, że ja prasuję a on śpi. Zajebiście po prostu :/ Mam ochotę się wypłakać.
    kochana mój po przeprowadzce nic sam nie rozpakował, wszystko musiałąm sama, więc jego play station wyniosłam zapakowane na góre. Ile było pretensji w niedziele jak chciał pograć. To mu wygarnęłam , że sama wszystko pakowałam , rozpakowałam więc jak się nie podoba to fora ze dwora. I się zamknął.
    Niestety faceci czasem nie pomyślą a zrobią. Olej to prasowanie i też się kładź.

nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena no oczywiscie że naleza Ci się lody chyba w to nie watpilas :D?
    Pola nie martw się skoro musi być CC to będzie dobrze. Nie masz wyboru wiec nic nie poradzisz. Ja się najbardziej boje że będę się X godzin męczyć w skurczach a potem zrobią mi CC a tego bym nie chciała. Jak CC to zaplanowane a jak już się po morduje to i wypcham :P no ale cóż co ma być to będzie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    On już się chce godzić ;) Ale ja najpierw zrelaksuję się pod prysznicem a potem pomyślę ;)

Lody za 30min, tak więc zapraszam. A jest na co, bo połowę mi ciotka z Ameryki przywiozła i jest pyyyyyszna. Takiej u nas nie robią.

Oj cos mi sie wydaje ze na innych lodach sie skonczy, na takich "godzeniowych- prysznicowych" :-D

Acikk, Moniusia89, Matleena, moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz matleena Twój mąż wcale nie jest dziwny :P jest po prostu normalny :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Oj cos mi sie wydaje ze na innych lodach sie skonczy, na takich "godzeniowych- prysznicowych" :-D
    A dziś poniedziałek -dzień gałek ... :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kochana mój po przeprowadzce nic sam nie rozpakował, wszystko musiałąm sama, więc jego play station wyniosłam zapakowane na góre. Ile było pretensji w niedziele jak chciał pograć. To mu wygarnęłam , że sama wszystko pakowałam , rozpakowałam więc jak się nie podoba to fora ze dwora. I się zamknął.
    Niestety faceci czasem nie pomyślą a zrobią. Olej to prasowanie i też się kładź.

A ja myslalam ze Ty ze swoim sie nie klocisz;-) chyba nigdy na Niego nie narzekalas tutaj, no moze raz ze przy Olku malo pomagal swego czasu (przy wykonczeniu domu to bylo)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A ja myslalam ze Ty ze swoim sie nie klocisz;-) chyba nigdy na Niego nie narzekalas tutaj, no moze raz ze przy Olku malo pomagal swego czasu (przy wykonczeniu domu to bylo)
    oj my się często kłócimy, ale ja z tych ludzi co długo się nie gniewam :) nasz związek zawsze był burzliwo-godzeniowy i po ślubie czy po dziecko czy w ciąży za wiele się nie zmieniło. Ja mam trudny charakter, lubie postawić na swoim choć czasem nie mam racji, a jeszcze ostatnio mieliśmy mało czasu dla siebie bo przeprowadzka, mąż oprócz pracy na etat prowadzi d.g. więc też dużo go w domu nie ma. Dopiero teraz zaczynamy jakoś zwalniać tempo życia, bo ostatni rok to zleciał mi nie wiem kiedy.

A męża generalnie mam wspaniałego i wiem że mnie bardzo kocha i czy mam +12 kg czy nie to tak samo go pociągam. Był przy porodzie, łatwy nie był i też w tych kwestiach się nic nie zmieniło. Także to też jest miłe, że ma się kogoś zawsze bez względu na wszystko.

Madzisek, Nadulka, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i powiem Wam, że jak widzę, jak mąż patrzy na Olka, jak sie z nim bawi, widać po samym spojrzeniu że kocha go nad życie, to od razu wszystko odchodzi. Wiem, że dałam mu wszystko o czym mógł tylko marzyć i że jest szczęśliwy :)

ale się czule zrobiło - to te hormony

a z nosa mi leci jakby ktoś kran odkręcił :/ help!

Nadulka, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jak mała nadal próbuje się przekręcić to jeszcze jest szansa, są przypadki, że i w 37 i 38 tyg dziecko się przekręca, także wszystko możliwe. Ważne, że zdrowa i wszystko w porządku, a czy sn czy cc to już sprawa drugorzędna. Niedługo będzie razem face to face i tylko to się liczy. Daj znać koniecznie na kiedy cc Ci wyznaczą :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no i powiem Wam, że jak widzę, jak mąż patrzy na Olka, jak sie z nim bawi, widać po samym spojrzeniu że kocha go nad życie, to od razu wszystko odchodzi. Wiem, że dałam mu wszystko o czym mógł tylko marzyć i że jest szczęśliwy :)

ale się czule zrobiło - to te hormony

a z nosa mi leci jakby ktoś kran odkręcił :/ help!

O matko to jak jeszcze teraz będzie miał córeczkę to już wogole będzie szal :)

justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie martw się tą cesarką :-) przynajmniej wiesz kiedy się z malutką spotkasz a my musimy się uzbroić w cierpliwość bo nie wiadomo kiedy nastanie nasza godzina :-P
    Matlena to jakie masz te lody? Bo u mnie tylko kaktusy na patyku z zamrażarce i bez skojarzeń proszę bo mąż na treningu i wróci koło 22 :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O matko to jak jeszcze teraz będzie miał córeczkę to już wogole będzie szal :)
    już planuje fose do okoła domu i drut kolczasy pod prądem rozciągać :) Do 18stki jej z domu nie wypuści po godz. 16 :) tyle zapowiedział od razu jak dowiedzieliśmy się, że córka

Matleena lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje dzis nie mialam neta i mysalalam ze oszaleje bez was ;/ Postaram sie was nadrobic zaraz bo nawet niewiem co u kogo dzisiaj sie dzialo :) I mam newsa moja szwagierka przewiduje mi porod w piatek bo M zadzwonil i powiedzial im ze moge rodzic juz za tydzien a ci sie nakrecaja no smiech na sali oby jej sie nie sprawdzilo bo z moja ciaza i plcia sie jej sprawdzio czarnownica jedna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje dzis nie mialam neta i mysalalam ze oszaleje bez was ;/ Postaram sie was nadrobic zaraz bo nawet niewiem co u kogo dzisiaj sie dzialo :) I mam newsa moja szwagierka przewiduje mi porod w piatek bo M zadzwonil i powiedzial im ze moge rodzic juz za tydzien a ci sie nakrecaja no smiech na sali oby jej sie nie sprawdzilo bo z moja ciaza i plcia sie jej sprawdzio czarnownica jedna :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy spacerowanie alicji cos pomoglo...

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ