X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso gratuluję pozytywnego ktg :) widocznie Lena nie chce straszyć nikogo że za wczesnie przyjdzie na swiat :P

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszlym tyg moge rodzic a tak to po 16.11 to juz max bym chciala byc rozpakowana :)
    Moniek kciuki mocno zacisniete :) Listopad cos czuje bedzie u nas ciekawym miesiacem o grudniu juz nie wspominajac :)

moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:36

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    lips pamietam,ze jestes z Bialego,przejdz sie z trądzikiem do zakaznego,tam jest przychodnia do dr Dziurzyckiej,polecam.

Oj coś Ci sie pomyliło :) Jestem z okolic Tarnowa. A z trądzikiem walczę już ponad 10 lat. Raz jest lepiej raz gorzej. Kiedyś to był dla mnie problem, dziś wiem co w życiu jest ważne i mimo że mam to pod kontrolą i leczę się non stop to się tym tak bardzo nie przejmuje. Uważam ze jestem piękna, widzę to w oczach mojego męża i tylko tyle mnie interesuje :)

iNso87, alisss871 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha juz nawet wiem jaki prawie kazda bedzie miala suwaczek po urodzeniu... do mojej wymarzonej wagi zostało..kg ;p
    a dziwie sie,ze jeszcze nie ma .. do lykniecia %% zostalo...dni ;p ;D hahaha

moniek90, MeGi2986, ZieloneOliwki, Moniusia89, alicja_, Matleena lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Oj coś Ci sie pomyliło :) Jestem z okolic Tarnowa. A z trądzikiem walczę już ponad 10 lat. Raz jest lepiej raz gorzej. Kiedyś to był dla mnie problem, dziś wiem co w życiu jest ważne i mimo że mam to pod kontrolą i leczę się non stop to się tym tak bardzo nie przejmuje. Uważam ze jestem piękna, widzę to w oczach mojego męża i tylko tyle mnie interesuje :)
    cholercia to kto jeszcze..aaaaaaaa sory stars :d hehe i anielica to pamietalam

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ile tu się ostatnio dzieje! Ciężko Was nadrabiać, ale ciesze się, że wszystkie jeszcze się trzymamy w pakietach! :-)

alicja_ nie wiem czy kojarzę Monikę ze szkoły rodzenia, musiałabyś mi powiedzieć czy młoda, czy starsza i gdzie siedziała i czy z facetem przychodziła. A coś jej się stało?

Kurcze właśnie w weekend urodziła martwe dzieciątko w 34 tygodniu :(
    Tak mi się zrobiło przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek kciuki zaciśnięte!! :) i oczywiście za reszte wizytujących również.

Inso to my wzrostowo podobne konusy ;) ja marze żeby wrócić do wagi 55 kg, wtedy czułam się super. Niestety leczenie hormonami przy staraniach dało mi 12kg na plusie :( więc mam duzo do zrzucenia, ale nic na szybkiego,pomalutku sie uda :P

iNso87 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Ja miałam laser na łydkach. Light Sheer, w IPL nie wierze. Polecam!
    Tez mam plan na bikini jak skończę karmić :)

Czyli rozumiem ze nie odrastają włoski na łydkach skoro jestes zadowolona ? Ile miałaś zabiegów?
    Ja już przed ciażą myślałam o depilacji laserowej bikini (właśnie Light Sheer) a ciaza jeszcze bardziej mnie w tym utwierdziła. Na ostatnią wizyte u gina stwierdziłam ze się ogolę, no i oczywiście krostki, zacięcia, kępki, swędząca skóra. Obraz nędzy i rozpaczy.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Annielica nie martw się , też będę na antybiotyku. Wiem że mam bakterie od czerwca. Z dwojga złego niech lekarstwo przejdzie przez nas niż prosto trafi do dziecka.

To fakt ;) dobrze, że wyszło to yeraz bo gdyby sie wczesniej zaczelo rodzić bez wyniku to nieciekawie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek kciuki zaciśnięte, ale ile wpisów będzie to nie wiadomo :-D

Inso, dzięki za inspirację, stworze właśnie ten suwaczek o wadze, a jak efektów nie będzie to znikam z fora bo będzie kompromitacja :-P

iNso87, moniek90 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Moniek kciuki zaciśnięte!! :) i oczywiście za reszte wizytujących również.

Inso to my wzrostowo podobne konusy ;) ja marze żeby wrócić do wagi 55 kg, wtedy czułam się super. Niestety leczenie hormonami przy staraniach dało mi 12kg na plusie :( więc mam duzo do zrzucenia, ale nic na szybkiego,pomalutku sie uda :P
    No niestety:p ale ja lubie swoj wzrost,szczegolnie,ze moj Malz ma 180cm i czuje sie i tak taka Mala przy nim:p nawet jak waze teraz 85,5kg bo On nie jest chudzina;)

Alicja..straszne;/ :(

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moniek kciuki zaciśnięte, ale ile wpisów będzie to nie wiadomo :-D

Inso, dzięki za inspirację, stworze właśnie ten suwaczek o wadze, a jak efektów nie będzie to znikam z fora bo będzie kompromitacja :-P
    Najlepiej go stworzyc odrazu po porodzie i za dwa-trzy dni zmienic na -8kg i wiecej:D to jest dobudowanie sie hehehehe

Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kurcze właśnie w weekend urodziła martwe dzieciątko w 34 tygodniu :(
    Tak mi się zrobiło przykro :(

O cholera :-( Straszna tragedia :-( To czas, że człowiekowi się wydaje, że już maluszek bezpieczny, prawie odchowany, a tu takie coś :-( A znana jest przyczyna?

Mówiłaś, że porodówka na Goduli super. Mogłabyś mi powiedzieć jak wyglądają sale, czy są jedno czy wieloosobowe i generalnie czy rodzi się na tej sali co Cię kładą, czy idzie się przeć do innej? A wiesz coś na temat tego remontu?
    Ja już tyle razy się wybierałam zobaczyć oddział, ale przy tym moim zapale to nie wiem czy tam dotrę :-P Każda informacja jest na wagę złota :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed ciaza bylo 70 kg teraz jest 86 a chce wrocic do wagi 60 kg czyli prawie mam 30 kg wiecej ae w Angli przez 2 lata przytylam 17kg i juz ciezko bylo zrzucic ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohohoh, u mnie najwięcej było 70kg, schudłam do 61, później znowu przytyłam i startowałam przed ciążą z wagą 67. Teraz było 84... Ale zamierzam po porodzie wziąć się za siebie porządnie i prócz nadrabiania % zrzucić do minimum 59, ale marzy mi się 56 tak jak 5 lat temu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Anglii wyjechalam z waga 53 a skonczylam na 70 i tak zostalo tez mi sie marzy ponizej 60 ale nie pogardze tymi 60 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 6kg. Przed ciążą ważyłam 62. Ale chce zejść do 58.

Wyparzacie aspirator, szczoteczkę do zębów i inne zakcesoria? Bo właśnie biorę się za mycie i wyparzanie wszystkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no i ja przy swoim, ktory ma 185 i wazy 95kg czuje sie super :) hehe jak zakryje mnie ramionami to do połowy mnie nie widać :D

iNso87, genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy 62 :) tyle miałam jak zaczelam być z moim mężem :) a potem przez czas naszego związku przybywało mi 1 kg na rok :D no niby nic ale na zbierało się 10 :P a to już coś :) no ale to wszystko przez siedzącą pracę plus jedzenie wszędzie autem plus PCO no i tak grosz do grosza... Licze że spacerki i tryb życia przy dziecku który nie będzie siedzaco-lezaco-kanapowy pomoże. No i ciekawe ile zejdzie od razu samo po ciazy :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ