X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:22

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Dziewczyny nagle zrobilo mi sie mokro az getry wigotne i niewiem czy to wody czy nie a niechce panikowac narazie jest spokoj brzuch troche pobolewa normanie jakbym popuscila ;/

Sprawdz sobie testem na infekcje intymne!
    Jest do kupienia w aptece. Spróbuj poprosić męża żeby kupił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 - A czy Tobie nie opadł już przypadkiem brzuch kochana? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Haha, no a ja połknęłam arbuza. :D Od razu przypomina mi się ten kot :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd163eab9f02.jpg

uśmiałam się strasznie z tego obrazka :D
    aż musiałam pokazać mężowi :DD

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie musze czekac bo jest w pracy bede obserwowac narazie nic sie nie dzieje jak M wroci z pracy to moze pojade na IP

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:22

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiam z synem ze jeszcze musi poczekac nie ma co pchac sie na swiat bo tatus mial maowac w sobote i jeszcze pare rzeczy musi przyjsc moze poslucha narazie wierci sie okropnie :)

Nadulka, Pola_27, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No stress jestem spokojna i mam nadzieje ze to nie to narazie lezymy i odpocywamy :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z Olkiem to na początku dziąsełka wacikiem niejałowym maczanym w wodzie przegotowanej przecieraliśmy. Dopiero jak ząbki wyszły zaczęliśmy używać szczoteczki właśnie silikonowej i pasty dla początkowej. Na normalną szczoteczkę (dla dzieci z miekkim włosiem) przejdziemy jak wyjdzie więcej ząbków. Teraz mamy ich 6 :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe misia powialo groza :D to obserwuj rozwoj sytuacji i czekamy na jakies info :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No stress jestem spokojna i mam nadzieje ze to nie to narazie lezymy i odpocywamy :)

Odpoczywaj kochana!:)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi dzisiaj mała daje popalić. Brzuch boli, gniecie żołądek, jelita żyją swoim życiem... miałam już dzisiaj 4 posiedzenia. Teraz leże i staram się nie odlecieć... Lila odpuść mamusi!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyparzacie smoczki i butelki gotujecie czy zalewacie wrzatkiem ??

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu :) Czytam wątek na bieżąco, ale jakoś nie mam weny do pisania ;)

Widzę, że zaczął się u nas gorący okres, trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny u których coś już się zaczyna dziać :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak stoisz ujście przytyka dzidziuś głową jak się położysz to jeżeli to są wody to będzie lecieć ciurkiem po troszku albo chlupnie troszkę wiecej :) tak zaglądam przez przypadek kliknelam i temat rzeka mi znany jak rozpoznać czy to wody :P drugi poród zaczął się od "saczenia" się wod do końca worek plodowy nie pękł i córka w worku owodniowym się urodziła ;) cały czas ciurkiem leciało albo chlupało porcjami jak na nogach byłam ;) ew. Drugi sposób papierki do sprawdzania ph kosztują grosze a dają pewność jeżeli to wody będą ciemnoniebieskie albo prawie granatowe ;) Sama czekam z niecierpliwością już na spotkanie z maluchem :P a tu jeszcze ponad 5msc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:04

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na instrukcji obsługi laktatora był opis, że najpierw płuczemy w zimnej, potem myjemy w ciepłej i płuczemy w zimnej a następnie gotujemy 5 minut. Niestety jedna grzechotka się rozleciała podczas gotowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak siedzialam to cos poecialo jakbym popuscila i tyle teraz nic sie nie dzieje oprocz bou brzucha jak na @ odpoczywamy sobie i sie nie stresujemy :) Co ma byc to bedzie do szpitala mam niecale 10 min samochodem jakby co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:07

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówkę ciąży z synem tak przechodziłam co chwile mi chlupało duuuzo wodnistego śluzu i tez stresik czy nie wody ale Wy już bliziutko to wszystko się może zdarzyć trzymam kciuki i powodzenia dziewczyny spokojnych porodów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:07

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylikonowe nakładki ta brodawki tez wyparzacie ? :), bo chyba tez sie biore za to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyparzałam części laktatora, butelką, smoczki, silikonowe nakładki, grzechotki itp. Słowem wszystko co ma kontakt z buźką malucha.

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ