X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak już Wam dzisiaj tak zaspamowałam zdjęciami, to jeszcze jedno! :D Bo kurde jestem zajebista i zrobiłam ciasto na patelni. Uwielbiam piec, a od ponad roku mieszkamy w kawalerce, gdzie nie ma piekarnika. Zwariować można. I stwierdziłam, że dość tego, zrobię ciasto chociażby miało być "smażone" :D I jestem z siebie dumna, może nie wygląda jakoś pięknie, ale dobre wyszło. :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cd20a383499.jpg

aannkkaa, Madzisek, lilianna, iNso87, pati_zuzia, Pola_27, dorciamw, Moniusia89, kwiatakacji, Dżulia, ZieloneOliwki, alicja_, Mama-julka, Hashija, Klara87, maya34, Matleena, alisss871, moniek90 lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale wydaje mi sie,ze dzis to jakas taka cisza przed burza... obym nie powiedziala tego w zla godzine;)
    Opilam sie kolejna herbata z cytryna..ja to mysle,ze te kg to przez ta herbate pewnie :p hahaha tyle jej pije.
    Moj Malz zaraz zje i mowil,ze wybiera sie do wyrka spac..takze zostane w salonie sama i sie zastanawiam co by tu..obejrzec? Laura zamknela sie w pokoju i na kompie siedzi..eh

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też po narzekam dziś bo nie dość że mnie ta pitka swedzi to jeszcze mnie gardło zaczęło bolec :/ dobrze że jutro wizyta to się zapytam o co chodzi, mam nadzieję że to nie te żylaki :/
    Ale za to byłam se dziś rzęski uzupełnić i brwi zrobiłam i od razu ladniejsza jestem ;)
    Insoo Ty to masz rzeczywiście brzucha wow! Nie wyobrazam sobie siebie z takim jak ja już z moim się nie umiem ruszyć :)

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mi juz tak ciężko i malo miejsca w brzuchu... Zjadlam o 15.30 mala miseczke zupy buraczkowej a do tej pory jestem pełna jakbym zjadła ze dwa kebaby...

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk też bym sobie na rzęski poszla ale moja kosmetyczka na macierzyńskim a jakos nie chce ryzykowac żeby isc do jakiejś nowej i dodatkowo chyba bym teraz tyle nie wyleżała bo jak sie na plecach położę to zaraz mi słabo i powietrza nabrać nie mogę...

1usap07w9hybl9h9.png
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje Drogie Panie :)

Jestem tutaj nowa, więc dopiero zaczynam przygodę :)
    Wczoraj byłam u Pani ginekolog na rutynowej wizycie. Okazało się, że w cytologi wyszło mi jakieś tam zapalenie, przepisała mi lek. Jednak podczas robienia USG dopochwowo, wykryła u mnie malutki punkcik, nie mogła stwierdzić na 100%, że to ciąża. Zabroniła mi aplikować lek oraz kazała zrobić test ciążowy zanim zacznę leczenie.

Kochaliśmy się w 22 dniu cyklu oraz w 29, ale nie było finału we mnie. Według moich obserwacji dni płodne miałam od 15 do 19 dnia cyklu. Ostatni cykl miałam aż 38 dniowy, a tak to przeważnie mam 31-30 dni.

Robiłam wczoraj ten test, wyszedł negatywny. Dziś rano robiłam powtórkę, nadal negatywny. Myślicie, że to może być ciąża, tylko jeszcze testy jej nie wykrywają? Boję się, żeby nie zrobić dziecku krzywdy, w razie gdybym zaaplikowała sobie tą maść.

Co mi poradzicie??
    Proszę o wsparcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 18:14

Matleena lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja też po narzekam dziś bo nie dość że mnie ta pitka swedzi to jeszcze mnie gardło zaczęło bolec :/ dobrze że jutro wizyta to się zapytam o co chodzi, mam nadzieję że to nie te żylaki :/
    Ale za to byłam se dziś rzęski uzupełnić i brwi zrobiłam i od razu ladniejsza jestem ;)
    Insoo Ty to masz rzeczywiście brzucha wow! Nie wyobrazam sobie siebie z takim jak ja już z moim się nie umiem ruszyć :)
    Acikk a moze to drozdzaki tak jak u mnie byly,tydzien antybiotyku i przejdzie. Hmm no bo mnie tez swedzialo,czasem moze zapiec i wogole taki dyskomfort.
    Hehehe a moj Malz mi mowi,ze moj brzuch wcale nie jest taki duzy...no skad,malusi jest:D to jest slodki klamca:ppppp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i mój brzuch, i wystający pępek w 37 tygodniu ;)

24y9s3n.jpg

iNso87, genoweffa, Madzisek, pati_zuzia, aannkkaa, lilianna, Moniusia89, kwiatakacji, ZieloneOliwki, Piegus, Mama-julka, alicja_, Flakonik, Klara87, moniek90 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Acikk a moze to drozdzaki tak jak u mnie byly,tydzien antybiotyku i przejdzie. Hmm no bo mnie tez swedzialo,czasem moze zapiec i wogole taki dyskomfort.
    Hehehe a moj Malz mi mowi,ze moj brzuch wcale nie jest taki duzy...no skad,malusi jest:D to jest slodki klamca:ppppp
    Inso w takim razie chciałabym wiedzieć jaki to jest wg twojego męża duży brzuch... Moze taki że kobieta nawet podnieść się nie może

1usap07w9hybl9h9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:49

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ach, też bym poszła na rzęsy, ale nie wiem czy wyleżę, ostatnio jak byłam 3 tygodnie temu na zabiegu u kosmetyczki to na koniec zrobiło mi się słabo. Hmm może spróbuję, gorzej jak wyjdę tylko z jednym okiem zrobionym.... ;0

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Inso w takim razie chciałabym wiedzieć jaki to jest wg twojego męża duży brzuch... Moze taki że kobieta nawet podnieść się nie może
    Madzisek czasem jak szlismy razem i spotykalismy na swojej drodze ciezarna taka juz do porodu wg mnie to mowil,ze ma duuuzy brzuch i zawsze sie zastanawialam czy On mnie widzi taka szczupla czy jak?:p bo akurat wg mnie ona miala taki sam brzuch jak ja ale... :p hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    U mnie postęp ;) Prawie spakowalam torbe do szpitala :D Zostaly mi jeszcze do spakowania moje kosmetyki. A ja juz nie mam miejsca, chyba musze wieksza walizke wziac ;) :D
    Moja torba też prawie pełna,i jest taka dość duża ze zastanawiam się czy mnie nie wysmieją :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej torbie juz nie ma miejsca a jeszcze sporo rzeczy musze dopakowac i niewiem jak ja to zrobie ;/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso moj maz jak mu czasem cos mowie ze jak moze nie widziec ze przytylam albo cos to mi mowi ze on na mnie patrzy sercem a nie oczami :) tzn oczami tez ale wiadomo o co cho i w sumie cos w tym jest bo ja tez nie widze tego ze wylysialo mu sie czy przytylo i nie mysle nad tym wogole :) a na brzuch moj mowi ze jest seksi wiec wogole haha :)
    Ja na szczescie nie mam problemu z wylezeniem przewaznie sobie drzemie jak mi eobi rzesy:D

iNso87, pati_zuzia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wydaje mi się właśnie by jakas infekcja bo tak typowo na zewnatrz tylko mnie swedzi jakby skóra. Może jakieś podrażnienie od wkładek zobaczymy. A może te żylaki :/

Hej dziewczynki w szpitalach odezwijcie się czy wszystko u Was OK, madzia jak u Ciebie? Chyba Twój Antek nie chce wyjsx przed moim :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, mnei dzisiaj zaczęło z rana swędzieć, kupiłam clotrimazolum maść po uprzednim telefonie do lekarki. i posmarowałam 2 razy picz z zewnątrz grubą warstwą i już nie swędzi ;P Zawsze ta maść mi pomaga.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mnie dwa dni przed wizytą w zeszlym tygodniu tez siedziało na zewnątrz. Gin mowil ze jest wszystko ok i powiedzial ze mam sobie clotrimazolum smarowac. Po dwoch dniach bylo juz ok

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolinek :) ja bym zrobiła na Twoim miejscu bete:)

Dziewczyny a co tu dziś tak cicho!!!?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzięki dziewczynki :) to jutro zapytam ją a dziś na nocke też SE posmaruje bo chyba mam to gdzieś na chacie :P

Alicja no inso napisała że cisza przed burza, oby się nie sprawdzilo :P

Kokolinek trochę nie to forum :D ale tak jak Alicja pisze zrób bete i tyle, żadna z nas nie jest jasnowidzka :P i ciąży przez forum Ci nie stwierdzi ;)

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ