Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Sylikonowe nakładki ta brodawki tez wyparzacie ? :), bo chyba tez sie biore za to :D

tak :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    To ja mam 6 rodzenstwa, 5 siostr i jednego brata, mam jedna mlodsza siostre, reszta statsza i wszyscy maja po 2, najstarsza ma 3 dzieci, wiec w swieta jak sie zbierzemy to jest Nas 27 osob razem z dzieciakami, jest naprawde wesolo i meega rodzinnie, nie wyobrazam sobie byc jedynaczka. A nawet moj maz ma dwojke rodzenstwa to jak dla mnie u nich jest taaak nudno;-) a moi rodzice w wieku 56 lat maja juz 11 wnuczat i moja corcia w drodze:-D

Normalnie jak u mnie! :) tez mam 6 rodzeństwa 5 sióstr 1 brat jedna siostra młodsza reszta wszyscy starsi najstarsza siostra ma juz 3 dzieci a moi rodzice 11 wnucząt i sa w tym samym wieku co twoi! :)

Maksymilian
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Tak czytam i czytam i co i rusz wiecej z Was na ip laduje. Cale szczescie ze wszystkie w dwupakach jestesmy:) no i se mysle kurde w sobote zaczynam 37 tydzien czas kupic torbe do szpitala:) torba kupiona, w tym tygodniu sie spakuje co by pozniej nie latac na wariata hehe a z milych informacji to zamowilam malej lampke nocna i literki nad lozeczko i wzielam opcje za pobraniem:) tesciowa odebrala przesylke chce jej kase oddawac a ona mowi ze nic nie placila... ale jak to? I takim oto sposobem jesten 107 zl do przodu bo sprzedawca z allegro myslal ze zrobilam przelew:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Normalnie jak u mnie! :) tez mam 6 rodzeństwa 5 sióstr 1 brat jedna siostra młodsza reszta wszyscy starsi najstarsza siostra ma juz 3 dzieci a moi rodzice 11 wnucząt i sa w tym samym wieku co twoi! :)

Zazdroszczę Wam dużych rodzin ! Ja jestem jedynaczką, w dodatku wychowywałam się bez ojca. Wigilia to były 4 osoby. Ja, mama, babcia i dziadek. Mama miała jednego brata, który zmarł. Gdyby nie mąż to byłybyśmy z mamą w 2. A tak to jest i mąż i teściowa (mąż też jedynak wychowywany bez ojca). Zazdrościłam zawsze dużych rodzin, jak oglądałam Klan w Święta marzyłam by spotykać się w tak licznym gronie. Dlatego chcemy z mężem nadrobić.

Tinusia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza dzisiaj niczym w weekend :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    iNso87 - A czy Tobie nie opadł już przypadkiem brzuch kochana? :D
    Ja caly czas mam wrazenie,ze od tego ciezaru to mi go wyrwie:p i juz wisi nad kolanami;D i od tygodnia,poltora tak sie zastanawiam czy nizej nie jest...
    A tak wogole to ktora to mowilam,ze jest waleniem..:p bo ja sie czuje jak wyrzucona przez morze... :pp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh ja dopiero niedawno do domu wrocilam bo jak skończyłam z położną to mąż mnie zgarnął jeszcze do miasta. Zdechla jestem jak nie wiem i czuje ze coraz bardziej zaczyna mnie rozkladac. Wieczorem czosnek jak nic.
    Smieje sie do corci ze dzisiaj mama sie bawila lalkami bo dostalam lalke do karmienia cyckiem

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Jak wyparzacie smoczki i butelki gotujecie czy zalewacie wrzatkiem ??
    za pierwszym razem wygotowuje, tzn wkładam do gara , zalewam wodą i od momentu rozpoczęcia się gotowania czekam 5 min. Później już tylko przelewam wrzątkiem a raz na tydzień wygotowywuje. Tak robiłam z Olkiem i teraz też tak zamierzam. Laktator po każdym użyciu przelewałam wrzątkiem.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wilgotnych wkładek/spodenek itp to powiem Wam, że jak wody się sączą to nie da się tego pomylić ze śluzem. Jest tego tyle , że spodnie to po prostu są mokre, jak po praniu w kroku i nawet te wielkie podpaski bella mama nie dają rady. Także wydaje mi się, że u Was to raczej większa ilość śluzu.

Mi się sączyły przy pierwszy porodzie i było tego dużo i nie było to jednorazowe tylko raczej ciągłe.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nakładki silikonowe też wygotowywałam 5 min. Z tym, że ja ich nie używałam później, nie przydały się. Zabawek nie wygotowyałam, tylko przelewałam wrzątkiem bo nie wiem czy te gryzaki dały by rade po 5 min gotowania.

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze mamy tu doswiadczone mamusie i chyba tak jak justyna piszesz to byl raczej taki wodnisty sluz bo pozniej juz nic sie nie dzialo takiego :) Jeju przysnelo mi sie na siedzaco pierwszy raz w zyciu ;/ A u nas dzis cisza jak nigdy dziewczynki co z wami ??

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na kawę do rodziców. Wioze sernik nowojorski z kajmakiem, jak znam życie sobie tylko Bea nosi popatrze. Mała nadal daje w kość. Taj się wypiela że dotykając prawego boku ja czuję, nie wiem tylko czy to nóżki czy dupka... Mam nadzieję że do jutra się przesunie bo muszę do pracy pojechać.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straszna cisza:o
    Ja cierpie na brak humoru bo.. nie wiem czemu w sumie, wszystko jest na nie. Nawet się dziś nie ubrałam, leże w lozku i jest mi źle i nic mi nie pasuje. Chyba to normalne na tym etapie ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba tak ja ostatnio tez jestem na nie wszystko drazni i nic mi sie niechce caly dzien na kanapie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda tez chyba tak na mnie działa i to ze Dawida nie ma, ze musi pracować za granica, i jestem sama.. tak wam zazdroszcze ze macie swoich mezusiow/ partnerow.. mam ochotę na wino, jedyna rzecz na jaką mam teraz i tu chęć

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze na sofie z Malzem w salonie i ogladam boks..a obok za barem Laura siedzi w kuchni sie bawi i inhaluje.. zmulaszczoo dzis..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:01

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że taki dzień i każda z nas albo nie w humorze albo ma lenia... Ja sama dzisiaj leże na kanapie i nic mi się nie chce- tylko jeść :-P mój M w pracy na drugiej zmianie, nawet nie ma z kim pogadac chyba ze z brzuchem albo moim zwierzakiem- szynszyla :-P :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak o tym karmieniu albo piersia albo mm ale jest jeszcze opcja zeby odciagac z piersi i dziecku w butli podawac np podczas wyjsc. Ja swoje karmienie starszego syna zle wspominam, bol, placz dziecka, nerwy i zlote rady ciotek i poloznych- kazda jedna miala inna rade. Moje dziecko mialo cofnieta brodke, zle chwytalo piers a i z piersi lecialo z malym cisnieniem za to czesto. Po pol godzinie od karmienia potrafilam byc mokra od pokarmu a jak odciagalam to wcale duzo tego nie bylo i tak w kolko.

Po miesiacu okazalo sie ze dziecko jest niedozywione na samym cycu i konieczne bylo wprowadzenie mm naprzemiennie z piersia.

W sumie karmilam 2,5miesiaca.
    Teraz sie boje, ale chce sprobowac, moze tym razwm bedzie inaczej. Kazde dziecko jest inne a może po tylu latach coś sie zmienilo z moimi piersiami.

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ