X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Sylikonowe nakładki ta brodawki tez wyparzacie ? :), bo chyba tez sie biore za to :D

tak :D

aannkkaa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    To ja mam 6 rodzenstwa, 5 siostr i jednego brata, mam jedna mlodsza siostre, reszta statsza i wszyscy maja po 2, najstarsza ma 3 dzieci, wiec w swieta jak sie zbierzemy to jest Nas 27 osob razem z dzieciakami, jest naprawde wesolo i meega rodzinnie, nie wyobrazam sobie byc jedynaczka. A nawet moj maz ma dwojke rodzenstwa to jak dla mnie u nich jest taaak nudno;-) a moi rodzice w wieku 56 lat maja juz 11 wnuczat i moja corcia w drodze:-D

Normalnie jak u mnie! :) tez mam 6 rodzeństwa 5 sióstr 1 brat jedna siostra młodsza reszta wszyscy starsi najstarsza siostra ma juz 3 dzieci a moi rodzice 11 wnucząt i sa w tym samym wieku co twoi! :)

Maksymilian
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Tak czytam i czytam i co i rusz wiecej z Was na ip laduje. Cale szczescie ze wszystkie w dwupakach jestesmy:) no i se mysle kurde w sobote zaczynam 37 tydzien czas kupic torbe do szpitala:) torba kupiona, w tym tygodniu sie spakuje co by pozniej nie latac na wariata hehe a z milych informacji to zamowilam malej lampke nocna i literki nad lozeczko i wzielam opcje za pobraniem:) tesciowa odebrala przesylke chce jej kase oddawac a ona mowi ze nic nie placila... ale jak to? I takim oto sposobem jesten 107 zl do przodu bo sprzedawca z allegro myslal ze zrobilam przelew:)

aannkkaa lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Normalnie jak u mnie! :) tez mam 6 rodzeństwa 5 sióstr 1 brat jedna siostra młodsza reszta wszyscy starsi najstarsza siostra ma juz 3 dzieci a moi rodzice 11 wnucząt i sa w tym samym wieku co twoi! :)

Zazdroszczę Wam dużych rodzin ! Ja jestem jedynaczką, w dodatku wychowywałam się bez ojca. Wigilia to były 4 osoby. Ja, mama, babcia i dziadek. Mama miała jednego brata, który zmarł. Gdyby nie mąż to byłybyśmy z mamą w 2. A tak to jest i mąż i teściowa (mąż też jedynak wychowywany bez ojca). Zazdrościłam zawsze dużych rodzin, jak oglądałam Klan w Święta marzyłam by spotykać się w tak licznym gronie. Dlatego chcemy z mężem nadrobić.

Tinusia, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza dzisiaj niczym w weekend :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    iNso87 - A czy Tobie nie opadł już przypadkiem brzuch kochana? :D
    Ja caly czas mam wrazenie,ze od tego ciezaru to mi go wyrwie:p i juz wisi nad kolanami;D i od tygodnia,poltora tak sie zastanawiam czy nizej nie jest...
    A tak wogole to ktora to mowilam,ze jest waleniem..:p bo ja sie czuje jak wyrzucona przez morze... :pp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh ja dopiero niedawno do domu wrocilam bo jak skończyłam z położną to mąż mnie zgarnął jeszcze do miasta. Zdechla jestem jak nie wiem i czuje ze coraz bardziej zaczyna mnie rozkladac. Wieczorem czosnek jak nic.
    Smieje sie do corci ze dzisiaj mama sie bawila lalkami bo dostalam lalke do karmienia cyckiem

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Jak wyparzacie smoczki i butelki gotujecie czy zalewacie wrzatkiem ??
    za pierwszym razem wygotowuje, tzn wkładam do gara , zalewam wodą i od momentu rozpoczęcia się gotowania czekam 5 min. Później już tylko przelewam wrzątkiem a raz na tydzień wygotowywuje. Tak robiłam z Olkiem i teraz też tak zamierzam. Laktator po każdym użyciu przelewałam wrzątkiem.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wilgotnych wkładek/spodenek itp to powiem Wam, że jak wody się sączą to nie da się tego pomylić ze śluzem. Jest tego tyle , że spodnie to po prostu są mokre, jak po praniu w kroku i nawet te wielkie podpaski bella mama nie dają rady. Także wydaje mi się, że u Was to raczej większa ilość śluzu.

Mi się sączyły przy pierwszy porodzie i było tego dużo i nie było to jednorazowe tylko raczej ciągłe.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nakładki silikonowe też wygotowywałam 5 min. Z tym, że ja ich nie używałam później, nie przydały się. Zabawek nie wygotowyałam, tylko przelewałam wrzątkiem bo nie wiem czy te gryzaki dały by rade po 5 min gotowania.

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze mamy tu doswiadczone mamusie i chyba tak jak justyna piszesz to byl raczej taki wodnisty sluz bo pozniej juz nic sie nie dzialo takiego :) Jeju przysnelo mi sie na siedzaco pierwszy raz w zyciu ;/ A u nas dzis cisza jak nigdy dziewczynki co z wami ??

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na kawę do rodziców. Wioze sernik nowojorski z kajmakiem, jak znam życie sobie tylko Bea nosi popatrze. Mała nadal daje w kość. Taj się wypiela że dotykając prawego boku ja czuję, nie wiem tylko czy to nóżki czy dupka... Mam nadzieję że do jutra się przesunie bo muszę do pracy pojechać.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straszna cisza:o
    Ja cierpie na brak humoru bo.. nie wiem czemu w sumie, wszystko jest na nie. Nawet się dziś nie ubrałam, leże w lozku i jest mi źle i nic mi nie pasuje. Chyba to normalne na tym etapie ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba tak ja ostatnio tez jestem na nie wszystko drazni i nic mi sie niechce caly dzien na kanapie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda tez chyba tak na mnie działa i to ze Dawida nie ma, ze musi pracować za granica, i jestem sama.. tak wam zazdroszcze ze macie swoich mezusiow/ partnerow.. mam ochotę na wino, jedyna rzecz na jaką mam teraz i tu chęć

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze na sofie z Malzem w salonie i ogladam boks..a obok za barem Laura siedzi w kuchni sie bawi i inhaluje.. zmulaszczoo dzis..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:01

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że taki dzień i każda z nas albo nie w humorze albo ma lenia... Ja sama dzisiaj leże na kanapie i nic mi się nie chce- tylko jeść :-P mój M w pracy na drugiej zmianie, nawet nie ma z kim pogadac chyba ze z brzuchem albo moim zwierzakiem- szynszyla :-P :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak o tym karmieniu albo piersia albo mm ale jest jeszcze opcja zeby odciagac z piersi i dziecku w butli podawac np podczas wyjsc. Ja swoje karmienie starszego syna zle wspominam, bol, placz dziecka, nerwy i zlote rady ciotek i poloznych- kazda jedna miala inna rade. Moje dziecko mialo cofnieta brodke, zle chwytalo piers a i z piersi lecialo z malym cisnieniem za to czesto. Po pol godzinie od karmienia potrafilam byc mokra od pokarmu a jak odciagalam to wcale duzo tego nie bylo i tak w kolko.

Po miesiacu okazalo sie ze dziecko jest niedozywione na samym cycu i konieczne bylo wprowadzenie mm naprzemiennie z piersia.

W sumie karmilam 2,5miesiaca.
    Teraz sie boje, ale chce sprobowac, moze tym razwm bedzie inaczej. Kazde dziecko jest inne a może po tylu latach coś sie zmienilo z moimi piersiami.

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ