X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    U mnie tez na pewno chlopak takie wyrazne zdjecie mamy,ze jakby na jednej salibrodxila jakas druga mama ze mna jak to kiedys bylo I by sie okazalo,ze jednak mam coreczke to bym oskarzala ich o podmiane :D
    Mama-julka moj brat to naprawde byl oszolom kiedys z dezodorantu zrobil miotacz ognia I malo co a spalilby mi brwi rzesy pewnie poparzona twarz bym miala,oj duzo jest historii z nim. Mam nadzieje,ze moje chlopaki nie beda tacy. Choc jak pojda w tate to tez co dobrego. U mojego meza w domu to goraca linia byla jak cos sie dzialo na wsi to on z bratem. Moj tesc mowil im tak mam pod soba setke ludzi I mnie tak nie zdenerwuja jak wy dwaj,a on byl wojskowym. Takie rozrabiaki byli za dziecka pozniej byli grzeczni,az dziwne :)

Bracia męża to robili miotacz ognia przy.... tyłku he he. Pachtowali, zdarzały się wagary i inne różne historie.
    Tyle brojaczych genów naokoło to aż strach pomyśleć na jakie pomysły wpadną nasi synowie.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Megi daj znac co tam u Was?

Jestem na porodowce. Odeszly mi wody, kanal rodny otwarty, dkurcze regularne. Dosyalam sterydy i kroplowe na skurcze. Do porodu bede w szpitalu. Beda starali sie wstrzymac jak najdluzej. :(

• akira Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 - mocno trzymam kciuki !

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja cie megi trzymaj sie tam kochana bedzie wszytsko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Jestem na porodowce. Odeszly mi wody, kanal rodny otwarty, dkurcze regularne. Dosyalam sterydy i kroplowe na skurcze. Do porodu bede w szpitalu. Beda starali sie wstrzymac jak najdluzej. :(
    Megi trzymaj sie. Wszystkie wody odeszly?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurcze megi. Trzymam mocno kciuki zeby wszystko było dobrze. Czyli jednak to byl chyba czop. Trzymaj sie mocno.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No wiem wiem tak jak u Ciebie czy flakonika to nie ma wątpliwości ale wiadomo mylic się rzeczą ludzką :D
    A wogole to nie chwaliłas się nigdy że dom budujecie albo ja przegapilam coś ;) zazdroszcze :)
    A daleko już jesteście z budowa?

Justyna a Wam jak się mieszka w domu?

Misia no nie ma sprawy a daleko masz do nas :)?
    Od siebie to kawalek jest ae z Kielc juz bizej :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się gorąco zrobiło!!! Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.

Megi trzymam kciuki :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Ło Matko! Megi trzymaj się!
    Będzie dobrze! Czyli dostałaś kroplówkę na powstrzymanie skurczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymamy kciuki:*:-) Osz kurde aż się podniosłam z wyra :o

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko megi!!! Mi też aż ciśnienie się podniosło!
    A ile są w stanie jeszcze Cię przetrzymać jak już wody odeszły??
    Trzymaj się kochana !!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane :*
    Tak mam kroplowe na wycienie skurczy. Najblizsze 48h beda najwazniejsze. Musza pilnowac zeby sie infekcja nie wdala. Porod moze byc w kazdej chwili. Wod jeszcze troszkke mam.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:08

alicja_ lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No wiem wiem tak jak u Ciebie czy flakonika to nie ma wątpliwości ale wiadomo mylic się rzeczą ludzką :D
    A wogole to nie chwaliłas się nigdy że dom budujecie albo ja przegapilam coś ;) zazdroszcze :)
    A daleko już jesteście z budowa?

Justyna a Wam jak się mieszka w domu?

Misia no nie ma sprawy a daleko masz do nas :)?

"Budujemy" tzn. jesteśmy na etapie wykończeniówki - tj. aktualnie płytki. Powiem Wam, że dom to taki pochłaniacz kasy, że to się w głowie nie mieści... ;/ Myśleliśmy, że pójdzie sprawniej i taniej, ale niestety..
    Mieliśmy się nawet wprowadzić przed urodzeniem Sarki, ale nie ma opcji. To była za pozytywna koncepcja :D

Acik a gdzie Ty mieszkasz w Katowicach? Gdzieś w centrum?
    Ja właśnie nadaje z Katowic :D

_nick00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

OMG!
    A skurcze bardzo bolesne?
    Co dostałaś w kroplówce?
    Trzymam mocno kciuki!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Tak mam kroplowe na wycienie skurczy. Najblizsze 48h beda najwazniejsze. Musza pilnowac zeby sie infekcja nie wdala. Porod moze byc w kazdej chwili. Wod jeszcze troszkke mam.

Dobrze, że nie wszystkie wody Ci odeszły i że jest ich jeszcze trochę.
    Melduj na bieżąco w miare możliwości kochana. Będziemy tu się niepokoić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

To dobrze, że nie wszystkie wody odeszły. Trzymaj się, grzecznie leż i słuchaj lekarzy.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ale się porobiło! Jednak takich plamień nie ma co bagatelizować. Dobrze, że jesteś w szpitalu, tam się Tobą zaopiekują jak należy :-) Niczym się nie martw :-) Takim dzieciaczkiem też się zajmą i nic się nie bój :-) dawaj znać w miarę możliwości :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, moja koleżanka była w identycznej sytuacji. Dostała sterydy na rozwój plucek. Maluch urodził się w 34 tc i 2 dni i sam oddychał. Po 3 dniach byli w domku.

‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ