X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Kate, a jak tam u Ciebie? jeszcze tylko 2 dni musisz przetrwać. Stresujesz się?
    Już mnie stres dopada;) boje się znieczulenia i samopoczucia po CC, ale jak sobie wyobraze 2 małe istotki koło mnie to strach przechodzi;) chociaż pewnie wieczorem we wtorek będę się cykac;)

Madzisek lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:10

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Kate4 jak myślisz co jest tego powodem?
    U mnie jak dzieci się bardzo ruszają to mam strasznie twardy, ale jak dziś patrzyła na ktg jak miałam taki twardy brzuch to skurcze nie pisały się aż takie duże ok 50%. Moja doktorka mówi że macica pracuje i tyle;)

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi trzymaj się!

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:10

Kate4 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po imprezie rodzinnej, ciężko było mi już siedzieć tyle za stołem. Olek padł nam w samochodzie, z auta do domu go przeniosłam i praktycznie się nie obudził :) taki zmęczony :)

Acikkk my u siebie już 3 tydzień i powiem Ci, że szybko się człowiek przyzwyczaja do dobrego :) jednak u siebie i samemu to zupełnie inaczej niż cały czas z rodzicami czy rodzeństwem :) samo to, że z pokoju (25m2) i kuchni (12m2) zamieniliśmy sobie na 170 m2 to jest różnica :) cały dół mamy prawie otwartą przestrzeń, więc Olek ma gdzie szaleć :)
    ale fakt, samo wykańczanie domu to ...uffff... kasy a kasy, a pierdółki kosztują najwięcej.

pati_zuzia, Madzisek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi zaciskaj nogi kochana! Gdzie leżysz? Na Parkowej? Bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Twojego maluszka i za Ciebie;)

_nick00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kochana trzymaj sie tam, bedzie dobrze, bo inaczej nie moze byc.
    My tez mamy wybudowany dom, ale w Bulgarii, jeszcze nie wykonczony powoli walczymy z tym :) Majpierw byl plan ze tam bedziemy mieszkac,ale ze tu sa bardziej sprzyjajce warunki to jednak nie i dlatego to wykonczenie idzie wolno i jak skonczymy, bedzie bardziej dom na wynajem dla wczasowiczow albo cos w tym stylu i dla nas na wakacje :) a planujemy tu kupic jakies gniazdko,ale to juz bedziemy myslec jak ja zaczne pracowac, bo oczywiscie kredyt trzeba bedzie brac. teoretycznie teraz bysmy dali rade, bo w sumie rata wyszlaby moze troche wiecej niz czynsz,ale lepeij jak beda dwie pensje. Zobaczymy jak to bedzie bo nasze plany swoja droga a zycie swoja :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati z jakiej części bulgari pochodzi Twój. Luby?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Megi zaciskaj nogi kochana! Gdzie leżysz? Na Parkowej? Bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Twojego maluszka i za Ciebie;)
    Przez pomyłkę polubiłam :-P
    Na tak wczesnym etapie nie przyjmą na Parkowej ani u Arciszewskich, tylko donoszone ciążę od 38tygodnia.

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Pati z jakiej części bulgari pochodzi Twój. Luby?
    ze srodkowej plus minus, ze wsi do miasta trojan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Przez pomyłkę polubiłam :-P
    Na tak wczesnym etapie nie przyjmą na Parkowej ani u Arciszewskich, tylko donoszone ciążę od 38tygodnia.

U nas w mieście tylko jeden szpital, przyjmują od 35 tygodnia, to odliczam. Szpital ma najniższy stopień referencyjności. Jak coś zaczyna się wcześniej to do Gdańska. Chciałabym rodzić w terminie, ewent. po 38 tyg.

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    U nas w mieście tylko jeden szpital, przyjmują od 35 tygodnia, to odliczam. Szpital ma najniższy stopień referencyjności. Jak coś zaczyna się wcześniej to do Gdańska. Chciałabym rodzić w terminie, ewent. po 38 tyg.
    U nas są dwie państwowe porodowki i przyjmują tylko w tych prywatnych klinikach wcześniej nie. Z resztą oni tylko biorą takie ciężarne co całą ciążę nie było żadnych komplikacji. I dlatego mimo mego donoszonego terminu nie chcą mnie już bo mam mało płytek krwi. A daleko masz do tego Gdańska?

Kobiety czy macie coś takiego, że boli Was po prawej stronie? Nie wiem coś w stylu jakby kolka, jak mały jeszcze się poruszy to w ogóle jest dramat. Miałam wcześniej takie napady ale dziś to już jest prawdziwa męka i nie wiem czy czekać czy jechać to skontrolować. I równie dobrze nie wiem czy to ginekologiczna sprawa czy być może jelita. Mam wrażenie, że to macica od wewnątrz :-|

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    U nas są dwie państwowe porodowki i przyjmują tylko w tych prywatnych klinikach wcześniej nie. Z resztą oni tylko biorą takie ciężarne co całą ciążę nie było żadnych komplikacji. I dlatego mimo mego donoszonego terminu nie chcą mnie już bo mam mało płytek krwi. A daleko masz do tego Gdańska?

Kobiety czy macie coś takiego, że boli Was po prawej stronie? Nie wiem coś w stylu jakby kolka, jak mały jeszcze się poruszy to w ogóle jest dramat. Miałam wcześniej takie napady ale dziś to już jest prawdziwa męka i nie wiem czy czekać czy jechać to skontrolować. I równie dobrze nie wiem czy to ginekologiczna sprawa czy być może jelita. Mam wrażenie, że to macica od wewnątrz :-|
    mnie dzisiaj zabolalo wlasnie tak i mowie do meza, ze maly mnie gdzies kopna i mam bol jak na kolke, ale u mnie to dosc wysoko bylo i z pewnoscia to zasluga MAskia :) jak narazie tylko raz sie takie cos zdarzylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    wow!:)
    No to nawet nie wiedziałam! Ja również całe życie mieszkałam w Tychach! :)
    Pozniej rok w Katowicach, teraz rok w Rybniku no i w nowym roku przenosimy się znów do Tychów bo tam budujemy dom :D

serio?? tak bardzo tęsknie za tymi moimi Tychami... też chciałabym tam kiedyś wrócić. Bardzo lubię to miasto,ale niestety jeśli chodzi o mieszkania, domy i działki to są bardzo drogie, chyba najdroższe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick, podróż do Gdańska autem trwa ponad dwie godziny.
    Tzn. że będziesz musiała rodzić w prywatnie i bulić?

Jak mnie boli tak na kolkę, to wtedy gdy leżę i wiem że małemu niewygodnie. Przewracam się na drugi bok i powoli przechodzi.
    Już któraś miała podobny ból i się okazało że to od nerek. Ale mówisz że wiesz że.to macica, no nie wiem...

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee... Tzn ze musze rodzic państwowo. Nie będę płacić im kasy za sam porod a tak jak lekarz powiedział, że istnieje prawdopodobieństwo, że w trakcie mnie lub maleństwo będą musieli i tak odesłać do szpitala wiec nie chce ryzykować i w błoto kasy wywalić.
    A Ty trzymaj do 38 koniecznie jak nie masz szpitala blisko siebie. Moja bratowa w niecałą godzinę urodziła wraz z odejściem wód, skurczami itp a Ty nawet nie zdazylabys dojechać :-|

Ja nie wiem czy to macica, starałam się jakoś to Wam opisać :-P jak leżę i się nie ruszam to całkiem okej, gorzej jak zamierzam wstać.

74863f63c6.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:18

alicja_, kwiatakacji, Eve_84 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica ja leze w USK.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie!! :*
    Stresuje mnie fakt ze meza nie ma jutro przed poludniem dopiero przyjedzie :(
    Wody mi bardzo leca. Dozylnie mam fenoterol, dawka 5. Sprobowali zmniejszyc na 3 ale od razu skurcze wrocily. Bede ciagle na obserwacji, przez 48h na tym leku pozniej odlacza i przejdziemy na doustne. Jesli pomoga to beda wstrzymywac ile sie da, a jesli nie to bedziemy rodzic. Ale niepokojace jest ze te wody tak leca caly czas :(
    Maly wazy niecale 2300g. Poza tym jest ok.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Annielica ja leze w USK.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie!! :*
    Stresuje mnie fakt ze meza nie ma jutro przed poludniem dopiero przyjedzie :(
    Wody mi bardzo leca. Dozylnie mam fenoterol, dawka 5. Sprobowali zmniejszyc na 3 ale od razu skurcze wrocily. Bede ciagle na obserwacji, przez 48h na tym leku pozniej odlacza i przejdziemy na doustne. Jesli pomoga to beda wstrzymywac ile sie da, a jesli nie to bedziemy rodzic. Ale niepokojace jest ze te wody tak leca caly czas :(
    Maly wazy niecale 2300g. Poza tym jest ok.
    trzymam kciuki, żeby udało się wstrzymać poród jak najdłużej.

7w3d 💔
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ