Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Przez pomyłkę polubiłam :-P
    Na tak wczesnym etapie nie przyjmą na Parkowej ani u Arciszewskich, tylko donoszone ciążę od 38tygodnia.

Tak wiem bo rodze u Arciszewskich tylko zastanawiałam się czy nie zrobili wyjatku
    Dlatego najwazniejsze, żebym do czwartku dotrwała bo wtedy jest donoszona i moge u nich rodzić.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie po tej 4 godzinnej imprezie strasznie w krzyżu łupie, nawet nie czułam, że to takie obciążenie siedzieć na krześle a teraz ledwo chodzę.

7w3d 💔
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też od kilku dni pobolewa mnie brzuch (na szczęście tylko od czasu do czasu), śluz się pojawił,ale w małych ilościach i bezbarwny. Także o porodzie jeszcze nie myślę ;)
    Torbę do szpitala już prawie spakowałam,brakuje tylko kilku drobnych rzeczy i moich kosmetyków.

Trzymajcie się wszystkie! :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już bym chciała chyba urodzić... Mam dość tej rwy, tego bólu i moich zmiennych nastojów;/
    Lekarze mówią, że ciąża donoszona, dzidzia prawie 3kg więc bezpieczna...

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Kobiety czy macie coś takiego, że boli Was po prawej stronie? Nie wiem coś w stylu jakby kolka, jak mały jeszcze się poruszy to w ogóle jest dramat. Miałam wcześniej takie napady ale dziś to już jest prawdziwa męka i nie wiem czy czekać czy jechać to skontrolować. I równie dobrze nie wiem czy to ginekologiczna sprawa czy być może jelita. Mam wrażenie, że to macica od wewnątrz :-|

Ja czasami mam taki ból w prawym boku, jakby kolka, jak za długo siedzę przy stole/biurku. Ale wystarczy, że się położę, albo usiądę z nogami w górze i poduszkami pod plecy i przechodzi :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica ale w tym tygodniu nawet robiąc wyjątek to nie mają sprzętu aby zaopiekować się maleństwem.

Megi, będzie dobrze. Ostatnio dużo moich znajomych tam rodziło i opieka jak i same wyposażenie szpitalne poprawiło się :-) Z resztą z tego co widziałam to i personel milszy :-D Jakbyś potrzebowała jakiejś gazetki czy coś, póki mąż dojedzie to mogę dostarczyć :-)

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala juz urodzic. Ale z drugiej strony ciesze sie z kazdego kolejnego dnia ze jeszcze sobie siedza u mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snila mi sie dzisiaj data 1.12. Kalendarz i data 1 grudnia zaznaczona wielkim kolkiem na czerwono. Haha . czy to jakis znak? Ale to chyba nie mozliwe zebym urodzila w terminie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta blizniakowych mam? Dagietka , zai2014 nadal mam nadzieje ze tez w trzypakach ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A reszta blizniakowych mam? Dagietka , zai2014 nadal mam nadzieje ze tez w trzypakach ? ;)

Zai w trzypaku:)

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja wrote:
    Ja czasami mam taki ból w prawym boku, jakby kolka, jak za długo siedzę przy stole/biurku. Ale wystarczy, że się położę, albo usiądę z nogami w górze i poduszkami pod plecy i przechodzi :)

Otóż to i ja to powiazalam. Dziś i wczoraj byłam po kilkanaście godzin na uczelni i znów ten ból. Ostatni raz miałam bodajże również po zjeździe... Wiec jaki z tego wniosek, nie mogę chodzić na uczelnie :-P
    Mój mąż obstawia porod w przyszłym tygodniu, ja już od kilku dni zaczęłam intensywnie myć podłogi na kolanach, dreptac po schodach, godzinne spacerki a pewnie maluch jeszcze posiedzi.

74863f63c6.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja tez bym chciala juz urodzic. Ale z drugiej strony ciesze sie z kazdego kolejnego dnia ze jeszcze sobie siedza u mnie

A jak Ty się w ogóle czujesz? Przepraszam jeśli ominelam gdzieś ale teraz Was wszystkie nadrobić to problem.
    Mi jest ciężko z jednym łobuzem a co dopiero z dwójką gagatkow :-D
    I powiedz mi, jesteś w stanie odróżnić, które właśnie kopie i gdzie jedno i drugie się znajduje? :-)

74863f63c6.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:50

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy z mężem w kościele i na obiedzie u moich rodziców i teraz wrocilismy i leże i zdycham. Masakra jak całą ciążę było spoko i w sumie nie marzekalam tak teraz już wszystko mi nie pasuje. Bola mnie plecy dycha mi się ciężko jeszcze teraz ten katar doszedł że łeb jak sklep. I naprawdę już mi się nie chce być w tej ciąży.

Megi trzymaj się tam, trzymam kciuki żeby Franek siedział jak najdluzej się da :)

Justyna ojj tak my jak tylko wprowadzilismy się na swoje mieszkanie to też przyzwyczailam się w moment. Do wynajmowanego dłużej się przyzwyczajalam :)

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, a czułaś skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymaj się dzielnie. U nas na SR mówili, że wody produkują się do samego końca nawet w trakcie porodu.

My po spotkaniu z położną, omówiliśmy plan porodu. Generalnie jesteśmy zdecydowani na poród ze znieczuleniem. Obejrzeliśmy salę porodową i jestem myśli, że jakoś to będzie.

Matleena też jestem zdania, że ceny krakowskie są jakieś z kosmosu, dlatego ciągle nie kupujemy mieszkania i myślimy o wyprowadzce + smog.

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    A jak Ty się w ogóle czujesz? Przepraszam jeśli ominelam gdzieś ale teraz Was wszystkie nadrobić to problem.
    Mi jest ciężko z jednym łobuzem a co dopiero z dwójką gagatkow :-D
    I powiedz mi, jesteś w stanie odróżnić, które właśnie kopie i gdzie jedno i drugie się znajduje? :-)
    Wlasnie czuje sie calkiem dobrze dzisiaj. ;) jakis przyplyw energi. Tak jestem w stanie odroznic. Jedba jest pi lewej a druga po prawej stronie . sa do siebie odwrocone pleckami takze dostaje kopniaki w boki ;)

_nick00 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Annielica ja leze w USK.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie!! :*
    Stresuje mnie fakt ze meza nie ma jutro przed poludniem dopiero przyjedzie :(
    Wody mi bardzo leca. Dozylnie mam fenoterol, dawka 5. Sprobowali zmniejszyc na 3 ale od razu skurcze wrocily. Bede ciagle na obserwacji, przez 48h na tym leku pozniej odlacza i przejdziemy na doustne. Jesli pomoga to beda wstrzymywac ile sie da, a jesli nie to bedziemy rodzic. Ale niepokojace jest ze te wody tak leca caly czas :(
    Maly wazy niecale 2300g. Poza tym jest ok.
    Kochana trzymaj sie dziejnie, szkoda ze te wody caly czas ci wypływają... Chyba zadna nie spodziewala sie takiego obrotu sprawy... A wlasnie mialam pytac czy to czasami twoj maz nie wyjechał teraz na weeckend. Porozmawiaj ze swoim synem powaznie zeby jeszcze troche posiedzial w brzuszku.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Megi trzymaj się dzielnie. U nas na SR mówili, że wody produkują się do samego końca nawet w trakcie porodu.

My po spotkaniu z położną, omówiliśmy plan porodu. Generalnie jesteśmy zdecydowani na poród ze znieczuleniem. Obejrzeliśmy salę porodową i jestem myśli, że jakoś to będzie.

Matleena też jestem zdania, że ceny krakowskie są jakieś z kosmosu, dlatego ciągle nie kupujemy mieszkania i myślimy o wyprowadzce + smog.
    My tez zaczelismy myslec o wyprowadzce . o budowie gdzies w spokojnym miejscu. Na uboczu. Zdala od miasta. Ale to plany na razie. Maz i ja juz nie jestesmy uwiazani praca do krakowa wiec nic nie stoi na przeszkodzie. A jak sprzedamy i mieszkanie i dom w krk to poeniedzy bedzie dosc na nowy dom. Tylko nie wiemy czy chce sie nam bawic w to wszystko od poczatku w cala ta budowe...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ty juz jutro ciążę masz donoszoną. Twarde te nasze bliźniakowe mamusie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ