X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, mamusie blizniakowe normalnie szacun :) pewnie będą miały większe dzieciaczki niż niejedna pojedyncza mamuska :)
    Flakonik a Ty planujesz zzo?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick dziekuje Ci slicznie:* mam ksiązke nawet.

Pchelka nie czulam wogole skurczy, mialam regularne co 5 min i dosc silne.

Co do opieki to faktycznie nie moge narzekac narazie. Wszyscy mili i zaangazowani.

_nick00, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Noo, mamusie blizniakowe normalnie szacun :) pewnie będą miały większe dzieciaczki niż niejedna pojedyncza mamuska :)
    Flakonik a Ty planujesz zzo?
    Nie planuje ale tez nie wykluczam.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:04

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Co do opieki to faktycznie nie moge narzekac narazie. Wszyscy mili i zaangazowani.
    Jejciu megi nie wierze ze to juz...:/ ale wazne ze twoj synus ma juz te 2kg. To juz bezpieczny czas. Ale mam nadzieje ze jeszcze na jak najdluzej uda sje zatrzymac akcje

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Megi, no właśnie dziwne, że nie czułaś a doszło do pełnego rozwarcia. To znaczy super, bo ominęła Cie kupa bólu, ale teraz będę miała oczy szeroko otwarte na mój brzuch.

Oby udało się wyciszyć akcję chociaż na tydzień, tak żeby sterydy zadziałały.
    Trzymam kciuki!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Megi trzymam kciuki,zeby wszystko poszlo dobrze!
    A tak jak Pchelka mowi szczesciara z Ciebie jesli chodzi o te skurcze;)
    Czekamy caly czas na wiesci od Ciebie,kurde no szkoda,ze Malza nie ma z Toba.. a Ktos wogole mam nadzieje jest z Toba??? Z Rodziny?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomosci. Megi trzymam za Was kciuki. Tak czy inaczej na tym etapie bedzie wszystko dobrze, ale niech Franus siedzi w brzuszku jak najdluzej. Strasznie emocjonujacy sie listopad zrobil:) w piatek blam w Bialymstoku, zdazylismy wyjechac i mowie do meza ale mnie skurcze lapia. Ten blady sie odwraca patrzy przestraszony a ja do niego ze nie zdazylam dodac ze w stopy hehe juz sobie wyobrazam jego reakcje jak naprawde zaczne rodzic:) a czy ktoras z Was bedzie rodzic w Warszawie?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki żeby udało się jeszcze przeczekać i żeby urósł sobie w brzuszku.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Od wczoraj czuję swędzenie prawie całego ciała. Wczoraj kręciłam się w łóżku do 1, aż w końcu wzięłam wapno i swędzenie ustało. Dziś rano było ok., ale po południu znów zaczęło swędzieć. Boję się, że może to być cholestaza. Czy któraś z was miała podobny problem, albo ma stwierdzoną cholestazę?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:50

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Hahaha, popatrz na ceny w Krakowie. My z mężem przyzwyczajeni do cen krakowskich jak zobaczyliśmy ceny w Tychach, a potem w Jaworznie to oszaleliśmy, jakbyśmy co najmniej na loterii wygrali.

Ale ja nie patrzę na Kraków tylko na miasta, które są w okolicy Tychów, więc porównując ceny tych miast stwierdzam, że Tychy są drogie. I nie bez powodu są nazywane sypialnią Śląska...

Gratuluję, że Cię stać :) mnie niestety nie, dlatego mieszkam w Pszczynie

alicja_, _nick00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, trzymaj się jeszcze troszkę żeby sterydy mogły zadziałać! :* Wszystko będzie dobrze, na tym etapie nie ma się co martwić :)
    A mówiłam że żadna ma się nie rozpakowywać jeszcze? :P

Flakonik, ja to Cię podziwiam, naprawdę!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi znajac grudniowe dziewczyny i u ciebie skonczy sie dobrze :-) .Teraz to wazny kazdy dzien dla maluszka .
    Ja przez weekend malo sie udzielam bo to 2 dni kiedy moge sie pocieszyc moim malzem.Wczoraj bylismy na pizzy i wrocilam ledwo zywa ale w sumie ile mozna lezec:-) .No i w porownaniu z reszta chyba nie mam co narzekac bo tylko pachwiny lekko bola i nic wiecej.Podejrzewam ,ze jak sie zacznie to juz na dobre u nas.
    Dziewczyny wspolczuje wam z rwa kulszowa ,nawet nie wyobrazam sobie jakie to musi byc cholerstwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Hej Dziewczyny!

Od wczoraj czuję swędzenie prawie całego ciała. Wczoraj kręciłam się w łóżku do 1, aż w końcu wzięłam wapno i swędzenie ustało. Dziś rano było ok., ale po południu znów zaczęło swędzieć. Boję się, że może to być cholestaza. Czy któraś z was miała podobny problem, albo ma stwierdzoną cholestazę?

Mnie swedzialo parę tygodni temu, chociaż było za wcześnie na cholestaze to zrobiłam badania i było ok. Swedzialo mnie najczęściej po kąpieli, musiałam się wydrapać, potem jeszcze raz w.środku nocy. Dostałam na to clotrimazum.
    Radzę zrobić sobie próby watrobowe, nie czekać do wizyty. Ale przede wszystkim przy cholestazie swedza dłonie i stopy. Mnie swedzial bardzo brzuch, plecy i ręka w jednym miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ale ja nie patrzę na Kraków tylko na miasta, które są w okolicy Tychów, więc porównując ceny tych miast stwierdzam, że Tychy są drogie. I nie bez powodu są nazywane sypialnią Śląska...

Gratuluję, że Cię stać :) mnie niestety nie, dlatego mieszkam w Pszczynie

Właśnie miałam powiedzieć, że jeżeli chodzi o śląskie miasta (a nie o te największe miasta w Polsce) to Tychy wypadają dość drogo. ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mnie swedzialo parę tygodni temu, chociaż było za wcześnie na cholestaze to zrobiłam badania i było ok. Swedzialo mnie najczęściej po kąpieli, musiałam się wydrapać, potem jeszcze raz w.środku nocy. Dostałam na to clotrimazum.
    Radzę zrobić sobie próby watrobowe, nie czekać do wizyty. Ale przede wszystkim przy cholestazie swedza dłonie i stopy. Mnie swedzial bardzo brzuch, plecy i ręka w jednym miejscu.

We wtorek idę na badania zlecone przez gin., więc przy okazji zrobię te próby wątrobowe. Mnie swędzą głównie łydki i brzuch i trochę mniej plecy. Strasznie wkurzające to. A to clotrimazolum dostałaś do stosowania na całej powierzchni skóry?

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja rodze w Warszawie :)

A w ktorym szpitalu masz zamiar rodzic? Bo ja w szpitalu swietej rodziny na Madalinskiego, stamtad mam lekarza i nie potrzebnie zaczelam czytac opinie na temat tego szpitala bo wiadomo jedne sa dobre inne nie ale to jak wszedzie. Najbardziej to sie boje ze nie zdaze dojechac bo ja mieszkam 60 km od Warszawy a jeszcze korki moga byc. Chociaz w sumie z pierwszym tak latwo i szybko nie pojdzie:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:50

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Właśnie miałam powiedzieć, że jeżeli chodzi o śląskie miasta (a nie o te największe miasta w Polsce) to Tychy wypadają dość drogo. ;/

no właśnie... zostałam wyśmiana a prawda jest taka, że w Tychach są niestety drogie mieszkania i działki... mam jednak nadzieję, że uda mi się tam wrócić :) tam czuję się jak w domu ;)

‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ