WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    przy cholestazie ciążowej swędzą zazwyczaj stopy i dłonie. Na tym etapie ciąży, gdzie organizm dosłownie puchnie od wody i kg swędzenie jest normalne i czasem nawet i 4 razy na dobę trzeba się smarować, żeby skórę dobrze nawilżyć. Ale przy okazji warto skonsultować z lekarzem, jak swędzenie spać nie daje.

Justyna14, może coś w tym jest. Sądziłam że 1 nawilżanie dziennie wystarczy. Zobaczymy czy większe nawilżanie pomoże.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    powiem Wam, że zaczynam się zastanawiać czy u mnie poród się nie zbliża, bo przed wczoraj plamienie, wczoraj wymioty a dziś ten ból w krzyżu .... dobrze, że jutro mam wizyte u gina to będę wiedziała na czym stoje.
    Justyna czyżby nasza teoria na porody po chorobie miała sie sprawdzić? Daj znac jutro co ci gin powie

1usap07w9hybl9h9.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Nie oplacam poloznej ;) Bardziej martwie sie opieka poporodowa. To moje pierwsze dziecko i jak mysle o naszym spotkaniu to mam tyle mysli w glowie czy sobie poradze. A opieka po porodzie jest wazna. Mam nadzieje ze bedzie w porzadku ;) Moja ginekolog tam nie pracuje niestety. Ale jakos mnie to nie martwi ;)

Siostra byla.zadowolona z opieki ale to wszystko zalezy na kogo sie trafi. Do niej zagladaly polozne czesto, pomagaly wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze:) ja ostatnio mysle sobie co np bedzie jesli bede slaba po porodzie a dziecko bedzie plakalo a ja nie dam rady wstac. Siostra mnie uspokoila zebym nie.panikowala bo polozne przyjda:) tez sie boje ze bedzie tam tyle rodzacych ze mnie odesla ale tu juz lekarz powiedzial ze nie ma takiej opcji zeby mnie odeslali. Ogolnie to jest duzo niewiadomych ale damy rade. A moge wiedziec czemu sie zdecydowalas na ten szpital akurat?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w niedzielny wieczór :)
    my zdecydowaliśmy się dziś na szpital i że bedziemy opłacać położna...
    jutro musze zadzwonić do niej... jutro też ostatnie badania rano...
    pocieszyły mnie dzisiaj 2 znajome :) były na wizytach i gin powiedział że poród dalego bo szyjka długa zamknieta, rozwarcia brak a za 2 dni urodziły :)
    wiem że nie musi tak być ale dobrze wiedzieć że i tak się zdaża :)
    skończyły mi się waciki na które leje płym do demakijażu i otworzyłam sobie paczke chusteczek baby dream, masakra jakie suche ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:29

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:47

Madzisek lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    powiem Wam, że zaczynam się zastanawiać czy u mnie poród się nie zbliża, bo przed wczoraj plamienie, wczoraj wymioty a dziś ten ból w krzyżu .... dobrze, że jutro mam wizyte u gina to będę wiedziała na czym stoje.

Brzmi podejrzanie, ale jutro się wyjaśni. No chyba, że w nocy rozkręci się akcja. A chciałabyś, żeby to już było to?

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    A w ktorym szpitalu masz zamiar rodzic? Bo ja w szpitalu swietej rodziny na Madalinskiego, stamtad mam lekarza
    Ola_45 wrote:
    Ja tez wybralam Madalińskiego ;)

Ooo, to będzie nas już 3 rodzące w tym samym szpitalu ;)
    Ja mam do pokonania ok.15 km z domu :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoria o przeziebieniu hehe myslicie że kichanie wspomaga rozwarcie :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Megi dopiero teraz doczytałam...
    a zapowiadało się coś czy tan nagle?
    trzymam kciuki !

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a o której masz wizytę jutro?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:47

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Teoria o przeziebieniu hehe myslicie że kichanie wspomaga rozwarcie :D?
    rozwarcie może i nie, ale mam znajomą która bardzo dużo chorowała w ciąży i przez to że ciągle kasłała to dostała skurczy i poród był trochę wcześniej. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso byla moja babcia, mama przeziebiona, siostra mieszka w wawie, a na kolezanki mam zbyt zle samopoczucie....wiecie co, jestem tak zestresowana, jeszcze ta kroplowa nasila kolotanie serca, masakra. Czekam na obchod. W lazience znow wody poszly, do tego troszke z krwia.
    Dziekuje Wam naprawde za wszystkie kciuki i ciepłe słowa :*
    Wierze ze moj Franiu poradzi sobie jesli sie lada dzien urodzi. Ale strach jest ogromny.....:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Inso byla moja babcia, mama przeziebiona, siostra mieszka w wawie, a na kolezanki mam zbyt zle samopoczucie....wiecie co, jestem tak zestresowana, jeszcze ta kroplowa nasila kolotanie serca, masakra. Czekam na obchod. W lazience znow wody poszly, do tego troszke z krwia.
    Wierze ze moj Franiu poradzi sobie jesli sie lada dzien urodzi. Ale strach jest ogromny.....:(
    Trzymaj się Megi i nie stresuj, bo jesteś pod dobrą opieką na pewno a stres wcale nie pomoże Ci w niczym, jesteśmy z Tobą! :*

genoweffa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:05

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kochana postaraj się nie denerwowac :* cokolwiek nie będzie to będzie dobrze :*

Ja się czuje fatalnie coraz gorzej normalnie jak wyprana :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Rozumiem,ja to pewnie bym wolala zeby jednak Ktos siedzial przy mnie ale moze rzeczywiscie nie kolezanki. Jeszcze troche i wroci Malz do Ciebie;)
    Mnie cholera dzis tak podbrzusze napierdziela.. i nie wiem czy to od tego,ze siedzialam niedawno z Malzem i ogladalismy smieszne filmiki chyba z dobra godzine i sie chichralismy,ze prawie padlam na podloge i tak napinalam brzusek od tego smiechu.. teraz leze to promieniuje bol nizej,szczegolnie na uda.. eh i bol jak na @ oczywiscie. Kurde kazdej sie udziela a tu jeszcze tyle czasu do grudnia tak na dobra sprawe.
    Dzis byla u mnie Tesciowa i stwierdzila,ze brzuch mi sie bardzo opuscil.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jeszcze za sciana lozko u sasiadow jezdzi... i musze tego sluchac :p bo spac przez bol nie dam rady,a obok Malz juz pochrapuje troche,ten to zawsze szybko zgasnie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no Ty w sumie też byś już mogła śmiało rodzic :) jaka duża już Twoja dzidzia?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Megi bedzie dobrze. Żebyś chociaż wytrzymala az maz przyjedzie to wtedy bedzie ci napewno duzo latwiej. My tu jestesmy w razie co to pisz. Napewno wzzystkie myslami jestesmy z toba.

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ