Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_45 wrote:Ja tez wybralam Madalińskiego
Ja mam blizej takze sie nie martwie
No a na twoim miejscu tez bym sie stresowala.. Ale mysle ze tak szybko akcja sie nie zacznie
Oplacasz wczesniej polozna czy idziesz na zywiol? Hehe moja siostra tam rodzila w marcu i nie miala oplaconej poloznej i byla bardzo zadowolona takze ja tez nie bede miec swojej. Na kogo wypadnie na tego bec hehe kto wie moze sie spotkamy na porodowce:) Twij lekarz tez tam pracuje?
-
MeGi2986 wrote:Jestem na porodowce. Odeszly mi wody, kanal rodny otwarty, dkurcze regularne. Dosyalam sterydy i kroplowe na skurcze. Do porodu bede w szpitalu. Beda starali sie wstrzymac jak najdluzej.
trzymam kciuki !! powodzenia!bedzie dobrzee ! -
nick nieaktualnygenoweffa wrote:We wtorek idę na badania zlecone przez gin., więc przy okazji zrobię te próby wątrobowe. Mnie swędzą głównie łydki i brzuch i trochę mniej plecy. Strasznie wkurzające to. A to clotrimazolum dostałaś do stosowania na całej powierzchni skóry?
To tabsy, dostałam receptę. Już po pierwszej poczułam różnicę. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:50
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
nick nieaktualnyMatleena wrote:Kurcze, mnie też ostatnio cały czas swędzi coś. Jak nie stopa to ręka, jak nie ręka to plecy. Najgorsze jak te plecy zaczynają swędzieć, bo już tak nie dostaję żeby się podrapać. Też mam nadzieję, że to nie cholestaza. Wizytę mam za tydzień to jak nie zapomnę, to zapytam lekarza.
Ja się.drapalam po plecach połamaną opaską do włosów he he. Może zrób sobie próby watrobowe jutro? Lepiej dmuchać na zimne. -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:To tabsy, dostałam receptę. Już po pierwszej poczułam różnicę.
Dobrze, że jest coś co pomaga na to swędzenieJeśli próby wątrobowe wyjdą źle to nie będę czekać do terminu wizyty tylko podreptam do ginki natychmiast. Kurcze, to już końcówka, więc mogłoby się już nic nie przyplątywać.
No i jeszcze rozstępy mi się pojawiłyW poprzedniej ciąży nic, a teraz kreska na kreseczce.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Kurcze, mnie też ostatnio cały czas swędzi coś. Jak nie stopa to ręka, jak nie ręka to plecy. Najgorsze jak te plecy zaczynają swędzieć, bo już tak nie dostaję żeby się podrapać. Też mam nadzieję, że to nie cholestaza. Wizytę mam za tydzień to jak nie zapomnę, to zapytam lekarza.
Oby odpuściło, a jeśli nie to zapewne nie zapomnisz. -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Ja się.drapalam po plecach połamaną opaską do włosów he he. Może zrób sobie próby watrobowe jutro? Lepiej dmuchać na zimne.
Chciałam zrobić jutro, ale nie mogę, bo nie mam z kim zostawić małego. Dotrwam do tego wtorku, a jak poproszę to wyniki bedą dość nawet w godzinę. No chyba, że trafię na jakąś jędzę, ale jeszcze mi się to nie zdarzyło. -
Mi gin mowil ze na nastepnej wizycie pobierze mi gbs i odrazu jak bede jechac z patyczkiem to mam sobie tez próby watrobowe zrobic pod kątem holeostazy ze wzgledu na kamienie w woreczku. Pytalam siebgo czy musze byc na tym naczczo to mowil ze nie wiec jak wizyte mam o 16.30 to prosto z gabinetu pojade chyba do laboratorium bo pobrania mają do 17.30
-
przy cholestazie ciążowej swędzą zazwyczaj stopy i dłonie. Na tym etapie ciąży, gdzie organizm dosłownie puchnie od wody i kg swędzenie jest normalne i czasem nawet i 4 razy na dobę trzeba się smarować, żeby skórę dobrze nawilżyć. Ale przy okazji warto skonsultować z lekarzem, jak swędzenie spać nie daje.7w3d 💔
-
nick nieaktualny