WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to jak taki pacan na dyżurze to w nocy grzecnie prosze w łóżku leżeć z zaciśniętymi nogami zeby na jego zmianie nie zaczac rodzic. Chyba ze chcesz zrzucić nam alicje z podium bo tak ostatnio pisala ze bedzie w pierwszej trojce ;-) :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:51

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi!! Co za konowal!!! Ale faktycznie te wizyty wieczorne a tym bardziej w niedziele to jakas paranoja. Jutro wpadna rano do Ciebie cala ekipa i beda decydowac, a ty uwazaj na siebie malutka ;) i badz dobrej mysli, wiek ciazy jest juz super. A moze jeszcze dadza rade zatrzymac.

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja cię dokladnie rozumiem z samopoczuciem bo sama czuje sie doslownie jakby mnie ktos wyrzygał.MDodatkowo zaczął mi sie kaszel więc syrop z cebuli juz się pędzi. Mierzyłam sobie temperature i nawet nie mam 36 stopni a spocona bylam jak szczur wiec poszlam sie wykąpać i wlasnie zadałam sobie sprawę ze zamiast szamponem to wlosy umyłam żelem pod prysznic...

Matleena lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:50

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:46

Dżulia, alicja_, Kate4, Moniusia89, moniek90 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża zdecydowanie poprzestawiała nam chyba niektóre klepki w głowie...

Tinusia, Kate4 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51

Tinusia, Mama-julka, Madzisek, maya34, moniek90 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Madzisek ja to myłam twarz ostatnio płynem do higieny intymnej :D nie wiem jakim cudem...
    to akurat dobrze, jak nie mam żelu do twarzy to myję płynem bo ma bardzo delikatne ph ;)

Jak mieszkałam z rodzicami jeszcze i babcia do nas przyjechała to psiknęła pod pachami lakierem do włosów zamiast antyperspirantem i zdziwiona że jej się te 4 włoski na krzyż posklejały :D

edit: trochę z innej beczki- mam osobno wc i łazienkę, kosz na pranie stoi w łazience a ja brudne skarpetki zamiast do kosza to poszłam wrzucić do kibelka, zamknęłam klapę i w ostatniej chwili przed spuszczeniem wody skojarzyłam że chyba to nie tu.... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:18

Mama-julka, Madzisek, Tinusia, Matleena, kwiatakacji, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Kurcze, u mnie znowu ten śluz dziwny, ale tylko jak się podcieram po załatwieniu. Na wkładce nic. Nie ogarniam tego. Ale teraz miałam wrażenie że to taki jasny brązowy, prawie że różowy kolor. ;x
    a może zjadłaś dużo czegoś, co mogłoby zmienić kolor siuśków? Ja kiedyś najadłam się czarnych porzeczek i zdziwiona byłam że sikam na różowo właśnie, a ostatnio dwójkę zrobiłam w kolorze czerwonym... najadłam się najpierw przez 3 dni czerwonego barszczu, a później piłam sok z czarnej porzeczki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ja nie wiem skąd Ci lekarze się biorą... a wystarczyłoby choć odrobinę empatii i zainteresowania...

W Polsce lekarze jesli nie sa oplacani (prywatnie) to mają pacjentów gdzieś przykre ale prawdziwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Jak mieszkałam z rodzicami jeszcze i babcia do nas przyjechała to psiknęła pod pachami lakierem do włosów zamiast antyperspirantem i zdziwiona że jej się te 4 włoski na krzyż posklejały :D

edit: trochę z innej beczki- mam osobno wc i łazienkę, kosz na pranie stoi w łazience a ja brudne skarpetki zamiast do kosza to poszłam wrzucić do kibelka, zamknęłam klapę i w ostatniej chwili przed spuszczeniem wody skojarzyłam że chyba to nie tu.... :P

Jak.my w ciąży takie cuda odwalamy, to właśnie co to na starość będzie :-D
    Ze skarpetkami akcja by była. Jak sąsiad wrzucił jednorazowki to blok nie miał wody przez kilka godzin ;-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to nie omija. Wczoraj zamiast żelem brzuszek myć to nalalam na siebie szampon, ale skora jakas bardziej sliska mi sie zrpbila i po zapavhu skapnęłam sięco ja zrobiłam... chociaż w ciąży to wloski na brzuchu mi pociemnialy to nie ma az takiego dramatu, im też szampon sie należy a co!

Madzisek, kwiatakacji, Kate4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Mnie też to nie omija. Wczoraj zamiast żelem brzuszek myć to nalalam na siebie szampon, ale skora jakas bardziej sliska mi sie zrpbila i po zapavhu skapnęłam sięco ja zrobiłam... chociaż w ciąży to wloski na brzuchu mi pociemnialy to nie ma az takiego dramatu, im też szampon sie należy a co!

He he, szampon chyba nie z czarnej rzepy na wzmocnienie włosów?

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki- ale się uśmiałam :D też mi się myli wiele rzeczy w ciąży albo gadam jakieś głupoty, ale Ty przeszłaś samą siebie :D jestem Twoją fanką <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chciałabym urodzić za dwa tygodnie już... ale nie dostaniemy kasy z ubezpieczenia za urodzenie dziecka jak urodze przed grudniem :D

a tak mi się nie chce być już w tej ciąży- dalej, podtrzymuję to!

Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ja bym się skapnęła wcześniej że włosy myje żelem pod prysznic a nie szamponem gdyby nie mój zatkany nos i brak powonienia ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Zielone oliwki- ale się uśmiałam :D też mi się myli wiele rzeczy w ciąży albo gadam jakieś głupoty, ale Ty przeszłaś samą siebie :D jestem Twoją fanką <3
    coś mam ogólnie ze skarpetkami ostatnio :P Któregoś dnia rozebrałam się cała i wlazłam do wanny w samych skarpetkach :D Ale to nic. Po kąpieli nie miałam siły wyleźć z wanny. Wyciągnęłam korek i wołam męża. Jak przyszedł to zaczął się śmiać, ja myślałam że chodzi o to że nie mogę wyjść i już wściekła byłam bo nie mógł mnie wyciągnąć przez to że wpadł w atak śmiechu. Okazało się, że z przodu woda spłynęła, za to z tyłu miałam jej po pachy tak się zaklinowałam :P Pierwszy raz poczułam się jak prawdziwy morświn :D

Madzia890722, Madzisek, genoweffa, Moniusia89, moniek90 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:06

Madzia890722 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    He he, szampon chyba nie z czarnej rzepy na wzmocnienie włosów?

Nie nie teraz nie trzeba mi nigdzie włosów wzmacniać, teraz mam akurat clean&go czy cos takiego biedronkowy zamiennik zamiast head&sholders ;-P nie bede miala suchej skory na brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:52

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    coś mam ogólnie ze skarpetkami ostatnio :P Któregoś dnia rozebrałam się cała i wlazłam do wanny w samych skarpetkach :D Ale to nic. Po kąpieli nie miałam siły wyleźć z wanny. Wyciągnęłam korek i wołam męża. Jak przyszedł to zaczął się śmiać, ja myślałam że chodzi o to że nie mogę wyjść i już wściekła byłam bo nie mógł mnie wyciągnąć przez to że wpadł w atak śmiechu. Okazało się, że z przodu woda spłynęła, za to z tyłu miałam jej po pachy tak się zaklinowałam :P Pierwszy raz poczułam się jak prawdziwy morświn :D

Ale się uśmialam :-D :-D :-D

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ