X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszyczki z biedronki. Były jakiś miesiąc temu.

Matleena lubi tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja taki nocny duszek. Zasnelam okolo 1:00 wstalam o 1:47 i co ? I nadal nie moge zasnac. Wstalam i pije mleko z miodem. Zamiast teraz sie wyspac to ja nie spie po nocach ehh. Jak uda mi sie wkoncu zasnac to pewnie do 12:00 bedzie po mnie

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam o 4 i też nie moge zasnąć. Mam taką zgagę, że postawiłam sobie karton mleka przy łóżku. W dodatku mała tak harcuje, że nie idzie spać...

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko Ja dzis mam problem że snem obudziłam się po 5 i nie da rady żebym usunęła: \ ale co się dziwić jak wieczorem przed 20 było po , muszę dziś w dzień się przespać bo jutro będę miała to samo...

Kwiatakacji super kącik :)

Megi jak nie przeszło to dzwoń do kliniki, albo jedź na IP, jeszcze masz wczesną ciążę

kwiatakacji lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Megi a to na pewno nie czop? Z tego co kojarzę Alicja miała taki jak jej odchodził czop.

Mi odeszło kilka czopów.
    Pierwszy był brązowy, ale nie miał wodnistej konsystencji tylko ciągnącą.
    Kolejne to były już beżowe galarety.

Sorki za opis :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja wczoraj zaliczyłam koleje rzyganko :/ dziś już lepiej, ale chyba Olek znów ma katar. Oszaleć idzie. Jeszcze impreza rodzinna ok 12 i nie wiem czy jechać z sobą samą i z nim tam :/ eh

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    całe życie mieszkałam w Tychach a od roku w Pszczynie ;)

wow!:)
    No to nawet nie wiedziałam! Ja również całe życie mieszkałam w Tychach! :)
    Pozniej rok w Katowicach, teraz rok w Rybniku no i w nowym roku przenosimy się znów do Tychów bo tam budujemy dom :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Albo wpisz w google czop śluzowy i pooglądaj czy masz coś podobnego.

eeee, nie.
    Wpisywanie w google grafika to zły pomysł!
    Mój w ogóle nie przypominał tych z grafiki. Kompletnie się tym nie sugerujcie dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A no to i tak po sąsiedzku :) to możemy kiedyś zorganizować spacer z antkami :D

Ja też się piszę! :D

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna I u nas katar wiec lacze sie w bolu. Gabi poszedl spav normalnie o 20,ale wiedzialam,ze sie bedzie budzic I sie obudzil o 21 I przyszedl sie poprzytulac wiec poszlam z nim do jego pokoju I zasnal dopiero o 23 I do 3 pobudka co godzine. Biedny zawsze tak ma,jedyny plus ze w dzien nie marudzi tylko mu z nosa leci. To pierwszy dzien zazeyczaj ma problemy ze spaniem przez 2-3,ale od 3 byla pobudka tylko o 6 wiec jest lepiej niz zazwyczaj. Zobaczymy moze dzis mu juz przejdzie. Zaczelam dzialac dosc szybko wiec moze pomoglo. Mam nadzieje,ze pospi dluzej. Dobrze ze maz dzis w domu to bede mogla sie obijac dzis. :D
    Kwaiatakacji kacik super,tez mam kosz mojzesza I nie moge sie doczekac,zeby go sprawdzic :) Gabrysiowi sie spodobal,choc mu nogi wystaja ;) ale mu to nie przeszkadza wazne, ze buja ;) a ostatnio polozyl w nim swojego misia tuli tuli I go lulal. Bedzie trzeba uwazac,zeby Maksia nie lulal zbyt intensywnie :) a propo lulania I wypadkow zwiazanych z tym moj starszy o 2 lata brat,jako dziecko diabel wcielony ;) wywalil z wozka mnie,mojego mlodszego brata a nawrt siebie I pozwolil seojej mlodszej siostrze (mlodszej o 11 lat) spasc z kanapy. A kiedys nalal plynu do naczyn do nowiusienkiego czajnika I do taty przyszedl kolega na kawe ,tata wstawil wode,zaczyna gwizdac I piana az po sufit :) to bylo dziecko. Albo nasz dziadek mial kuchnie letnia z piecem kaflowym,ktora uzywal w lecie I moj brat byl pod takim wrazeniem westernu, ze ja dla niego chyba wygladalam jak krowa bo postanowil mnie oznakowac uzywajac pogrzebacza do tego. :D

kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o czopy to nie wiem wydaje mi sie,ze nie da sie pomylic ze sluzem,przynajmniej ja tak mialam. A sluz moze byc zabarwiony I bole miesiacKowe przed porodem moga wystepowac bo maluchy schodza coraz nizej. Oczywiscie mowie o bolach lekkich I tymczasowych. Nie wiem co mowia o tym Wasi lekarze dziewczyny.ale moja polozna mi tak wyjasnila. Ja czasem mam pobolewania,ale sa rzadkie I nie dokuczaja jakos specjalnie,nie na tyle,zebym musiala sie przejmowac. Ale ja mialam bezproblemowa ciaze wiec to tez inaczej,plus niedawno tez bylam w ciazy to tez cos daje. Tak jak dzieci tak kazda ciaza jest inna,zawsze lepiej konsultowac z lekarzem jak sie ma jakies watpliwosci. Ja tak robilam w pierwszej ciazy :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Justyna I u nas katar wiec lacze sie w bolu. Gabi poszedl spav normalnie o 20,ale wiedzialam,ze sie bedzie budzic I sie obudzil o 21 I przyszedl sie poprzytulac wiec poszlam z nim do jego pokoju I zasnal dopiero o 23 I do 3 pobudka co godzine. Biedny zawsze tak ma,jedyny plus ze w dzien nie marudzi tylko mu z nosa leci. To pierwszy dzien zazeyczaj ma problemy ze spaniem przez 2-3,ale od 3 byla pobudka tylko o 6 wiec jest lepiej niz zazwyczaj. Zobaczymy moze dzis mu juz przejdzie. Zaczelam dzialac dosc szybko wiec moze pomoglo. Mam nadzieje,ze pospi dluzej. Dobrze ze maz dzis w domu to bede mogla sie obijac dzis. :D
    Kwaiatakacji kacik super,tez mam kosz mojzesza I nie moge sie doczekac,zeby go sprawdzic :) Gabrysiowi sie spodobal,choc mu nogi wystaja ;) ale mu to nie przeszkadza wazne, ze buja ;) a ostatnio polozyl w nim swojego misia tuli tuli I go lulal. Bedzie trzeba uwazac,zeby Maksia nie lulal zbyt intensywnie :) a propo lulania I wypadkow zwiazanych z tym moj starszy o 2 lata brat,jako dziecko diabel wcielony ;) wywalil z wozka mnie,mojego mlodszego brata a nawrt siebie I pozwolil seojej mlodszej siostrze (mlodszej o 11 lat) spasc z kanapy. A kiedys nalal plynu do naczyn do nowiusienkiego czajnika I do taty przyszedl kolega na kawe ,tata wstawil wode,zaczyna gwizdac I piana az po sufit :) to bylo dziecko. Albo nasz dziadek mial kuchnie letnia z piecem kaflowym,ktora uzywal w lecie I moj brat byl pod takim wrazeniem westernu, ze ja dla niego chyba wygladalam jak krowa bo postanowil mnie oznakowac uzywajac pogrzebacza do tego. :D
    kurcze u nas boje się, że powtórka z rozrywki będzie z uszami, bo jemu ten katarek z nosa nie leci tylko słyszę, że mu coś tam zalega. Psiukam wodą morską, odciągam, potem nasiviem ale tak naprawde to frida prawie pusta :/ i stan podgorączkowy ma :/ a spał jak już zasnął to ładnie bo od 23 do 6 rano bez pobudki prawie, trochę pojękiwał ale spał. Ale do 23 zdążył juz dać nam się we znaki :/
    Znów nasze szczepienie oddali się o kolejne 2 tyg. Zobaczymy jak dziś będzie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    A jesli chodzi o czopy to nie wiem wydaje mi sie,ze nie da sie pomylic ze sluzem,przynajmniej ja tak mialam. A sluz moze byc zabarwiony I bole miesiacKowe przed porodem moga wystepowac bo maluchy schodza coraz nizej. Oczywiscie mowie o bolach lekkich I tymczasowych. Nie wiem co mowia o tym Wasi lekarze dziewczyny.ale moja polozna mi tak wyjasnila. Ja czasem mam pobolewania,ale sa rzadkie I nie dokuczaja jakos specjalnie,nie na tyle,zebym musiala sie przejmowac. Ale ja mialam bezproblemowa ciaze wiec to tez inaczej,plus niedawno tez bylam w ciazy to tez cos daje. Tak jak dzieci tak kazda ciaza jest inna,zawsze lepiej konsultowac z lekarzem jak sie ma jakies watpliwosci. Ja tak robilam w pierwszej ciazy :)
    dokładnie, moim zdaniem czopa też nie da się pomylić, ale należy pamiętać, że nie każdej tak spektakularnie czop czy wody odchodzą. Niektórym czop odchodzi dopiero podczas porodu z wodami i wtedy nawet o tym nie wiedzą. A bóle jak na @ też mam od jakiegoś czasu, z Olkiem tak nie miałam, ale teraz jakoś inaczej tą ciąże przechodzę i powiem Wam, że chyba co ciąża to każda inna. Dopóki skurczy bolesnych regularnych nie ma to chyba wszystkie pobolewania chwilowe, dyskomforty na tym etapie ciąży są "normalne".

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie jak Wam opowiadałam o sytuacji gdzie mojej mamie znajoma z pracy ciuszki przyniosła i chciała za to pościel?

Mama rozmawiała z inną koleżanką z pracy i przypadkiem zeszło na temat tamtej. I okazało się że jak sytuacja była odwrotna i ta koleżanka przyniosła zabawki po synku (w tym karuzelkę do łożeczka) i kilka ciuszków dla tej znajomej, to ta przyniosła... batonika dla małego...
    Miała też kiedyś do sprzedania jakiś tam regał. I inna koleżanka pyta ile by za niego chciała bo by jej się przydał na działkę. Ta powiedziała 100zł i że taniej to na pewno nie... Okazało się że po 100-120 są takie same nowe :P
    Więc mama za radą koleżanki poszła do Pepco i kupiła piżamkę i zaniosła i powiedziała że ta pościel to trochę za dużo jak za używane ciuszki... Wzięła piżamę i powiedziała "aha no dobra, nie szkodzi" :|

Co za menda...

• akira Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Justyna - podam Ci patent na katar, który otrzymalam od lekarza z sanatorium. Do nosa psikasz 2 dawki Otrivinu, po 10 minutach oczyszczasz nos i wpuszczasz do każdej dziurki 2 kropelki Dicortinefu (na recepte). Jeśli wydzielina z nosa ma niemily zapach, zakraplasz po kropelce równiez do ucha. U nas ten sposób najlepiej działa na katar. Mojej córce bardzo pomogla tez zmiana klimatu. W tym roku jeszcze nie bylysmy u naszej pediatry. Dla porównania w zeszlym roku 4 razy podawalam jej antybiotyk, a lekarza odwiedzalysmy praktycznie co miesiac.

Tez chce zakupic kosz mojzesza, by moc nosic po domu dziecko. Jakie plozy przy kolyskach wybieralyscie: przod-tyl, czy na boki?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;) dzięki że o mnie pytanie;) leże nadal w szpitalu i czekam, chociaż wczoraj na wieczor miałam takie skurcze że myslalam że urodze;/ na szczęście teraz z rana się uspokoiło, nie chce narazie rodzić bo dyżur ma taki lekarz dziwny;) oby do środy;)

pati_zuzia, moniek90, ola25, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira ja mam przód tył.
    Justyna, pati-zuzia zdrówka dla dzieciaczków.
    My się zbieramy na spotkanie z położną, która będzie przy porodzie. Ciekawe czy mnie wystraszy, czy uspokoi :)

justyna14, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Dzień dobry,

Justyna - podam Ci patent na katar, który otrzymalam od lekarza z sanatorium. Do nosa psikasz 2 dawki Otrivinu, po 10 minutach oczyszczasz nos i wpuszczasz do każdej dziurki 2 kropelki Dicortinefu (na recepte). Jeśli wydzielina z nosa ma niemily zapach, zakraplasz po kropelce równiez do ucha. U nas ten sposób najlepiej działa na katar. Mojej córce bardzo pomogla tez zmiana klimatu. W tym roku jeszcze nie bylysmy u naszej pediatry. Dla porównania w zeszlym roku 4 razy podawalam jej antybiotyk, a lekarza odwiedzalysmy praktycznie co miesiac.

Tez chce zakupic kosz mojzesza, by moc nosic po domu dziecko. Jakie plozy przy kolyskach wybieralyscie: przod-tyl, czy na boki?
    dzięki, w tygodniu będę u pediatry to poproszę o recepte na Dicortinef.

czarnamaalina lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co na mdłości polecacie? bo nigdy mnie tak nie mdliło jak teraz ostatnio :/ Pola daje mamie w kość na finiszu, żeby mi się przypadkiem 3 dziecka nie zachciało :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jesli chodzi o bole miesiaczkwoe itp.w pierwszej ciazy tez nie mialam,albo nie zwrocilam uwagi czy mam bo do poczstku 9 miesiaca pracowalam,a pozniej przeprowadzka,sprzatanie urzadzanie sie itd.a teraz mam wiecej czasu dla siebie,ze tak powiem,ale podobnie jak Ty ta ciaze troche inaczej przechodze ta ciaze :)
    Akira ja plozy przy stojaku mam przod tyl,wydawalo mi sie ze tak mi bedzie wygodniej lulac w nocy,bo pewnie bede korzystac z tej opcji :D

‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ