Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chyba tylko ja taki nocny duszek. Zasnelam okolo 1:00 wstalam o 1:47 i co ? I nadal nie moge zasnac. Wstalam i pije mleko z miodem. Zamiast teraz sie wyspac to ja nie spie po nocach ehh. Jak uda mi sie wkoncu zasnac to pewnie do 12:00 bedzie po mnie
-
nick nieaktualny
-
Widzę że nie tylko Ja dzis mam problem że snem obudziłam się po 5 i nie da rady żebym usunęła: \ ale co się dziwić jak wieczorem przed 20 było po , muszę dziś w dzień się przespać bo jutro będę miała to samo...
Kwiatakacji super kącik
Megi jak nie przeszło to dzwoń do kliniki, albo jedź na IP, jeszcze masz wczesną ciążękwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Megi a to na pewno nie czop? Z tego co kojarzę Alicja miała taki jak jej odchodził czop.
Mi odeszło kilka czopów.
Pierwszy był brązowy, ale nie miał wodnistej konsystencji tylko ciągnącą.
Kolejne to były już beżowe galarety.
Sorki za opis -
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:całe życie mieszkałam w Tychach a od roku w Pszczynie
wow!
No to nawet nie wiedziałam! Ja również całe życie mieszkałam w Tychach!
Pozniej rok w Katowicach, teraz rok w Rybniku no i w nowym roku przenosimy się znów do Tychów bo tam budujemy dom
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna I u nas katar wiec lacze sie w bolu. Gabi poszedl spav normalnie o 20,ale wiedzialam,ze sie bedzie budzic I sie obudzil o 21 I przyszedl sie poprzytulac wiec poszlam z nim do jego pokoju I zasnal dopiero o 23 I do 3 pobudka co godzine. Biedny zawsze tak ma,jedyny plus ze w dzien nie marudzi tylko mu z nosa leci. To pierwszy dzien zazeyczaj ma problemy ze spaniem przez 2-3,ale od 3 byla pobudka tylko o 6 wiec jest lepiej niz zazwyczaj. Zobaczymy moze dzis mu juz przejdzie. Zaczelam dzialac dosc szybko wiec moze pomoglo. Mam nadzieje,ze pospi dluzej. Dobrze ze maz dzis w domu to bede mogla sie obijac dzis.
Kwaiatakacji kacik super,tez mam kosz mojzesza I nie moge sie doczekac,zeby go sprawdzicGabrysiowi sie spodobal,choc mu nogi wystaja
ale mu to nie przeszkadza wazne, ze buja
a ostatnio polozyl w nim swojego misia tuli tuli I go lulal. Bedzie trzeba uwazac,zeby Maksia nie lulal zbyt intensywnie
a propo lulania I wypadkow zwiazanych z tym moj starszy o 2 lata brat,jako dziecko diabel wcielony
wywalil z wozka mnie,mojego mlodszego brata a nawrt siebie I pozwolil seojej mlodszej siostrze (mlodszej o 11 lat) spasc z kanapy. A kiedys nalal plynu do naczyn do nowiusienkiego czajnika I do taty przyszedl kolega na kawe ,tata wstawil wode,zaczyna gwizdac I piana az po sufit
to bylo dziecko. Albo nasz dziadek mial kuchnie letnia z piecem kaflowym,ktora uzywal w lecie I moj brat byl pod takim wrazeniem westernu, ze ja dla niego chyba wygladalam jak krowa bo postanowil mnie oznakowac uzywajac pogrzebacza do tego.
kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jesli chodzi o czopy to nie wiem wydaje mi sie,ze nie da sie pomylic ze sluzem,przynajmniej ja tak mialam. A sluz moze byc zabarwiony I bole miesiacKowe przed porodem moga wystepowac bo maluchy schodza coraz nizej. Oczywiscie mowie o bolach lekkich I tymczasowych. Nie wiem co mowia o tym Wasi lekarze dziewczyny.ale moja polozna mi tak wyjasnila. Ja czasem mam pobolewania,ale sa rzadkie I nie dokuczaja jakos specjalnie,nie na tyle,zebym musiala sie przejmowac. Ale ja mialam bezproblemowa ciaze wiec to tez inaczej,plus niedawno tez bylam w ciazy to tez cos daje. Tak jak dzieci tak kazda ciaza jest inna,zawsze lepiej konsultowac z lekarzem jak sie ma jakies watpliwosci. Ja tak robilam w pierwszej ciazy
justyna14 lubi tę wiadomość
-
pati_zuzia wrote:Justyna I u nas katar wiec lacze sie w bolu. Gabi poszedl spav normalnie o 20,ale wiedzialam,ze sie bedzie budzic I sie obudzil o 21 I przyszedl sie poprzytulac wiec poszlam z nim do jego pokoju I zasnal dopiero o 23 I do 3 pobudka co godzine. Biedny zawsze tak ma,jedyny plus ze w dzien nie marudzi tylko mu z nosa leci. To pierwszy dzien zazeyczaj ma problemy ze spaniem przez 2-3,ale od 3 byla pobudka tylko o 6 wiec jest lepiej niz zazwyczaj. Zobaczymy moze dzis mu juz przejdzie. Zaczelam dzialac dosc szybko wiec moze pomoglo. Mam nadzieje,ze pospi dluzej. Dobrze ze maz dzis w domu to bede mogla sie obijac dzis.
Kwaiatakacji kacik super,tez mam kosz mojzesza I nie moge sie doczekac,zeby go sprawdzicGabrysiowi sie spodobal,choc mu nogi wystaja
ale mu to nie przeszkadza wazne, ze buja
a ostatnio polozyl w nim swojego misia tuli tuli I go lulal. Bedzie trzeba uwazac,zeby Maksia nie lulal zbyt intensywnie
a propo lulania I wypadkow zwiazanych z tym moj starszy o 2 lata brat,jako dziecko diabel wcielony
wywalil z wozka mnie,mojego mlodszego brata a nawrt siebie I pozwolil seojej mlodszej siostrze (mlodszej o 11 lat) spasc z kanapy. A kiedys nalal plynu do naczyn do nowiusienkiego czajnika I do taty przyszedl kolega na kawe ,tata wstawil wode,zaczyna gwizdac I piana az po sufit
to bylo dziecko. Albo nasz dziadek mial kuchnie letnia z piecem kaflowym,ktora uzywal w lecie I moj brat byl pod takim wrazeniem westernu, ze ja dla niego chyba wygladalam jak krowa bo postanowil mnie oznakowac uzywajac pogrzebacza do tego.
i stan podgorączkowy ma
a spał jak już zasnął to ładnie bo od 23 do 6 rano bez pobudki prawie, trochę pojękiwał ale spał. Ale do 23 zdążył juz dać nam się we znaki
Znów nasze szczepienie oddali się o kolejne 2 tyg. Zobaczymy jak dziś będzie.
7w3d 💔 -
pati_zuzia wrote:A jesli chodzi o czopy to nie wiem wydaje mi sie,ze nie da sie pomylic ze sluzem,przynajmniej ja tak mialam. A sluz moze byc zabarwiony I bole miesiacKowe przed porodem moga wystepowac bo maluchy schodza coraz nizej. Oczywiscie mowie o bolach lekkich I tymczasowych. Nie wiem co mowia o tym Wasi lekarze dziewczyny.ale moja polozna mi tak wyjasnila. Ja czasem mam pobolewania,ale sa rzadkie I nie dokuczaja jakos specjalnie,nie na tyle,zebym musiala sie przejmowac. Ale ja mialam bezproblemowa ciaze wiec to tez inaczej,plus niedawno tez bylam w ciazy to tez cos daje. Tak jak dzieci tak kazda ciaza jest inna,zawsze lepiej konsultowac z lekarzem jak sie ma jakies watpliwosci. Ja tak robilam w pierwszej ciazy
pati_zuzia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
ZieloneOliwki wrote:Dziewczyny, pamiętacie jak Wam opowiadałam o sytuacji gdzie mojej mamie znajoma z pracy ciuszki przyniosła i chciała za to pościel?
Mama rozmawiała z inną koleżanką z pracy i przypadkiem zeszło na temat tamtej. I okazało się że jak sytuacja była odwrotna i ta koleżanka przyniosła zabawki po synku (w tym karuzelkę do łożeczka) i kilka ciuszków dla tej znajomej, to ta przyniosła... batonika dla małego...
Miała też kiedyś do sprzedania jakiś tam regał. I inna koleżanka pyta ile by za niego chciała bo by jej się przydał na działkę. Ta powiedziała 100zł i że taniej to na pewno nie... Okazało się że po 100-120 są takie same nowe
Więc mama za radą koleżanki poszła do Pepco i kupiła piżamkę i zaniosła i powiedziała że ta pościel to trochę za dużo jak za używane ciuszki... Wzięła piżamę i powiedziała "aha no dobra, nie szkodzi"
Co za menda... -
Dzień dobry,
Justyna - podam Ci patent na katar, który otrzymalam od lekarza z sanatorium. Do nosa psikasz 2 dawki Otrivinu, po 10 minutach oczyszczasz nos i wpuszczasz do każdej dziurki 2 kropelki Dicortinefu (na recepte). Jeśli wydzielina z nosa ma niemily zapach, zakraplasz po kropelce równiez do ucha. U nas ten sposób najlepiej działa na katar. Mojej córce bardzo pomogla tez zmiana klimatu. W tym roku jeszcze nie bylysmy u naszej pediatry. Dla porównania w zeszlym roku 4 razy podawalam jej antybiotyk, a lekarza odwiedzalysmy praktycznie co miesiac.
Tez chce zakupic kosz mojzesza, by moc nosic po domu dziecko. Jakie plozy przy kolyskach wybieralyscie: przod-tyl, czy na boki?
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzęść
dzięki że o mnie pytanie;) leże nadal w szpitalu i czekam, chociaż wczoraj na wieczor miałam takie skurcze że myslalam że urodze;/ na szczęście teraz z rana się uspokoiło, nie chce narazie rodzić bo dyżur ma taki lekarz dziwny;) oby do środy;)
pati_zuzia, moniek90, ola25, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
akira wrote:Dzień dobry,
Justyna - podam Ci patent na katar, który otrzymalam od lekarza z sanatorium. Do nosa psikasz 2 dawki Otrivinu, po 10 minutach oczyszczasz nos i wpuszczasz do każdej dziurki 2 kropelki Dicortinefu (na recepte). Jeśli wydzielina z nosa ma niemily zapach, zakraplasz po kropelce równiez do ucha. U nas ten sposób najlepiej działa na katar. Mojej córce bardzo pomogla tez zmiana klimatu. W tym roku jeszcze nie bylysmy u naszej pediatry. Dla porównania w zeszlym roku 4 razy podawalam jej antybiotyk, a lekarza odwiedzalysmy praktycznie co miesiac.
Tez chce zakupic kosz mojzesza, by moc nosic po domu dziecko. Jakie plozy przy kolyskach wybieralyscie: przod-tyl, czy na boki?czarnamaalina lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJustyna jesli chodzi o bole miesiaczkwoe itp.w pierwszej ciazy tez nie mialam,albo nie zwrocilam uwagi czy mam bo do poczstku 9 miesiaca pracowalam,a pozniej przeprowadzka,sprzatanie urzadzanie sie itd.a teraz mam wiecej czasu dla siebie,ze tak powiem,ale podobnie jak Ty ta ciaze troche inaczej przechodze ta ciaze
Akira ja plozy przy stojaku mam przod tyl,wydawalo mi sie ze tak mi bedzie wygodniej lulac w nocy,bo pewnie bede korzystac z tej opcjijustyna14 lubi tę wiadomość