X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Cos w tym jest, w szpitalu jestesmy jak sardynki na tasmie... a najgorsze jak czlowiek nie jest swiadomy co jest dobre a co szkodzi dziecku.
    Tak jak z mom pierwszym dzieckiem, wmowiono mi, ze byl lekko niebieski, bo zle oddychalam, podczas gdy w nastepnych latach dowiedzialam, sie, ze dziecko zmienilo kolor ze wzgledu na zle przeprowadzony porod. No i badz tu madry.

No wiesz, najlepiej jest wina obarczyc pacjenta... Mam nadzieje, ze tu inaczej ludzi traktuja, w sumie juz zdazylam sie przekonac, ze podejsci jest calkiem inne i to lekarze sa dla nas nie odwrotnie...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet pospałam dzisiaj. Niestety męczą mnie mdłości.Pić się chce ciągle ale wody mam już dosyć.

No i u mnie od dzisiaj ciąża donoszona :) Mam odstawić luteinę ograniczać stopniowo magnez i czekać na rozwój wypadków.
    Jutro KTG z wizytą to zobaczymy co się z szyjką dzieje.

Inso wg mojej lekarki i zasad w szpitalu gdzue będę rodzić ciąża donoszona jest tak jak pokazuje belly czyli skończony 37 tydzień. Poród w terminie jest +\- 2 tyg od wyznaczonej daty czyli skończonego 38 tygodnia. Tak nam też tłumaczyli na SR, że ciąża donoszona i poród w terminie to 2 różne pojęcia.

Pola_27, Matleena, pati_zuzia, iNso87 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, ale ponoć sterydy działają najlepiej po tygodniu od podania.

Ja pierogi i uszka zamawiam u takiej kobitki. Krokiety chyba też :-)
    Ciasta też zamówię. 4 rodzaje po ćwierć blaszki-chłopcy lubią.
    Wszystko będzie domowe :-)

Sama ugotuję barszcz, bigos.

• evvik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O matko jest ktoś kto się dobrze czuje bo widzę że normalnie jakis pomór u nas...
    Megi trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i Franka :)

Z przykroscia dla tych co sie zle czuja stwierdzam, ze jak dotad (odpukac w niemalowane) ja sie czuje bardzo dobrze. Nic nie puchnie nic nie boli, nic nie odlatuje czy sie wylewa;) , wyniki w normie, Mlode fika obrucone glowka w dol, co tez napawa otucha. Jedyne zmartwienie, to uciekajacy czas.

Koncze zamowiona analize, i powoli zabieram sie za nastepna bajke. Mam juz pomysl na tres, jest juz spisana w jezyku niemeickim, i dzis zabore sie za pierwsze malowanie. Postep pracy nie idzie zbyt szybko, bo ciezko siedziec, i musze czesto robic przerwy (tj. szukam sofy i zalegam jak slonica z ksiazka lol).

Alllleeeee... more w nowym roku bede miala gotowa bajka dla naszych malenstw :) Niestety na poczatek w jezyku niemieckim lol, ale obiecuje, ze bedzie rowniez w polskim. Acha, jestem w trakcie rozmow z piosenkarkami z niemiec, ktore moze zaspiewaja piosenke do tych ebookow na koniec historii.

Fannie, ze mam ta moja Sophie, ale jak pomysle, jak teraz wszystko idzie wolniej, to az sie boje co bedzie jak sie urodzi. ;p

kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa ja bym nie piła tej herbatki bo hibiskus jest niepolecany dla kobiet w ciąży Pani w aptece powinna była to wiedzieć. Ja mam w domu cały słoik herbaty z hibiskusa i czeka na lepsze czasy ;)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:00

• Ola_45 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:14

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • evvik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Genoweffa ja bym nie piła tej herbatki bo hibiskus jest niepolecany dla kobiet w ciąży Pani w aptece powinna była to wiedzieć. Ja mam w domu cały słoik herbaty z hibiskusa i czeka na lepsze czasy ;)

Tak, tak, masz racje, tez o tym slyszalam.
    Wg mojej opine najlepsza na wszystko jest czekolada ;)
    (zarcik)

genoweffa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też nie wiemy co ze świętami. Wszystko zależy od tego kiedy mała się urodzi. Jeżeli w terminie to będzie miała 3 tyg na święta.Kolejka świąteczna wypada u teściów, jakieś 3h jazdy samochodem i ja się łamię czy jechać czy nie.Nie wiem czy to nie za długa podróż dla takiego maluszka.
    Poza tym wkurzyła mnie teściowa, bo ona już założyła że na pewno będziemy i na wszystkie moje wątpliwości ma odpowiedź typu-3 tyg dziecko może podróżować BO TAK,ja się będę dobrze czuć bo w końcu to już będzie 3 tyg po porodzie,dziecko karmione piersią nie łapue zarazków od chorych dorosłych no więc wszystkie ciotki są już poumawiane na oglądanie małej i czekają. A ja chciałabym żeby to była decyzja moja i męża, a nie presja,że musimy. Boję się, że nawet jak nie będę miała baby bluesa po porodzie,to po świętach u teściów na pewno.:)

Hashija, Eve_84 lubią tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:15

kwiatakacji lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    No my też nie wiemy co ze świętami. Wszystko zależy od tego kiedy mała się urodzi. Jeżeli w terminie to będzie miała 3 tyg na święta.Kolejka świąteczna wypada u teściów, jakieś 3h jazdy samochodem i ja się łamię czy jechać czy nie.Nie wiem czy to nie za długa podróż dla takiego maluszka.
    Poza tym wkurzyła mnie teściowa, bo ona już założyła że na pewno będziemy i na wszystkie moje wątpliwości ma odpowiedź typu-3 tyg dziecko może podróżować BO TAK,ja się będę dobrze czuć bo w końcu to już będzie 3 tyg po porodzie,dziecko karmione piersią nie łapue zarazków od chorych dorosłych no więc wszystkie ciotki są już poumawiane na oglądanie małej i czekają. A ja chciałabym żeby to była decyzja moja i męża, a nie presja,że musimy. Boję się, że nawet jak nie będę miała baby bluesa po porodzie,to po świętach u teściów na pewno.:)

Generalnie my tez prawdopodobnie smigamy do Polski do tesciow na swieta ( 6godz jazdy ) i Malutka bedzie miala kolo miesiaca, ale po pierwsze to nie jest pewne, a po drugie wszystko zalezy od naszego samopoczucia. Nikt procz Ciebie nie powinien decydowac, czyu sie dobrze czujecie po porodzie, cy nie. Wrrr, jak ja nie ubie takich przemadrzalych ludzi co to wszystko wiedza lepiej... Powinnas powiedziec dosadnie, ze nie bedziesz ryzykowac i o ile bedzie wszystko ok, mozcie przyjechac, ale tylko pod tym jednym warunkiem, ze z dzidzia i Toba bedzie wszystko dobrze. Nie daj sie Kochana

kwiatakacji lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O matko jest ktoś kto się dobrze czuje bo widzę że normalnie jakis pomór u nas...
    Megi trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i Franka :)

Tak, tak zgadza się. Mawet klikac na klawiaturze za bardzo nie mam siły. Leżę bez ruchu, Mąż nakrył mnie kocem i zdycham.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Taki ładny post napisalam czekajac w kolejce do pobrania i się nie dodał :/
    Acikk chcialabym się juz rozpakowac ale nic zupełnie na to nie wskazuje :(
    Moje stopy wydaja się byc juz na maxa spuchniete a i tak codziennie sa wieksze. Moje jedyne juz buty adidasy sprawiaja mi bol podczas noszenia. Ledwo je wciskam :(

Ja też puchnę, a moje ulubione buty, które wkładałam bez schylania zrobiły się za ciasne i po krótkiej chwili w nich robią mi się odciski np. sznurowadeł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hej dziewczyny. My po obchodzie. Skurcze ladnie wyciszone. Ale jeszcze jedna dawke pompy dostane. I jestem w ogromnym szoku bo lekarz powiedzial ze po 11stym beda indukowa porod!! Ze na tym etapie skoro wody mi leca nie ma co wstrzymywac!!
    Ja pierdole jestem w takim szoku ze masakra!! Maly bardzo spokojny jest.

Bez sensu, że chcą już po 11 indukować poród, było lepiej nie wstrzymywać naturalnego. Trzymam kciuki, aby wszystko poszło sprawnie i żeby dzidzia była zdrowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    U mnie nocna tragedia. O 3 obudził mnie ból brzucha, żołądka i mdłości. Meczylam się strasznie. Leżeć nie mogłam więc próbowałam spać na siedząco. W końcu dostałam biegunki. Rozdygotana wróciłem do łóżka, do rana już nie zasnelam przez mdłości i ból (nawet po łyku wody ). Po 7 wstałam po raz kolejny i jak zaczęłam modlić się do Neptuna to myślałam że mała. Teżgóra wyjdzie. Teraz leżę ii zdycham. Pić mi się chce Ale boję się że to mnie znowu zaprowadzi do kibla...

Kochana, obyś się nie odwodniła :(

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Genoweffa to nie tylko na mnie tak pieszczotliwie mowia:) chociaz ja wcale nie czuje sie jak Obelix:) ostatnio zmierzylam sie w najszerszym miejscu i mialam 106 cm a myslalam ze bedzie ze 120 hehe takze mila niespodzianka na koniec ciazy:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ