X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka gratulacje udanej wizyty :)

Justyna czekamy na wieści co u Ciebie i Poli :)

Moja dzisiejsza rozmowa z mężem - coś tam gadamy o porodzie i ją mu mowie ze jak już urodze to będą oglądać to łożysko to żeby na to nie patrzal bo może być nieapetyczne :P a on do mnie "ja tam wogole pod ta koldre nie będę patrzal" a ja yyy jaką koldre co Ty myślisz że ją pod koldra rodzic będę :P?

Madzisek, Nadulka, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie spojenie rozchodzi. Chodze jak pingwin, boli jak podnosze noge do gory a na leżąco to juz wogole masakra, ciezko sie przewrocic z boku na bok

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo megi jesteś :) a jak się ogólnie czujesz, boli Cię coś?
    No i powiedz nie ma szans żeby Franek jeszcze powiedział dłużej w brzuchu niz do tego 11go?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk boli mnie glowa bo bardzo goraco i czasami brzuch. Skurczy nie ma wiec kest narazie ok. Z tym porodem to decyzja juz zapadla, jutro wstrzymuja leki i bedziemy czekac. Moze samo sie tak od razu nie ruszy, ale to juz ciezko przewidziec.
    Tak czytalam Wasze objawy teraz i powiem ze u mnie zaczal sie bol prawej pachwiny dosc intensywny poltora tyg temu. Pozniej doszla leea pachwina i uczucie ucisku w udach. Bol krocza i wkoncu lekkie zabatwienie. Jak widac u mnie to byla oznaka porodu.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk przykra sprawa z wozkiem ale miejmy nadzieje że w miarę szybko sie wyrobią i antek nie bedzie musiał czekać na swoją pierwszą furę

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi no to trzymamy kciuki za lekki poród i oby Franek był duzy i zdrowy :* czyli już do domu bez Franka nie wyjdziesz :)
    Trzymajcie się i pisz do nas jak będziesz mieć glowe i czas :*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Acikk przykra sprawa z wozkiem ale miejmy nadzieje że w miarę szybko sie wyrobią i antek nie bedzie musiał czekać na swoją pierwszą furę
    Nie dość że wóz za tyle kasy to jeszcze takie cyrki... No cóż w związku z tym Antoś musi jeszcze posiedziec w brzuchu :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, ja wlasnie zamówiłam ten sam wózek i fotelik na Allegro. Czekałam dwa tygodnie i napisałam do nich. Fotelik dzisiaj dotarł a na wózek muszę jeszcze chwile poczekać.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Acikk, ja wlasnie zamówiłam ten sam wózek i fotelik na Allegro. Czekałam dwa tygodnie i napisałam do nich. Fotelik dzisiaj dotarł a na wózek muszę jeszcze chwile poczekać.

Revvelka a u kogo zamawialas? I jaki kolor bo mi mówili że najdluzej na czarny się czeka i jakiś brązowy a fotelik ponoc maja na stanie :>

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Revvelka a u kogo zamawialas? I jaki kolor bo mi mówili że najdluzej na czarny się czeka i jakiś brązowy a fotelik ponoc maja na stanie :>

Wlasnie czarny zamawiałam. U skleposkar4.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Wlasnie czarny zamawiałam. U skleposkar4.
    Aaha :) to ja u jakiegoś innego, i właśnie mówił mi że na te czarne miesiąc się czeka bo największy napał na nie podobno :) no nic pozostaje mi tylko czekać. Mam nadzieję że wyśle ten fotelik jak obiecal, jak nie to będę go nekac ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Moj doktorek powiedzial, ze absolutnie mam sie nie zgadzac na zadne kleszcze, obracanie dziecka zewnetrznie i tego typu akcje. Powiedzial cyt " my mozemy gadac co chcemy, a w razie tragedii to pani zostanie z chorym dzieckiem, a lekarze umyja rece " ...

Ciesze sie, ze trafilam na takiego lekarza, bo niewielu teraz prawde ci powie lub o wszystkich mozliwych konsekwencjach. Powiedzial mi, ze przy cc w tym wypadku mam pewnosc, ze mala urodzi sie zdrowa, a przy naturalnym, przy takim ulozeniu tej gwarancji nie ma...
    oczywiście że tak, tylko co w przypadku kiedy rozpocznie się akcja porodowa a dziecko będzie już w kanale ? tego się boję najbardziej.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym kanałem, to mam pytanie, jak dziecko jest ułożone pośladkowo albo nóżkami to może wejsc w kanał podczas akcji porodowej ? :D za nim dojadę do szpitala i za nim położą mnie na stół :D No tak mnie to stresuje :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro ide do poloznej i tez musze jej powiedziec ze wole juz to nieszczesne cc niz obracanie dziecka na sile... Bo chyba sie jeszcze nie obrocil i coraz mniej czasu ma :( a nastawialam sie na sn ;/

Megi bedziemy trzymac kciuki zebys jak najdluzej chodzila w dwupaku ;))!

Ale tu sie porobilo hoho :P ja po przeprowadzce od tygodnia, nadal do konca sie nie moge pozbierac ze wszystkim a o nadrabianiu was w ogole nie ma mowy...

A orientuje sie ktoras z was jak to jest z chrztem w polsce? Znaczy jezeli jeden rodzic(w tym wypadku ja:p) nie ma bierzmowania to ksiadz chrztu udzieli bez problemow?

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    ja jutro ide do poloznej i tez musze jej powiedziec ze wole juz to nieszczesne cc niz obracanie dziecka na sile... Bo chyba sie jeszcze nie obrocil i coraz mniej czasu ma :( a nastawialam sie na sn ;/

Ale tu sie porobilo hoho :P ja po przeprowadzce od tygodnia, nadal do konca sie nie moge pozbierac ze wszystkim a o nadrabianiu was w ogole nie ma mowy...

A orientuje sie ktoras z was jak to jest z chrztem w polsce? Znaczy jezeli jeden rodzic(w tym wypadku ja:p) nie ma bierzmowania to ksiadz chrztu udzieli bez problemow?
    Zalezy od księdza. Ale nie wydaje mi sie bynto był problem. Prędzej będzie problem w związku z brakiem ślubu (bo domyślam się że jak nie masz bierzmowania to i ślubu :>) jak będzie głupi ksiądz.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    oczywiście że tak, tylko co w przypadku kiedy rozpocznie się akcja porodowa a dziecko będzie już w kanale ? tego się boję najbardziej.

Ty się nie stresuj Twój ma jeszcze duuuzo czasu by się obrocic :) patrz przykład naszej pechelki :)
    Swoją droga moja koleżanką w zeszłym roku miała dokładnie ten sam termin co Ty :D urodziła 8 stycznia a pierwotnie miała ,zaplanowane CC na 15 grudnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:23

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Wydaje mi sie, ze wtedy tez cc, tylko juz pod pelna narkoza. Az zapytam jutro swojego lekarza, bo zaintrygowalo mnie Twoje pytanie.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk ja tez byłam nastawiona na sn od poczatku ciazy, ale teraz jak wchodzi w gre cc, to zaczelam sie doszukiwać pozytywnych stron tego porodu i w sumie pogodziłam sie z taka opcją :P Jesteś w 35tc to Twój maluszek ma jeszcze z 2 tygodnie na obrót :-) Ja miałam wizytę 5 dni temu i u mnie nadal główka u góry i lekarz nadal nie wyklucza że się nie obróci, ponieważ ma jeszcze miejsce w brzuszku na taki obrót. Więc jeśli w przeciągu 2 tyg nie urodze to na nastepnej wizycie jeszcze bede ciekawa czy czasem nie postanowiła się obrócić :P mimo ze to bedzie juz 38 tc :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:

Wiesz co, z tego co czytam i co mi lekarz powiedzial obracanie zewnetrzne dziecka jest bardzo niebezpieczne i powinien wykonac je bardzo doswiadczony lekarz jesli juz. Ale ponoc juz nie ma wielku takich, ktorzy to potrafia zrobic. Moj lekarz powiedzial mi ze mam sie bronic rekami i nogami przed taka proba obkrecania dziecka. Jest masa powiklan, najczestsze to po prostu uszkodzenie cialka dzieciatka, a pozniej to pekniecie macicy, odklejenie lozyska itd... No mnie osobiscie to wystarczy i w zyciu bym sie na taki " zabieg " nie zgodzila.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ