WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze :)
    cały czas tu o Tobie myślimy i trzymamy kciuki.

Cały czas mnie niepokoi ten uporczywy bol krocza, to uczucie rozpierania i kłucia. Jutro chyba zadzwonie do ginekologa, bo wizyta za 2 tygodnie i 2 dni wiec troche długo by czekać. Myślicie ze moze mi sie szyja skracać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja odstawiłam dzisiaj - tzn. wczoraj wzięłam ostatnią. Brałam od 33 do 36 tygodnia 2x1 i ostatni tydzień tylko jedną.

Pogoda dzisiaj masakra, też cały dzień leżę i nic mi się nie chce. Mała też jakaś leniwa, pewnie będzie szaleć w nocy. Czekam aż mąż wróci z pracy i zrobi obiad :)

Annielica - u mnie w PUE pojawiła się decyzja o zasiłku macierzyńskim, jeszcze bez kwot i dat ale już numer sprawy i data decyzji są :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hahaha tego Ci życzę i żeby Twój opis porodu brzmiał tak:

"Wody mi odeszły, pojechaliśmy do szpitala, zbadali mnie a tu już 9 cm, raz dwa na porodówkę, bóle parte 10 min i po wszystkim :) " :*

ale niestety myślę, że opis walniesz, jak większość z nas na ponad 1000 słów :)
    1000 slow z czego połowa to byly by niecenzuralne przerywniki jezeli byla by to relacja na żywo

Mama-julka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w zaczętym przez belly 9tym miesiacu :P

kwiatakacji, justyna14, Madzisek, Mama-julka, ZieloneOliwki, moniek90 lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck rozmawiałam z mężem przez tel i zaraz jedzie do domu położyć się do łóżka bo wszystko go łamie, gardło boli, z nosa cieknie. Super tego mi brakowało, nie dość że ja się czuję jak wyżygana to jeszcze nad nim trzeba bedzie skakać, a zeby tego było mało to pies ma jakieś rozwolnienie i co pół godziny latam z nią na dwór, już kazałam pawłowi po drodze stoperan kupić.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie temat rzeka ZUS.. U mnie mają jeszcze 5dni na zakończenie postępowania wyjaśniającego. Szef jakieś 3 tygodnie temu był z moimi papierami w oddziale zusu. I nie wiem co dalej.. Mnie jeszcze nie przesluchiwali. Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Poziomka ja odstawiłam dzisiaj - tzn. wczoraj wzięłam ostatnią. Brałam od 33 do 36 tygodnia 2x1 i ostatni tydzień tylko jedną.

Pogoda dzisiaj masakra, też cały dzień leżę i nic mi się nie chce. Mała też jakaś leniwa, pewnie będzie szaleć w nocy. Czekam aż mąż wróci z pracy i zrobi obiad :)

Annielica - u mnie w PUE pojawiła się decyzja o zasiłku macierzyńskim, jeszcze bez kwot i dat ale już numer sprawy i data decyzji są :)

To super. Czyli wszystko pozytywnie ? :) Szybciutko, ale Ty wcześniej podanie składałaś prawda? Ale i tak podobno mają miesiąc od zapłacenia składki za październik więc to dziwne. U mnie nic nie ma. Ale ja składkę jednak obniżam. W tym miesiącu muszę opłacić też poród i dokupić resztę wyprawki a zadłużać się na zus nie będę. Co ma być to będzie.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

No to teraz jestem ciekawa ile w tym prawdy ze odstawienie luteiny moze przyspieszyc poród :P Bo mam tylko jedno porównanie, znajoma po 4 dniach od odstawienia wody jej odeszły 2 tyg przed terminem :P Ale to tylko jeden przypadek jaki znam, no jestem ciekawa czy faktycznie ma to wpływ :P Dawaj znać koniecznie, bo ja sie tylko denerwuje jak to u mnie bedzie :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - czy pozytywnie to nie wiem, bo już słyszałam o przypadkach, że tabelka pojawia sie i znika, bp jednak kontrola. W każdym razie coś się ruszyło.

Poziomka - też się zastanawiam jak to jest z tą luteiną, chociaż my już na takim etapie, że rodzić możemy. Teraz mam zmniejszać magnez brałam 6 tabletek dziennie, mam codziennie brać jedną mniej aż dojdę do zera i już nie brać żadnych 'uspokajaczy' skurczów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Megi mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze :)
    cały czas tu o Tobie myślimy i trzymamy kciuki.

Cały czas mnie niepokoi ten uporczywy bol krocza, to uczucie rozpierania i kłucia. Jutro chyba zadzwonie do ginekologa, bo wizyta za 2 tygodnie i 2 dni wiec troche długo by czekać. Myślicie ze moze mi sie szyja skracać ?
    Mi sie szyjka skracala bez objawow.Pozniej zaczelo mnie bolec krocze ,mialam wrazenie ucisku i klucia i za kazdym razem gdy szlam na kontrole a mialam je co tydzien bylam przekonana,ze sie szyjka skraca ale stalo wszystko w miejscu.Chyba mala sie obnizyla glowka jeszcze bardziej .Do tego bol w pachwinie jak mala sie ruszala az do uda .Teraz przeszly klucia i bol w pachwinie ,nawet ten ucisk na krocze a mala strasznie nisko wiec ja sie radze sie nie sugerowac i jechac sprawdzic .U mnie sie np wyciszylo a u kogos innego to zwiastuny porodu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam wrazenie,ze zaraz sie sypna nasze dziewczyny :) jedna za druga.Moze i u mnie to cisza przed burza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Mi sie szyjka skracala bez objawow.Pozniej zaczelo mnie bolec krocze ,mialam wrazenie ucisku i klucia i za kazdym razem gdy szlam na kontrole a mialam je co tydzien bylam przekonana,ze sie szyjka skraca ale stalo wszystko w miejscu.Chyba mala sie obnizyla glowka jeszcze bardziej .Do tego bol w pachwinie jak mala sie ruszala az do uda .Teraz przeszly klucia i bol w pachwinie ,nawet ten ucisk na krocze a mala strasznie nisko wiec ja sie radze sie nie sugerowac i jechac sprawdzic .U mnie sie np wyciszylo a u kogos innego to zwiastuny porodu .

Dzięki, kurcze mam nadzieje ze to nic takiego ale dziś sie to troche nasiliło, nie ma mowy o podniesieniu nogi w góre, przy zmianie pozycji z lewego boku na prawy boli mocniej wchodzenie po schodach i ogólnie chodzenie sprawia ból. Jedynie jest dobrze jak siedze prosto i się nie kręce.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    A właśnie temat rzeka ZUS.. U mnie mają jeszcze 5dni na zakończenie postępowania wyjaśniającego. Szef jakieś 3 tygodnie temu był z moimi papierami w oddziale zusu. I nie wiem co dalej.. Mnie jeszcze nie przesluchiwali. Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
    u mnie wszystko z zusem ok, miałam niedawno pierwszy przelew za L4. W pierwszej ciąży też prowadzili jakieś postępowanie ale mnie nie wzywali. Szef wszystko załątwił, a potem odczekałam te 30 dni i miałam kase.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u mnie wszystko z zusem ok, miałam niedawno pierwszy przelew za L4. W pierwszej ciąży też prowadzili jakieś postępowanie ale mnie nie wzywali. Szef wszystko załątwił, a potem odczekałam te 30 dni i miałam kase.

Cholera.. To ja urodze zanim cokolwiek dostanę od nich..

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do zusu to u mnie na pue tez juz była tabelka z informacją o dacie decyzji z 02 listopada i uznaniu okresu od 02 do 17 ale bez kwot a teraz z ciekawosci weszłam i tabelka jak była tak jej nie ma więc pewnie cos jeszcze z zakładu pracy będą chcieli.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Annielica - czy pozytywnie to nie wiem, bo już słyszałam o przypadkach, że tabelka pojawia sie i znika, bp jednak kontrola. W każdym razie coś się ruszyło.

Poziomka - też się zastanawiam jak to jest z tą luteiną, chociaż my już na takim etapie, że rodzić możemy. Teraz mam zmniejszać magnez brałam 6 tabletek dziennie, mam codziennie brać jedną mniej aż dojdę do zera i już nie brać żadnych 'uspokajaczy' skurczów.

To trzymam kciuki aby była pozytywna. Chciałabym mieć już z głowy ale muszę poczekać. No niestety z nimi to zawsze jedna wielka niewiadoma.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Wiem, lekarz mi mówił, ze nie ma co powstrzymywać akcji jesli miałaby sie zaczac :P a 38 tydzien to dziecko juz gotowe, Ale dla mnie to stres jak ona tą głowke ma u góry :P za 2tyg mam wizyte decydującą czy bedzie cesarka i jaki termin i chciałabym do niej dotrwać :D A miewasz te skurcze przygotowujące ? Bo u mnie od jakiegoś miesiąca totalnie nic, nawet nie twardnieje mi brzuch po wysiłku. A wczesniej to ciagle mialam :P Więc mam jedną wielką niewiadomą w głowie, kiedy urodze i jak urodze :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Ooo, tez mam tak z "2" :D teraz po kilka razy za dnia,a pare tyg temu to jakies syropy lykalam, bo tygodniami nie moglam do toalety...
    A myslalam ,ze tylko ja sram na raty :)

Pola_27, justyna14 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    A myslalam ,ze tylko ja sram na raty :)

Ja tez :P

maya34 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cze! Dziewczynki jestem po wizycie. Mały waży 2150 <3 przepływy ok, lewej miedniczki wymiar do.cm, tj. dobrze i powinno już być dobrze. Lekarz mówił, że jak problemy z nerkami to właśnie u chłopaków. Zdziwiłam się, że szyjka ma 5cm, dłuższa niż ostatnio. No i cały czas ułożony glowkowo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:24

Madzisek, iNso87, kwiatakacji, pati_zuzia, Dagietka, Matleena, gosia mmr, aannkkaa, Nadulka, ZieloneOliwki, maya34, ania14, moniek90, Klara87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ