Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMegi mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze
cały czas tu o Tobie myślimy i trzymamy kciuki.
Cały czas mnie niepokoi ten uporczywy bol krocza, to uczucie rozpierania i kłucia. Jutro chyba zadzwonie do ginekologa, bo wizyta za 2 tygodnie i 2 dni wiec troche długo by czekać. Myślicie ze moze mi sie szyja skracać ?
-
nick nieaktualnyPoziomka ja odstawiłam dzisiaj - tzn. wczoraj wzięłam ostatnią. Brałam od 33 do 36 tygodnia 2x1 i ostatni tydzień tylko jedną.
Pogoda dzisiaj masakra, też cały dzień leżę i nic mi się nie chce. Mała też jakaś leniwa, pewnie będzie szaleć w nocy. Czekam aż mąż wróci z pracy i zrobi obiad
Annielica - u mnie w PUE pojawiła się decyzja o zasiłku macierzyńskim, jeszcze bez kwot i dat ale już numer sprawy i data decyzji sąPoz!omka. lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:hahaha tego Ci życzę i żeby Twój opis porodu brzmiał tak:
"Wody mi odeszły, pojechaliśmy do szpitala, zbadali mnie a tu już 9 cm, raz dwa na porodówkę, bóle parte 10 min i po wszystkim" :*
ale niestety myślę, że opis walniesz, jak większość z nas na ponad 1000 słówMama-julka lubi tę wiadomość
-
Fuck rozmawiałam z mężem przez tel i zaraz jedzie do domu położyć się do łóżka bo wszystko go łamie, gardło boli, z nosa cieknie. Super tego mi brakowało, nie dość że ja się czuję jak wyżygana to jeszcze nad nim trzeba bedzie skakać, a zeby tego było mało to pies ma jakieś rozwolnienie i co pół godziny latam z nią na dwór, już kazałam pawłowi po drodze stoperan kupić.
-
nick nieaktualnyA właśnie temat rzeka ZUS.. U mnie mają jeszcze 5dni na zakończenie postępowania wyjaśniającego. Szef jakieś 3 tygodnie temu był z moimi papierami w oddziale zusu. I nie wiem co dalej.. Mnie jeszcze nie przesluchiwali. Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Poziomka ja odstawiłam dzisiaj - tzn. wczoraj wzięłam ostatnią. Brałam od 33 do 36 tygodnia 2x1 i ostatni tydzień tylko jedną.
Pogoda dzisiaj masakra, też cały dzień leżę i nic mi się nie chce. Mała też jakaś leniwa, pewnie będzie szaleć w nocy. Czekam aż mąż wróci z pracy i zrobi obiad
Annielica - u mnie w PUE pojawiła się decyzja o zasiłku macierzyńskim, jeszcze bez kwot i dat ale już numer sprawy i data decyzji są
To super. Czyli wszystko pozytywnie ?Szybciutko, ale Ty wcześniej podanie składałaś prawda? Ale i tak podobno mają miesiąc od zapłacenia składki za październik więc to dziwne. U mnie nic nie ma. Ale ja składkę jednak obniżam. W tym miesiącu muszę opłacić też poród i dokupić resztę wyprawki a zadłużać się na zus nie będę. Co ma być to będzie.
-
kwiatakacji wrote:Poziomka ja odstawiłam dzisiaj - tzn. wczoraj wzięłam ostatnią. Brałam od 33 do 36 tygodnia 2x1 i ostatni tydzień tylko jedną.
Annielica - u mnie w PUE pojawiła się decyzja o zasiłku macierzyńskim, jeszcze bez kwot i dat ale już numer sprawy i data decyzji sąBo mam tylko jedno porównanie, znajoma po 4 dniach od odstawienia wody jej odeszły 2 tyg przed terminem
Ale to tylko jeden przypadek jaki znam, no jestem ciekawa czy faktycznie ma to wpływ
Dawaj znać koniecznie, bo ja sie tylko denerwuje jak to u mnie bedzie
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyAnnielica - czy pozytywnie to nie wiem, bo już słyszałam o przypadkach, że tabelka pojawia sie i znika, bp jednak kontrola. W każdym razie coś się ruszyło.
Poziomka - też się zastanawiam jak to jest z tą luteiną, chociaż my już na takim etapie, że rodzić możemy. Teraz mam zmniejszać magnez brałam 6 tabletek dziennie, mam codziennie brać jedną mniej aż dojdę do zera i już nie brać żadnych 'uspokajaczy' skurczów. -
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Megi mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze
cały czas tu o Tobie myślimy i trzymamy kciuki.
Cały czas mnie niepokoi ten uporczywy bol krocza, to uczucie rozpierania i kłucia. Jutro chyba zadzwonie do ginekologa, bo wizyta za 2 tygodnie i 2 dni wiec troche długo by czekać. Myślicie ze moze mi sie szyja skracać ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymaya34 wrote:Mi sie szyjka skracala bez objawow.Pozniej zaczelo mnie bolec krocze ,mialam wrazenie ucisku i klucia i za kazdym razem gdy szlam na kontrole a mialam je co tydzien bylam przekonana,ze sie szyjka skraca ale stalo wszystko w miejscu.Chyba mala sie obnizyla glowka jeszcze bardziej .Do tego bol w pachwinie jak mala sie ruszala az do uda .Teraz przeszly klucia i bol w pachwinie ,nawet ten ucisk na krocze a mala strasznie nisko wiec ja sie radze sie nie sugerowac i jechac sprawdzic .U mnie sie np wyciszylo a u kogos innego to zwiastuny porodu .
Dzięki, kurcze mam nadzieje ze to nic takiego ale dziś sie to troche nasiliło, nie ma mowy o podniesieniu nogi w góre, przy zmianie pozycji z lewego boku na prawy boli mocniej wchodzenie po schodach i ogólnie chodzenie sprawia ból. Jedynie jest dobrze jak siedze prosto i się nie kręce.
-
myszata92 wrote:A właśnie temat rzeka ZUS.. U mnie mają jeszcze 5dni na zakończenie postępowania wyjaśniającego. Szef jakieś 3 tygodnie temu był z moimi papierami w oddziale zusu. I nie wiem co dalej.. Mnie jeszcze nie przesluchiwali. Któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
kwiatakacji lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:u mnie wszystko z zusem ok, miałam niedawno pierwszy przelew za L4. W pierwszej ciąży też prowadzili jakieś postępowanie ale mnie nie wzywali. Szef wszystko załątwił, a potem odczekałam te 30 dni i miałam kase.
Cholera.. To ja urodze zanim cokolwiek dostanę od nich.. -
Dziewczyny co do zusu to u mnie na pue tez juz była tabelka z informacją o dacie decyzji z 02 listopada i uznaniu okresu od 02 do 17 ale bez kwot a teraz z ciekawosci weszłam i tabelka jak była tak jej nie ma więc pewnie cos jeszcze z zakładu pracy będą chcieli.
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Annielica - czy pozytywnie to nie wiem, bo już słyszałam o przypadkach, że tabelka pojawia sie i znika, bp jednak kontrola. W każdym razie coś się ruszyło.
Poziomka - też się zastanawiam jak to jest z tą luteiną, chociaż my już na takim etapie, że rodzić możemy. Teraz mam zmniejszać magnez brałam 6 tabletek dziennie, mam codziennie brać jedną mniej aż dojdę do zera i już nie brać żadnych 'uspokajaczy' skurczów.
To trzymam kciuki aby była pozytywna. Chciałabym mieć już z głowy ale muszę poczekać. No niestety z nimi to zawsze jedna wielka niewiadoma. -
kwiatakacji wrote:Annielica - czy pozytywnie to nie wiem, bo już słyszałam o przypadkach, że tabelka pojawia sie i znika, bp jednak kontrola. W każdym razie coś się ruszyło.
Poziomka - też się zastanawiam jak to jest z tą luteiną, chociaż my już na takim etapie, że rodzić możemy. Teraz mam zmniejszać magnez brałam 6 tabletek dziennie, mam codziennie brać jedną mniej aż dojdę do zera i już nie brać żadnych 'uspokajaczy' skurczów.a 38 tydzien to dziecko juz gotowe, Ale dla mnie to stres jak ona tą głowke ma u góry
za 2tyg mam wizyte decydującą czy bedzie cesarka i jaki termin i chciałabym do niej dotrwać
A miewasz te skurcze przygotowujące ? Bo u mnie od jakiegoś miesiąca totalnie nic, nawet nie twardnieje mi brzuch po wysiłku. A wczesniej to ciagle mialam
Więc mam jedną wielką niewiadomą w głowie, kiedy urodze i jak urodze
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCze! Dziewczynki jestem po wizycie. Mały waży 2150
przepływy ok, lewej miedniczki wymiar do.cm, tj. dobrze i powinno już być dobrze. Lekarz mówił, że jak problemy z nerkami to właśnie u chłopaków. Zdziwiłam się, że szyjka ma 5cm, dłuższa niż ostatnio. No i cały czas ułożony glowkowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:24
Madzisek, iNso87, kwiatakacji, pati_zuzia, Dagietka, Matleena, gosia mmr, aannkkaa, Nadulka, ZieloneOliwki, maya34, ania14, moniek90, Klara87 lubią tę wiadomość