Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem juz w koncu w domu,wy sracie na raty a ja od poczatku co zjem to lece na kibelek:p szczegolnie rano,takze sram czasem na 10rat:pp az moja Mama zauwazyla to tez,bo kiedy u Niej z rana nie jestem to zjem sniadanie i za moment..lece:p
Kurde glowa mnie boli;/ cisnienie jakby mi sie podnioslo,a kurde jak swoje u gina mierzylam to mialam normalne;/ a juz mnie wtedy bolala i do teraz,moze to stres jakis i zdeberwowalam sie tym tetnem Malej. -
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Dzięki, kurcze mam nadzieje ze to nic takiego ale dziś sie to troche nasiliło, nie ma mowy o podniesieniu nogi w góre, przy zmianie pozycji z lewego boku na prawy boli mocniej wchodzenie po schodach i ogólnie chodzenie sprawia ból. Jedynie jest dobrze jak siedze prosto i się nie kręce.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też na raty ostatnio
Poziomka - mi brzuch twardnieje cały czas więc jestem przyzwyczajona. Ostatnio mnie pobolewa w nocy - nie wiem czy to skurcze czy nie ale ból mnie budzi, jak zmienię pozycję albo pójdę na siku to przestaje. No i ja mam tą rwę kulszową, więc nie wiem w sumie co mnie boli, bo ciągle coś. Czuję się ciężka, obolała i zmęczona.
A jeszcze mąż sprawdził dzisiaj, że dopisali mnie do jego ubezpieczenia od marca i nie dostanę tego tysiąca za urodzenie dziecka jeżeli urodzi się przed grudniemwięc niech mała wyskakuje szybciej żebym się nie męczyła albo 1 grudnia żeby kaska była. Terminowy 30 listopad mi nie pasuje
-
Mnie pobolewa jak mnie mała ugniata w nocy , albo pecherz pełen
a tak to cisza i spokój na poród sie nie zanosi
Jak to jest z tym 1000? gdzie to się załatwia? Jak zaszłam w ciaze to pracowałam na czarno, więc jako bezrobotna (zarejestrowana) tez powinno mnie to dotyczyćAlicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Myszata musiala bys sie albo zarejestrować przez internet na tej platformie pue ale i tak w ciagu 7 dni trzeba isc do zusu zeby potwierdzic dane i dopiero wtedy platforma jest aktywna, albo bezposrednio udac sie odrazu do zusu i oni ci tam konto założą
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Ja też na raty ostatnio
Poziomka - mi brzuch twardnieje cały czas więc jestem przyzwyczajona. Ostatnio mnie pobolewa w nocy - nie wiem czy to skurcze czy nie ale ból mnie budzi, jak zmienię pozycję albo pójdę na siku to przestaje. No i ja mam tą rwę kulszową, więc nie wiem w sumie co mnie boli, bo ciągle coś. Czuję się ciężka, obolała i zmęczona.
A jeszcze mąż sprawdził dzisiaj, że dopisali mnie do jego ubezpieczenia od marca i nie dostanę tego tysiąca za urodzenie dziecka jeżeli urodzi się przed grudniemwięc niech mała wyskakuje szybciej żebym się nie męczyła albo 1 grudnia żeby kaska była. Terminowy 30 listopad mi nie pasuje
A o jaki tysiąc konkretnie chodzi? -
nick nieaktualnystars2345 wrote:Annielica a co bierzesz dla siebie do kliniki, bo dla dziecka wiem ze nic nie trzeba.
Tak dla maleństwa wszystko dają. Dla siebie biorę: 2 koszule do karmienia, szlafrok, 2 opakowania podkładów poporodowych, podkłady higieniczne na łóżko, laktator i butelkę, nakładki silikonowe na sutki, krem na sutki, kapcie, klapki pod prysznic, skarpetki, 2 opakowania majtek poporodowych, 2 staniki do karmienia, wkładki laktacyjne (ale nie całe opakowanie bo bez sensu), 2 ręczniki (bo kazali) no i kosmetyki ale tych jeszcze nie kupiłam bo chcę te małe opakowania kupić w rossmanie. A bierzesz pokój jednoosobowy? Bo ja nie, bo jak sobie policzyłąm ile będzie to kosztować to drugi poród mi wyszedł.stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 24 dni do terminu
A co do szarego mydła, to ja już kupiłam sobie mydło w płynie biały jeleń, jest hipoalergiczne, więc zamiast standardowego płynu pod prysznic, takie sobie sprawiłam właśnieA do higieny intymnej mam lactacyd, jak dla mnie najlepszy.
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Wiecie co, masakra jakas z tym naszym wozkiem, mąż pojechał do tego sklepu gdzie zamowilismy i facet wogole jakis nie ogarnięty mówi że nie ma tego wózka i on nie wie kiedy będzie , zadzwonił gdzieś tam i potem coś zaczal sciemniac że jakis inny wózek mogą mu wysłać wogole WTF... Fotelika też nie ma o też nie wie kiedy będzie... Mąż się wkurwil zabrał zaliczkę i zamowilam na allegro ten wózek no ale też trzeba czekac bo ponoć nie nadazaja z produkcja.
Takze coś czuje że Antek się urodzi a wózka nie będziekij z wózkiem bo na spacer o tak od razu nie pojde ale fotelik się przyda...
Tyle że ten sprzedawca z allegro obiecał że fotelik mi od razu wyśle bo wzielismy nie z kompletu fotelik.
Zrezygnowalam jednak z tego besafe i wzielam maxicosi cabriofix mam nadzieję że dobry wybórno i że faktycznie przyjdzie w tym tyg
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:A co Ty za wózek zamowiłaś? I co to za sklep w ogóle? Jak można tak klientów okłamywać? Tragedia
a wózek riko brano gościu mówił że duży popyt teraz na niego. Ok no ale tamten gościu pojechał po bandzie. Miał zamówić nam wózek riko brano i fotelik besaafe. I a i jednego ani drugiego od 5 tyg i w dodatku facet nic nie umie sensownego powiedzieć... I teraz antus jest bez wózka
-
nick nieaktualnyKochane staram sie Was podczytywac, ale ciezko wszystko spamietac...wiec mam nadzieje ze u Was wszystko wporzadku
pchelkaa Ty za 2 dni bedziesz tulic swoje malenstwo, 3mam kciuki za Was
Zasmarkanym zycze szybkiego powrotu do zdrowka:*
My lezymy caly czas, wyniki sa ok, dostaje zelazo i antybiotyk zeby zadna infekcja sie nie wdala. Maly spokojniutki prawie sie nie kreci. Wody leja soe tak z 3-4 razy w ciagu dnia. 2 zastrzyk sterydow dostalam wiec od jutra bedziemy czekac na rozwoj sytuacji. Maz nas oddwiedzil i musial do pracy jechac ale tych kilka godzin wspolnych bardzo poprawilo mi nastroj, juz sie tak nie boje
Pozdrawiam Was kochane i dziekuje za Wasze wsparcie:*
Madzisek, pati_zuzia, kwiatakacji, Mama-julka, annielica, Ola_45, Nadulka, ZieloneOliwki, Matleena, maya34, iNso87, Hashija, emilka24, moniek90, Dżulia, Moniusia89, Klara87 lubią tę wiadomość