X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w koncu w domu,wy sracie na raty a ja od poczatku co zjem to lece na kibelek:p szczegolnie rano,takze sram czasem na 10rat:pp az moja Mama zauwazyla to tez,bo kiedy u Niej z rana nie jestem to zjem sniadanie i za moment..lece:p

Kurde glowa mnie boli;/ cisnienie jakby mi sie podnioslo,a kurde jak swoje u gina mierzylam to mialam normalne;/ a juz mnie wtedy bolala i do teraz,moze to stres jakis i zdeberwowalam sie tym tetnem Malej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Dzięki, kurcze mam nadzieje ze to nic takiego ale dziś sie to troche nasiliło, nie ma mowy o podniesieniu nogi w góre, przy zmianie pozycji z lewego boku na prawy boli mocniej wchodzenie po schodach i ogólnie chodzenie sprawia ból. Jedynie jest dobrze jak siedze prosto i się nie kręce.
    A moze ci sie spojenie rozchodzi .Pare dziewczyn z forum mialo ten problem moze ktoras napisze jakie miala objawy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak dziala to pue, wymagana jest jakaś osobista wizyta w swoim oddziale ZUS żebym tam mogła zerknąć sprawdzić co i jak online?

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:00

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata ja też mam u pracodawcy kontrolę z ZUS. Odezwij się na priv :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na raty ostatnio :)

Poziomka - mi brzuch twardnieje cały czas więc jestem przyzwyczajona. Ostatnio mnie pobolewa w nocy - nie wiem czy to skurcze czy nie ale ból mnie budzi, jak zmienię pozycję albo pójdę na siku to przestaje. No i ja mam tą rwę kulszową, więc nie wiem w sumie co mnie boli, bo ciągle coś. Czuję się ciężka, obolała i zmęczona.

A jeszcze mąż sprawdził dzisiaj, że dopisali mnie do jego ubezpieczenia od marca i nie dostanę tego tysiąca za urodzenie dziecka jeżeli urodzi się przed grudniem :/ więc niech mała wyskakuje szybciej żebym się nie męczyła albo 1 grudnia żeby kaska była. Terminowy 30 listopad mi nie pasuje :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa jak mnie mała ugniata w nocy , albo pecherz pełen :P a tak to cisza i spokój na poród sie nie zanosi :P
    Jak to jest z tym 1000? gdzie to się załatwia? Jak zaszłam w ciaze to pracowałam na czarno, więc jako bezrobotna (zarejestrowana) tez powinno mnie to dotyczyć :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata musiala bys sie albo zarejestrować przez internet na tej platformie pue ale i tak w ciagu 7 dni trzeba isc do zusu zeby potwierdzic dane i dopiero wtedy platforma jest aktywna, albo bezposrednio udac sie odrazu do zusu i oni ci tam konto założą

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też na raty ostatnio :)

Poziomka - mi brzuch twardnieje cały czas więc jestem przyzwyczajona. Ostatnio mnie pobolewa w nocy - nie wiem czy to skurcze czy nie ale ból mnie budzi, jak zmienię pozycję albo pójdę na siku to przestaje. No i ja mam tą rwę kulszową, więc nie wiem w sumie co mnie boli, bo ciągle coś. Czuję się ciężka, obolała i zmęczona.

A jeszcze mąż sprawdził dzisiaj, że dopisali mnie do jego ubezpieczenia od marca i nie dostanę tego tysiąca za urodzenie dziecka jeżeli urodzi się przed grudniem :/ więc niech mała wyskakuje szybciej żebym się nie męczyła albo 1 grudnia żeby kaska była. Terminowy 30 listopad mi nie pasuje :)

A o jaki tysiąc konkretnie chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Annielica a co bierzesz dla siebie do kliniki, bo dla dziecka wiem ze nic nie trzeba.

Tak dla maleństwa wszystko dają. Dla siebie biorę: 2 koszule do karmienia, szlafrok, 2 opakowania podkładów poporodowych, podkłady higieniczne na łóżko, laktator i butelkę, nakładki silikonowe na sutki, krem na sutki, kapcie, klapki pod prysznic, skarpetki, 2 opakowania majtek poporodowych, 2 staniki do karmienia, wkładki laktacyjne (ale nie całe opakowanie bo bez sensu), 2 ręczniki (bo kazali) no i kosmetyki ale tych jeszcze nie kupiłam bo chcę te małe opakowania kupić w rossmanie. A bierzesz pokój jednoosobowy? Bo ja nie, bo jak sobie policzyłąm ile będzie to kosztować to drugi poród mi wyszedł.

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mówię o 1000 z ubezpieczenia grupowego w PZU.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24 dni do terminu :P
    A co do szarego mydła, to ja już kupiłam sobie mydło w płynie biały jeleń, jest hipoalergiczne, więc zamiast standardowego płynu pod prysznic, takie sobie sprawiłam właśnie :P A do higieny intymnej mam lactacyd, jak dla mnie najlepszy. :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, masakra jakas z tym naszym wozkiem, mąż pojechał do tego sklepu gdzie zamowilismy i facet wogole jakis nie ogarnięty mówi że nie ma tego wózka i on nie wie kiedy będzie , zadzwonił gdzieś tam i potem coś zaczal sciemniac że jakis inny wózek mogą mu wysłać wogole WTF... Fotelika też nie ma o też nie wie kiedy będzie... Mąż się wkurwil zabrał zaliczkę i zamowilam na allegro ten wózek no ale też trzeba czekac bo ponoć nie nadazaja z produkcja.
    Takze coś czuje że Antek się urodzi a wózka nie będzie :P kij z wózkiem bo na spacer o tak od razu nie pojde ale fotelik się przyda...
    Tyle że ten sprzedawca z allegro obiecał że fotelik mi od razu wyśle bo wzielismy nie z kompletu fotelik.
    Zrezygnowalam jednak z tego besafe i wzielam maxicosi cabriofix mam nadzieję że dobry wybór ;) no i że faktycznie przyjdzie w tym tyg :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 00:09

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - julka no to już kawał chłopa z Twojego małego bąbla.:D
    Nie pamietam teraz która z was pisała ze rozchodzi sie spojenie łonowe, jestem bardzo ciekawa jakie objawy są

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A co Ty za wózek zamowiłaś? I co to za sklep w ogóle? Jak można tak klientów okłamywać? Tragedia :/
    No dokładnie. Wiesz ją rozumiem że nie nadazaja z produkcja ale facet z allegro z którym dziś gadalam normalnie że mna rozmawial, dzwonił do producenta by się dowiedzieć ile mniej więcej będę czekać itp a tamten masakra jakiś czosnek totalny... Szkoda mimbo stracilismy 5 tyg bo tyle czekalismy u tamtego faceta :/ a wózek riko brano gościu mówił że duży popyt teraz na niego. Ok no ale tamten gościu pojechał po bandzie. Miał zamówić nam wózek riko brano i fotelik besaafe. I a i jednego ani drugiego od 5 tyg i w dodatku facet nic nie umie sensownego powiedzieć... I teraz antus jest bez wózka :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staram sie Was podczytywac, ale ciezko wszystko spamietac...wiec mam nadzieje ze u Was wszystko wporzadku :) pchelkaa Ty za 2 dni bedziesz tulic swoje malenstwo, 3mam kciuki za Was :)
    Zasmarkanym zycze szybkiego powrotu do zdrowka:*
    My lezymy caly czas, wyniki sa ok, dostaje zelazo i antybiotyk zeby zadna infekcja sie nie wdala. Maly spokojniutki prawie sie nie kreci. Wody leja soe tak z 3-4 razy w ciagu dnia. 2 zastrzyk sterydow dostalam wiec od jutra bedziemy czekac na rozwoj sytuacji. Maz nas oddwiedzil i musial do pracy jechac ale tych kilka godzin wspolnych bardzo poprawilo mi nastroj, juz sie tak nie boje ;)

Pozdrawiam Was kochane i dziekuje za Wasze wsparcie:*

Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_45, Nadulka, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, iNso87, Hashija, emilka24, moniek90, Dżulia, Moniusia89, Klara87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ