Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje się po wizycie. Szłam tam z wielkimi obawami, bo śniło mi się ze z córki wyszedł synek. Ale doktor rozwiał moje obawy i będzie córa
Wszystko okej, jeszcze na porodowke się nie wybieramy. Moje dziecię będzie malutkie. Ma tylko 1920 g.
Nadulka, Mama-julka, Acikk, maya34, Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, Pola_27, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoziomka moja teściowa raz rodziła posladkowo.
Mnk, o chrzcie już tu kiedyś była dyskusja. Mmmm, nie pamiętam czy stanęło na tym, że zależy od parafii. Ale ogólnie to - dziecko niczemu nie jest winne, np. nasz syn miał chrzest nim my wzięliśmy ślub kościelny. -
Mama-julka, mozna rodzic posladkowo lekarz mi mowil o tym, ale jesli to jest kolejna ciąża, bo w moim przypadku to pierwsza, więc tylko cc wchodzi w grę
A obracanie dziecka przez brzuch to juz stare metody ponoć, bardzo nie przyjemne i się tego nie stosuje
No jestem ciekawa czy moje dzieciątko jeszcze się obróci, czy powinnam sie juz nastawiać ze na 100% ta cesarka
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Mama-julka wrote:Poziomka moja teściowa raz rodziła posladkowo.
Mnk, o chrzcie już tu kiedyś była dyskusja. Mmmm, nie pamiętam czy stanęło na tym, że zależy od parafii. Ale ogólnie to - dziecko niczemu nie jest winne, np. nasz syn miał chrzest nim my wzięliśmy ślub kościelny.
Mi się wydaje że właśnie stanęło w zależności od parafii, mnk musisz się dowiedzieć jak jest u Ciebie -
my już po wizycie, wyniki krwi super, mocz super, pobrany wymaz z pochwy, do odbioru w poniedziałek, szyjka ok 2 cm, rozwarcie na niecałe 2 cm
mam najbliższe 2 tyg się oszczędzać i więcej leżeć niż chodzić, żeby do 36 tyg dotrwać a potem mogę rodzić
Trochę się przeraziłam, bo torba nie spakowana, ale z drugiej strony myślę sobie, że jeszcze 2 cm i będę mogła prosić o znieczulenie, a przy pierwszym porodzie zanim doszłam do 4 cm to już myślałam, że umrę z bólu, także teraz na pewno będzie szybciej
Kolejna wizyta 30.11.15 jeśli dochodzęginek na urlopie do 26.11 więc przed 26 ściskam uda jak mogę!
Acikk, Mama-julka, Nadulka, maya34, Madzisek, kwiatakacji, Matleena, pati_zuzia, Pola_27, Karola1990, moniek90, Klara87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyPoziomka, Pola, moja znajoma miała dziecko ułożone właśnie pośladkowo i nie dotrwała do terminu CC. Zaczęła się akcja, dziecko było w kanale rodnym musieli wyciągać kleszczowo bo nie było już innej możliwości. Tyle tylko, że był to jej drugi poród, podobno łatwiej. Na szczęście nic się nie stało, chłopiec ma teraz 5 lat;)
Natomiast znajoma rodziła w sierpniu br, do ostatniej chwili praktycznie była mała ułożona pośladkowo, obróciła się na 5 dni przed CC
Można rodzić pośladkowo, ale nie zaleca się bo nie dość że można zrobić krzywdę dziecku to jak już pisałam- można rozewrzeć kanał rodny.
A na obracanie dziecka w szpitalu trzeba się zgodzić. Ja na pewno się nie zgodzę.
edit: a swoją drogą Poziomka to późno będziesz miała ustalany ten termin. Teraz masz 36+6, to za dwa tygodnie będzie 38+6 a w 39 już CC jest zazwyczaj wykonywane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:38
-
justyna14 wrote:my już po wizycie, wyniki krwi super, mocz super, pobrany wymaz z pochwy, do odbioru w poniedziałek, szyjka ok 2 cm, rozwarcie na niecałe 2 cm
mam najbliższe 2 tyg się oszczędzać i więcej leżeć niż chodzić, żeby do 36 tyg dotrwać a potem mogę rodzić
Trochę się przeraziłam, bo torba nie spakowana, ale z drugiej strony myślę sobie, że jeszcze 2 cm i będę mogła prosić o znieczulenie, a przy pierwszym porodzie zanim doszłam do 4 cm to już myślałam, że umrę z bólu, także teraz na pewno będzie szybciej
Kolejna wizyta 30.11.15 jeśli dochodzęginek na urlopie do 26.11 więc przed 26 ściskam uda jak mogę!
Supera jaka duza już Polusia? To pewnie będziesz mieć poród jak ta listopadowka
-
ZieloneOliwki teraz mnie zestresowałaś
mam nadzieję że u mnie tak się nie skończy
To moja pierwsza ciąża więc chciałabym nie zakończyć jej traumą
tym bardziej ze odstawiam tą luteinę, oby się nic nie ruszyło szybciej
No tez myslałam że szybciej lekarz zleci cc, a ustalił na termin porodu 3 grudnia, mówił że może kilka dni wcześniej. Od czwartku bede wyczekiwać po odstawieniu luteiny czy nic sie nie zadziejeOgólnie moja mała wagowo teraz z 2500 ma, i przez jej wage termin by wypadał tydzien pozniej, to może tez tym sie kieruje lekarz, ze ona drobna to moze dłuzej posiedzi w brzuszku i nie ma potrzeby szybciej robic tego cc, sama nie wiem
Boje się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:41
Alicja.
-
Acikk wrote:Super
a jaka duza już Polusia? To pewnie będziesz mieć poród jak ta listopadowka
edit: a ja przez 3 tyg przytyła 1,8 kg, więc całkiem ok jak na ten etap ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:37
Nadulka, pati_zuzia lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Tak, lekarz mówił żeby od razu jechać jak coś sie zacznie dziać
mówił że najwyżej mnie wypuszcza do domu jesli to nie bedzie akcja porodowa
Ale ja i tak się bardzo boje jak ona ułożona pośladkowo, tym bardziej ze to moja pierwsza ciąża a tu takie komplikacje
Alicja.
-
Madzisek wrote:Justyna czyli teoria o porodzie zaraz po chorobie w twoim przypadku prawie potwierdzona
Ciekawe jak to bedzie ze mna i Acikk
Ja nie mam fotelika Antek musi czekac bo co w bagażniku go przywioze?
justyna14, mnk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoziomka, termin porodu na 3 grudnia masz z OM?
Mi lekarz powiedział że jeśli się nie obróci to ustalamy termin CC na 7-10 dni przed terminem z OM.
Chrzest zależy od parafii, w parafii mężą trzeba duuużo posmarować żeby dziecko miało chrzest bez ślubu.A ile się nasłuchać trzeba, o mamo.
-
ZieloneOliwki wrote:Poziomka, termin porodu na 3 grudnia masz z OM?
Mi lekarz powiedział że jeśli się nie obróci to ustalamy termin CC na 7-10 dni przed terminem z OM.
Chrzest zależy od parafii, w parafii mężą trzeba duuużo posmarować żeby dziecko miało chrzest bez ślubu.A ile się nasłuchać trzeba, o mamo.
Nawet mnie nie wkurzaj. A jak się posmaruje to ochrzcza??? I będą pierdolic o moralności i życiu bez ślubu. Ale ochrzcza za odpowiednią opłatą... Co z patologia... -
do chrztu wystarczy, że jedno z rodziców jest wierzące i praktykujące, brak ślubu nie jest przeciwwskazaniem. Jedyna sytuacja kiedy ksiądz może odmówić, to wtedy kiedy, żadne z rodziców nie wierzy i nie praktukuje bo to oznacza, że dziecko nie ma szans na wychowanie się w wierze.
hala123 lubi tę wiadomość
7w3d 💔