Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pchelkaa wrote:Dziewczyny na obrocenie dzidzie maja jeszcze czas, chociaz powiem ze sama sie stresowalam jeszcze 2 tyg temu co to bedzie jesli nie fiknie glowka w dol, ale na szczescie udalo sie:-)
Dzisiejszym wizytujacym gratuluje, a Tobie Justyna zazdroszcze rozwarcia
Mnie dzis brzuch znowu boli i czysci mnie na ratyale wyprawke mamy juz cala, tylko zastanawiam sid czy nie za malo mam tych duzych podpasek poporodowych. Mam jedna paczke czyli 7, a podkladow na lozko mam 10. Chyba dokupie te wkladki, niby maz bedzie mogl dokupic jak trzeba bedzie ale moge krwawic tak ze trzeba bedzie na JUŻ.
Bralam prysznic, tak sie relaksowalam i nagle mysl: a co jesli wody by mi teraz odeszly?? Nawet bym nie zauwazyla chyba. Czy cos sie czuje przy odejsciu wod? Bol? Albo uczucie jak przy oddawaniu moczu tylko zatrzymac tego nie mozna?
Ale mnie w krzyzu napieprza, ledwo wstaje z lozka. Juz sama nie wiem czy lepiej jak leze czy jak chodze.
Mowie mezowi ze mnie brzuch boli, on podekscytowany ze to moze juz porod i mowi powaznie: sprawdzic Ci czy masz rozwarcie?
Hahahaha
Też się cieszę, że jest już małe rozwarcie, zawsze to ciut mnie bólu na raz
edit: a mój mąż się przestraszył, że już niecałe 2 cm rozwarciachyba nie był świadom, że to już niedługo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:06
mnk lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
No mnie straszyla polozna ze jak okaze sie ze marcel teraz jest duzy to beda wywolywac...
Brata mojego tez wywolywali bo gowniarz jakby mogl to i by jeszcze pewnie z rok sie przetrzymal:D
A ze mna zas jak byla w ciazy to lekarka ja nastraszyla ze nie musi sie juz przejmowac bo plod obumarty. I zmienila lekarza, a sie strachu najadla ze az przykro -
Ja kupiłam jedną paczke z bella mama, a dwie paczki z canpolu i te z canpolu wydają mi się lepsze, mają pasek z klejem a te z belli nie mają, i są szersze , wydają sie bezpieczniejsze
No mam nadzieje ze ta luteina nie bedzie zadnym wyznacznikiem porodu
justyna14 lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
mnk wrote:No mnie straszyla polozna ze jak okaze sie ze marcel teraz jest duzy to beda wywolywac...
Brata mojego tez wywolywali bo gowniarz jakby mogl to i by jeszcze pewnie z rok sie przetrzymal:D
A ze mna zas jak byla w ciazy to lekarka ja nastraszyla ze nie musi sie juz przejmowac bo plod obumarty. I zmienila lekarza, a sie strachu najadla ze az przykro7w3d 💔 -
Poz!omka. wrote:Ja kupiłam jedną paczke z bella mama, a dwie paczki z canpolu i te z canpolu wydają mi się lepsze, mają pasek z klejem a te z belli nie mają, i są szersze , wydają sie bezpieczniejsze
No mam nadzieje ze ta luteina nie bedzie zadnym wyznacznikiem porodu
7w3d 💔 -
Tu masz link - http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/788, a zaraz wrzuve fotke rzeczywistego obrazu
bardziej mi sie kojarzą z podpaską niz z waciakiem
gdzieś trafiłam kiedyś na bloga gdzie były porównane te dwa podkłady i ponoć jak złą stroną włoży się te belli to przesiąkają a wyglądają jakby były dwustronne
Alicja.
-
nick nieaktualnyPchelkaa mi odeszły wody jednym chlustem, a potem jeszcze się sączyły przez godzinę. Także wiesz, jakbyś się moczyla w wannie niewiadomo ile, to może byś nie wiedziała
U mnie wkrótce zaczęły się bóle.
Ps. Może Twój mąż pomylił się z powołaniem, jak taki chętny do sprawdzania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelka mi jak pekl pecherz to slyszalam takie glosne puuuffffffff jakbys przebila balon. Skurcze w tym samym momencie staly sie duzo silniejsze. Ale u mnie wody spektakularnie nie odeszly.
Justyna jak dla mnie te z canpolu sa okropne. Niby cienkie, duze i przyklejane, ale zdecydowanie bardziej odpowiadaly mi te z bella mama. Byly bardziej przewiewne i mimo wszystko lepiej mi sie chodzilo w tych wielkich pampersach tak od razu po porodzie. Ale to tylko moje odczuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Jak gigantyczna podpaska
z tym ze podpaski są 'grubsze'
Ja jeszcze nie zakupiłam więc chętnie się dowiem jakie są za i przeciw -
Ja kupiłam te dwa rodzaje zeby sobie wypróbować, jeśli faktycznie te z belli sa bardziej oddychające to nadadzą sie na sam początek a te z canpolu na pozniej albo na odwrót
Ale generalnie wychodzac ze szpitala czułabym sie pewniej mając te z canpolu ze nic mi nie przeleci
Alicja.