WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny na obrocenie dzidzie maja jeszcze czas, chociaz powiem ze sama sie stresowalam jeszcze 2 tyg temu co to bedzie jesli nie fiknie glowka w dol, ale na szczescie udalo sie:-)
    Dzisiejszym wizytujacym gratuluje, a Tobie Justyna zazdroszcze rozwarcia :-D
    Mnie dzis brzuch znowu boli i czysci mnie na raty ;-) ale wyprawke mamy juz cala, tylko zastanawiam sid czy nie za malo mam tych duzych podpasek poporodowych. Mam jedna paczke czyli 7, a podkladow na lozko mam 10. Chyba dokupie te wkladki, niby maz bedzie mogl dokupic jak trzeba bedzie ale moge krwawic tak ze trzeba bedzie na JUŻ.
    Bralam prysznic, tak sie relaksowalam i nagle mysl: a co jesli wody by mi teraz odeszly?? Nawet bym nie zauwazyla chyba. Czy cos sie czuje przy odejsciu wod? Bol? Albo uczucie jak przy oddawaniu moczu tylko zatrzymac tego nie mozna?

Ale mnie w krzyzu napieprza, ledwo wstaje z lozka. Juz sama nie wiem czy lepiej jak leze czy jak chodze.

Mowie mezowi ze mnie brzuch boli, on podekscytowany ze to moze juz porod i mowi powaznie: sprawdzic Ci czy masz rozwarcie?
    Hahahaha :-D
    tych wielkich podpasek bella mama to 2-3 paczki na początek warto mieć, bo idą , potem ja przeszłam na mniejsze też z firmy belly takie waciaki, ale już ze skrzydełkami i nie takie wielorne.Wieć możesz i mniejsze sobie zakupić, komfort zupełnie inny :)

Też się cieszę, że jest już małe rozwarcie, zawsze to ciut mnie bólu na raz :)

edit: a mój mąż się przestraszył, że już niecałe 2 cm rozwarcia :) chyba nie był świadom, że to już niedługo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:06

mnk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie straszyla polozna ze jak okaze sie ze marcel teraz jest duzy to beda wywolywac...
    Brata mojego tez wywolywali bo gowniarz jakby mogl to i by jeszcze pewnie z rok sie przetrzymal:D
    A ze mna zas jak byla w ciazy to lekarka ja nastraszyla ze nie musi sie juz przejmowac bo plod obumarty. I zmienila lekarza, a sie strachu najadla ze az przykro

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk mi się wydało, że pola po mojej lewej stronie brzucha wystawia nogi lub ręce, a na usg wyszło że tam ma plecy więc moje odczucia mnie zupełnie zawodzą :)

mnk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jedną paczke z bella mama, a dwie paczki z canpolu i te z canpolu wydają mi się lepsze, mają pasek z klejem a te z belli nie mają, i są szersze , wydają sie bezpieczniejsze :P No mam nadzieje ze ta luteina nie bedzie zadnym wyznacznikiem porodu :P

justyna14 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    No mnie straszyla polozna ze jak okaze sie ze marcel teraz jest duzy to beda wywolywac...
    Brata mojego tez wywolywali bo gowniarz jakby mogl to i by jeszcze pewnie z rok sie przetrzymal:D
    A ze mna zas jak byla w ciazy to lekarka ja nastraszyla ze nie musi sie juz przejmowac bo plod obumarty. I zmienila lekarza, a sie strachu najadla ze az przykro
    kurna! to się Twoja mama strachu najdała i swoje z Wami w ciążach przeszła. A tkich lekarzy to powinni pozbawiać prawa do wykonywania zawodu, kurna , zamiast sprawdzić wszystko nawet kilka razy to straszą pacjentki.

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po prostu wrazenie ze to moje dziedzie to bedzie jakis alien z 4 rekami 4 nogami i w ogole ;/ nie no marcel lezy bokiem bo i polozna jak
    Mnie macala to tak czula i na usg tez tak bylo ostatnio. Eh:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja kupiłam jedną paczke z bella mama, a dwie paczki z canpolu i te z canpolu wydają mi się lepsze, mają pasek z klejem a te z belli nie mają, i są szersze , wydają sie bezpieczniejsze :P No mam nadzieje ze ta luteina nie bedzie zadnym wyznacznikiem porodu :P
    a te z canpolu też takie waciaki?tzn czy przepuszczają powietrze tak samo? bo to jest ważne na początku. Może i ja bym je zakupiła. Wrzuć nazwę albo fotkę z neta jak to wygląda.

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No swoje przeszla. Ja odziedziczylam po niej tylko rozstepy w jedna noc tak z dupy i bezobjawowa ciaze:D

justyna14 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz link - http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/788, a zaraz wrzuve fotke rzeczywistego obrazu :D bardziej mi sie kojarzą z podpaską niz z waciakiem :D gdzieś trafiłam kiedyś na bloga gdzie były porównane te dwa podkłady i ponoć jak złą stroną włoży się te belli to przesiąkają a wyglądają jakby były dwustronne :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa mi odeszły wody jednym chlustem, a potem jeszcze się sączyły przez godzinę. Także wiesz, jakbyś się moczyla w wannie niewiadomo ile, to może byś nie wiedziała :-P U mnie wkrótce zaczęły się bóle.

Ps. Może Twój mąż pomylił się z powołaniem, jak taki chętny do sprawdzania ;-)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak :P Zaprezentuję :D U góry bella mama, na dole canpol :P No moim zdaniem canpol zdecydowanie :P

c1f737e1f4c143a5med.jpg

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zaopatrzylam w canpola,ale nie moge stwierdzic czy lepsze czy nie, duzo pozytywnych opini czytalam wiec postanowilam wyprobowac. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, a te z Canpolu w dotyku nie są takie... plastikowe jakby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka mi jak pekl pecherz to slyszalam takie glosne puuuffffffff jakbys przebila balon. Skurcze w tym samym momencie staly sie duzo silniejsze. Ale u mnie wody spektakularnie nie odeszly.

Justyna jak dla mnie te z canpolu sa okropne. Niby cienkie, duze i przyklejane, ale zdecydowanie bardziej odpowiadaly mi te z bella mama. Byly bardziej przewiewne i mimo wszystko lepiej mi sie chodzilo w tych wielkich pampersach tak od razu po porodzie. Ale to tylko moje odczucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:28

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gigantyczna podpaska :D z tym ze podpaski są 'grubsze'

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam te z canpolu ale zamowilam jeszcze te z bella bo u mnie w szpitalu sobie ich życzą :P a że kosztują 4 zł to nawet jak nie użyje to wydupce i tyle :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wątek lipcówek 2016 ledwie się rozpoczął a już jakiś chaos się robi i teraz są dwa wątki lipcówek 2016 :D

• mnk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak o wszystko sie martwilam, patyczki do uszu nawet dla marcela kupilam a podpasek poporodowych nadal nie mam:D bo mnie z glowy wylecialy ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Jak gigantyczna podpaska :D z tym ze podpaski są 'grubsze'
    bo gdzieś czytałam że te z Canpolu są takie lekko plastikowe, jak niektóre podpaski robią i nie przepuszczają powietrza. A że niby te z Belli są lepsze bo waciakowe i pipka się nie poci :P
    Ja jeszcze nie zakupiłam więc chętnie się dowiem jakie są za i przeciw :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam te dwa rodzaje zeby sobie wypróbować, jeśli faktycznie te z belli sa bardziej oddychające to nadadzą sie na sam początek a te z canpolu na pozniej albo na odwrót :P Ale generalnie wychodzac ze szpitala czułabym sie pewniej mając te z canpolu ze nic mi nie przeleci :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ