X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • evvik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam kiedy Was nadrobic, czy ktos moze dac znac ktore dziewczyny w szpitalu i na jakim etapie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Oddychaj głęboko, żebyś z emocji nie rodziła :-D

A chipsów dawno nie jadlam to chyba kupię, coli nie piję, a telefon w rękę i seans na forum jest he he.
    nie no jeszcze trochę czasu przed nami :D Boję się tylko że rozwarcie się zwiększa, a wizyta za tydzień dopiero :P Wzięłam magnez bo wstawiając pranie i graty do zmywarki ze trzy razy mnie złapał. Ale tak mnie nastraszyłyście że muszę w tym tygodniu torbę kupić bo nie mam, a zanim się spakuję na tip top to się akurat grudzień zacznie pewnie :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja na razie rodzić nie mogę, bo Olek znów ma zapalenie uszu :( kur... mać! ani go nie przewiało ani nic, tylko katarek zamiast mu wylatywać to się blokuje i od razu na uszy idzie. I znów antybiotyk na tydzień :( jestem załamana :(dobrze, że się dziś zdecydowałam iść z nim i nie czekaliśmy. Po tym tygodniu kontrola i jak będzie ok to szukam dobrego laryngologa bo coś to dziwnie wygląda u niego. Nigdy nie chorował, zdrowy jak koń a głupi katar od razu dwa razy na uszy idzie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:37

Pchelkaa, pati_zuzia, Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj za bardzo zmęczona żeby pisać (2 godziny obsuwy u lekarza + chodzenie po mieście), że byłam u fotografa wybrać zdjęcia do wywołania. Z 13 sześć skasowałam, w tym trzy bez mrugniecia okiem bo tak rewelacyjnie wyszłam! Patrzalam na zdjęcia pod kątem siebie bo chłopaki wyszli dobrze na każdym.
    Wniosek taki: czułam się jak modelka, a efekt końcowy że daleko mi do niej he he.

ZieloneOliwki, Pchelkaa, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Nie mam kiedy Was nadrobic, czy ktos moze dac znac ktore dziewczyny w szpitalu i na jakim etapie?
    Megi i Ania14 są w szpitalu- Megi odstawiono leki i czekają na rozwój wydarzeń, jak się nic nie zadzieje to w czwartek podają oxy, a Ani odchodzą wody, jest po badaniach i czeka co dalej narazie.
    Evka ma nieregularne skurcze, lekarz kazał jej na spokojnie się pakować i jechać na IP.

edit: jak o kimś zapomniałam to napiszcie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:16

evvik lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ale przynajmniej Twój dom nie wygląda jakby w nim byli złodzieje 10 min wcześniej i szukali pieniędzy i kosztowności ;)
    u nas wymiana części paneli w pokoju, trzeba zrobić przemeblowanie a żeby to zrobić to trzeba przez c ały pokój przeciągnąć kabel tv więc listwy też pozdejmowane. W łóżeczku stoją torby z ciuchami do prasowania, wanienka, pościel, pampersy, chusteczki... u mnie też jakby tornado małe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ania jak sie nazywa twoja coreczka?macie juz imie?

Co do bolu i karmienia...tragila mi sie fajna wyrozumiala polozna. Starala sie mnie zachecic do kp jak umiala ale uszanowala moja decyzje. Odciagnelam laktatprem siare i podalam im w butelkach. Ale nie bylo tego duzo. Wydaje mi sie ze nie mam mleka w piersiach albo jest go malo. Potem jak widzialam ze Kasia je tak malo z butelki to sprobowalam ja do poersi przystawic pare razy. Ale tez nic. Jeszcze gorzej . A mnie to boli wiec nie przystawiam juz wiecej. Nie wiem czy w ogole cos tam wycyckala...w kazdym razie juz wiecej nie karmie piersia.
    Narazie sa na mleczku enfamil lipil.

Bo tak od razu nie ma dużo mleka, to nie ma czym się martwić. Ale jak będziesz to robić na siłę to i tak nic z tego nie będzie.
    Nie dziwię się, że Kasia nie ciągnie z piersi tak jakbyś chciała bo trzeba o wiele więcej siły dziecka niż przy butelce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik- to super że Cię nie namawiała. Rzeczywiście, Kasia musiałaby włożyć dużo więcej wysiłku w ciągnięcie z piersi niż z butelki. Powiedz, miałaś ze sobą swoje butelki i mleko ?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:13

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no to ja na razie rodzić nie mogę, bo Olek znów ma zapalenie uszu :( kur... mać! ani go nie przewiało ani nic, tylko katarek zamiast mu wylatywać to się blokuje i od razu na uszy idzie. I znów antybiotyk na tydzień :( jestem załamana :(dobrze, że się dziś zdecydowałam iść z nim i nie czekaliśmy. Po tym tygodniu kontrola i jak będzie ok to szukam dobrego laryngologa bo coś to dziwnie wygląda u niego. Nigdy nie chorował, zdrowy jak koń a głupi katar od razu dwa razy na uszy idzie.
    Justyna teraz już przy każdym katarze musicie sprawdzać uszy. Moja ma to samo. A byliście po poprzednim antybiotyku u laryngologa? Bo może to zapalenie nie było doleczone? Uszy najszybciej idą od kataru. Moja mała od laryngologa antybiotyku jak dostaje to conajmniej na dwa tygodnie a od zwykłego pediatry na tydzień i potem na kontroli twierdzi że jest już wszystko ok.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u Was w szpitalach jest też zakaz używania smoczka - uspokajacza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dziewczyny, a u Was w szpitalach jest też zakaz używania smoczka - uspokajacza?
    Pierwsze słyszę w ogóle :O
    Słyszałam że zakazać może mama dziecka, ale że szpital?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:37

Pola_27, Karola1990, kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Justyna teraz już przy każdym katarze musicie sprawdzać uszy. Moja ma to samo. A byliście po poprzednim antybiotyku u laryngologa? Bo może to zapalenie nie było doleczone? Uszy najszybciej idą od kataru. Moja mała od laryngologa antybiotyku jak dostaje to conajmniej na dwa tygodnie a od zwykłego pediatry na tydzień i potem na kontroli twierdzi że jest już wszystko ok.
    nie byliśmy, byliśmy na kontroli, niby miało być wszystko ok już, i było kilka dni, a potem znów zauważyłam, że Olek inaczej zasypia, krztusi się trochę, kataru ni widu ni słychy, ale tym razem nie chciałam czekać, bo czułam, że coś jest nie tak i o! kurna. Teraz tydzień antybiotyk, kontrola i pojedziemy do jakiegoś laryngologa, tylko muszę kogoś dobrego znaleźć. Nie wiem czemu jemu ten katarek noska w ogóle nie leci :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak swoje wszystko mam. Mam takie torby do szpitala jakbysmy wyjezdzali na miesieczne wakacje..
    Ale dziewczynki sa takie grzeczne. Nie moge sie nadziwic. :) Narazie prawie caly czas spia :)
    Ja tez sie staram spac wtedy.
    Jedynie co mi dolega to te bolesne skurcze macicy ale to normalne. No i krwawienie mam dosyc obfite.
    Powodzenia dla dziewczyn :) nagle sie tak posypalo po wiadonosci o moim porodzie. Haha az czuje sie troche winna
    nie ma się co dziwić, w końcu wszystko musisz mieć podwójnie :D Dobrze że są spokojne dziewczynki, bo możesz odsapnąć sobie po porodzie:) Obyście teraz szybko wyszli do domku, wtedy już większy spokój ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:13

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    nagle sie tak posypalo po wiadonosci o moim porodzie. Haha az czuje sie troche winna

Nie czuj się winna. Poszło jak fala, prawda.
    Tama puściła gdy Zieloneoliwki wyciągał mąż z wanny he he. To był chlust :-D

ZieloneOliwki, Matleena, Pchelkaa, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - GRATULACJE i dużo zdrówka dla Ciebie i córeczek!!!!

Anka - Gratulacje i również zdrówka dla dzidziusia i Ciebie!!!

Swoją drogą ta godzina 5 jakaś magiczna jest... ;) Obie w tych porach rodziłyście ;)

Flakonik, Pchelkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ