X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam kopanie nóżkami nisko w dole- prawie w pachwinie, po pęcherzu i po szyjce. Cały czas po lewej stronie. I na wysokości pępka chyba dupkę wypinającą się ;) A teraz mi się przelewa z prawej na lewą i spowrotem, a kopanie czuję w prawym boku;> No nic, trzeba czekać do poniedziałku na wizytę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Tez jestem głodna.od rana nic. Torby nie mialam dobrze spakowanej pewnie polowy w niej nie mam ;/ ktg mialam tylko rano. Mowia ze mam zawolac jak beda skurcze to mnie podlacza. Pić mi się chce. Czuje sie jakbym miała gorączkę ...
    Ania, wydaje mi się że pić powinnaś dużo teraz!
    A jeść nie możesz? niedługo powinnaś mieć chyba obiad w szpitalu?

• Hashija Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kurde glodna sie zrobilam z tych emocji ;P
    Hashija gdzie popcorn,zdaje sie Ty mowilas,ze bedziesz robic :P poczęstuj koleżanki :D

edit
    w sensie robic jak sie zaczna akcje :P

Cholera zapomnialam kupic... a bylam w lidlu. Ech

Dzisiaj mam wizyte u mojego gin po 18. Ciekawe co mi powie.
    Moja tesciowa w sobote wylatuje na Kube na 14dni i prosila, zebym zaczekala z rodzeniem. Przekazalam prosbe Gabrysi.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija masz poczekać na tesciowa z rodzeniem :)? A co, będzie Ci towarzyszyć :P?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Albo odwrotnie te co jeszcze nie chcą rodzic będą się bały do lidla wchodzić :D
    Moniek i Ty się tak dalas wykolowac z pierwszego miejsca :D no nie :P

A no widzisz :-D królowa zdetronizowana :-D Ale ja taka jestem :-D za grzeczna po prostu, jak się ktoś wpycha w kolejkę to się nie odzywam i przepuszczam :-D W szkole też nigdy nie chciałam chodzić na pierwszy ogień :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja czułam kopanie nóżkami nisko w dole- prawie w pachwinie, po pęcherzu i po szyjce. Cały czas po lewej stronie. I na wysokości pępka chyba dupkę wypinającą się ;) A teraz mi się przelewa z prawej na lewą i spowrotem, a kopanie czuję w prawym boku;> No nic, trzeba czekać do poniedziałku na wizytę ;)
    No moj tak samo kopie w prawym boku i lekarka pokazywała mi tam stopki na USG :D mogłam paluszki policzyć nawet :) może się obrócił jak sobie spalas :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro jeszcze Kate dolaczy do grona szczesliwych Mamusiek! :-)

moniek90, Matleena, Kate4 lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że mamusia moja ukisiła pyszną kapustę to zapraszam na krokiety z kapustą i grzybami :-D Tylko jeszcze nie wiem do której się z nimi uporam :-D

pati_zuzia, Madzisek lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Jako, że mamusia moja ukisiła pyszną kapustę to zapraszam na krokiety z kapustą i grzybami :-D Tylko jeszcze nie wiem do której się z nimi uporam :-D
    krooookieeeetyyyyy!!!! Mniammmm! Jestem fanką i pierogów i krokietów! :D To ja ugotuję baszczyk czerwony i wpadam :P

pati_zuzia, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nim dojde do konca jednej strony juz druga naprodukowana :) tyle sie dzieje, ze w koncu bedzie,ze wiekszosc z nas bedzie listopadowkami ;) a ja dzis tylko bym sie polozyla spac i spala caly dzien, ale trzeba czekac na drzemke. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam plus barszczyk :) w ogole co z kapusta i grzybami to kocham :D

moniek90 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    krooookieeeetyyyyy!!!! Mniammmm! Jestem fanką i pierogów i krokietów! :D To ja ugotuję baszczyk czerwony i wpadam :P

Barszczyk chętnie przyjmę w ramach wkupnego :-D Tylko, że to mój debiut, pierwszy raz robię te krokiety :-D mam nadzieję, że nie będzie wtopy hehe :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och...chyba muszę w końcu dokończyć zakupy w aptece i spakować do reszty torbę. Pamiętacie na którj stronie była lista dotycząca apteczki dla maleństwa?

Gratuluję wszystkim mamusiom! Muszę przyznać, że nieźle mnie wystraszyłyście.

Leżę jak zdjęta z krzyża, pobolewa mnie doł brzucha, mała bije głowką w szyjkę. Udało mi się zjesć na śniadanie trochę płatków z mlekiem. Póki co nie uciekły. Moja waga przez ostatnie 2 tygodnie stała w miejscu, a wczoraj "schudłam" 2kg...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Ja tez uwielbiam plus barszczyk :) w ogole co z kapusta i grzybami to kocham :D

Ja mam to samo :-D uwielbiam kapustę z grzybami, taką świąteczną z masełkiem :-D już niedługo ale na samą myśl ślinka mi cieknie :-D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ja podziekuje, mialam w piatek i tak sie opchalam ze mi obrzydly:-D co do wpychania w kolejke bylam dzis w pepco i meeega kolejka ja mialam kilka rzeczy a koles tylko zapalniczke i on przede mna sie wpycha i mowi: " ja tylko zapalniczke. To mu powiedzialam: a ja tylko w 9 msc ciazy wiec pewnie, Prosze sie wpychac, przestalam piec osob ktore byly przede mna to i jedna nie sprawi roznicy." ale glupio kolesiowi sie zrobilo, buraka spalil i odszedl. Ale ekspendienyce tez sie glupio zrobilo.

A w niedziele jak bylam w kosciele u spowiedzi to mnie w kolejke wpuscili i nie musialam czekac, tak samo do komuni :-D

moniek90, pati_zuzia, Matleena lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziewczyny dzis gotujecie?

Ja wczoraj zrobilam kopytka z sosem pieczarkowym i kotletami mielonymi.
    Moje kochanie sie spieralo, ze to nie kopytka tylko wloskie gnocchi.. lol, ubaw z nim mam. Na co ja powiedzialam, ze tak samo sa wloskie jak pierogi czy uszka ... ze to nie sa zadne tortellini;) i jak sie bedzie wyklucal, to wiecej nie zrobie ;p
    Na co zwykle jest koniec dyskusji, bo On bardzo wloska kuchnie lubi;)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa do spowiedzi Cię wpuścili pewnie dlatego, żebyś po porodzie tylko z przekleństw i bluźnierstw się musiała spowiadać :-P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars za recepte sie nie płaci. Zadzwoń do lekarza i powiedz o co chodzi i zostawi Ci na recepcji. Mój doktor tak robi. A bywało, że codziennie do niego dzwoniłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka to Ci powiem, że dwa razy w dwóch różnych Pepco przy dużej kolejce Panie otwierały drugą kasę specjalnie dla mnie. Ehh, dobija mnie ta znieczulica, szczególnie w komunikacji miejskiej i na przystankach, wszyscy albo udają że nie widzą, albo prędko sadzają swoje tyłki wielce schorowani... Ale ja kiedyś Panu w sklepie który "tylko z pastą do zębów" też powiedziałam "a ja tylko w ciąży" ;)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ