X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:42

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    o której masz wizytę ?

O 15 dopiero. Jak zacznie sie cos wczesniej innego dziac to pojade z mezem do kliniki, albo z tesciami bo sa akurat ( dzieki Bogu )

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:43

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    to dobrze, że nie jesteś sama :)
    informuj nas co i jak, możliwe że powoli się rozkręca.. i za chwilkę i Ty przytulisz swoją córeczkę <3

Wcale sie nie obraze, ale jak bedzie sie krecic jak u Alicji to chyba krecka dostane... Poki co bez zmian. Sprobuje troche zasnac, chociaz to i tak nie ma sensu

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:43

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!
    Wczoraj po prysznicu poczułam taka ulgę ze od razu zasnęłam.
    Właśnie sie obudziłam znów z nieregularnymi skurczami. Do tego dzidzia robi tornado w brzuchu, czuje sie jak bym miała tam stonoge :D
    Całe szczęście ze dziś o 17 wizyta. Zobaczymy jak rozwarcie - bo ja nie sadze żeby te skurcze nie miały na nie wpływu.
    Moja znajoma miała 4 cm rozwarcia w 36t0d i lekarz podjął decyzje o wywołaniu porodu bo powiedział, ze jest bardzo duże ryzyko infekcji przy takim dużym rozwarciu.
    Ja ostatnio miałam już spore na ponad palec i zero szyjki wiec moze bedzie podobna sytuacja.

Acik - wstawiasz zdjęcia z przed ciąży, nie oszukuj !!!! Znam ten numer!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 07:52

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ledwo żyje :( jeszcze to latanie za 14 msc dzieckiem, żeby lek łyknęło - bezcenne.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- jak u Ciebie sytuacja?
    Mi to wyglada jak by sie coś zaczęło szykować do porodu... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - zdjęcie córeczek piękne, aż sie łza w oku kręci!

• mnk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony wam zazdroszcze bo ja to pewnie w styczniu urodze :D a z drugiej strony chcialabym zeby dzidzia tam siedziala najlepiej caly czas haha:D mialam jechac dzis do miasta z papierami pozalatwiac sprawy a cos czuje ze nie zdzierze dzis takiego latania i krecenia sie autobusami ze szok bo mi samochod dzis podebrali:P

Ala i Pola trzymam za was kciuki oby bylo jak najlepiej :))

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, gratulacje! :)

Kate4 lubi tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male Flakoniki sa mistrzami forum! Cuda! Takie dwie male siostrzyczki. To dobrze ze bol do zniesienia, pocieszylyscie mnie Flakonik i Anka:-)

Anka, coreczka miodzio! :-) zakochalam sie w tych Waszych kruszynkach:-) <3

Pola czekamy na rozwoj sytuacji, mam nadzieje ze dzidzia sie zdecyduje i nie bedzie numerow jak u Ali;-)

A ja sie obudzilam ze smakiem na ogora kwaszonego. Musze dzis go miec! :-D

mnk lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aumie teraz tak zaczelam sie Zastanawiac...
    Jak bylam u poloznej 3 tygodnie temu to ona na kazdej wizycie przyklada detektor i slucha serduszka i zawsze przyklada ponizej pepka. Albo po prawej albo po lewej stronie. A tydzien pozniej bylam na usg i powiedziala mi lekarka ze mlody jest glowa do gory skierowany. A znowu jak bylam dwa dni tenu to znowu przykladala detektor ponizej pepka i wszstko bylo dobrze slychac jak zawsze. (Zanim oczywiscie jej powiedzialam ze podobno jest ulozony miednicowo i zanim mnie zaczela macac coby sprawdzic, i wyszlo ze jest glowka w dol)

Wiec jak to jest z tym w sumie. Bo przy polozeniu posladkowym chyba serduszko powinno byc slychac powyzej pepka a nie ponizej? Tezet tez mowi ze slyszy ponizej pepka serducho

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kate i Maya - kolejne dzieci już na świecie.
    Flakonik,Ania - śliczne zdjęcie, takie noworodki są przesłodkie.

Teraz to powinna być taka informacja przed wejściem na forum, że się wchodzi na własne ryzyko. :) Tyle się tu dzieje.

U mnie dopiero 35 tydzień, ale chyba przez to że naczytałam się o Waszych porodach, skurczach i bólach, że sama wieczorem dostałam skurczy ale na szczęście przeszły. :)

Alicja - jeśli będzie rozwarcie większe niż na jeden palce to raczej skierują Cię na wywołanie, też słyszałam że nie można chodzić z dużym rozwarciem bo jest ryzyko infekcji.

Kate4 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    W aumie teraz tak zaczelam sie Zastanawiac...
    Jak bylam u poloznej 3 tygodnie temu to ona na kazdej wizycie przyklada detektor i slucha serduszka i zawsze przyklada ponizej pepka. Albo po prawej albo po lewej stronie. A tydzien pozniej bylam na usg i powiedziala mi lekarka ze mlody jest glowa do gory skierowany. A znowu jak bylam dwa dni tenu to znowu przykladala detektor ponizej pepka i wszstko bylo dobrze slychac jak zawsze. (Zanim oczywiscie jej powiedzialam ze podobno jest ulozony miednicowo i zanim mnie zaczela macac coby sprawdzic, i wyszlo ze jest glowka w dol)

Wiec jak to jest z tym w sumie. Bo przy polozeniu posladkowym chyba serduszko powinno byc slychac powyzej pepka a nie ponizej? Tezet tez mowi ze slyszy ponizej pepka serducho
    u mnie jak Pola była głowką do góry to słuchała w tym samym miejscu na brzuchu co teraz jak jest głowką do dołu, także po porostu to serduszko głośno słychać a detektor nie musi być centralnie na serduszku tylko pewnie mniej więcej w okolicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:53

mnk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto nas informował o pierwszym grudniowym dzieciaczku? dowiemy się w końcu czyje to dzieciątko? Mama się do nas odezwie, albo pozwoli na ujawnienie??

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna na to nie wpadlam ;/
    W ogole jakas oglupiala chodze w tej ciazy, takie proste rozwiazania a ja sobie zycie utrudniam:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Justyna na to nie wpadlam ;/
    W ogole jakas oglupiala chodze w tej ciazy, takie proste rozwiazania a ja sobie zycie utrudniam:D
    wiesz, pewna nie jestem ale tak mi się wydaje :)

też mam wrażenie, że jakoś mnie ta ciąża otępiła, a już prowadzenie auta nocą - masakra . Jakiś strach wczoraj czułam, skupić się już nie skupiam jak przed ciążą, generalnie już chyba sama jeździć do porodu nie będę po zmierzchu bo się cykam.

alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ostatnio nawet skurcze przepowiadające się wyciszyły :-) zobaczymy co doktorek powie na wtorkowej Wizycie.
    A teraz wstaje włosy wyprostować i skoczyć do sklepu po pieczywo a potem na zakupy do marketu. Boże wkoncu wyjdę z domu Do ludzi :-) jupi

justyna14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:45

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ