Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadulka wrote:to dobrze, że nie jesteś sama
informuj nas co i jak, możliwe że powoli się rozkręca.. i za chwilkę i Ty przytulisz swoją córeczkę
Wcale sie nie obraze, ale jak bedzie sie krecic jak u Alicji to chyba krecka dostane... Poki co bez zmian. Sprobuje troche zasnac, chociaz to i tak nie ma sensu -
nick nieaktualnyHej laski!
Wczoraj po prysznicu poczułam taka ulgę ze od razu zasnęłam.
Właśnie sie obudziłam znów z nieregularnymi skurczami. Do tego dzidzia robi tornado w brzuchu, czuje sie jak bym miała tam stonoge
Całe szczęście ze dziś o 17 wizyta. Zobaczymy jak rozwarcie - bo ja nie sadze żeby te skurcze nie miały na nie wpływu.
Moja znajoma miała 4 cm rozwarcia w 36t0d i lekarz podjął decyzje o wywołaniu porodu bo powiedział, ze jest bardzo duże ryzyko infekcji przy takim dużym rozwarciu.
Ja ostatnio miałam już spore na ponad palec i zero szyjki wiec moze bedzie podobna sytuacja.
Acik - wstawiasz zdjęcia z przed ciąży, nie oszukuj !!!! Znam ten numer!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 07:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z jednej strony wam zazdroszcze bo ja to pewnie w styczniu urodze
a z drugiej strony chcialabym zeby dzidzia tam siedziala najlepiej caly czas haha:D mialam jechac dzis do miasta z papierami pozalatwiac sprawy a cos czuje ze nie zdzierze dzis takiego latania i krecenia sie autobusami ze szok bo mi samochod dzis podebrali:P
Ala i Pola trzymam za was kciuki oby bylo jak najlepiej)
-
nick nieaktualnyMale Flakoniki sa mistrzami forum! Cuda! Takie dwie male siostrzyczki. To dobrze ze bol do zniesienia, pocieszylyscie mnie Flakonik i Anka:-)
Anka, coreczka miodzio!zakochalam sie w tych Waszych kruszynkach:-)
Pola czekamy na rozwoj sytuacji, mam nadzieje ze dzidzia sie zdecyduje i nie bedzie numerow jak u Ali;-)
A ja sie obudzilam ze smakiem na ogora kwaszonego. Musze dzis go miec!mnk lubi tę wiadomość
-
W aumie teraz tak zaczelam sie Zastanawiac...
Jak bylam u poloznej 3 tygodnie temu to ona na kazdej wizycie przyklada detektor i slucha serduszka i zawsze przyklada ponizej pepka. Albo po prawej albo po lewej stronie. A tydzien pozniej bylam na usg i powiedziala mi lekarka ze mlody jest glowa do gory skierowany. A znowu jak bylam dwa dni tenu to znowu przykladala detektor ponizej pepka i wszstko bylo dobrze slychac jak zawsze. (Zanim oczywiscie jej powiedzialam ze podobno jest ulozony miednicowo i zanim mnie zaczela macac coby sprawdzic, i wyszlo ze jest glowka w dol)
Wiec jak to jest z tym w sumie. Bo przy polozeniu posladkowym chyba serduszko powinno byc slychac powyzej pepka a nie ponizej? Tezet tez mowi ze slyszy ponizej pepka serducho -
nick nieaktualnyGratuluję Kate i Maya - kolejne dzieci już na świecie.
Flakonik,Ania - śliczne zdjęcie, takie noworodki są przesłodkie.
Teraz to powinna być taka informacja przed wejściem na forum, że się wchodzi na własne ryzyko.Tyle się tu dzieje.
U mnie dopiero 35 tydzień, ale chyba przez to że naczytałam się o Waszych porodach, skurczach i bólach, że sama wieczorem dostałam skurczy ale na szczęście przeszły.
Alicja - jeśli będzie rozwarcie większe niż na jeden palce to raczej skierują Cię na wywołanie, też słyszałam że nie można chodzić z dużym rozwarciem bo jest ryzyko infekcji.Kate4 lubi tę wiadomość
-
mnk wrote:W aumie teraz tak zaczelam sie Zastanawiac...
Jak bylam u poloznej 3 tygodnie temu to ona na kazdej wizycie przyklada detektor i slucha serduszka i zawsze przyklada ponizej pepka. Albo po prawej albo po lewej stronie. A tydzien pozniej bylam na usg i powiedziala mi lekarka ze mlody jest glowa do gory skierowany. A znowu jak bylam dwa dni tenu to znowu przykladala detektor ponizej pepka i wszstko bylo dobrze slychac jak zawsze. (Zanim oczywiscie jej powiedzialam ze podobno jest ulozony miednicowo i zanim mnie zaczela macac coby sprawdzic, i wyszlo ze jest glowka w dol)
Wiec jak to jest z tym w sumie. Bo przy polozeniu posladkowym chyba serduszko powinno byc slychac powyzej pepka a nie ponizej? Tezet tez mowi ze slyszy ponizej pepka serduchoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:53
mnk lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
mnk wrote:Justyna na to nie wpadlam ;/
W ogole jakas oglupiala chodze w tej ciazy, takie proste rozwiazania a ja sobie zycie utrudniam:D
też mam wrażenie, że jakoś mnie ta ciąża otępiła, a już prowadzenie auta nocą - masakra . Jakiś strach wczoraj czułam, skupić się już nie skupiam jak przed ciążą, generalnie już chyba sama jeździć do porodu nie będę po zmierzchu bo się cykam.alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
A mi ostatnio nawet skurcze przepowiadające się wyciszyły
zobaczymy co doktorek powie na wtorkowej Wizycie.
A teraz wstaje włosy wyprostować i skoczyć do sklepu po pieczywo a potem na zakupy do marketu. Boże wkoncu wyjdę z domu Do ludzijupi
justyna14 lubi tę wiadomość