X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kto nas informował o pierwszym grudniowym dzieciaczku? dowiemy się w końcu czyje to dzieciątko? Mama się do nas odezwie, albo pozwoli na ujawnienie??

Mam podobne odczucia co do całej sytuacji jak Ty. Jeśli pierwsza grudniowa mamusia zapisała się na naszą listę i wyraziła wcześniej chęć bycia częścią tego wątku, to nie rozumiem teraz całej sytuacji i trzymania w tajemnicy, któż to taki. ;) I tak wszystkie jesteśmy tu anonimowe. Poza tym raz z nudów cofnęłam się do początków wątku i zapisało się bardzo dużo mam, które dodały tylko jeden post i więcej się nie odezwały. Także myślę, że i tak w styczniu nasza lista będzie bardzo "wybrakowana".

justyna14 lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:44

alicja_, Piegus, Hashija, kwiatakacji, Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:

Alicja - jeśli będzie rozwarcie większe niż na jeden palce to raczej skierują Cię na wywołanie, też słyszałam że nie można chodzić z dużym rozwarciem bo jest ryzyko infekcji.

Może to będzie najlepsze rozwiązanie gdyby nie skierowali faktycznie na to wywołanie.
    No nic, dowiem się o 17 :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no u mnie to przyklada w polowie miedzy pepkiem a cipciakiem nie, a nawet blizej wyrostka robaczkowego niz dalej:D od zawsze ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Według nie to chyba ta pierwsza grudniowa mamusia nie powinna być liczona. Powinnyśmy liczyć te które się na wątku udzielają a nie jakieś anonimowe ;) to tak jakby liczyć te grudniówki które w całej Polsce już urodziły :P a jednak nie bierzemy ich pod uwagę :P

Zgadzam się :)

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupilyscie wlewnik do lewatywy? Bedziecie robily przed pojechaniem do szpitala z akcja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełko ja nie planuję :)

• lips Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość że od tygodnia juz jestem przeziębiona (karat i kaszel non stop) to jeszcze od wczoraj boli mnie ząb... I jak ja mam iść do stmatologa jak nie moge wogóle przez nos oddychać i non stop mnie kaszle ? ? Masakra... Umówiłam się na jutro i modle się zeby przeziębienie mineło...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowalam wlewnika.Chyba wole zeby w szpitalu zrobili mi lewatywe niz sama w domu.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:44

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam jedno pytanko ? Jak liczycie skurcze ? Macie jakieś aplikacje na telefon czy po prostu zapisujecie na kartce ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Według nie to chyba ta pierwsza grudniowa mamusia nie powinna być liczona. Powinnyśmy liczyć te które się na wątku udzielają a nie jakieś anonimowe ;) to tak jakby liczyć te grudniówki które w całej Polsce już urodziły :P a jednak nie bierzemy ich pod uwagę :P
    To martitta informowala nas o pierwszej mamusi
    Mamusia powinna sie odezwac niedlugo bo z tego co sie dowiedzialam ma nadzieje w przyszlym tygodniu wyjsc z maluszkiem do domku. I dziekuje za gratulacje :) Pewnie sama woli sie do nas odezwac :) udziala sie pare razy na naszym watku wiec mysle ze ja dopisze jak sie odezwie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:38

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ja Te nie kupuje. U mniej szpitalu robią lewatywe, tzn pytają czy zrobić. W pierwszej ciąży kupiłam i wzięłam że sobą do szpitala i wróciłam z nią do domu położona powiedziała że używają swoich.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A kupilyscie wlewnik do lewatywy? Bedziecie robily przed pojechaniem do szpitala z akcja?

U nas w szpitalu ponoc lewatywe moga robic jak jest na to czas i pacjentka sie zgadza. Ja bym chciala, unikne tej krepujacej sytuacji z pierwszego porodu. Szczegolnie ze teraz mąż bedzie obecny.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A jeszcze mam jedno pytanko ? Jak liczycie skurcze ? Macie jakieś aplikacje na telefon czy po prostu zapisujecie na kartce ?

W pierwszej ciazy z zegarkiem w rece siedzialam i na zasadzie prostej matematyki. Najpierm co 12 min poźniej co 9min 8...az w koncu rodzice wykopali mnie do szpitala a sami pojechali do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:50

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystałam z aplikacji na telefonie, a później skurcze były tak częste i silne że nawet nie liczyłam już ich :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Ja kupiłam samą lewatywe (nie wiem nawet co jest w opakowaniu).
    Nie wiem czy trzeba mieć swoją w szpitalu, ale wolałam mieć.
    Zrobie ją na miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

Ja mam aplikacje.
    Aplikacja ma dużo fajnych opcji, m.in licznik kopnięć, licznik skurczy, kalendarz itp.
    Mogę Wam później pokazać screena z wczorajszych skurczy.
    Licznik zapisuje czas rozpoczęcia skurczów, czas zakończenia, czas trwania i oblicza częstość.

aannkkaa lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja_ co to za aplikacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda to mniej więcej tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8f55c7a9637.png

‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ