Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Ala no widzisz, byłam pierwsza na liście ale znalazły się panienki, którym zachciało się mnie wyprzedzić
Na dobrą sprawę do terminu porodu zostało 2 tygodnie, ale zdaję sobie sprawę, że teraz to już może być o każdej porze dnia i nocy. Mąż codziennie rano jak idzie do pracy to mówi: "Proszę mi się nie rozpakowywać bez tatusia"
Ja też mam zamiar ćwiczyć po porodzie. Dam sobie 6 tygodni na regenerację a potem już zacznę jakieś brzuszki pierwsze robić, spacery z dzieckiem no i jeśli uda mi się karmić piersią to liczę, że to też trochę pomoże. No i zdrowa dieta.
Z tym ochroniarzem to faktycznie kiepsko, musiałabyś mu machać przed oczami kartą ciąży
No mówie Ci - jaki wstyd. Aż się cała czerwona zrobiłam jak mnie wyśmiał
Jak brzuszki to polecam MEL B - super krótkie treningi po kilka minut ale dużo osób sobie chwali efektymoniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyola25 wrote:Alicja a ty jak Akcikk jaja sobie robisz z tym wzdeciem ?? Wogole cos przytylyscie??? Bo Acikk pisala ze 10 kg ale to chyba celowo tak napisala heheh
No oczywiście, że tak! Ja też mam 10kg na +.
Startowałam z 52, a dziś już 62. -,- -
nick nieaktualnyO, a wiecie co? Wczoraj wieczorem leżeliśmy z mężem w łóżku, ja oglądałam tv a on słuchał jakiś piosenek na laptopie przez słuchawki na yt. I nagle łzy mu lecą... Ja się wystraszyłam, pytam co się stało a jemu się głupio zrBobiło, wytarł się i mówi że nic. Ale wyciągnęłam z niego w końcu i mówi- no bo będę miał wymarzonego syna. Ty będziesz miała dzidziusia, a ja będę miał syna. Ty nie wiesz jaki ja będę szczęśliwy, nie wiesz co to znaczy jak facet pragnie syna... będę najszczęśliwszym facetem na świecie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:22
alicja_, Mama-julka, rewelka, Marik, alisss871, Ola_45, Matleena, Madzisek, Klara87, pati_zuzia, Tinusia, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, justyna14, Pchelkaa, aannkkaa, mnk, Suerte, emilka24, Moniusia89, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Dziewczyny a macie pokupowane jakieś bluzki, koszulki do karmienia piersią? Bo ja o tym nie pomyślałam i tak się zastanawiam co zrobię jak będę musiała gdzieś malutką nakarmić...
Ja mam tylko dwa staniki i 3 koszule do karmienia.
Nie pomyślałam o koszulkach czy bluzkach. Kurczę... -
alicja_ wrote:No mówie Ci - jaki wstyd. Aż się cała czerwona zrobiłam jak mnie wyśmiał
Jak brzuszki to polecam MEL B - super krótkie treningi po kilka minut ale dużo osób sobie chwali efekty
Super krótkie - coś dla mniealicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:A no-spę bierzesz codziennie czy tylko jak Cie boli?
Miesiąc temu już napisał że brać 3x dziennie. Ale biorę jedną jak siedzę w domu cały dzień, a drugą ewent. przed wyjściem bo zawsze jak wracałam do domu brzuch się robił twardy. A magnez zamiast bo wydaje mi się zdrowszy. Czyli coś trzy razy dziennie.
Co do pepka też jestem ciekawa czy się wklęśnie bo w pierwszej c. nie zmienił się, a teraz go wywalilo na dwa mm, a jak mały się rusza to aż na pół cm -
nick nieaktualnyDziewczyny piękne brzuszki!
ja to wyglądam jakbym połknęła piłkę do koszykówki:p
Muszę się pochwalić że mnie sprawa z ZUSem zakończyła się pozytywnie pierwsza kasę mam dostać dzisiaj lub jutro, a druga część do 26 listopada:D ale ulgaalicja_, ZieloneOliwki, Madzisek, Dagietka, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyszata92 wrote:Dziewczyny piękne brzuszki!
ja to wyglądam jakbym połknęła piłkę do koszykówki:p
Muszę się pochwalić że mnie sprawa z ZUSem zakończyła się pozytywnie pierwsza kasę mam dostać dzisiaj lub jutro, a druga część do 26 listopada:D ale ulga
no to gratulacje! -
ZieloneOliwki wrote:O, a wiecie co? Wczoraj wieczorem leżeliśmy z mężem w łóżku, ja oglądałam tv a on słuchał jakiś piosenek na laptopie przez słuchawki na yt. I nagle łzy mu lecą... Ja się wystraszyłam, pytam co się stało a jemu się głupio zrBobiło, wytarł się i mówi że nic. Ale wyciągnęłam z niego w końcu i mówi- no bo będę miał wymarzonego syna. Ty będziesz miała dzidziusia, a ja będę miał syna. Ty nie wiesz jaki ja będę szczęśliwy, nie wiesz co to znaczy jak facet pragnie syna... będę najszczęśliwszym facetem na świecie!
Ale cudowny facetalicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Miesiąc temu już napisał że brać 3x dziennie. Ale biorę jedną jak siedzę w domu cały dzień, a drugą ewent. przed wyjściem bo zawsze jak wracałam do domu brzuch się robił twardy. A magnez zamiast bo wydaje mi się zdrowszy. Czyli coś trzy razy dziennie.
Co do pepka też jestem ciekawa czy się wklęśnie bo w pierwszej c. nie zmienił się, a teraz go wywalilo na dwa mm, a jak mały się rusza to aż na pół cm
Mi też napisali na wypisie ze szpitala 3 razy dziennie, ale nie brałam aż tyle, bo czasem nic mnie nie bolało i nie chciałam się aż tak faszerować.
No zobaczymy, co to będzie z tymi pępkami -
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:No oczywiście, że tak! Ja też mam 10kg na +.
Startowałam z 52, a dziś już 62. -,-
Alicja,coś mi się wierzyć nie chce,bo ja mam teraz 63kg (ogólnie +13kg),a brzuch większy i już nikt nie powie,że wymyśliłam sobie ciążę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:29
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki. U mnie w nocy skurcze regularne, odczuwalne w dole brzucha, pachwinach, kroczu i krzyzu, alw wyciszyli zastrzykami. Po obchodzie lekarz zadecydowal ze czas na porod, sprobowac najpierw swoimi silami, wiec czekam na meza i bedziemy chodzic bo skurcze od rana tez juz odczuwam. Jesli nic dzis sie nie uda to moze jutro beda wywolywac. Ogolnie licze ze ten maly lobuz jak juz tak sie spieszy to pomoze mamusi
moniek90, Madzisek, kwiatakacji, genoweffa, mnk, emilka24, Moniusia89 lubią tę wiadomość