X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a ty jak Akcikk jaja sobie robisz z tym wzdeciem ?? Wogole cos przytylyscie??? Bo Acikk pisala ze 10 kg ale to chyba celowo tak napisala heheh

alicja_ lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ala no widzisz, byłam pierwsza na liście ale znalazły się panienki, którym zachciało się mnie wyprzedzić :-D Na dobrą sprawę do terminu porodu zostało 2 tygodnie, ale zdaję sobie sprawę, że teraz to już może być o każdej porze dnia i nocy. Mąż codziennie rano jak idzie do pracy to mówi: "Proszę mi się nie rozpakowywać bez tatusia" :-P

Ja też mam zamiar ćwiczyć po porodzie. Dam sobie 6 tygodni na regenerację a potem już zacznę jakieś brzuszki pierwsze robić, spacery z dzieckiem no i jeśli uda mi się karmić piersią to liczę, że to też trochę pomoże. No i zdrowa dieta.

Z tym ochroniarzem to faktycznie kiepsko, musiałabyś mu machać przed oczami kartą ciąży :-/

No mówie Ci - jaki wstyd. Aż się cała czerwona zrobiłam jak mnie wyśmiał :D

Jak brzuszki to polecam MEL B - super krótkie treningi po kilka minut ale dużo osób sobie chwali efekty :D

moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie pokupowane jakieś bluzki, koszulki do karmienia piersią? Bo ja o tym nie pomyślałam i tak się zastanawiam co zrobię jak będę musiała gdzieś malutką nakarmić...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super brzuszek. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał po porodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Alicja a ty jak Akcikk jaja sobie robisz z tym wzdeciem ?? Wogole cos przytylyscie??? Bo Acikk pisala ze 10 kg ale to chyba celowo tak napisala heheh

No oczywiście, że tak! Ja też mam 10kg na +.
    Startowałam z 52, a dziś już 62. -,-

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a wiecie co? Wczoraj wieczorem leżeliśmy z mężem w łóżku, ja oglądałam tv a on słuchał jakiś piosenek na laptopie przez słuchawki na yt. I nagle łzy mu lecą... Ja się wystraszyłam, pytam co się stało a jemu się głupio zrBobiło, wytarł się i mówi że nic. Ale wyciągnęłam z niego w końcu i mówi- no bo będę miał wymarzonego syna. Ty będziesz miała dzidziusia, a ja będę miał syna. Ty nie wiesz jaki ja będę szczęśliwy, nie wiesz co to znaczy jak facet pragnie syna... będę najszczęśliwszym facetem na świecie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:22

alicja_, Mama-julka, rewelka, Marik, alisss871, Ola_45, Matleena, Madzisek, Klara87, pati_zuzia, Tinusia, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, justyna14, Pchelkaa, aannkkaa, mnk, Suerte, emilka24, Moniusia89, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny a macie pokupowane jakieś bluzki, koszulki do karmienia piersią? Bo ja o tym nie pomyślałam i tak się zastanawiam co zrobię jak będę musiała gdzieś malutką nakarmić...

Ja mam tylko dwa staniki i 3 koszule do karmienia.
    Nie pomyślałam o koszulkach czy bluzkach. Kurczę... :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No mówie Ci - jaki wstyd. Aż się cała czerwona zrobiłam jak mnie wyśmiał :D

Jak brzuszki to polecam MEL B - super krótkie treningi po kilka minut ale dużo osób sobie chwali efekty :D

Super krótkie - coś dla mnie :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Alicja super brzuszek. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał po porodzie :)

Wrzucę Wam od razu fotkę, ale pewnie będzie wyglądał tak jak Twój!!! :D Bo Ty też jesteś patyk! :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciema jak nic hehehe przeciez ja tak wyglądalam jak sie najadlam a wy pod koniec cizy. Ale auper będziecie mialy po porodzie

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A no-spę bierzesz codziennie czy tylko jak Cie boli?

Miesiąc temu już napisał że brać 3x dziennie. Ale biorę jedną jak siedzę w domu cały dzień, a drugą ewent. przed wyjściem bo zawsze jak wracałam do domu brzuch się robił twardy. A magnez zamiast bo wydaje mi się zdrowszy. Czyli coś trzy razy dziennie.

Co do pepka też jestem ciekawa czy się wklęśnie bo w pierwszej c. nie zmienił się, a teraz go wywalilo na dwa mm, a jak mały się rusza to aż na pół cm :-D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki! :) ja to wyglądam jakbym połknęła piłkę do koszykówki:p

Muszę się pochwalić że mnie sprawa z ZUSem zakończyła się pozytywnie pierwsza kasę mam dostać dzisiaj lub jutro, a druga część do 26 listopada:D ale ulga

alicja_, ZieloneOliwki, Madzisek, Dagietka, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Super krótkie - coś dla mnie :-P

No właśnie to jest w jej treningach rewelacyjne - 10 min i po sprawie :)
    https://www.youtube.com/watch?v=0R5S2MUbe_g

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Dziewczyny piękne brzuszki! :) ja to wyglądam jakbym połknęła piłkę do koszykówki:p

Muszę się pochwalić że mnie sprawa z ZUSem zakończyła się pozytywnie pierwsza kasę mam dostać dzisiaj lub jutro, a druga część do 26 listopada:D ale ulga

no to gratulacje! :D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też o tym nie pomyślałam. I co niby będę robić? Wywalać cyca do rosołu i karmić? :-D Jakoś mi się nie widzi...Nie jestem z tych co chcą się obnosić z karmieniem...

relgh371b3i8nmn1.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    O, a wiecie co? Wczoraj wieczorem leżeliśmy z mężem w łóżku, ja oglądałam tv a on słuchał jakiś piosenek na laptopie przez słuchawki na yt. I nagle łzy mu lecą... Ja się wystraszyłam, pytam co się stało a jemu się głupio zrBobiło, wytarł się i mówi że nic. Ale wyciągnęłam z niego w końcu i mówi- no bo będę miał wymarzonego syna. Ty będziesz miała dzidziusia, a ja będę miał syna. Ty nie wiesz jaki ja będę szczęśliwy, nie wiesz co to znaczy jak facet pragnie syna... będę najszczęśliwszym facetem na świecie!

Ale cudowny facet

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Miesiąc temu już napisał że brać 3x dziennie. Ale biorę jedną jak siedzę w domu cały dzień, a drugą ewent. przed wyjściem bo zawsze jak wracałam do domu brzuch się robił twardy. A magnez zamiast bo wydaje mi się zdrowszy. Czyli coś trzy razy dziennie.

Co do pepka też jestem ciekawa czy się wklęśnie bo w pierwszej c. nie zmienił się, a teraz go wywalilo na dwa mm, a jak mały się rusza to aż na pół cm :-D

Mi też napisali na wypisie ze szpitala 3 razy dziennie, ale nie brałam aż tyle, bo czasem nic mnie nie bolało i nie chciałam się aż tak faszerować.
    No zobaczymy, co to będzie z tymi pępkami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - jak sytuacja?

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No oczywiście, że tak! Ja też mam 10kg na +.
    Startowałam z 52, a dziś już 62. -,-

Alicja,coś mi się wierzyć nie chce,bo ja mam teraz 63kg (ogólnie +13kg),a brzuch większy i już nikt nie powie,że wymyśliłam sobie ciążę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:29

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U mnie w nocy skurcze regularne, odczuwalne w dole brzucha, pachwinach, kroczu i krzyzu, alw wyciszyli zastrzykami. Po obchodzie lekarz zadecydowal ze czas na porod, sprobowac najpierw swoimi silami, wiec czekam na meza i bedziemy chodzic bo skurcze od rana tez juz odczuwam. Jesli nic dzis sie nie uda to moze jutro beda wywolywac. Ogolnie licze ze ten maly lobuz jak juz tak sie spieszy to pomoze mamusi :)

moniek90, Madzisek, kwiatakacji, genoweffa, mnk, emilka24, Moniusia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ