X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No oczywiście, że tak! Ja też mam 10kg na +.
    Startowałam z 52, a dziś już 62. -,-

A ile masz wzrostu? Bo ja 172 cm, tyle samo wazylam, teraz trzy kilo więcej i zupełnie inaczej wyglądam.

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wygląda u mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:16

Madzisek, pati_zuzia, genoweffa, bella88, emilka24, Moniusia89, kwiatakacji lubią tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra praktycznie nie miała pępka...ja mam podobnie. Wypukła gładka kulka :-D siostrze wrócił do poprzedniego stanu, więc liczę, że u mnie będzie tak samo.

Dziewczyny pierwszy raz w ciąży wyskoczyło mi jakieś uczulenie. Palce stóp mam całe w jakiś krostkach...swędzą :-( Nawet nie wiem z czego, żadnych kosmetyków nie zmieniałam, nawet proszku do prania czy pościeli...co robić?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    A ile masz wzrostu? Bo ja 172 cm, tyle samo wazylam, teraz trzy kilo więcej i zupełnie inaczej wyglądam.

174/175. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hej dziewczynki. U mnie w nocy skurcze regularne, odczuwalne w dole brzucha, pachwinach, kroczu i krzyzu, alw wyciszyli zastrzykami. Po obchodzie lekarz zadecydowal ze czas na porod, sprobowac najpierw swoimi silami, wiec czekam na meza i bedziemy chodzic bo skurcze od rana tez juz odczuwam. Jesli nic dzis sie nie uda to moze jutro beda wywolywac. Ogolnie licze ze ten maly lobuz jak juz tak sie spieszy to pomoze mamusi :)

No to trzymamy mocno kciuki, żeby było po Twojej myśli, a żeby poród był łatwy i przyjemny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja wrote:
    Tak to wygląda u mnie ;)

<a href=http://zapodaj.net/68aab37f9730b.jpg.html>70.JPG</a>

<a href=http://zapodaj.net/6973866618598.jpg.html>w.JPG</a>

kurcze,nie umiem wstawiać tych zdjęć....

Musisz skopiować nam ten link do wstawiania na forum czyli ten ostatni - BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę).

A Ty wstawiasz zły, bo wstawiasz ten drugi - Kod HTML (do wstawienia na stronę/bloga, wyświetla miniaturkę).

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jesteśmy z Tobą :-) Na pewno świetnie sobie poradzisz :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Moja siostra praktycznie nie miała pępka...ja mam podobnie. Wypukła gładka kulka :-D siostrze wrócił do poprzedniego stanu, więc liczę, że u mnie będzie tak samo.

Dziewczyny pierwszy raz w ciąży wyskoczyło mi jakieś uczulenie. Palce stóp mam całe w jakiś krostkach...swędzą :-( Nawet nie wiem z czego, żadnych kosmetyków nie zmieniałam, nawet proszku do prania czy pościeli...co robić?

Kurde nie chce straszyć, ale cholestaza ciążowa zaczyna się od swędzenia stóp i rąk.
    Chyba będzie trzeba zrobić te próby wątrobowe które tu już niektóre dziewczyny robiły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, a dlaczego w takim razie wyciszali skurcze jak teraz czekają na poród? nie czaję kurde?

Ola, pierwszy raz mu się zdarzyło tak zachować, serio ;) aż mnie zatkało i nie wiedziałam co mam zrobić :P

Edit: Alicja, Wy to z Acikkiem sobie wagi wymieńcie bo na pewno zepsute są...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:37

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata to się cieszę razem z Tobą że kaskę dostaniesz :-)

Moniek nie mam specjalnych ciuchów, coś wymyślę.

Megi moja cierpliwość już by była na wyczerpaniu. Zaczyna się - wyciszaja, potem że jednak ma być poród, ech, jak to wytrzymujesz :-)

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Musisz skopiować nam ten link do wstawiania na forum czyli ten ostatni - BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę).

A Ty wstawiasz zły, bo wstawiasz ten drugi - Kod HTML (do wstawienia na stronę/bloga, wyświetla miniaturkę).

ooo,dzięki,już poprawiłam :P Będę pamiętać na przyszłość;)

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hej dziewczynki. U mnie w nocy skurcze regularne, odczuwalne w dole brzucha, pachwinach, kroczu i krzyzu, alw wyciszyli zastrzykami. Po obchodzie lekarz zadecydowal ze czas na porod, sprobowac najpierw swoimi silami, wiec czekam na meza i bedziemy chodzic bo skurcze od rana tez juz odczuwam. Jesli nic dzis sie nie uda to moze jutro beda wywolywac. Ogolnie licze ze ten maly lobuz jak juz tak sie spieszy to pomoze mamusi :)

To trzymamy mocno kciuki!

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kurde nie chce straszyć, ale cholestaza ciążowa zaczyna się od swędzenia stóp i rąk.
    Chyba będzie trzeba zrobić te próby wątrobowe które tu już niektóre dziewczyny robiły.

Robiłam próby wątrobowe 2 razy już. Ostatni raz 1,5 tygodnia temu, wyniki były w normie...

relgh371b3i8nmn1.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola co u Cb?? Megi trzymam kciuki. Melduj !!:)

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja - super brzuszek! Gładki, zero rozstępów!

Nazja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja wyglądam podobnie. Super brzuch z serduszkiem :-D

Alicja mamy inny wzrost, a te dwa cm robi różnicę jak nic ;-)

Nazja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Robiłam próby wątrobowe 2 razy już. Ostatni raz 1,5 tygodnia temu, wyniki były w normie...

Kurcze to nie wiem, może jak nie zniknie do jutra to zadzwon do lekarza..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:

Ale jak z każdym choróbskiem może się zmienić z dnia na dzień. Ewent. poczekaj do jutra jak się sytuacja rozwinie, np. stopy będą swędzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek, spróbuj wapna się napić, a nawet jedną tabletkę rozpuść i posmaruj te miejsca gdzie jest wysypka.

moniek90 lubi tę wiadomość

‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ