X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa jakbym swój widziała ;) Tylko, ze Ty mnie wyprzedzasz. No i do tego mój pępek jest wypukły na maksa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, zapomniałam iść dzisiaj na morfologię i mocz :O W poniedziałek mam wizytę a jutro punkt pobrań jest nieczynny... :(

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Kurde, zapomniałam iść dzisiaj na morfologię i mocz :O W poniedziałek mam wizytę a jutro punkt pobrań jest nieczynny... :(

Może poszukaj jakiegoś laboratorium w swojej okolicy, gdzie pobierają dłużej. Może jest szansa się jeszcze załapać, żeby mieć wynik na poniedziałek.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Genoweffa śliczny masz brzuszek :) i już chyba całkiem niziutko? :P

Wydaje mi się, że się obniżył, ale jakoś nie jestem przekonana. Liczę na to, że tylko chłopcy są leniwi i wychodzą z opóźnieniem i że Olka zechce już niedługo wyjść. Oby nie przed sobotą, bo mam umówionego fryzjera :P

Marta0912, mój też wypukły i swędzi dookoła, a smarowanie pomaga na chwilkę.

Co do tatusiów, to każdy niby chce syna, a jak pojawiają się córeczki to dopiero szaleją. Mój mówi, że musi zakupić broń i 2 wiadra amunicji by mieć czym przeganiać potencjalnych zięciów :)

Mama-julka, annielica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Może warto zadzwonić i zapytać, jak szybko możesz dostać wyniki. U nas jak się poprosi to nawet w godzinkę robią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ze mnie to juz zaczyna samą wkurwiać, bo tu nie ma zgranej decyzji tylko kazdy podejmuje jak mu pasuje. Ordynator mowi co innego, lekarz prowadzacy tutaj co innego :/ masakra jakaś. Wogóle niepokoi mnie fakt, ze nie chca zrobic mi usg zeby zobaczyc ile jest wod bo wg nich najwazniejsze jest ktg. Maly wogole sie nie rusza to dla nich to jest normalne bo po sterydach itd. Podejscie jest tutaj chujowe i czesto dajace wiele do myslenia. Zaczynam sie po powoli bac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Powiem ze mnie to juz zaczyna samą wkurwiać, bo tu nie ma zgranej decyzji tylko kazdy podejmuje jak mu pasuje. Ordynator mowi co innego, lekarz prowadzacy tutaj co innego :/ masakra jakaś. Wogóle niepokoi mnie fakt, ze nie chca zrobic mi usg zeby zobaczyc ile jest wod bo wg nich najwazniejsze jest ktg. Maly wogole sie nie rusza to dla nich to jest normalne bo po sterydach itd. Podejscie jest tutaj chujowe i czesto dajace wiele do myslenia. Zaczynam sie po powoli bac :(

Megi, leżysz z pełnym rozwarciem, bez wód i nic nie robią? Kurcze, niefajnie...Może rzeczywiście czekają az sterydy zaczną działać...co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

MeGi, tez bym się stresowała. Najgorsze jest to, że lekarze czują się jak bogowie i pacjentów traktują jak idiotów i panikarzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Cudowne są te Wasze maleństwa! Flakonik- podtrzymuje moje zauroczenie Twoimi Księżniczkami!

Zielone Oliwki- idź do Diagnostyki, tam masz wyniki na necie tego samego dnia :) ja ostatnio dwa razy pod rząd zapomniałam o badaniach, już mi tak wstyd było iść do tej mojej lekarki... ale ona mi później tylko karze wysłać mmsem wynik i mi odpisuje, że wynik ok, albo, że mam coś zacząć brać ;)

Megi- trzymaj się! wcale się nie dziwię, że się denerwujesz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka ja sie dzisiaj dowiedzialam ze ja nie mam pelnego rozwarcia bo po prostu pielęgniarka źle to oceniła :/ mam otwarty kanał rodny, ale rozwarcie na max 2 cm.
    Tutaj nawet dziewczynie ktorej lozysko sie odkleja i krwawi nie chca zrobic usg bo jak to lekarz stwierdzil ze nie ma po co, bo on wszystko wie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o brzuszki, to my sprzed kilku dni :) Waga + 12kg... i mam nadzieję, że na tym się już skończy ;) zaczynałam z wagą 48kg, teraz 60kg i jakoś nie umiem się przyzwyczaić do większego tyłka i ud...

bc44208c1021b75cmed.jpg

5e6bc38d9e265cfamed.jpg

7a8f01d5d3a0cb11med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:12

bella88, revvelka, Dżulia, Mama-julka, annielica, iNso87, genoweffa, rewelka, emilka24, pati_zuzia, alicja_, moniek90, Moniusia89, m@rzenie, Marta0912, Piegus, Flakonik, Madzisek, kwiatakacji, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    a na ktg byłaś? tam masz puls dziecka i ew. ruchy. Jak ktg ok to nie masz się co martić mniejszą ilością ruchów. A jeśli chodzi o wody to serio dziwne, bo jeśli sporo Ci już odeszło to nie powinni tak tego przeciągać. Może niech mąż ostrzej z kimś pogada, bo czasem kobiety olewają a jednak facet to facet!

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pchełka ja sie dzisiaj dowiedzialam ze ja nie mam pelnego rozwarcia bo po prostu pielęgniarka źle to oceniła :/ mam otwarty kanał rodny, ale rozwarcie na max 2 cm.
    Tutaj nawet dziewczynie ktorej lozysko sie odkleja i krwawi nie chca zrobic usg bo jak to lekarz stwierdzil ze nie ma po co, bo on wszystko wie :/

To może zmień szpital, przenieś się czy coś?
    Bo przy odklejającym łożysku u tej dziewczyny to bardzo ryzykują nic nie robiąc...

U Ciebie też co najmniej dziwnie, że nawet nie kontrolują wód...

Nie wiem :-/

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dopiero teraz mogłam dac znac ale w poniedziałek mój Maksio przyszedł na świat przez cesarskie cięcie w 34+5 dniu

bella88, justyna14, revvelka, Dżulia, Nadulka, Madzia890722, ZieloneOliwki, Mama-julka, Nazja, lula.91, Dagietka, akira, annielica, iNso87, genoweffa, rewelka, Pchelkaa, ola25, aannkkaa, Suerte, mnk, emilka24, pati_zuzia, Marik, alicja_, moniek90, Moniusia89, m@rzenie, Pola_27, alisss871, Marta0912, Piegus, Flakonik, Karola1990, Madzisek, niania.ogg, kwiatakacji, Kate4, Matleena, kasiakasia11, Ola_45, Hashija, Klara87 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dlatego jestem zdania, że poród rodzinny jest ważny, bo w razie co to jest mąż i nawet jak ja nie będę wiedziała co i jak bo ból, stres, to on czuwa i wiem, że nam krzywdy nie zrobią, a w razie co albo posmaruje komu trzeba albo przyłoży :) na dwoje babka wróżyła :)

MeGi skoro nie masz dużego rozwarcia, a poród nie postępuje, to dlatego nie chcą wywoływać, bo każdy dzień w brzuszku jest ważny. Zapytaj tylko o poziom wód, bo może miałaś ich dużo i poziom jest jeszcze na grany normy. Ja mam też 2 cm rozwarcia ale mam jeszcze trzymać z 1,5 tyg, żeby dotrwać choć do 36 tyg skończonego.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:

Co do tatusiów, to każdy niby chce syna, a jak pojawiają się córeczki to dopiero szaleją. Mój mówi, że musi zakupić broń i 2 wiadra amunicji by mieć czym przeganiać potencjalnych zięciów :)
    niekoniecznie ;) szwagier męża miał synka, ale marzył o córeczce zawsze. Jest w niej zakochany do szaleństwa, jednak mój mąż akurat marzył o tym żeby mieć syna i dać mu takie dzieciństwo jakiego on nie miał nigdy od swojego ojca. Takie prawdziwe "męskie" dzieciństwo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Może warto zadzwonić i zapytać, jak szybko możesz dostać wyniki. U nas jak się poprosi to nawet w godzinkę robią :)
    niestety nie, nie robią na miejscu... :( kurde nie wiem teraz co zrobć, poszłabym jutro na rejon czy gdzieś indziej ale mimo skierowania na nfz pewnie nie będą chcieli zrobić na fundusz bo skierowanie z innej przychodni. samego punktu żadnego w pobliżu nie mam...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa aż się uśmiechnięłam jak zobaczyłam brzuch z profilu. Extra :-D

Alisss wychodzi na to że będziesz mieć smukłą sarenkę. Nie martw się na zapas bo naprawdę dziecku szkodzisz.

Inso, Zieloneoliwki mają rację - mniej miejsca to mniej ruchów, także niech Cię nic nie strzela ;-)

Megi u nas w szpitalu taka sama polityka na ginekologii. Ale ostatnie słowo ma ordynator to się tylko czekało na jego obecność.

iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Witam, dopiero teraz mogłam dac znac ale w poniedziałek mój Maksio przyszedł na świat przez cesarskie cięcie w 34+5 dniu
    gratulacje! jak się czujecie? wszystko dobrze? ile punktów w skali Apgar dostał? jak Ty dochodzisz do siebie po cc?

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:43

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ