X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kochane moj maz niebawem przyjedzie, tylko ze oni maja dzis ostry dyzur i nikogo nie idzie zlapac. :( ja prosiłam juz 3 roznych lekarzy, kazdego gadka taka sama, ze to nie ma znaczenia, bo badania krwi sa ok, ktg tez itd.

Ale powiedz, że mimo wszystko będziesz czułą się pewniej jak zrobią Ci te usg. W końcu płacisz składki a głupiego usg dla Twojego spokoju Ci żałują? ehh. Jak wg niech wszystko jest ok to po co chcą poród wywoływać. Mogą Cię przytrzymać do ciąży donoszonej... Sami sobie przeczą. Współczuję, że musisz to przechodzić. Ale może już niedługo utulisz synka i olejesz ten szpital :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Witam, dopiero teraz mogłam dac znac ale w poniedziałek mój Maksio przyszedł na świat przez cesarskie cięcie w 34+5 dniu

Gratuluję :) Jak się czujecie? A mały jakie wymiary?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane nie jestem w stanie was nadrobic ale ile tu sie dzieje fajnie tez bym juz chciala tulic malego a jemu sie nie spieszy :)

Kika gratuluje maksia i napewno bedzie wszystko dobrze cale szczescie ze maz wrocil w pore trzymam kciuki za was :)

Teraz juz postaram sie byc na bierzaca w pon ekarz lekarz choc moj M ma nadzieje ze maly urodzi sie w weekend :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Mały miał 1,947g jest bardzo malutki, ale oddycha sam, przyczyna było odklejenie sie łożyska, mój facet wrócił z pracy i znalazł mnie w lozku jak sie trzepalam cała nie było ze mna kontaktu wezwał karetkę jak sie obudziłam w Pon było juz po wszystkim, teraz leżymy w szpitalu bo mam wysokie ciśnienie i nie moga go zbic
    prawie 2 kg to nie taki malutki :) dobrze, że sam oddycha, tzn, że wszystko z nim ok. A Ty mamusia musisz dojść do siebie, ciśnienie to nie dość, że z tego wszystkiego możesz mnieć wysokie, bo nerwy, bo poród jeszcze nie planowy, teraz nowa sytuacja bo dzidziuś, to jeszcze czasem po ciąży kobiety po prostu mają problemy z ciśnieniem, ale to wszystko się unormuje. Dobrze, że Twój facet szybko zareagował i akurat wrócił. Pewnie on też swoje przeżył. Bo Ty tych chwil nie pamiętasz ale domyślam się, że on nie zapomni. Bardzo się cieszę, że wszystko się dla Was dobrze skończyło, zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu :)

7w3d 💔
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Od 5 rano ćmi mnie brzuszek jak na okres. I czasami boli w pachwinach i ciągnie w mięśniach po wewnętrznej stronie ud.

Ja tez mam takie pobolewania

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Mały miał 1,947g jest bardzo malutki, ale oddycha sam, przyczyna było odklejenie sie łożyska, mój facet wrócił z pracy i znalazł mnie w lozku jak sie trzepalam cała nie było ze mna kontaktu wezwał karetkę jak sie obudziłam w Pon było juz po wszystkim, teraz leżymy w szpitalu bo mam wysokie ciśnienie i nie moga go zbic

Jejuś, jak dobrze, że mąż w porę wrócił do domu. Super, że Maksio samodzielnie oddycha.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dziewczyny za odp, narazie byla tylko czkawka i cisza,wogole jakos zle sie czuje. Ide zaraz sie poloze.
    kika gratuluje! bardzo mi przykro,ze tak musieliście to wszystko przechodzić niezbyt dobrze ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo ;)
    megi strasznie Ci wspolczuje i widze,ze jednak nic przez 7 lat w szpitalach sie nie zmienilo ;/ wyślij malza niech zjebie porządnie! albo sama tam naklnij sie,wiem co mowie bo mi tylko wtedy cc dopiero zrobili...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    dzieki Dziewczyny za odp, narazie byla tylko czkawka i cisza,wogole jakos zle sie czuje. Ide zaraz sie poloze.
    kika gratuluje! bardzo mi przykro,ze tak musieliście to wszystko przechodzić niezbyt dobrze ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo ;)
    megi strasznie Ci wspolczuje i widze,ze jednak nic przez 7 lat w szpitalach sie nie zmienilo ;/ wyślij malza niech zjebie porządnie! albo sama tam naklnij sie,wiem co mowie bo mi tylko wtedy cc dopiero zrobili...

Inso a Ty gdzie chcesz rodzić ? Gdzie rodziłaś za 1szym razem?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:39

iNso87 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu jak rodziłam dopiero jak zaczęłam wzywać swojego lekarza prowadzącego to zaczęli koło mnie latać, bo on tam jest zastępcą ordynatora a tak to też mnie w dupie mieli. Ale on akurat zaraz na dyżur przyjechał i mnie nie odstąpił na krok. Także ja nawet nie wiem, jak położna wyglądała, jak się nazywała i czy w ogóle była :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratuluje! Biedna co musialas przezyc, maz to samo. Wazne ze synek sam oddycha:-) wracaj szybko do sil :-) :-)

Megi musisz cos z tym zrobic, bo moze okazac sie ze tych wod jest malo i zagraza do malenstwu. Lepiej sprawdzic.

Inso ja jak mialam ktg i cora malo sie ruszala to lekarz nic nie mowil. Przeciez dzidzia moze spac. Tak mi sie wydaje i tez tym sie nie martwilam.

Ja dzis znow na zakupach, musialam staniki ciazowe wymienic bo 80C okazaly sie teraz dobre a gdzie pokarm i wkladka, wiec wymienilam na D. Bylismy tez na spożywce w biedrze a rano mieszkanie posprzatalam. I po tym wszystkim wrocily bole jak na @, ale nie skurczowe tylko ciagle. W biedrze tak mi slabo sie zrobilo zimny pot mnie zalal, usiadlam na palecie a moj maz: "wody? Wody Ci odchodza??!" myslalam ze sie spale, ludzie na mnie, od razu koleczko wkolo Nas. Mowie ze wszystko ok ze troche slabo mi. Maz oczywiscie dostal opier w samochodzie, bo caly czas panikuje. Tylko mnie cos zaboli to on od razu spanikowany i : "RODZISZ!?! To juz??"
    Mowie mu ze wcale mi to nie pomaga a dodatkowo steresuje.
    I syrasznie mnie pachwiny bola i miednica cala. A wody to chyba oczami mi odchodza bo caly czas placze:-D tak oo poprostu, nawet bez powodu, gadam z mezem smiejemy sie i lzy plyna. To zaczyna byc chore :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:20

• lips Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Sprout Pregnancy (FAJNIE, BO JEST PO POLSKU) - tylko nie wiem kurde czy jest też na Android czy tylko na iphone;/
    Ale pamiętam jak leżałam w szpitalu to dziewczyny też miały pełno aplikacji do mierzenia skurczy na Androida.

Dzięki, juz sobie ściągam, myśle że sie przyda :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 Boze a mi sie goraco zrobilo. Ile maluszek dostal punktów? I jak ty sie czujesz? Powiedz a czy on jest w inkubatorku czy z Toba?? Dzieki Bogu wszystko sie dobrze skonczylo.

Ja dziewczyny wrocilam od lekarza mam angine ropna z zapaleniem oskrzeli. Dostalam antybiotyk amoksiklaf 1000g i krople sterydowe do nosa , malo tego tlen na noc z maseczka taki aspirator do wdychania na oskrzela. Oczywiscie lezenie i picie herbaty imbirowej z sokiem malinowym 100% na prZemian z imbirowa z miodem. Paracetamol co 6 godzin. Wystraszylam sie bo mam to wszystko na 10 dni . Nie chcialabym Oliwce zaszkodzic ale Pani dr powiedziala , ze najgorsze infekcje to na poczatku ciazy a teraz my ja chronimy i juz leczymy jak mnie. Wogole nie mam apetytu.... co cjce zjesc to mi ta ropa schodzi i fuuuu.

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa Ty jajcaro! Byłaś w centrum zainteresowania jak gwiazda jakaś, a Ty zła na męża he he. I te wody odchodzące oczami :-D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahhahahah pchelka jeblam ;) to mi wody odchodza nosem taki mam lejacy katar. Juz ja sobie wyobrazam to zainteresowanie i patrzenie na twoj krok hahahhaha

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, ale może szkoda bo byś może darmowe zakupy dostała, niektóre na to liczą tutaj na forum :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 to, że masz angine to było pewne. Biały nalot - od razu wiadomo. Amotaks napewno zadziała. Kuruj się :-) A z tym jedzeniem w czasie anginy to masakra, wszystko smakuje jak papier, łe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka ale mnie rozbawiłaś tym swoim wpisem normalnie się posikałam ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratulacje i uściski dla dzidzi. Czy Ty miałaś jakieś problemy z ciśnieniem w ciąży? Jak się czujesz po tej cesarce. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ